|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice
[QUOTE=monikakg85;16943989]
Cytat:
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
No tak ja też mam już wpłaconą zaliczkę. Zadzwoniła do mojej mamy i mówi żeby chciała teraz jakąś zaliczkę- choć umawialiśmy się na marzec, gdyż jest tyle na sierpień chętnych , że ona chce mieć pewność. No ok rozumiem to. Przecież bywają pary , które rezerwują sobie 2-3 sale. Tylko jest to chamskie zostawiać parę m-c przed. Choć widzisz teram w wypadku tym, który opisujesz była wpłacona tylko zaliczka, nie było umowy. My w marcu będziemy spisywać umowę. A kiedy jest umowa to sobie nie wyobrażam, żeby miała zadzwonić m-c przed i powiedzieć sorry nie macie sali. Tak to będę musiała się zobaczy z tą panią na sali sądowej. Trochę też mnie dziwi, że m-c przed i nie było żadnej umowy.
Mam nadzieję, że wszyscy którzy będą tam mieli wesele nie spotka nic podobnego. |
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- hej ja slubuje w czerwcu i polecam wam mój wybór -sale w Gryficach- "dom weselny galeria" http://www.youtube.com/user/mikigrip a reklame kręcił im mój kamerzysta na wesele Sala ma naprawde niepowtarzalny klimat mam nadzieje ze sie sprawdzi na moim weselu
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie wiem czy dobrze zrozumiałam ...to Ty już dałąś jakąś zaliczkę a nie podpisałaś umowy?????
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Tak, daliśmy zaliczkę ale oczywiście za pokwitowaniem
Więc don't worry A co do umowy to rzeczywiście się przyjże dokładnie żeby potem nie było. Choć trochę dziwna konstrukcja umowy od strony tej pani, że praktycznie w każdej chwili można zerwać tą umowę. Ja jej powiem wprost żeby mi nie odwaliła żadnego numeru bo będę bardzo zła. Ładnie się zapowiada ten nowy dom weselny Szkoda, że dopiero otwieracie w październiku. Czekam na jakąś stronę internetową
|
|
|
|
|
#126 | ||
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=zunia;16993377]
Cytat:
nom właśnie że nie mieli wpłaconej zaliczki, bo nie było ich przez ten czas w kołobrzegu (tutaj będzie tylko ślub, a mieszkają w Pozku) i właśnie zjechali na ferię by dograć szczegóły a tu taki numer. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Ślub będą mieli w zajeździe kasztelańskim też w Budzistowie. Impreza zamknięta. Nikt obcy nie będzie się kręcił. 220 zł z poprawinami i 30 zł za nocleg. A na poprawiny będzie grill Ja się zastanawiam nad Ikarem Plaza. Zobaczę co da się wynegocjować ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Szkoda tylko, że dom weselny został wywieziony aż do Grzybowa ;/ Ja na przykład nie moge sobie pozwolić na wywiezienie wszystkich gości poza miasto (chyba że zapewnię wszystkim nocleg, a na to mnie nie stać :P ) |
||
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=yoko83;17018901]Tak, daliśmy zaliczkę ale oczywiście za pokwitowaniem
Więc don't worry A co do umowy to rzeczywiście się przyjże dokładnie żeby potem nie było. Choć trochę dziwna konstrukcja umowy od strony tej pani, że praktycznie w każdej chwili można zerwać tą umowę. Ja jej powiem wprost żeby mi nie odwaliła żadnego numeru bo będę bardzo zła. Ja też trzymam kciuki! Za Ciebie i za siebie bo jestem w identycznej sytuacji a czytając ostatnio te rewelacje zaczynam się bać! Mam nadzieję, że u nas będzie dobrze. Mimo wszystko jakieś wesela tam sie odbywają nie wszytskim parom właścicielka wycina takie straszne numery. Jak ostatnio z nią rozmawiałam to była zaniepokojona atakami na Doris i właściciela (jakies tam były telefony o bombie itp) i mówiła, że ona stara się byc wobec ludzi w porządku, żeby nie musiała się obawiac takich sytuacji. Mam nadzieję, że dało jej to do myślenia i nie będzie już miała odwagi kręcić i odwoływac rezerwacje.
