Orbitrek - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-20, 18:50   #121
Ilena
Zakorzenienie

Dot.: Orbitrek

ja juz jezdze na 3 a nie na 1 jeee
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 19:10   #122
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny a napiszcie mi proszę jakie macie orbiterki a jeśli ćwiczycie gdzieś na siłowniach itp. To jaki byście poleciły strasznie się napaliłam że taknapiszę na orbiterek ale u mnie nie mamgdzie chodzić więc jestem zmuszona do kupna więc chciała bym żeby nie był zadrogi chodzi mi o średnia cene ale przedewszystkim jakiej firmy ?? Jaki model bo jak czytam że skrzypi jeczy obluzowuje sie itp. itd to mi ręce opadaja bo tak to nigdy nie dobiorę właściwego A przydało by mi się zrzucić chcoiaż z 5 kg
Mam w domu steperek ale jest cieżki a wiem że na orbiterku lepiej się chodzi i to mnie przedewszystkim kusi
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 21:26   #123
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
ja juz jezdze na 3 a nie na 1 jeee
a co to za róznica ja na poczatku jezdziłąm na 8, ale dowiedziałąm sie ze to tylko miesnie wyrabia
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-20, 21:38   #124
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
a co to za róznica ja na poczatku jezdziłąm na 8, ale dowiedziałąm sie ze to tylko miesnie wyrabia
Ja tak samo. Dobrze, że mnie dziewczyny uświadomiły Ja jutro wyjeżdzam na tydzień, więc orbitrek będzie musiał troche poczekać
Stary 2008-04-20, 23:07   #125
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Dobrze, że mnie dziewczyny uświadomiły Ja jutro wyjeżdzam na tydzień, więc orbitrek będzie musiał troche poczekać
tylko sie nie objadaj
a gdzież to jedziesz?

a Śnieżynka miała tu zagląda i nic
Stary 2008-04-20, 23:27   #126
Asienka187
Zakorzenienie

Jade do Kudowy Zdrój

Własnie. Gdzie jesteś Śnieżynko?
Stary 2008-04-21, 09:01   #127
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

A ja wczoraj poszłam rano pobiegać. Dziś może poćwiczę na orbitreku.

Dziewczyny co do obciążenia to nie można wciąż ćwiczyć na tym samym bo organizm się przyzwyczaja do takiego wysiłku i przestaje reagować. Treba go zaskakiwać. Dlatego ja zwiększam obciążenie. I mięśnie mi nie rosną.

Poczytajcie sobie posty moderatorów na innych wątkach. Kobieta nie jest w stanie zbudować wielkich mięśni. Zwłaszcz jeżeli jest na diecie z bilansem ujemnym. Zeby rosły mięśnie trzeba odpowiednio się odżywiać. I mamy zbyt mało testosteronu. Dlatego mężczyźni łatwiej budują masę mięśniową.
Stary 2008-04-21, 11:27   #128
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

To Wy sie tu ukrylyscie...

Sniezynko serdeczne gratulacje

Mirelllko, Anulko kg ubywaja??

Ja sie przerzucilam z orbitreka na rowerek Swieze powietrze, km szybciej mi mijaja jak na orbiteku Zeby nei bylo, ze z niego nie korzystam, to w wolnej chwili, jak mi sie zachce i pada na dworzu to sobie cwicze W tym tyg go sobie daruje, bo codziennie bede na basenie, wiec plywanie juz mnei wymeczy...

Widze, ze dobrze sie trzymacie i mobilizujecie sie nawzajem

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 13:07   #129
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Mi na szczęście zastój się skończyl i waga powoli ruszyła w dół. Na razie niewiele, ale obwody lepiej. Myślę że do wakacji wejdę w moje 36.
Stary 2008-04-21, 13:58   #130
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Mi na szczęście zastój się skończyl i waga powoli ruszyła w dół. Na razie niewiele, ale obwody lepiej. Myślę że do wakacji wejdę w moje 36.
To gratuluje Dobrze, ze widac efekty wtedy jeszcze bardziej chce sie cwiczyc... Ehhhh Wy to macie ta mobilizacje

Stary 2008-04-21, 18:18   #131
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj poszłam rano pobiegać. Dziś może poćwiczę na orbitreku.

Dziewczyny co do obciążenia to nie można wciąż ćwiczyć na tym samym bo organizm się przyzwyczaja do takiego wysiłku i przestaje reagować. Treba go zaskakiwać. Dlatego ja zwiększam obciążenie. I mięśnie mi nie rosną.

Poczytajcie sobie posty moderatorów na innych wątkach. Kobieta nie jest w stanie zbudować wielkich mięśni. Zwłaszcz jeżeli jest na diecie z bilansem ujemnym. Zeby rosły mięśnie trzeba odpowiednio się odżywiać. I mamy zbyt mało testosteronu. Dlatego mężczyźni łatwiej budują masę mięśniową.
no niby tak, ale ja kiedys cwiczyłam na 6-8 i wyrobiły mi się umięśnione łydki
do dzis są zbyt umiesnione
ale inne kobiety tez mają miesnie, pewnie ze nie wyrobisz sobie miesni jak facet ale napewno sobie wyrobisz

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS
ja cwicze juz baardzo długo i dopiero 3 kg w dół, ale to pewnie dlatego ze moja dieta nie jest rewelacyjna, ale talia zrobiła mi sie wezsza
Stary 2008-04-21, 18:18   #132
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To gratuluje Dobrze, ze widac efekty wtedy jeszcze bardziej chce sie cwiczyc... Ehhhh Wy to macie ta mobilizacje
a ty co?
jazda na orbitrek i pedałuj, chyba ze lubisz swój tłuszczyk
Stary 2008-04-21, 18:21   #133
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
nio to masz slabe obciazenie .. ja 8 prawie wogole nie moge ruszyc ... a chodzi mi o to ze 3 a 1 to dla mnie bez roznicy na 4 czuje spory opor .... u mnie miedzy jest duza roznica .. wiem ze na niektorych orbitrekach to miedzy 1 a 8 jest mala
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-21, 19:54   #134
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
nio to masz slabe obciazenie .. ja 8 prawie wogole nie moge ruszyc ... a chodzi mi o to ze 3 a 1 to dla mnie bez roznicy na 4 czuje spory opor .... u mnie miedzy jest duza roznica .. wiem ze na niektorych orbitrekach to miedzy 1 a 8 jest mala
teraz jak sie przyzwyczaiłam na 1 to 8 tez nei moge ruszyc, a keidys to z ledwoscia pedałowałam na 8 bo myslałam ze przy tym wiecej schudne
dzis mi sie nie chciało wejsc
tylko sie troche porozsciagałam
Stary 2008-04-21, 20:34   #135
Artystyczna90
Raczkowanie

Witam

Mam pytanko kiedy powinno sie rozciagac przed cwiczeniami na orbitku czy po?
Artystyczna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 11:24   #136
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystyczna90 Pokaż wiadomość
Witam

Mam pytanko kiedy powinno sie rozciagac przed cwiczeniami na orbitku czy po?
przed
(ale ja rozciagam sie po)
Stary 2008-04-22, 14:34   #137
Sniezynka21
Zakorzenienie

No jestem, jestem Ale milo, ze o mnie jeszcze pamietacie

Poczytuje Was regularnie, tylko nie zawsze cos pisze U mnie wszystko w porzadku, waga za mocno nie pnie sie w gore, wiec nie jest zle

Natomiast jesli chodzi o wyrobienie miesni na Orbitreku to Mirelkaa ma racje, jest to mozliwe. Na pewno nie rozbudujemy miesni, jak mezczyzni, ale faktem jest ze przy regularnych cwiczeniach na wysokich obciazeniach jest mozliwe wyrobienie sporej wielkosci miesni, ale to tez zalezy od budowy ciala.

Ja nigdy sie nie rozciagalam przed ani po Orbitreku, ale oprocz tego skakalam na skakance, krecilam hh i robilam gimnastyke To uwazalam za swoje rozciaganie

Pijcie duzo wody, nie zapominajcie o tym to bardzo wazne. Godzinka dziennie wystarczy, ja jak durna kiedys cwiczylam po 2h ale uswiadomily mnie dziewczyny, ze to blad.

A co najwazniejsze pamietajcie o EFEKTACH !!! Sa powalajace, a do cwiczen idzie sie przyzwyczaic, z czasem jak sie nie cwiczy to zaczyna ich brakowac. Nie ma nic za darmo, wiec nie rezygnujcie z marzen tylko dlatego, ze musicie sie troszke pomeczyc. Mnie, jak w Polsce zobaczyli to szczeki im opadly, a jak tydzien pozniej powiedzialam, ze jestemw ciazy to sie smiali, ze jestem zjawiskiem nadprzyrodzonym Kobiety w ciazy tyja a ja chudlam ( nie wiedzialam, ze bylam juz w ciazy ) Warto cwiczyc !!! Wiec tylki z fotela i jazda na Orbitrka

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i nie pozwolcie by watek umarl, ja wroce ok 3 m-ce po porodzie i watek musi na mnie czekac

POWER = Sexy, jedrne, szczuple cialko
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-22, 17:09   #138
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
No jestem, jestem Ale milo, ze o mnie jeszcze pamietacie

Poczytuje Was regularnie, tylko nie zawsze cos pisze U mnie wszystko w porzadku, waga za mocno nie pnie sie w gore, wiec nie jest zle

Natomiast jesli chodzi o wyrobienie miesni na Orbitreku to Mirelkaa ma racje, jest to mozliwe. Na pewno nie rozbudujemy miesni, jak mezczyzni, ale faktem jest ze przy regularnych cwiczeniach na wysokich obciazeniach jest mozliwe wyrobienie sporej wielkosci miesni, ale to tez zalezy od budowy ciala.

Ja nigdy sie nie rozciagalam przed ani po Orbitreku, ale oprocz tego skakalam na skakance, krecilam hh i robilam gimnastyke To uwazalam za swoje rozciaganie

Pijcie duzo wody, nie zapominajcie o tym to bardzo wazne. Godzinka dziennie wystarczy, ja jak durna kiedys cwiczylam po 2h ale uswiadomily mnie dziewczyny, ze to blad.

A co najwazniejsze pamietajcie o EFEKTACH !!! Sa powalajace, a do cwiczen idzie sie przyzwyczaic, z czasem jak sie nie cwiczy to zaczyna ich brakowac. Nie ma nic za darmo, wiec nie rezygnujcie z marzen tylko dlatego, ze musicie sie troszke pomeczyc. Mnie, jak w Polsce zobaczyli to szczeki im opadly, a jak tydzien pozniej powiedzialam, ze jestemw ciazy to sie smiali, ze jestem zjawiskiem nadprzyrodzonym Kobiety w ciazy tyja a ja chudlam ( nie wiedzialam, ze bylam juz w ciazy ) Warto cwiczyc !!! Wiec tylki z fotela i jazda na Orbitrka

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i nie pozwolcie by watek umarl, ja wroce ok 3 m-ce po porodzie i watek musi na mnie czekac

POWER = Sexy, jedrne, szczuple cialko

a czemu 2 h nic nie dadza?
dzis napewno bede cwiczyc za to ze wczoraj sobie odpusciałam
Stary 2008-04-22, 20:16   #139
Mirelkaaa
Zakorzenienie

300 kcal spalone
Stary 2008-04-23, 19:08   #140
Nezka07
Rozeznanie

395 kcal spalone Tak się zastanawiam, czy przy ćwiczeniu na najmniejszym obciążeniu też się trzeba rozciągać? Bo taki trening chyba mięśni nie rozbuduje?
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-23, 20:41   #141
Mirelkaaa
Zakorzenienie

300 kcal spalone
Stary 2008-04-24, 14:18   #142
Mirelkaaa
Zakorzenienie

wiecie wszyscy się mnie pytaja co robie ze cały czas chudne
az sie bje na wage wejsc
Stary 2008-04-24, 15:24   #143
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Mirelllka i bardzoi dobrze, ze chudniesz i ze inni to zauwazaja

Dziewczyny, ja mam rowne 4 tyg na wysmuklenie swojej sylwetki Ano tylko 4 tyg, bo moj TŻ wyjechal na m-c do Niemiec i po tym, ze wygladac jeszcze lepiej, jak teraz

Ooooobym tylko miala checi bo wole nic nie p[lanowac, bo jak zaplanuje juz, ze mam ciwiczyc to cwiczyc nie bede, bo nie bedzie mi sie chcialo 4 liter podniesc

Stary 2008-04-24, 16:51   #144
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mirelllka i bardzoi dobrze, ze chudniesz i ze inni to zauwazaja

Dziewczyny, ja mam rowne 4 tyg na wysmuklenie swojej sylwetki Ano tylko 4 tyg, bo moj TŻ wyjechal na m-c do Niemiec i po tym, ze wygladac jeszcze lepiej, jak teraz

Ooooobym tylko miala checi bo wole nic nie p[lanowac, bo jak zaplanuje juz, ze mam ciwiczyc to cwiczyc nie bede, bo nie bedzie mi sie chcialo 4 liter podniesc
to zrób tak miesiąc dieta bez zadnych wyskoków a za kadym razem jak przyjdzie ci chęć na cos niedobrego to wskakujesz na orbitrek (conajmniej 30 min dziennie, nie przekraczaj godzinki)
dasz rade
Stary 2008-04-24, 17:32   #145
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Mirellko chyba bede musiala tak zrobic w sumie wyskokow zadnych nie powinno byc, bo zebym cos zjadla slodkiego/tuczacego muslalabym isc do sklepu, a ze by mi sie nie chcialo sie wiadomo

Zobacze co mi z tego wyjdzie

Stary 2008-04-24, 18:13   #146
Nezka07
Rozeznanie

45 minut zaliczone
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-24, 18:21   #147
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ja zaczynam od nowa czyli 17 min zaliczone

Stary 2008-04-24, 18:55   #148
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Mirelko to super że chudniesz. A jeszcze niedawno narzekałaś że nic się nie dzieje.

zgadnij_MS super, że się wzięłaś

Ja dziś siłowo i orbitrek. Razem 1,5 godziny. A jutro pobiegam.
Stary 2008-04-24, 20:13   #149
Mirelkaaa
Zakorzenienie

300 kcal spalone
wydaje mi sie ze tyle mi wystracza
nie potrzebuje więcej spalac
az sie boje na wage stanąć
chce miec do wakacji spokój i osiągnąc wymarzony cel, zostało juz mało czasu, a nie chce cwiczyc w wakacje
a wy bedziecie cwiczyc w wakacje?
Stary 2008-04-24, 21:44   #150
Jattaveien
Przyczajenie

Ja będę napewno
Jattaveien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości