Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 10:19   #121
teram
Raczkowanie

Dot.: Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice

[QUOTE=monikakg85;16943989]
Cytat:
Napisane przez zunia Pokaż wiadomość
Ja też planuję ok 80 osób i wybraliśmy Pałac Budzistowo. Cena przystępna, apartament dla nowożenców w prezencie, fajna sala moim zdaniem to fajny pomysł. W Doris sala do tańca jest jakby oddzielona, przeszklona może to trochę utrudnić integrację-ale to tylko moje zdanie.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Kurcze Budzistowo fajne miejsce, ale ostrzegam przed wredną Panią właścicielką. Właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że właścicielka odwołała wesele mojej przyjaciółki, które miało odbyć się w czerwcu. Dodam jeszcze, że wszystko było ustalone już w sierpniu 2009, a tu taki numer! Widocznie trafiła jej się para, która ma więcej gości (przyjaciółka robi na 60 osób) przez co więcej zarobi. Takie zachowanie jest moim zdaniem wysoce nieetyczne i na prawdę źle świadczy o tej pani! Boshe przez nią dziewczyna ze 24h przepłakała ;/
Póki co Karczma Myśliwska zgodziła się zrobić im wesele, ale słyszałam różne rzezcy o tym miejscu. U jednej kuzynki było fantastycznie. Jedzenie dobre i wogóle super. U drugiej natomiast szefa kuchni nie było, kelnerzy się schlali i wynieśli jedzenie. Para młoda była wściekła, bo nie było co jeść. U znajomych natomiast (wesele na 40 os) nie poinformowano ich, że ich wesele połączone będzie z balem dzieci z podstawówki! Aż strach się bać jaki mi numer wykręcą (a jeszcze nie wiem gdzie będziemy mieli wesele).

Pozdrawiam dziewczęta
Ja też już w którymś wcześniejszym poście ostrzegałam przed tą kobietą bo moja koleżanka miałą taką samą sytuację : miesiąc przed weselem została bez sali!!!! i dodam ze miała wpłaconą zaliczkę....Jeśłi chcecie mieć wesele poza miastem to lepiej zdecydować się na Dworek nad Regą, miejsce sprawdzone i do tego moim zdaniem z super jedzeniem
Stary 2010-02-06, 11:14   #122
yoko83
Raczkowanie

No tak ja też mam już wpłaconą zaliczkę. Zadzwoniła do mojej mamy i mówi żeby chciała teraz jakąś zaliczkę- choć umawialiśmy się na marzec, gdyż jest tyle na sierpień chętnych , że ona chce mieć pewność. No ok rozumiem to. Przecież bywają pary , które rezerwują sobie 2-3 sale. Tylko jest to chamskie zostawiać parę m-c przed. Choć widzisz teram w wypadku tym, który opisujesz była wpłacona tylko zaliczka, nie było umowy. My w marcu będziemy spisywać umowę. A kiedy jest umowa to sobie nie wyobrażam, żeby miała zadzwonić m-c przed i powiedzieć sorry nie macie sali. Tak to będę musiała się zobaczy z tą panią na sali sądowej. Trochę też mnie dziwi, że m-c przed i nie było żadnej umowy.
Mam nadzieję, że wszyscy którzy będą tam mieli wesele nie spotka nic podobnego.
yoko83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 18:34   #123
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez e_wcia Pokaż wiadomość
Znajoma zamawiała dla córki suknie i były bardzo zadowolone, a moja siostra nie bardzo, zamawiała suknie w Agnes w Świdwinie. Trzeba próbować. Ja byłam ostatnio w Izet, pani była bardzo konkretna i uprzejma, ale ja niestety nic dla siebie nie znalazłam. Pozdrawiam

Czy możecie polecić jakiś salon w Koszalinie lub w Szczecinie?
salon w koszalinie lisa ferrera-tam znalazłam moją suknie(demetrios 982) a obsługa cudowna

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

hej ja slubuje w czerwcu i polecam wam mój wybór -sale w Gryficach- "dom weselny galeria"
http://www.youtube.com/user/mikigrip a reklame kręcił im mój kamerzysta na wesele Sala ma naprawde niepowtarzalny klimat mam nadzieje ze sie sprawdzi na moim weselu
tahito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 02:56   #124
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yoko83 Pokaż wiadomość
No tak ja też mam już wpłaconą zaliczkę. Zadzwoniła do mojej mamy i mówi żeby chciała teraz jakąś zaliczkę- choć umawialiśmy się na marzec, gdyż jest tyle na sierpień chętnych , że ona chce mieć pewność. No ok rozumiem to. Przecież bywają pary , które rezerwują sobie 2-3 sale. Tylko jest to chamskie zostawiać parę m-c przed. Choć widzisz teram w wypadku tym, który opisujesz była wpłacona tylko zaliczka, nie było umowy. My w marcu będziemy spisywać umowę. A kiedy jest umowa to sobie nie wyobrażam, żeby miała zadzwonić m-c przed i powiedzieć sorry nie macie sali. Tak to będę musiała się zobaczy z tą panią na sali sądowej. Trochę też mnie dziwi, że m-c przed i nie było żadnej umowy.
Mam nadzieję, że wszyscy którzy będą tam mieli wesele nie spotka nic podobnego.
Była umowa...ale tak skonstruowana zę obie strony mogą wypowiedzieć umowę z tym że muszą zwrócić zaliczkę...jakaś taka formułka...No i oczywiście kasę młodym zwróciła ...i co z tego...zatem przyjżyj się dobrze umowie a jak coś Ci nie będzie w niej pasowało to zaproponuj zmiany, albo uściślenia...
I nie wiem czy dobrze zrozumiałam ...to Ty już dałąś jakąś zaliczkę a nie podpisałaś umowy?????
Stary 2010-02-07, 12:49   #125
yoko83
Raczkowanie

Tak, daliśmy zaliczkę ale oczywiście za pokwitowaniem Więc don't worry A co do umowy to rzeczywiście się przyjże dokładnie żeby potem nie było. Choć trochę dziwna konstrukcja umowy od strony tej pani, że praktycznie w każdej chwili można zerwać tą umowę. Ja jej powiem wprost żeby mi nie odwaliła żadnego numeru bo będę bardzo zła.

Ładnie się zapowiada ten nowy dom weselny Szkoda, że dopiero otwieracie w październiku. Czekam na jakąś stronę internetową
Stary 2010-02-07, 18:07   #126
monikakg85
Przyczajenie

[QUOTE=zunia;16993377]
Cytat:
Napisane przez monikakg85 Pokaż wiadomość
A czy Twoja przyjaciółka miała wpłaconą zaliczkę? Mam nadzieję, że mi takiego numeru nie wykręci! Jak wpłacałam ostatnio zaliczkę to była nawet miła-choć muszę przyznać, że jest to bardzo specyficzna kobieta.

nom właśnie że nie mieli wpłaconej zaliczki, bo nie było ich przez ten czas w kołobrzegu (tutaj będzie tylko ślub, a mieszkają w Pozku) i właśnie zjechali na ferię by dograć szczegóły a tu taki numer. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Ślub będą mieli w zajeździe kasztelańskim też w Budzistowie. Impreza zamknięta. Nikt obcy nie będzie się kręcił. 220 zł z poprawinami i 30 zł za nocleg. A na poprawiny będzie grill Ja się zastanawiam nad Ikarem Plaza. Zobaczę co da się wynegocjować

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez WESELA SONATA Pokaż wiadomość
Witam.
Od października 2010r. planujemy otworzyć nowy profesjonalny DOM WESELNY "SONATA" w Grzybowie koło Kołobrzegu. Sala do zabaw weselnych ma kształt koła, parkiet taneczny znajduje się w centralnej części co sprzyja integracji i wspólnej zabawie wszystkich gości. Cała sala ma powierzchnię 270 m2. Zabawy będą przygotowywane i obsługiwane przez profesjonalną grupę osób, mającą duże doświadczenie. Więcej informacji pod mailem: kaska_ewa@poczta.fm.