|
|
#129 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=zunia;17029472]
Cytat:
Nom chyba właśnie nic to jej nie dało do myślenia, bo mojej przyjaciółce wykręcili numer w zeszły czwartek. A jeśli chodzi o Doris to ja bym się nie zdecydowała na ślub w tym miejscu. Źle mówią o tym miejscu a raczej o właściciel, porachunkach i jakiejś mafii (bo i takie rewelacje obyły mi się o uszy), a mam przyjaciół pracujących w mediach... ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Ale oczywiście życzę Wam dziewczęta, żeby już żadnych rewelacji tego typu nie było... Każda z nas przecież zasługuje na to, żeby nie martwić się o to że wylądujemy na bruku w tym najważniejszym dniu w naszym życiu... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy ktoś z Waszych znajomych miał może wesele w Millenium w Kołobrzegu? Jak tam z jedzeniem jest, smakowe?
my ślubujemy 2.10.2010 o godz. 16.Ile płacicie za fotografa i kamerzystę oraz zespół? u mnie fotograf od 1600-2000, zespół 3000 tylko kamerzysty nie znalazłam jeszcze, może macie jakieś namiary.Byłabym wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kołobrzeskie panny młode
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Przyszłe Mężatki
Wiecie z tymi umowami jest tak że każda zaliczka powinna być zabezpieczeniem dla tej Pani a z drugiej strony gdyby ona nie wywiązała się z umowy powinna wypłacić zaliczkę + jej równowartość lub jakiś tam % jako waszą rekompensatę. Jeżeli w umowach jest inaczej, to nie jesteście chronione i taką umowę , można w każdej chwili rozwiązać z byle powodu. Gdybym teraz zrezygnowała z sali to nie dość że tracę 10 tys zaliczek to jeszcze w sumie muszę mu dopłacić jakieś 2000, a z kolei gdyby on wymówił nam umowę tooooo zwraca nam zaliczkę i jak dobrze pamiętam 25% wartości naszego wesela musi nam jeszcze dopłacić. Także Dziewczyny dla spokojnego snu zwracajcie uwagę co podpisujecie a wtedy, żadnej wpadki nie będzie. Trzymam za was kciuki. Co do Grabowskiego to widziałam film z wesela na którym grał, wiara się super bawiła, ma śmieszne te wszystkie zabawy oczepinowe i nie tylko, ale to chyba kwestia ustalenia. My chcieliśmy go na nasze wesele ale nie miał wolnego terminu |
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Witam przyszłe panny Młode
jestem 1-szy raz na forum. Ja ślubuję w październiku w Omedze w Grzybowie. nigdy tam nie byłam na zabawie, jednak mnóstwo osób poleciło mi to miejsce głównie ze wzgl. na dobre jedzenie.Wiem że właściciel przeprowadza teraz tam remont i cały wystrój (mimo że nie był taki zły) będzie zmieniony. jak, to sie wkrótce okaże. Z kapelą miałam już problem równo rok przed ślubem i te lepsze były zajęte. i padło na zespół z rzeszowa!!! masakra że aż z podkarpacia musiałam ludzi ściągać. fotografa mam pana Tomka z kgu, tani i dobry. została kwestia oprawy muzycznej w kościele ![]() Co do salonów sukien to widziałam na koszalińskiej coś sie otworzyło albo będzie wkrótce. jak sie tam wybiore to dam znać.ale na 1szym miejscu do odwiedzenia jest lisa ferrera w koszalinie.narazie to tyle. pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
zespół aż z tak daleka?? oj to pewnie za dojazd sobie też ładnie policzyli
...u mnie na ślubie (1 maja br) będzie grał zespół New-stars z Kołobrzegu - trzech chłopkaów. Znam ich prywatnie, bo na wielu, wielu, wielu weselach bawiłam się przy ich muzyce. I wsyscy są nimi zachwyceni, którzy widzieli jak grają, śpiewają i zabawiają gości. Mają też swoją stronkę i można posłuchać kilku pisenek. polecam i pozdrawiam!!!! ja już niecałe 3 miesiące i slub... |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#136 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do chłopaków z New Stars to słyszałam ale niestety nie mieli wolnych terminów ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
ślub dop w październiku ale chyba czas zacząc się rozglądać
|
||
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Jesli to jest Party Music to nie bedziesz żałowała bo też ich chciałąm na swoje wesele ale nie mieli terminów...co do cen to ja płącę za swoją orkiestre ze Sczczecina 5 tys. i wiem ze to dużo ale dobra orkiestra to podstawa udanego wesela a porządne orkiestry tak się cenią ....
