|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy powtarzałaś klasę? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 6,16% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
335 | 93,84% |
Głosujący: 357. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Powtarzanie klasy.
Cytat:
![]() O wiele wazniejsza dla mnie ta matura niz ten egzamin zawodowy. Bede go miec zdanego byle jak pojde do pracy i jak zobacza co umiem to dlugo tam nie popracuje ![]() Miedzy informatykiem a dobrym informatykiem jest duza roznica-ja bylabym zwyklym informatykiem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Nie chce nic mówić,ale nie uczycie się na błędach.
Ilona juz przy prośbie o metamorfozę stosowała te triki,potem przy prośbach na Moich Makijażach i teraz znowu.I to wszystko w króciutkim odstępie czasu. Widac postawa tylko roszczeniowa,a od siebie nic.
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z dziewczynami wyżej. Problem leży, Ilona, w Twoim podejściu do przedmiotu (jeśli nie do szkoły w ogóle). Z góry przykleiłaś sobie karteczkę NIE UMIEM MATEMATYKI. Ale nikt nie oczekuje od Ciebie, żebyś osiągała w tej dziedzinie jakichś ponadprzeciętnych wyników, tylko DLA WŁASNEGO DOBRA zdała chociaż ten przemiot na 2!
Wiem, że będziesz starała się nam wytłumaczyć, że to nie zależy od Ciebie, że tak po prostu masz a do tego tysiąc innych rzeczy Ci to utrudnia, ale zastanów się dziś wygrasz TY, bo nas przegadasz a to nie my będziemy borykać się z problemami w szkole.... Sama miałam problemy z chemią (jak już pisałam) i matematyką (czasem wydaje mi się, że zatrzymałam się na poziomie tabliczki mnożenia). Ale nic nie jest niemożliwe, kiedy powiesz sobie, że w gruncie rzeczy to jest do przyswojenia! Ja poszłam na korepetycje, kolega-matematyk siedział ze mną nad durnymi funkcjami po kilka godzin, kiedy miałam "zaćmienie mózgu" rysował mi ludziki na funkcjach, żebym wiedziała kiedy rośnie a kiedy maleje ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
racja. jak grochem o sciane. chyba czas spasowac.
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marnujesz swoj drogocenny czas ![]() Acha i mam jeszcze wsparcie w rodzinie. Mama jednak sie waha nad korepetycjami bo to 30/h i mowila ze i tak sie nie naucze i nie zdam klasy ![]() Zawsze to milo jak ktos w Ciebie wierzy i mowi ze szkoda zmarnowanych pieniedzy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze pół roku temu mówiłam tak samo. Nie zdam tego durnego egzaminu (w moim przypadku to ekonomia), to jest zbyt trudne, to nie moja bajka, itp. I fakt faktem na próbnym egzaminie brakowało mi około 30% do zdania. Podłamało mnie to nie powiem, bo myślałam, że będzie trochę lepiej ![]() To jest zmarnowanie 1 roku. To bardzo dużo. Za dużo. A co do powtarzania roku ![]() ![]() ![]() A co do problemu z matematyczką. Przychodź do niej, pokazuj zadania, jak radziły dziewczyny. Jeśli dalej nie uwierzy przyjdź z rodzicami, tego raczej nauczyciel tak szybko nie zignoruje.
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój cenny czas marnuję na to,na co marnować chcę.
![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak widac po opisie -denerwowac sie nie lubisz. Omin moje wpisy -nie trop ich i wyjdzie Ci to jeszcze na zdrowie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ilona, to podchodź z optymizmem, ale zachowaj pewną dozę dystansu, żeby nie zrobić sobie krzywdy.
Dopóki sama nie uwierzysz, że to Ty kierujesz życiem, a nie życie Tobą, to nigdy nic nie zmienisz i do niczego nie dojdziesz. Stoisz w martwym punkcie i mimo możliwości ucieczki ciągle się przed tym wzbraniasz. Odrzucasz pomoc tkwiąc we własnych, bzdurnych argumentach. Jesteś zamknięta na krytykę i na - co jest bardzo smutne i przykre - ludzką pomoc. Zmień się, póki masz czas. Zawalcz o siebie i o swoje przyszłe życie. Nie podchodź do wszystkiego w ten sposób, bo zawsze będziesz ponosić klęskę. Swoją własną, a taka boli najbardziej i najdłużej. Obserwuj ludzi - choćby przez przeczytanie tego wątku. Naprawdę potrzebujesz kubła zimnej wody, żeby zrozumieć, jak wiele możesz stracić? Przez własną głupotę? Przez podejście "anty" do wszystkich spraw? Dziewczyno, jesteś dorosła. Nie masz pięciu lat. Czas nie stoi w miejscu. Zadbaj o siebie, bo marnie skończysz. Otwórz się na krytykę i wyciągaj z niej konstruktywne wnioski. Póki jeszcze możesz.
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym zostala dalej w 3 klasie przenioslabym sie moze do tych humanistek(same dziewczyny) i skonczyla z nimi. Tam mysle ze byloby mniej matematyki. I bym sobie srednia podniosla bo informatyka(kilka przedmiotow inf.) mi ja pieknie ciagnie w dol.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ilona nie wiem, jak jest u ciebie, ale u mnie klase mozna bylo zmienaic najpozniej po pierwszym roku nauki.
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu gdzie nie wejdę tam wieczne fochy i niezadowolenie z życia.
![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolega z klasy zaliczyl kibla( z matmy) i przeniosl sie do liceum i nawet mu lepiej idzie niz tutaj. Cytat:
Jakos Cie przyciaga do mnie lub lubisz sie denerwowac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Plusy kiblowania?
![]() Ja nie widzę żadnych.
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
A mozna sobie srednia podniesc.
Przerabia sie 2 raz to co kiedys i wtedy chyba uczy na bledach. I jak pisaly wizazanki byl to jakis kop i np matematyki ktorej nie lubily polubily i dobrze im juz idzie. Ale nie zebym chciala kibla- tak tylko pisze na ew.wypadek. Wolalabym z ta klasa skonczyc szkole.
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zdawali tacy co olewali całkowicie szkole, wyzywali nauczycieli i najczęściej byli z tych patologicznych. ![]() Nie mówię tutaj o osobach, które były chore, czy miały inne problemy, to już zupełnie inna historia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
We wszystkim można zobaczyć plusy i minusy.
Chodzi o to, żeby równać DO GÓRY a nie przeciwnie ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za bardzo cenie swój czas,żeby cię śledzić,ale niestety az rzuca się w oczy twoje wiecznie niezadowolenie ze świata,całego życia i fochy. Każdy tutaj ci pomaga i pomagał nie raz i wiecznie tylko "ale nie bo" "ale ja.." i sto innych wymówek. Nie proś więc o pomoc,skoro nawet nie potrafisz jej przyjąć,bo z wątku zrobił się lament Ilonki nad głupia matematyczką i klasą,którą sama wybrała.
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
ale po co Ci srednia wyższa dziewczyno?? przeciez swiadectwo nigdzie sie teraz nie liczy! wiec nie mow o plusach kiblowania w kontekscie sredniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
wiesz, jak juz sie kibluje, to i w tym mozna znaleźć plusy
oczywiscie jesli CHCE się poprawic i zdac po tym roku. powtarzanie roku daje niezle po garach, pomaga zrozumiec pewne rzeczy i zastanowic sie nad sobą. Jeden z najzimniejszych zimnych kubłów na łeb możliwych. Ale to, jak JUZ sie kibluje. natomiast nalezy tego ZA WSZELKĄ CENĘ próbować uniknąc i walczyc do konca.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
To daruj sobie wpisy bo Ty sie nie potrzebnie denerwujesz i ja.I nic z tego nie wynika.
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ośmieszaj się i nie podnoś argumentu, że przez kiblowanie można sobie podnieść średnią, bo to jest wręcz żałosne... NIKT Ci NIGDY do świadectw zaglądał nie będzie! Poza tym, chodzisz do technikum. Ludzie z Twojego rocznika, którzy poszli do LO teraz już je kończą. Ty będziesz uczyć się jeszcze rok. Jak oblejesz ten rok, to będziesz miała (w porównaniu do nich) dwa lata w plecy. Nie wzrusza Cię to?
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie, po prostu, byloby wstyd.
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I może powiesz mi co wynika z Twojego narzekania,skoro i tak pomoc dziewczyn masz gdzieś,bo zła klasa,zła pani,zła matma,a Ilonka pracowita i dobra?
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie uwazam innych za gorszych ze zaliczyli kibla itd- oni tez moga skonczyc studia itd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Skoro wychodzisz z takiego założenia, że masz już rok w plecy, to odpuść sobie dalszą naukę matmy, bo... i tak nie zdasz.
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie dostają przyspieszenia i nagle uświadamiają sobie po co i dlaczego chodzą do szkoły. Tylko, że wtedy jest już trochę późno. Rok i tak stracony. Dobrze, że chociaż "przytomnieją" i naprawiają swoje błędy. I za to im chwała. ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem ja Wy ale ja tej dziewczyny nie kumam wogóle?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez wiele rzeczy jest nie pojetych.
Poczynajac od tej matematyki. Pewnych rzeczy to i najstarsi gorale nie wiedza.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.