Szkoda tylko, że dom weselny został wywieziony aż do Grzybowa ;/
Ja na przykład nie moge sobie pozwolić na wywiezienie wszystkich gości poza miasto (chyba że zapewnię wszystkim nocleg, a na to mnie nie stać :P )
monikakg85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 18:53   #127
teram
Raczkowanie

Cytat:
Tak, daliśmy zaliczkę ale oczywiście za pokwitowaniem Więc don't worry A co do umowy to rzeczywiście się przyjże dokładnie żeby potem nie było. Choć trochę dziwna konstrukcja umowy od strony tej pani, że praktycznie w każdej chwili można zerwać tą umowę. Ja jej powiem wprost żeby mi nie odwaliła żadnego numeru bo będę bardzo zła.
A no to luz . 3mam kciuki zeby wsztsko przebiegło pomyśle ...w końcu to miejsce jest bardzo urocze i szkoda by było gdybyś musiała z niego z jakichś powodów rezygnować
Powodzenia
Stary 2010-02-07, 19:32   #128
zunia
Raczkowanie

[QUOTE=yoko83;17018901]Tak, daliśmy zaliczkę ale oczywiście za pokwitowaniem Więc don't worry A co do umowy to rzeczywiście się przyjże dokładnie żeby potem nie było. Choć trochę dziwna konstrukcja umowy od strony tej pani, że praktycznie w każdej chwili można zerwać tą umowę. Ja jej powiem wprost żeby mi nie odwaliła żadnego numeru bo będę bardzo zła.

Ja też trzymam kciuki! Za Ciebie i za siebie bo jestem w identycznej sytuacji a czytając ostatnio te rewelacje zaczynam się bać! Mam nadzieję, że u nas będzie dobrze. Mimo wszystko jakieś wesela tam sie odbywają nie wszytskim parom właścicielka wycina takie straszne numery. Jak ostatnio z nią rozmawiałam to była zaniepokojona atakami na Doris i właściciela (jakies tam były telefony o bombie itp) i mówiła, że ona stara się byc wobec ludzi w porządku, żeby nie musiała się obawiac takich sytuacji. Mam nadzieję, że dało jej to do myślenia i nie będzie już miała odwagi kręcić i odwoływac rezerwacje.
II Faza -8,7
Razem 12 kg mniej
Wzrost 1,87
Waga 71.5
zunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 17:02   #129
monikakg85
Przyczajenie

[QUOTE=zunia;17029472]
Cytat:
Ja też trzymam kciuki! Za Ciebie i za siebie bo jestem w identycznej sytuacji a czytając ostatnio te rewelacje zaczynam się bać! Mam nadzieję, że u nas będzie dobrze. Mimo wszystko jakieś wesela tam sie odbywają nie wszytskim parom właścicielka wycina takie straszne numery. Jak ostatnio z nią rozmawiałam to była zaniepokojona atakami na Doris i właściciela (jakies tam były telefony o bombie itp) i mówiła, że ona stara się byc wobec ludzi w porządku, żeby nie musiała się obawiac takich sytuacji. Mam nadzieję, że dało jej to do myślenia i nie będzie już miała odwagi kręcić i odwoływac rezerwacje.

Nom chyba właśnie nic to jej nie dało do myślenia, bo mojej przyjaciółce wykręcili numer w zeszły czwartek. A jeśli chodzi o Doris to ja bym się nie zdecydowała na ślub w tym miejscu. Źle mówią o tym miejscu a raczej o właściciel, porachunkach i jakiejś mafii (bo i takie rewelacje obyły mi się o uszy), a mam przyjaciół pracujących w mediach...

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Ale oczywiście życzę Wam dziewczęta, żeby już żadnych rewelacji tego typu nie było... Każda z nas przecież zasługuje na to, żeby nie martwić się o to że wylądujemy na bruku w tym najważniejszym dniu w naszym życiu...
Pozdrawiam
Stary 2010-02-09, 06:55   #130
daymoon
Przyczajenie

Dziewczyny czy ktoś z Waszych znajomych miał może wesele w Millenium w Kołobrzegu? Jak tam z jedzeniem jest, smakowe? my ślubujemy 2.10.2010 o godz. 16.Ile płacicie za fotografa i kamerzystę oraz zespół? u mnie fotograf od 1600-2000, zespół 3000 tylko kamerzysty nie znalazłam jeszcze, może macie jakieś namiary.Byłabym wdzięczna za pomoc
daymoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 16:23   #131
miss afryka
Przyczajenie