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Ten salon na Koszalińskiej to nie jest nowy salon!!! Jest to salon Izet, przeniesiony z Unii Lubelskiej. Odradzam branie tam sukni. Ja mam mieć stamtąd robioną dekorację, chociaż też slyszaŁam niepochlebne opinie na ten temat. Głownie nt. właścicielki jak to w ciula robi klientów. :/ Mam nadzieję, że jeśli chodzi o mnie to będzie ok.
Na początku też chciałam iść i zobaczyć no i może coś wybrać z tego salonu... ale po co mam się denerwować Ja już wybrałam salon do którego zawitam...czeka mnie długa droga
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
a to dobrze wiedzieć!!! o tym salonie też troche słyszałam. to pozostaje najbliżej koszalin.
a jak jest dziewczyny z oprawą muzyczną w kościele? ma któraś namiary na śpiewaczke czy cos w tym stylu? |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak czytam ze zespoły z Kołobrzegu wołaja sobie 4000-4500 to mi dosłownie kopara na dól opadła
, u mnie w Koszalinie zespoły wołają góra 2500zł, a przeciez to wieksze miasto od Kołobrzegu, wogóle nie rozumiem tej ekonomii. W zyciu bym 4000 nie dała za zespół!!!
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
ja przeprowadzając wywiad po koleżankach dowiedziałam się że średnia cena za orkiestrę w K-gu to około 2000-2500 tyś.Moja siostra 2 lata temu brała ślub jej mąż jest z Sobótki i orkiestra była z tamtąd razem z poprawinami wzieli 3000.Dlatego dziwią mnie te ceny.Dodam że zabawa była rewelacyjna zespół świetnie grał do 9 rano to była sprawdzona orkiestra a za tyle kilometrów wzieli 3000
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
z tego co wiem Grabowski bierze ok 3000 zespół z węgla brunatnego tyle samo a my mamy zespół Efekt z Koszalina i też biorą 3000
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
z poprawinami czy bez płacisz 3000?
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
....a ci drudzy to po prostu "grajkowie" grający na syntezatorach , wygrywajacy niejednokrotnie nagrania z podkładem muzycznym gotowym (czyli krótko mówiąc z playbacku) , dołączając do tego swe piękne wokale....Mój zespół skłąda się z 5 muzyków dlatego taka cena a dodam ze dla takich DOBRYCH zespołów granie na weselach to dodatek poniewaz najczęściej grają na bankietach, impreazach zamkniętych, sylwestrach w 5* hotelach licząc sobie za występ 3x albo 4x tyle co za wesele...Dla mnie jakość muzyki jest bardzo ważna i wolę zaoszczędzić na dekoracji sali albo czyms tam innym niz na tym..... Ale wiadomo każdy robi jak uważa
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Co do zespołów muzycznych to prawdą jest to że ilość zawieranych ślubów znowu się zwiększyła, a co za tym idzie zapotrzebowanie na domy weselne, fotografów, zespoły...także fakt tak wygórowanych cen tych usług zwiększa się i będzie rósł jeszcze. Niestety. I można zapłacić za coś więcej, a przyoszczędzić na czymś innym. Ale niestety zdarza się tak, jak w moim przypadku że na równo rok przed ślubem większość terminów na wszelkie usługi było zajęte i byłam zmuszona do zapłacenia za np. kapele 4000tyś., a za przyjęcie 230zł/os. i mimo tych cen niektóre nie spełniały moich oczekiwań. zresztą okaże się po fakcie.
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- A i jeszcze mam pytanko. czy któraś z Was może mi polecić dobrego fotografa?? słyszałam o Panu Grundkowskim z Koszalina. może któraś z Was wie coś na ten temat?? |
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Ja Mam chłopaków ze Słupska. Płacę 2500, ale tylko dlatego , że po znajomości. Wiem, że na ten rok biorą 3000-3500. Hmm jak dla mnie nie ma znaczenia czy to będzie zespół grający bez playbacku czy z. Wzięłam chłopaków bo super grają, potrafią rozbawić gości, nie robią długich przerw.
Fotografa z Koszalina nie mogę polecić, za to z Kg Karol Skiba.
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

jestem 1-szy raz na forum. 

,
....a ci drudzy to po prostu "grajkowie" grający na syntezatorach , wygrywajacy niejednokrotnie nagrania z podkładem muzycznym gotowym (czyli krótko mówiąc z playbacku) , dołączając do tego swe piękne wokale....