|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wesele w Rudzie Śląskiej...?? Pomocy!!
Ja juz sama nie stety nie wiem gdzie "upchnąć" te 80 osob cięzki wybór. Przypomniała mi sie tez fajna sala w zasadzie dom przyjęć Eliza.
http://www.eliza.katowice.pl/ jedzenie super obsługa tez posiadaja duzy ogród, ale nie stety juz jedna para z rodziny miała tam wesele i nie chce sie powtarzac ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zabrze, Gliwice, Tarnowskie Góry, Bytom, Ruda Śląska - sala weselna
hej!!!! barzdo mi zależy żeby się dowiedzieć czy just relax umie zabawić na weselu i czy ogólnie nie ma jakis problemów. Co do restauracji my mamy w "ferdynandzie" jedzonka duzo i cena tez nie wygórowana ( jest to w Strzybnicy). Jedyny minus to to, że nie ma dużego ogródka. Przed lokalem są ze dwa parasole i krzesła, wiec mozna wyjść, a w dodatku blisko jest lasek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Planuje ślub w czerwcu 2010 roku.Chciałabym się dowiedzieć jakie są najlepsze lokale na ślub w okolicach Tarnowskich Gór, Bytomia.Planuje ślub na jakieś 50 osób lub trochę więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
"Złota Róża"w Halembie 1...nie pamietam ulicy ale znajduje sie nie daleko wisniowego sadu przy domkach jednorodzinnych.Moja siostra tam bedzie miala w kwietniu, ja tam jeszcze nie byłam ale podobno jest tam fajnie o dobre jest jedzenie
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o Rudę Śląska to mało się orientuje, ale w Zabrzu oprócz "Pod kasztanami" jest jeszcze bardzo ładna restauracja "Klasyka" (przy ul. Wolności), polecic także mogę "Beskid" w Zabrzu-Biskupicach, byłam tam na weselu, ładny wystrój, jedzenie też w porządku, z tym, że to troszkę większa sala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
może być jeszcze zabrzański gościniec
![]()
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Zabrzański gościniec hmmmm fajna restauracja ale ceny maja kosmiczne .... Dziękuje za podpowiedz wszystkim. Zastanawiam sie nad restauracja Pod Kasztanami ale słyszałam ze jedzenia mało wszystko wyliczone. Wystroj maja za to swietny Cięzki wybór z ta sala a w styczniu chciała bym wszystko załatwic POMOCY
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Wesele Bytom,Tarnowskie góry,Orzech itd.
Planuje ślub na czerwiec 2010 rok i już poszukuje lokalu.Bardzo proszę o jakieś namiary.Na weselu będzie około 60 osób.Z góry dziękuje za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Z czystym sumieniem polecam Parkowa w Rudzie Śląskiej.Byłam tam na 2 weselach i 3 miesiące temu na swoim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne jest to, że mają 5 sal, róznej "pojemności"
![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie tez zastanawiałam sie nad Parkowa. Mam do niej 10 minut z własnego domu. Podoba mi sie to ze można spokojnie wyjśc do parku pospacerowac a. Ja biore slub w sierpniu wiec pogoda bedzie jeszcze ładna wiec na tym mi bardzo zalezy. Ruch kazdemu w czasie wesle dobrze robi. Jak sie siedzi to potem nawet ochoty jesc sie nie ma ![]() Pozdrawiam i dziekuje za każda odpowiedz i pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wesele Bytom,Tarnowskie góry,Orzech itd.
ja również planuję ślub w czerwcu 2010 i juz zarezerwowałam salę. Polecam Biały Dom w Czerwionce. Wprawdzie maja bardzo napiety terminarz i generalnie nie miałam okazji bawic się tam na weselu ale menu jest bogate i urozmaicone jak za cene 140 zł od osoby. Szef bardzo sympatyczny, doradzi w doborze orkiesty czy kamerzysty jeżeli jeszcze nie macie itp. Poza tym sala i cały lokal jest bajeczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
A ja byłam na weselu w Białym Domu.
Jedzonko bardzo dobre, duzo miejsca do zabawy, zastawa stołowa zmieniana na czysta jesli talerzyk był drudny, co nie stety nie którym lokala tego brakuje. Obsługa tez miła i co ważne nie było porcji wydzielonych co dla mnie jest totalnym bezsensem. Jednym słowem podobało mi sie tam ![]() A i kościoł zaraz na przeciwko sali co dla nie których jest duzym udogodnieniem ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
sala na wesele - Tarnowskie Góry i okolica
Witam serdecznie,
w przyszłym roku wychodzę za mąź i szukamy z moim narzeczonym jakiejś fajnej klimatycznej restauracji i niedrogiej. Może ktoś polecić jakąś? Zastanawiamy się w sumie nad: ZAJAZD MAZUR w Radzionkowie ORFEUSZ w TARNOWSKICH GóRACH U MNICHA w Bytomiu Stolarzowicach IMPERIUM w Piekarach Śląskich NAD ANIOłEM w Tarnowskich Górach POD PROGIEM na DSD w Bytomiu Stolarzowicach Dziękuję za wszystkie opinie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Dot.: sala na wesele - Tarnowskie Góry i okolica
Cytat:
![]() ![]() Z tych sal co wymieniłaś to znam tylko orfeusza i nad aniołem i wszystko z nimi w jak najlepszym porządku ![]() Co za gapa ze mnie, przecież mamy już 2009 rok a piszę, że wesele mam w przyszłym, ot taka mała pomyłeczka, oczywiście w tym roku ![]()
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-01-05 o 21:05 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
SSR, witam tarnogórzankę
![]() A kiedy Wy i gdzie?Macie już coś "zaklepane"? W sumie mi się podobało w Riding Clubie, ale ceny są takie, że...i 4 września mają zajęte;P A w Orfeuszu i w Nad Aniołem jak jedzenie?Obsluga i wystrój? Bo w sumie nie miałam okazji tam być, na razie rozeznaje się na internecie i na forum, ale w styczniu teraz chcemy w niektóre miejsca jechać, pooglądać i pod koniec stycznia zamówić coś... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
nie chcę krakać, ale nie wiem czy to nie okaże się za późno na klepanie tego terminu, w sumie 8 miesiecy tylko...
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
w TYM roku, kolezanko
![]() no ja 3 pazdziernika, impreza bedzie w zabrzu w Słonecznej ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107411&page=15 <= zapraszamy ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2009-01-05 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() sloneczny_raj nie wiem o co chodzi z tym majem, że niby drogo jak ceny i tak są ustalene przez restauratorów z góry rok na przód. Powiem Ci,że plusy maja są takie, iż pod koniec roku są wyprzedaże sukienek a do maja tylko 5 miesięcy i można na tym zaoszczędzić ![]() ![]() Co do daty, to LadySith ma rację ślubujemy w tym roku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orfeusz i nad aniołem jedzenie dobre, obsługa też, wystrój oki ale to zalezy od Ciebie, musisz po prostu pojechać i pooglądać(boje się że nad aniołem może być mało miejsca na 60osób ale może mi się tylko tak wydaje) A w riding clubie jakie mają ceny?
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Płaciłam w Parkowej 190zł za osobę(troche dużo,ale miałam 2pieczone świnki)a co do reszty jedzonka to sporo i smacznie.Jesli możesz poczekac to w poniedziałek wyslę Ci przykładowy jadłospis(nie mam go przy sobie,ale wezmę od rodziców).Tak orientacyjnie to na obiadek rosół,2rodzaje rolad,kurczak,kotlet i jakas pieczeń(wiec dużo)potem 2 desery + osobno tort,zimna płyta,2 gorace kolacje i wspomniane świnki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedz
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Tzn. właśnie teraz w piątek mamy jechać do Orfeusza zobaczyć i do Zajazdu Mazur. Jeszcze zastanawiam sie nad Oazą w Wielowsi.
W Nad Aniołem w porównaniu z Orfeuszem jest mało jedzenia... No a w sumie o Zajeździe Mazur praktycznie słyszałam tylko jedną opinię i boję się tak w ciemno trochę zamawiać.. O Orfeuszu słyszałam w sumie dobre opinię z jednym wyjątkiem, w każdym bądź razie ceny mają kuszące a menu bogate... A w Riding Clubie są takie ceny na 2010 rok: 190zł, 220 zł i 280 zł... ![]() No obawiam się że ze wrześniem będzie ciężko ...w sumie najbardziej zawsze chciałam w maju, i tak w tym 2010 roku by mi pasował ostatni weekend no i jeszcze ew. biorę pod uwagę czerwiec. Ale to jeszcze wszystko będzie podlegać weryfikacji jak wybierzemy już jakąś restauracjęi zobaczymy jakie terminy mają wolne. Więc myślę,że w weekend już coś zarezerwujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
SSR, a ile płacicie od osoby nad zalewem?Masz może jakieś zdjęcia stamtąd albo stronę internetową bo szukałam a nic nie znalazłam.Będę wdzięczna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęć nie mam jeszcze, bo w sumie byłam tam tylko raz na sali i jak mieli remont przed sylwestrem. Ale sala jest utrzymana w konwencji leśniczówki poroża na ścianach głowa dzika i drewno wszędzie. Drewniane stoły, krzesła i rzeźbione patery na owoce, no i parkiet drewniany, co jest ważne przy tańcach żeby się nie ślizgać ![]() ![]() Mają pokoje na górze w razie czego i za dzieci do 5 lat nie płacimy nic a od 5-12 połowę ceny. Tak, że nasze dzieciaki będą gratis, bo mamy same do 5 lat, a naliczyłam ich chyba z 10 sztuk, a to już dużo zaoszczędzone, bo w niektórych salach płaci się za dzieci całą kwotę i nie ważne w jakim są wieku i że zjedzą jak wróbelek. Na to też zwracajcie uwagę. A w tym riding clubie to rzeczywiście sobie liczą ![]() A co do oazy w wielowsi to słyszałam że bajer i że taniutko i wszystko w cenie razem z tortem, ale tam ludzie walą drzwiami i oknami więc ciekawa jestem na który rok mają już rezerwacje 2020? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
No w sumie też fajnie, a właśnie nie zwracałam uwagi na ceny za dzieci. A nazbiera się ich troszeczkę; dzięki za informację.
To może jeszcze tam się wybierzemy. W sumie z Oazy z Wielowsi widziałam płytę z wesela, ale słyszałam też niepochlebne opinie...i że niby jak w sobotę chce się mieć wesele to tylko 2 dni. No jak się pytałam to w Riding Clubie 4 września tak jak chcieliśmy to mieli zajęte, wolne tylko było 18 i 25 września...także chyba troszkę ludzi mają... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#148 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Szukam dalej! Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
inishmore, dzisiaj dotarłam do zestawów weselnych które są w Riding Clubie tyle że otwarl mi się tylko ten za 220zł, ale w tej cenie jest dodatkowo tort weselny, soki, woda mineralna i naprawdę bogate i zróżnicowane menu. Także trochę się napaliłam
![]() W sumie jak mi odpisali na maila to powiedzieli mi że w 2010 roku w maju nie mają wolnych terminów, a we wrześniu tylko 18 i 25. LadySith, także w sumie startujemy w piątek po pracy do Orfeusza, do Mazura, Oazy i może tego Riding Clubu. W sumie w Oazie trochę przeraża mnie to, że zaliczki trzeba dać 1000zł:/ Ale cóż... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.