Witam wszystkie kołobrzeskie panny młode Dziewczyny, czy któraś z Was była może na weselu gdzie grał pan Grabowski? Co o nim sądzicie?
miss afryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 18:48   #132
e_wcia
Raczkowanie

Witam wszystkie Przyszłe Mężatki Wiecie z tymi umowami jest tak że każda zaliczka powinna być zabezpieczeniem dla tej Pani a z drugiej strony gdyby ona nie wywiązała się z umowy powinna wypłacić zaliczkę + jej równowartość lub jakiś tam % jako waszą rekompensatę. Jeżeli w umowach jest inaczej, to nie jesteście chronione i taką umowę , można w każdej chwili rozwiązać z byle powodu.
Gdybym teraz zrezygnowała z sali to nie dość że tracę 10 tys zaliczek to jeszcze w sumie muszę mu dopłacić jakieś 2000, a z kolei gdyby on wymówił nam umowę tooooo zwraca nam zaliczkę i jak dobrze pamiętam 25% wartości naszego wesela musi nam jeszcze dopłacić.

Także Dziewczyny dla spokojnego snu zwracajcie uwagę co podpisujecie a wtedy, żadnej wpadki nie będzie. Trzymam za was kciuki.

Co do Grabowskiego to widziałam film z wesela na którym grał, wiara się super bawiła, ma śmieszne te wszystkie zabawy oczepinowe i nie tylko, ale to chyba kwestia ustalenia. My chcieliśmy go na nasze wesele ale nie miał wolnego terminu
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 01:53   #133
Latte226
Przyczajenie

Witam przyszłe panny Młode jestem 1-szy raz na forum.
Ja ślubuję w październiku w Omedze w Grzybowie. nigdy tam nie byłam na zabawie, jednak mnóstwo osób poleciło mi to miejsce głównie ze wzgl. na dobre jedzenie.Wiem że właściciel przeprowadza teraz tam remont i cały wystrój (mimo że nie był taki zły) będzie zmieniony. jak, to sie wkrótce okaże.
Z kapelą miałam już problem równo rok przed ślubem i te lepsze były zajęte. i padło na zespół z rzeszowa!!! masakra że aż z podkarpacia musiałam ludzi ściągać.
fotografa mam pana Tomka z kgu, tani i dobry. została kwestia oprawy muzycznej w kościele
Co do salonów sukien to widziałam na koszalińskiej coś sie otworzyło albo będzie wkrótce. jak sie tam wybiore to dam znać.ale na 1szym miejscu do odwiedzenia jest lisa ferrera w koszalinie.narazie to tyle. pozdrawiam wszystkich
Latte226 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 08:52   #134
fifofanafunia
Przyczajenie

zespół aż z tak daleka?? oj to pewnie za dojazd sobie też ładnie policzyli...
u mnie na ślubie (1 maja br) będzie grał zespół New-stars z Kołobrzegu - trzech chłopkaów. Znam ich prywatnie, bo na wielu, wielu, wielu weselach bawiłam się przy ich muzyce. I wsyscy są nimi zachwyceni, którzy widzieli jak grają, śpiewają i zabawiają gości. Mają też swoją stronkę i można posłuchać kilku pisenek.
polecam i pozdrawiam!!!!
ja już niecałe 3 miesiące i slub...
fifofanafunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 09:10   #135
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte226 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe panny Młode jestem 1-szy raz na forum.
Ja ślubuję w październiku w Omedze w Grzybowie. nigdy tam nie byłam na zabawie, jednak mnóstwo osób poleciło mi to miejsce głównie ze wzgl. na dobre jedzenie.Wiem że właściciel przeprowadza teraz tam remont i cały wystrój (mimo że nie był taki zły) będzie zmieniony. jak, to sie wkrótce okaże.
Z kapelą miałam już problem równo rok przed ślubem i te lepsze były zajęte. i padło na zespół z rzeszowa!!! masakra że aż z podkarpacia musiałam ludzi ściągać.
fotografa mam pana Tomka z kgu, tani i dobry. została kwestia oprawy muzycznej w kościele
Co do salonów sukien to widziałam na koszalińskiej coś sie otworzyło albo będzie wkrótce. jak sie tam wybiore to dam znać.ale na 1szym miejscu do odwiedzenia jest lisa ferrera w koszalinie.narazie to tyle. pozdrawiam wszystkich
Latte ja jestem z Koszalina. O tym nowo otwartym salonie co mówisz to salon vanilla czy jakos tak na Kaszubskiej. Wiem ze w sobote było otwarcie, kolezanka byla tam w dniu otwarcia i mówi ze sie spodziewała wiekszego wyboru i promocji. Moze Tobie bardziej sie salon spodoba. Jak juz bedziesz po wizycie ww. salonie to napisz czy Tobie sie spodobał. Ja polecam salon na Piłsudzkiego, tylko ze jest tam drogo, przecietna sukienka 3000 tys, ale jest wybór i wogóle piekne suknie oraz salon na Połczynskiej, bo tam maja suknie Farage.
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 16:27   #136
Latte226
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fifofanafunia Pokaż wiadomość
zespół aż z tak daleka?? oj to pewnie za dojazd sobie też ładnie policzyli...
u mnie na ślubie (1 maja br) będzie grał zespół New-stars z Kołobrzegu - trzech chłopkaów. Znam ich prywatnie, bo na wielu, wielu, wielu weselach bawiłam się przy ich muzyce. I wsyscy są nimi zachwyceni, którzy widzieli jak grają, śpiewają i zabawiają gości. Mają też swoją stronkę i można posłuchać kilku pisenek.
polecam i pozdrawiam!!!!
ja już niecałe 3 miesiące i slub...
Kapela zawołała 4000 tyś. nie wiem czy jest to aż tak wygórowana cena, bo ze szczecina zawołali 4500 he he
A co do chłopaków z New Stars to słyszałam ale niestety nie mieli wolnych terminów

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
Latte ja jestem z Koszalina. O tym nowo otwartym salonie co mówisz to salon vanilla czy jakos tak na Kaszubskiej. Wiem ze w sobote było otwarcie, kolezanka byla tam w dniu otwarcia i mówi ze sie spodziewała wiekszego wyboru i promocji. Moze Tobie bardziej sie salon spodoba. Jak juz bedziesz po wizycie ww. salonie to napisz czy Tobie sie spodobał. Ja polecam salon na Piłsudzkiego, tylko ze jest tam drogo, przecietna sukienka 3000 tys, ale jest wybór i wogóle piekne suknie oraz salon na Połczynskiej, bo tam maja suknie Farage.
O tym salonie nowym to pisałam o Kołobrzegu na Koszalińskiej. Ale dzięki za info, sprawdze te salony w Koszalinie ślub dop w październiku ale chyba czas zacząc się rozglądać
Stary 2010-02-10, 17:24   #137
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Latte226 Pokaż wiadomość
Kapela zawołała 4000 tyś. nie wiem czy jest to aż tak wygórowana cena, bo ze szczecina zawołali 4500 he he
A co do chłopaków z New Stars to słyszałam ale niestety nie mieli wolnych terminów
Jesli to jest Party Music to nie bedziesz żałowała bo też ich chciałąm na swoje wesele ale nie mieli terminów...co do cen to ja płącę za swoją orkiestre ze Sczczecina 5 tys. i wiem ze to dużo ale dobra orkiestra to podstawa udanego wesela a porządne orkiestry tak się cenią ....
Stary 2010-02-10, 17:32   #138
monikakg85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miss afryka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kołobrzeskie panny młode Dziewczyny, czy któraś z Was była może na weselu gdzie grał pan Grabowski? Co o nim sądzicie?

A czy masz jakieś namiary na Pana Grabowskiego? tel, adres czy chociaz str WWW?
Stary 2010-02-10, 18:59   #139
Latte226
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez teram Pokaż wiadomość
Jesli to jest Party Music to nie bedziesz żałowała bo też ich chciałąm na swoje wesele ale nie mieli terminów...co do cen to ja płącę za swoją orkiestre ze Sczczecina 5 tys. i wiem ze to dużo ale dobra orkiestra to podstawa udanego wesela a porządne orkiestry tak się cenią ....
Nie jest to Party Music ale Mamma Mia! nie mam pojęcia jak grają i w ogóle... może któraś z dziewczyn o nich słyszała???
Stary 2010-02-10, 19:33   #140
yoko83
Raczkowanie

Ten salon na Koszalińskiej to nie jest nowy salon!!! Jest to salon Izet, przeniesiony z Unii Lubelskiej. Odradzam branie tam sukni. Ja mam mieć stamtąd robioną dekorację, chociaż też slyszaŁam niepochlebne opinie na ten temat. Głownie nt. właścicielki jak to w ciula robi klientów. :/ Mam nadzieję, że jeśli chodzi o mnie to będzie ok.
Na początku też chciałam iść i zobaczyć no i może coś wybrać z tego salonu... ale po co mam się denerwować
Ja już wybrałam salon do którego zawitam...czeka mnie długa droga
Stary 2010-02-10, 22:22   #141
Latte226
Przyczajenie

a to dobrze wiedzieć!!! o tym salonie też troche słyszałam. to pozostaje najbliżej koszalin.
a jak jest dziewczyny z oprawą muzyczną w kościele? ma któraś namiary na śpiewaczke czy cos w tym stylu?
Stary 2010-02-11, 10:17   #142
gregia
Zakorzenienie

dziewczyny jak czytam ze zespoły z Kołobrzegu wołaja sobie 4000-4500 to mi dosłownie kopara na dól opadła,
u mnie w Koszalinie zespoły wołają góra 2500zł, a przeciez to wieksze miasto od Kołobrzegu, wogóle nie rozumiem tej ekonomii. W zyciu bym 4000 nie dała za zespół!!!
Stary 2010-02-11, 11:59   #143
gosciowka
Przyczajenie

ja przeprowadzając wywiad po koleżankach dowiedziałam się że średnia cena za orkiestrę w K-gu to około 2000-2500 tyś.Moja siostra 2 lata temu brała ślub jej mąż jest z Sobótki i orkiestra była z tamtąd razem z poprawinami wzieli 3000.Dlatego dziwią mnie te ceny.Dodam że zabawa była rewelacyjna zespół świetnie grał do 9 rano to była sprawdzona orkiestra a za tyle kilometrów wzieli 3000
gosciowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 12:07   #144
e_wcia
Raczkowanie

z tego co wiem Grabowski bierze ok 3000 zespół z węgla brunatnego tyle samo a my mamy zespół Efekt z Koszalina i też biorą 3000
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 12:30   #145
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_wcia Pokaż wiadomość
z tego co wiem Grabowski bierze ok 3000 zespół z węgla brunatnego tyle samo a my mamy zespół Efekt z Koszalina i też biorą 3000
z poprawinami czy bez płacisz 3000?
Stary 2010-02-11, 12:56   #146
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
dziewczyny jak czytam ze zespoły z Kołobrzegu wołaja sobie 4000-4500 to mi dosłownie kopara na dól opadła,
u mnie w Koszalinie zespoły wołają góra 2500zł, a przeciez to wieksze miasto od Kołobrzegu, wogóle nie rozumiem tej ekonomii. W zyciu bym 4000 nie dała za zespół!!!
Sa zespoły i "zespoły" . te pierwsze to najcześciej profesjonalni muzycy grający na profesjonalnym sprzęcie (perkusja, saksofon, gitara itp.) który kosztuje krocie i którzy oczywiście potrafia sśpiewac i to nawet po angielsku ....a ci drudzy to po prostu "grajkowie" grający na syntezatorach , wygrywajacy niejednokrotnie nagrania z podkładem muzycznym gotowym (czyli krótko mówiąc z playbacku) , dołączając do tego swe piękne wokale....
Mój zespół skłąda się z 5 muzyków dlatego taka cena a dodam ze dla takich DOBRYCH zespołów granie na weselach to dodatek poniewaz najczęściej grają na bankietach, impreazach zamkniętych, sylwestrach w 5* hotelach licząc sobie za występ 3x albo 4x tyle co za wesele...Dla mnie jakość muzyki jest bardzo ważna i wolę zaoszczędzić na dekoracji sali albo czyms tam innym niz na tym.....
Ale wiadomo każdy robi jak uważa
Stary 2010-02-11, 13:40   #147
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teram Pokaż wiadomość
Sa zespoły i "zespoły" . te pierwsze to najcześciej profesjonalni muzycy grający na profesjonalnym sprzęcie (perkusja, saksofon, gitara itp.) który kosztuje krocie i którzy oczywiście potrafia sśpiewac i to nawet po angielsku ....a ci drudzy to po prostu "grajkowie" grający na syntezatorach , wygrywajacy niejednokrotnie nagrania z podkładem muzycznym gotowym (czyli krótko mówiąc z playbacku) , dołączając do tego swe piękne wokale....
Mój zespół skłąda się z 5 muzyków dlatego taka cena a dodam ze dla takich DOBRYCH zespołów granie na weselach to dodatek poniewaz najczęściej grają na bankietach, impreazach zamkniętych, sylwestrach w 5* hotelach licząc sobie za występ 3x albo 4x tyle co za wesele...Dla mnie jakość muzyki jest bardzo ważna i wolę zaoszczędzić na dekoracji sali albo czyms tam innym niz na tym.....
Ale wiadomo każdy robi jak uważa
oczywiscie teram wiem o jakich zespołach mówisz, ja za swoj zespół płace 2500zł bez poprawin 3 mezczyzn plus dziewczyna,która spiewa, a takze gra na saksofonie i wcale nie spiewaja z playbacku. W Koszalinie sie ciesze bardzo dobra opinia, oraz tym ze trzeba ich rok naprzód rezerwowac. Spiewaja i po angielsku i po polsku, bez takich ,,hitów" jak ,,Złoty krążek" czy ,,Biały Miś" i wcale nie musze placic 4000 by miec oprawe muzyczna na wysokim poziomie. Masz racje kazdy robi jak uwaza bo to jego wesele
Stary 2010-02-11, 14:27   #148
Latte226
Przyczajenie

Co do zespołów muzycznych to prawdą jest to że ilość zawieranych ślubów znowu się zwiększyła, a co za tym idzie zapotrzebowanie na domy weselne, fotografów, zespoły...także fakt tak wygórowanych cen tych usług zwiększa się i będzie rósł jeszcze. Niestety. I można zapłacić za coś więcej, a przyoszczędzić na czymś innym. Ale niestety zdarza się tak, jak w moim przypadku że na równo rok przed ślubem większość terminów na wszelkie usługi było zajęte i byłam zmuszona do zapłacenia za np. kapele 4000tyś., a za przyjęcie 230zł/os. i mimo tych cen niektóre nie spełniały moich oczekiwań. zresztą okaże się po fakcie.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

A i jeszcze mam pytanko. czy któraś z Was może mi polecić dobrego fotografa?? słyszałam o Panu Grundkowskim z Koszalina. może któraś z Was wie coś na ten temat??
Stary 2010-02-11, 19:12   #149
yoko83
Raczkowanie

Ja Mam chłopaków ze Słupska. Płacę 2500, ale tylko dlatego , że po znajomości. Wiem, że na ten rok biorą 3000-3500. Hmm jak dla mnie nie ma znaczenia czy to będzie zespół grający bez playbacku czy z. Wzięłam chłopaków bo super grają, potrafią rozbawić gości, nie robią długich przerw.
Fotografa z Koszalina nie mogę polecić, za to z Kg Karol Skiba.
Stary 2010-02-11, 21:46   #150
monikakg85
Przyczajenie

Cytat:
Ja Mam chłopaków ze Słupska. Płacę 2500, ale tylko dlatego , że po znajomości. Wiem, że na ten rok biorą 3000-3500. Hmm jak dla mnie nie ma znaczenia czy to będzie zespół grający bez playbacku czy z. Wzięłam chłopaków bo super grają, potrafią rozbawić gości, nie robią długich przerw.
Fotografa z Koszalina nie mogę polecić, za to z Kg Karol Skiba.
Skiba jest fantastyczny. Można zobaczyć portfolio http://www.karolskiba.pl/ ale cenę też niezłą sobie zapodaje...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości