|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak dziewictwa.
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Michiru to rozsądek każe przewidywać, że możesz się zakochać w kimś innym mając lat naście a w kimś innym będąc po 20 i to raczej z tą osobą będziesz sobie układać życie. Nie trzeba być wróżką bo to nie czary tylko ZDROWY ROZSĄDEK I dlatego lepiej nie sypiać z kimś jeśli ten ktoś Ci się przynajmniej nie oświadczył
TmargoT bardzo Cię lubię i domyślam się, że masz dzieci dlatego ten tekst o wychowaniu sobie dziewicy jest po prostu poniżej krytyki taki niesmaczny i Ciebie niegodny.
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem na ile to byl zart ale po 20tce a i po 30tce tez mozna sie tych oswiadczyn nie doczekac(jesli ktos czeka w ogole)
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Podtrzymasz zdanie, kiedy Twój facet zacznie np. zdradzać ciebie pod wpływem porywu serca i bez względu na zdrowy rozsądek? Chciałabym zobaczyć jaką wtedy wykażesz się tolerancją. Pogłaszczesz po głowie?
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Przykład kompletnie wzięty z sufitu. Chodziło mi raczej o to, że nie jest regułą, iż zakochana nastolatka wyjdzie za mąż za kogoś innego, bo jej przejdzie. A Twój przykład dotyczy nie wiem czego, wiec pozwolisz, że go nie skomentuję.
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jednak zmieniasz zdanie.
Przykład nie jest wzięty z sufitu, poczytaj sobie nawet na wizażu ile kobiet i dziewczyn ma taki problem, że partner je zostawił pod wpływem porywu serca do innej. Prawda jest taka, że tylko sporadycznie nastoletnie miłości wiążą się ze sobą potem przysięgą małżeńską. |
|
|
|
#128 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
moze i taka prawda ale czy to znaczy ze z gory kazda nastolatka powinna przyjac "i tak sie z nim rozstane" to po co sie wiazac z kimkolwiek? moze do 20-stki, czy do kiedy tam uwazasz ze mozna stworzyc powazny zwiazek zyc w samotnosci bo jeszcze poryw serca spowoduje rozpoczecie wspolzycia z ukochanym facetem co zmarnuje przeciez dziewczynie zycie.... |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli powaznie uwazasz ,ze sex po oswiadczynach i 20 lat to recepta na udany zwiazek???
To naprawde nie jest reguła poza tym zareczyny tez mozna zerwac |
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że mamy zupełnie inne swiatopoglądy, stąd różnica zdań i nie przekonamy siebie nawzajem. |
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.O, lol
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Po to, żeby móc adoptować dziecko. Jeśli Cię to śmieszy to zastanów się nad sobą. Mi papierek do niczego nie potrzebny.
|
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o ile dobrze sie doliczylam, to ta nieszczesna dziewczyna poszla do łózka majac jakies 19-20 lat, po trzech latach stałego związku a nie po dwoch dniach znajomosci z dyskoteki nie mowiac o tym, ze jej utrata dziewictwa to jej sprawa, wazonik decydujac sie na zwiazek "wziął ja" z całym dobrodziejstwem inwentarza, wiec niech teraz nie wydziwia |
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W miłości trzeba używać i serca i głowy. |
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele dziewczyn w tym okresie ma chłopców i niewinnie chodzą na radki. nie miałam nic złego na myśli.świadomie napisałam również wiek-18 lat żeby nie było niedomówień
|
|
|
|
|
#136 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem moze co innego myslisz ,a co innego piszesz,albo ja nie rozumiem po polsku
Ja tu widze ,ze chcialbys razem nabierac doswiadczen ,a nie pobierac korepetycji.Czy moze to nie dotyczy Ciebie,ale wtedy po co bylo o tym pisacCiekawe ,ze sposrod tylu postow zabolały Cie korepetycje ![]() Napisalam tez,ze byc moze pochopnie wyciagnelam taki wniosek |
|
|
|
#138 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Strasznie dziękuję za te opinie, i nie tylko dlatego że są niejako mi przychylne, ale przede wszystkim dla tego, że rozumieją co piszę, że nie chcą wkładać w moje usta tego co nie powiedziałem, nie wyczytują w moich wypowiedziach ukrytych przytyków, ani razów wymierzonych w moją dziewczynę. Bardzo wam dziękuję za te słowa, naprawdę są dla mnie ważne. Rozumiem, że większość dziewczyn nie pochwal moich rozterek - ale nie po to je artykułowałem aby je akceptowały, raczej prosiłem o radę- nie wiem skąd tyle złośliwości i jadu wymierzonego we mnie. Skoro moje archaiczne poglądy Was, aż tak bardzo bulwersują to po co partycypujecie w tym wątku - wylewanie ekskrementów na mnie sprawia wam przyjemność? Skąd tyle złości ( nie odnoszę się oczywiście do wszystkich wątków). |
||||
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
taaak ale te Twoje poglady nadal nie rozwiazuja tego problemu i nic nie zmieniaja w zwiazku z Twoja dziewczyną.
![]() Czy tego nie rozumiesz????? Poglady swoje ,rzeczywistosc swoje w Twoim przypadku |
|
|
|
#140 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
Pisałem kilkakrotnie, że nie chce innej partnerki. A jakby już chciał, nie robiłem zastrzeżenia, że będę oczekiwał od niej dziewictwa!!
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak pisalam wczesniej co Ci teraz po tych archaicznych pogladach,ktore tak cenia dziewictwo,to juz za Toba i niestety nie mozesz tego wymagac od kolejnej partnerki bo to bedzie zwykla hipokryzja Tyle w temacie i teraz jestem przekonana,ze chcesz znia zerwac tylko chyba na razie sam przed soba udajesz,bo to przeciez takie malo romantyczne i nieszlachetne Cytat:
Twoja specjalnosc to lanie wody,ja wysiadam ,nie bede partycypowac w tym watku ,innym zycze powodzenia
|
||
|
|
|
#144 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiem że normalnym parom, normalnie nie sprawia to problemu- i to dopełnia tylko czarę goryczy, nie zawsze jest miło nie równać do średniej.... Cytat:
Ps. „Bynajmniej” to duże nie, miałaś pewnie na myśli na pewno „przynajmniej” I proszę nie gniewaj się za to poprawianie. Cytat:
Założyłem wątek w celach terapeutycznych. Pisałem już o tym wcześniej chciałem prosić o rade, o inne nadświetlnie tematu. Żadne nawet najbardziej literacko- naukowe pouczenie nie zastąpi kontaktu z człowiekiem –a forum jest jego namiastką przecież. Cytat:
Nie ma zaufania do psychoterapeutów większość to blagierzy i kabotyni. Kasia Cichopek ich godną reprezentantką- znów złośliwość przepraszam. Cytat:
Cytat:
Ciągle zarzucacie mi egoizm albo masochizm – wytrwałym jestem widać masochistą, że o egoizmie nie wspomnę bo ten wątek o tym nie traktował. Nie powiedziałem, że powinna czekać na mnie z dziewictwem od 45 roku mamy demokracje defakto od 89r.. Ja napisałem tylko że boli mnie że nie czekała- czytaj nie jest dziewicą. Cytat:
Ale powiem krótko to co myślę: dziękuję. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-05-05 o 02:22 Powód: Post pod postem. Proszę używać Edycji lub Multicytowania. |
|||||||
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
ale w takim razie jakiej rady oczekujesz
bo akurat w tym wypadku to co sie stało już się nie dostanie... i tak na prawdę jest to przelewanie z pustego w próżne... |
|
|
|
#146 |
|
BAN stały
|
Chciałem stworzyć pewną konstrukcję teoretyczną- kusi mnie to od pewnego czasu ale czuję że nie będzie poklasku dla tego tworu (na pewno u większości) więc chyba się powstrzymam.
Zwłaszcza, że to luźna refleksja wynikająca z lektury Waszych wątków |
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Powiem tyle, człowieku weź się w garść! Dziewczyna szaleje z Tobą a Ty roztkliwiasz się nad jej dziewictwem? Co z Ciebie za facet? Jak szukałeś dziewicy to trzeba było nie robić dziewczynie nadziei tylko brać się za siedemnastolatki (bo to poniżej średniej utraty dziewictwa w Polsce)!
Na dodatek przytaczasz tu opinię jej koleżanek stawiając ją w negatywnym świetle, jednocześnie podkreślając swoją nienaganną reputację. Chciałeś sobie w ten sposób zjednać sobie publikę? Problemem jest nie to, co Ty zrobisz, tylko co ona powinna zrobić i prawdopodobnie w końcu zbierze się w sobie i to zrobi. Kopnie Cię w dupsko!! Wątpię żeby znalazła się taka, co by chciała wiązać się "ciepłymi kluchami". Jeśli dla Ciebie problemem jest taka błahostka to jak Ty chcesz wejść w dorosłe życie?! Dorośnij wreszcie. |
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
już bardziej ogólnie i wymyślniej się nie dało odpowiedzieć?? :/
|
|
|
|
#149 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chyba dorosły jestem, a może ze mnie „dorosłe dziecko” jest jak nam pan Kupczyk wyśpiewał z notabene satanistycznego zespołu "Turbo". |
|
|
|
|
#150 |
|
BAN stały
|
A to nie była odpowiedz dotycząca stricte "naszej" sprawy, po prostu czytając niektóre wypowiedzi zrodziło się coś w mojej głowie, tak właściwie apropo ale to nie jest chyba dobry moment aby to tu teraz przedstawić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

TmargoT bardzo Cię lubię i domyślam się, że masz dzieci dlatego ten tekst o wychowaniu sobie dziewicy jest po prostu poniżej krytyki taki niesmaczny i Ciebie niegodny.
.

żeby nie było niedomówień

wiedzial jak sprawa wyglada i wtedy mogl sie zastanawiac czy nie skonczyc zwiazku
skoro ją kochasz i nawet ślub planujecie, to po co gadać o tym, że ona już nie była dziewicą [tu wkleić krzyk przerażenia, ewentualnie czyjeś omdlenie] skoro i tak marudzenie o tm, ani nie cofnie czasu ani nie zrekonstruuje jej błony dziewiczej? Kochasz ja chcesz z nia byc, to nie rób z siebie takiej ofiary. To tyle, aha i wybacz za moją kąsliwość, ale zazwyczaj tak reaguje na tego typu mężczyzn,
I proszę nie gniewaj się za to poprawianie. 
.