Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 18:13   #121
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy.

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Chociaż jak odziedziczy po mnie urodę, to grozi jej to niebezpieczeństwo, więc lepiej żeby się wdała w TŻta
leze i kwicze :-D

u nas stety- niestety i ja i Tż jestesmy piekni
wiec nasze dziewcze tez ma szanse na bycie wieszakiem :-D

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 18:19   #122
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
a ja ciebie po prostu ubóstwiam
tak o ...po prostu

Dziękuję. Bardzo mi się miło zrobiło.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 20:51   #123
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

Nie mam nic przeciwko, żeby zarabiała - nauczy się rozporządzać kasą i wydawać. Ale to, że reklamuje ubrania dla dorosłych, to budzi we mnie lekki niesmak. Nawet nie lekki.
Boję się też, czy nie przewróci się jej w główce i nie zacznie zadzierać nosa w szkole - może się "zmanierować".
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 21:32   #124
*Antoinette*
Wtajemniczenie

Szczerze mówiąc zastanawiam się czemu akurat o Monikę zrobił się taki szum. To nie pierwsza taka sytuacja, że dziewczyna w tak młodym wieku zaczyna pracę modelki. Nawet Polki są przykładami - Marcelina Sowa, która właśnie w tym wieku zaczęła taką karierę "na serio", czy Karolina Malinowska. I mnóstwo innych zagranicznych modelek.

*Antoinette* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 21:35   #125
Konto usunięte

Widocznie mogło chodzić o coś więcej, niż tylko jej wiek.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 21:43   #126
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Antoinette* Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc zastanawiam się czemu akurat o Monikę zrobił się taki szum. To nie pierwsza taka sytuacja, że dziewczyna w tak młodym wieku zaczyna pracę modelki. Nawet Polki są przykładami - Marcelina Sowa, która właśnie w tym wieku zaczęła taką karierę "na serio", czy Karolina Malinowska. I mnóstwo innych zagranicznych modelek.
Monika zaczęła pracę w agencji ledwie rok temu, a zbiera w tej chwili bardzo duże laury. Ponoć stała się najlepszą polską modelką pod względem największej ilości trafień na okładki gazet. (Obiło mi się o uszy, że trafiła na ponad 200 okładek w ciągu kilku miesięcy)
http://www.gaga.pl/karta_nowe_twarze.php?id=200&lng=pl

I wydaje mi się, że zagraniczne agencje poczuły konkurencję i chcą "chronić" swoje modelki.
Monika została zaproszona na Australijski Festiwal Mody, jednak nie pojedzie, bo ludzie ze świata mody buntują się, mimo, że jest wiele innych młodych modelek... Ponoć jednak po tej "aferze" organizatorzy tego festiwalu zdecydowali się umieścić w regulaminie zapis o tym aby modele i modelki w nim występujące miały przynajmniej 16 lat.

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 00:24   #127
Hultaj
BAN stały

gieniuszy, łosiu, jak już
chciałabym to zobaczyć (to, co Ci z tego wyjdzie )
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 11:41   #128
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
gieniuszy, łosiu, jak już
chciałabym to zobaczyć (to, co Ci z tego wyjdzie )
Hehe, no właśnie miałam wątpliwość, czy dobrą formę słowa obrałam. Dzienx za zwrócenie uwagi, zaraz nakabluję do modratora

Ja też jestem ciekawa, ale to się tak od razu nie przekonam.
Eh, znając życie, to ledwo co zawodówę sklecą te moje dzieci (bo potencjału intelektualnego po mnie nie odziedziczą ofkors)
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 14:01   #129
syntagma
Zakorzenienie

ile chcesz miec tych dzieci Spoko? mozna zawsze isc w ilosc ,

i moze, moze ktores tam z kolei
Stary 2008-04-16, 16:00   #130
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
ile chcesz miec tych dzieci Spoko? mozna zawsze isc w ilosc ,

i moze, moze ktores tam z kolei
Taaa...może, siódme dziecko (baby Jagi) jakieś bardziej kumate się okaże. Cóż jednak ja mam do gadania, jak mój TŻ chce mieć synów samych piłkarzy-informatyków
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 16:52   #131
Ines-ka
Zakorzenienie

Modeling (tzn. chodzenie po wybiegach, sesje dla magazynów i projektantów) zaczyna się wcześnie.
14 latki mają pusto w głowie jeśli chodzi o odpowiedzialność? Owszem, większość ma. Ale taka (tzn. jak Monika) modelka ma za sobą sztab ludzi za nią odpowiedzialnych. Ktoś kto załatwia jej sesje, podróż, noclegi, wyżywienie i wszystko inne. Ma kontakt z psychologiem. Myślicie, że osoba która zarabia dziesiątki/setki tysięcy za jedną sesję jest zostawiona sobie samej?

Coraz więcej rozgoryczonych ludzi ma jakieś ale, że modelki są piękne, młode, wysokie, chude. Tak właśnie ma być i jest.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 18:18   #132
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość

Coraz więcej rozgoryczonych ludzi ma jakieś ale, że modelki są piękne, młode, wysokie, chude. Tak właśnie ma być i jest.
Ja tam niewiem czy one wszystkie takie piekne sa.
Mi to sie niektore niepodobaja.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 18:21   #133
narcy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Ja tam niewiem czy one wszystkie takie piekne sa.
Mi to sie niektore niepodobaja.
no, to już nie są lata 90. kiedy modelka musiała być przede wszystkim piękna i mieć proporcjonalną twarz. jest wiele brzydkich modelek

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 18:25   #134
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Modeling (tzn. chodzenie po wybiegach, sesje dla magazynów i projektantów) zaczyna się wcześnie.
14 latki mają pusto w głowie jeśli chodzi o odpowiedzialność? Owszem, większość ma. Ale taka (tzn. jak Monika) modelka ma za sobą sztab ludzi za nią odpowiedzialnych. Ktoś kto załatwia jej sesje, podróż, noclegi, wyżywienie i wszystko inne. Ma kontakt z psychologiem. Myślicie, że osoba która zarabia dziesiątki/setki tysięcy za jedną sesję jest zostawiona sobie samej?

ja to wszystko rozumiem, że tak się robi ble ble...ale stawiam pytanie: Po co? Nie można po prostu zawyżyć statystycznego początku? Bo co? Bo, będzie za stara? Skoro można studiować mając 19 lat a nie wcześniej, to i modelka powinna dopiero gdy stanie się kobietą zaczynać swoją karierę. Było zezwolenie społeczne, więc i wszystko poszło na przód i dalej będzie szło.
To co mamy powiedzieć my, kobiety w wieku 23, 35, 40 lat?
Zapomniałam że Pazura ma 20stkę, Rubik 21kę, a Putin 25tkę.
Spalmy na stosie każdą kobietę po 25 bo przecież to już do niczego się nie nadaje.
Stary 2008-04-16, 19:02   #135
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sportsmenka86 Pokaż wiadomość
Monika zaczęła pracę w agencji ledwie rok temu, a zbiera w tej chwili bardzo duże laury. Ponoć stała się najlepszą polską modelką pod względem największej ilości trafień na okładki gazet. (Obiło mi się o uszy, że trafiła na ponad 200 okładek w ciągu kilku miesięcy)
http://www.gaga.pl/karta_nowe_twarze.php?id=200&lng=pl
Niektóre z tych zdjęć są trochę niesmaczne zważywszy na jej wiek. Szkoda, że fotografowie wymagają od tak młodej dziewczynki takich min.
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 23:31   #136
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Coraz więcej (...) ludzi ma jakieś ale, że modelki są piękne, młode, wysokie, chude. Tak właśnie (...) jest
No to niech sobie startują w kategorii juniorów , a nie lansują modę dla ludzi dorosłych. Bo 14 lat to nawet jeszcze nie jest 'młody'.
Stary 2008-04-17, 08:55   #137
pani_sylwia
Raczkowanie

Jeśli można to też się wtrącę do dyskusji.W świetle tego co się dzieje w świecie mody i wymiany żon to ja powinnam już leżeć w trumnie i czekać(mam 39 lat).dla mnie wciąganie 14-latki w tak dorosłą rolę jest tragiczne-wystarczy spojrzeć na gwiazdy które swoją karierę zaczynały w dzieciństwie(pewnie znajdą się wyjątki,ale wiekszośc ma już za sobą odwyki i setki innych terapii )tak jak napisała Ines ka mają do dyspozycji sztab ludzi ,który się nimi opiekuje.tylko pytanie czy jest to taka opieka jaką takie dziecko ma w domu?bezinteresowna,na pewno nie .cały ten sztab jest nastawiony tylko na zysk-nic innego ,jedno potknięcie i ta 14-latka zostanie na lodzie,na progu życia doświadczona porażką.Oczywiście to takie czarnowidztwo ,życzę jej jak najlepiej-tylko co dalej.......dzisiaj reklamuje ubrania dla dorosłych a wieku 19 lat powiedzą jej -sorry maleńka jesteś za stara?.
Chyba nie nadążam -ale to pewnie dlatego że też już jestem zgrzybiała staruszka
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 09:02   #138
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
ja to wszystko rozumiem, że tak się robi ble ble...ale stawiam pytanie: Po co? Nie można po prostu zawyżyć statystycznego początku? Bo co? Bo, będzie za stara? Skoro można studiować mając 19 lat a nie wcześniej, to i modelka powinna dopiero gdy stanie się kobietą zaczynać swoją karierę. Było zezwolenie społeczne, więc i wszystko poszło na przód i dalej będzie szło.
Spalmy na stosie każdą kobietę po 25 bo przecież to już do niczego się nie nadaje.
nie rozumiem po co się doszkukiwać rywalizacji?
ja mam to gdzieś ile lat mają modelki, nie będę się z tego powodu czuć gorsza bo i ja miałam przecież kiedyś tyle lat

takie trochę niezdrowe podjudzanie emocji:"gówniary mi się tu nie będą szlajać po okładkach".
a niech się szlajają!
jak są piękne, kogoś inspirują...
na jednej Vodianowa po dwójce dzieci, na drugiej młoda Monika z cerą jak marzenie.
mnie to piękno nie boli, ja na to piękno mogę patrzeć!

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 09:22   #139
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_sylwia Pokaż wiadomość
Jeśli można to też się wtrącę do dyskusji.W świetle tego co się dzieje w świecie mody i wymiany żon to ja powinnam już leżeć w trumnie i czekać(mam 39 lat).dla mnie wciąganie 14-latki w tak dorosłą rolę jest tragiczne-wystarczy spojrzeć na gwiazdy które swoją karierę zaczynały w dzieciństwie(pewnie znajdą się wyjątki,ale wiekszośc ma już za sobą odwyki i setki innych terapii )tak jak napisała Ines ka mają do dyspozycji sztab ludzi ,który się nimi opiekuje.tylko pytanie czy jest to taka opieka jaką takie dziecko ma w domu?bezinteresowna,na pewno nie .cały ten sztab jest nastawiony tylko na zysk-nic innego ,jedno potknięcie i ta 14-latka zostanie na lodzie,na progu życia doświadczona porażką.Oczywiście to takie czarnowidztwo ,życzę jej jak najlepiej-tylko co dalej.......dzisiaj reklamuje ubrania dla dorosłych a wieku 19 lat powiedzą jej -sorry maleńka jesteś za stara?.
Chyba nie nadążam -ale to pewnie dlatego że też już jestem zgrzybiała staruszka
Ja aż taka stara nie jestem ale i tak górnej granicy sięgam (25), ale zgadzam sie z tobą i podpisuje si epod tym.
Stary 2008-04-17, 11:46   #140
anna1112
Zadomowienie

takie trochę niezdrowe podjudzanie emocji:"gówniary mi się tu nie będą szlajać po okładkach".
a niech się szlajają!
na jednej Vodianowa po dwójce dzieci, na drugiej młoda Monika z cerą jak marzenie.
mnie to piękno nie boli, ja na to piękno mogę patrzeć![/quote]

ona ma 3 dzici, apropos
anna1112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 12:22   #141
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ainsel Pokaż wiadomość
Mi osobiście nie bardzo podoba się ten trend, czternastoletnie dzieci prezentują ciuchy dla dorosłych kobiet. Dzieci przebrane za kobiety - trochę to dziwne i takie groteskowe. Tak samo, jak nastolatki reklamujące kremy dla cery dojrzałej, mnie nie przekonuje...
Dokładnie. Rozumiem, że 14. może pozować do katalogów (gdzie prezentowałaby rzeczy dla nastolatków), czy występować w reklamach, ale na pewno nie w "dorosłych" pokazach mody. Przesada i - jak ktoś tutaj słusznie zauważył - lekko to zalatuje pedofilią.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 12:31   #142
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Ciekawe, ile z Was, nic nie wiedząc o tej dziewczynie i widząc ją po raz pierwszy na okładce jakiejś gazety, wzięłoby ją za 14-latkę.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 12:40   #143
Luba
Zakorzenienie

eee tam, mam to w nosie. mozna donosic

Ja sobie z pania sylwią ide poleżec do trumny I najlepiej sie sylwio własnorecznie zakopmy

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7256026]Ciekawe, ile z Was, nic nie wiedząc o tej dziewczynie i widząc ją po raz pierwszy na okładce jakiejś gazety, wzięłoby ją za 14-latkę. [/quote]

Tym bardziej jest to niezdrowe. Dla niej.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 15:17   #144
Konto usunięte

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7256026]Ciekawe, ile z Was, nic nie wiedząc o tej dziewczynie i widząc ją po raz pierwszy na okładce jakiejś gazety, wzięłoby ją za 14-latkę. [/QUOTE]

Ja bym nie powiedziała, że wygląda na starszą. Buzię ma młodziutką.
Stary 2008-04-17, 16:04   #145
yennefer94
Raczkowanie

Moim zdaniem to za wcześnie. 14 latka nie ma świadomości swojego ciała, nikt mnie nie przekona, że dobrze będzie prezentować kobiece ubrania (dekolty, szpilki itd.). Tak jak nikt mnie nie przekona, że to nie odbije się jej na psychice. Mojej sąsiadki córka ma 14 lat i tez próbuje swoich sił w modelingu. Jest wysoka i chuda ale w domu rodzice pilnują aby "sie nie zapuściła". Jej mama przychodząc do nas chętnie je ciasto bo jak mówi: "w domu nie ma takich rzeczy, żeby córki nie kusić". Dziewczynek dostaje opiernicz jak sięgnie po suchą bułkę. A jest przecież naturalnie chuda i zawsze była! Mój brat mam 13 lat (niby dziewczynki szybciej dorastają ale jednak...) i jest w 100% dzieckiem. Poza tym to źle wpływa na takie młode dziewczynki...koleżanka jest modelką i nosi takie rzeczy to i one noszą. Potem na dyskotece w podstawówce dziewczynki są poubierane w bluzki z dekoltami i wyszminkowane na czerwono.

Argument, ze wygląda na starsza to nie argument...jak wyrośniętą dziesięciolatkę się uczesze i umaluje będzie wyglądała na czternastolatkę. I co wtedy też można pozwolić robić jej "karierę"?
14 lat to nie wiek na robienie kariery tylko na kształtowanie własnej osobowości. Modeling to ciężka praca i w dodatku oparta wyłącznie o wartości powierzchowne (uroda + pieniądze). To naprawdę nie jest odpowiednie dla 14-sto letniej dziewczynki. Są pewnie jednostki, którym uda się zachować głowę na karku ale jest również mnóstwo, którym w takiej sytuacji się nie uda. Moim zdaniem zapis, że najmłodsze modelki powinny mieć 16 lat jest obowiązkowy.

A 14-sto latka może się wprawiać do kariery pokazując ubrania dla dziewczynek w jej wieku, robić zdjęcia stosowne do wieku. Rodzice powinni zaś zadbać żeby dziecko miało z tego ciekawe doświadczenie a nie obowiązek zarabiania pieniędzy.

yennefer94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 16:14   #146
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez madame paranoja Pokaż wiadomość
nie rozumiem po co się doszkukiwać rywalizacji?
ja mam to gdzieś ile lat mają modelki, nie będę się z tego powodu czuć gorsza bo i ja miałam przecież kiedyś tyle lat

a niech się szlajają!
mnie to piękno nie boli, ja na to piękno mogę patrzeć!
ależ ja chcę je widzieć na okładkach, tylko na okładkach magazynów dla dziewczynek, a nie ubrań dla kobiet dojrzałych ...
i to jest ta różnica...
Stary 2008-04-17, 20:27   #147
Hultaj
BAN stały

Cytat:
ależ ja chcę je widzieć na okładkach, tylko na okładkach magazynów dla dziewczynek, a nie ubrań dla kobiet dojrzałych ...
i to jest ta różnica...

co to ma do rzeczy, że ktoś tam piękny jest. Jego szczęście; i nie on jeden.

Chodzi o pewną zasadę, z tego co się orientuję, np. w kulturze romskiej za mąż wychodzą już bardzo młodziutkie dziewczyny. Proponuje rozszerzyć to na cały kraj, standard taki; i w ogóle przestać zwlekać z dowodami do lat 18tu, skoro nie ma wielkiej różnicy między 15 a 18. Na co czekać.
Stary 2008-04-17, 21:00   #148
Konto usunięte

Hultaj - gratuluję dowcipu.
yennefer94 - nic dodać, nic ująć.
Stary 2008-04-17, 21:43   #149
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Takie wymogi biznesu.

Co mogą powiedzieć kobiety, które wiekowo nie nadają się na modelkę?
A czy każda kobieta musi się na nią w ogóle nadawać?

Niby moda na kobiece kształty, a z drugiej strony ciśnienie na figurę modelki.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 21:48   #150
Konto usunięte

Uważasz, że to dobrze?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości