![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja Naturalność
A, to wcale nie jest tak, że powiem im: co was to obchodzi, obrócę się na pięcie i wyjdę z domu. Mieszkam z nimi, rozmawiam czasami, a ich wszystkie uwagi skupiają się na mojej figurze i tym, że się zaniedbałam. Chociaż matka dobrze wie, że to wszystko zaczęło się wraz z moją anemią. Kiedy przybrałam jakieś 4 kg wszyscy się cieszyli. Potem było więcej i więcej, więc wszystko zaczęło być widać. Nie mogłam się odchudzać ze względu na zdrowie, a teraz jest już 10 kg i jest ciężko.
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Jak można przy 55kg wyglądać grubo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8117412]Jak można przy 55kg wyglądać grubo?
![]() wiesz.. to zależy od wzrostu, ja nie jestem wcale taka chuda znowu, a mam 45 kg, no, ale tylko 158 wzrostu. gdybym wazyła 55 kg przy tym wzroście, to może nie byłabym gruba, ale taka konkretniejsza ![]() ![]()
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() btw schudłam z nerwów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8125614]Ja mam 158cm
![]() btw schudłam z nerwów[/quote] no i ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8125880][przybija piąteczkę]
![]() Hehe tak się mówi ![]() Mój Tż trochę ponad 190cm ![]() ![]() [/quote] Mój każdy Tż tyle miał, ale teraz sama jestem ![]()
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Wracając do tematu naturalności to u mnie ostatnio z tym guzik-wysypało mnie coś, jakaś kaszka na brodzie i koło nosa, wypryski na czole-a zawsze miałam gładką cerę, suchą, teraz mam raczej normalną, ale na pewno nie tłustą i nie trądzikową. Otóż ciepło i duszno, a ja sobie ostatnio nie szczędzę korektora, na to puder bo wyglądam nieciekawie;/ Nie wiem skąd u mnie te zmiany na skórze. Do dermatologa z tym nie pójdę, bo uważam , że to zbyt błaha rzecz, żeby miesiąc w kolejce do lekarza z tym czekać. Kurcze, teraz już wiem co to znaczy ukrywać niedoskonałości pod maską make-upu
![]() P.S. Znacie może jakieś skuteczne kremy itp na wypryski do cery suche-normalnej? Bo wszytko co widzę w drogeriach i aptekach to do cery tłustej...I czy to może być wina kremu półtłustego Ziaja stosowanego na noc? Albo zmiany tabletek anty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8125614]Ja mam 158cm
![]() btw schudłam z nerwów[/QUOTE] Dokładnie mam 156cm ![]() Więc jestem ciut od ciebie mniejsza. No, ale budowę mam taką, a nie inną i czuję się za bardzo obfita ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem sucharem takim że hoho ![]() ![]() ![]() 1. ziaja- mleczko kozie mleko, krem na dzień z koziego mleka i na noc odżywczy z tej samej serii {to do nawilżenia} a na wypryski zineryt + tabletki z bratka nie wiem jakiej firmy, ale zapytaj w aptece to będą mieć na pewno jakieś z bratka;p 2. to samo co wyżej, tylko na wyrównanie skóry octopirox kojący krem do twarzy {mi pomógł na wszystko, naprawdę wyrównał buźkę, nie była ani czerwona i wypryski też mi zniwelował, blizny po nich, naprawdę dobry krem ale bez nawilżenia lepiej go nie używać] 3. ziaja masło kakaowe na noc, na dzień krem beauty milky intensywnie nawilżający o konsystencji bitej śmietany z bielendy {uważaj bo opakowania są bardzo podobne ale jak pisze w opisie, ze to o takiej konsystencji to na pewno ten) + octopirox o ktorym wspomnialam wyżej Na moją cerę żadnen z tych kosmetyków mnie nie nawilżył dostatecznie, szukam takiego który spełniałby moje wymagania, ale są dobre, takie na czwórę z plusem ![]()
![]() |
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za rady ![]() Ten krem z Ziaji masło kakaowe właśnie miałam kupić, tylko czy on jest półtłusty czy zwykły nawilżający? Bo boję się żeby nie był podobny do tego nagietkowego, który mam, bo ten jest chyba za tłusty. Rozejrzę się też za tymi tabletkami z bratka, słyszałam też, że można pić herbatkę z tego (a ja uwieeelbiam ziołowe herbatki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8135043]masło jest to krem tłusty
![]() ![]() zgadzam się, to właśnie dzięki reevie kupiłam krem masło kakaowe, jest tłusty, ale pomaga, jeśli dla Ciebie będzie za tłusty to zrób tak: nałóż krem, odczekaj ok. 10 minut po czym przetrzyj twarz wacikiem. jeśli to nie wystarczy- weź sobie kozie mleko, mogę powiedzieć jakie są różnice ![]() ![]() zineryt jest antybiotykiem, spotkałam się z tym, że babka nie chciała sprzedać bo coś tam coś tam, ale na ogół nie ma problemów bo jest bez recepty, chociaż są o to spory {nigdy nie miałam na niego recepty a miałam 3 opakowania). zostawia tłustą warstwę i okropny zapach, dlatego tylko na noc radzę ^^ co do octopiroxu to jest to krem bardzo leciutki, wchłania się momentalnie pozostawiając twarz matową. bratek jest super ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;8135043]masło jest to krem tłusty
![]() ![]() Dzięki ![]() Tylko jeszcze ostatnie pytanko: o co chodzi z tym poprawieniem kolorytu skóry (bo tak jest napisane na opakowaniu)? Czy ten krem ma jakieś właściwości brązujące? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
A to masło nie zapycha? Mam je w domu, kupiłam w przypływie miłości do kremów Ziaja (skompletowałam wszystkie 50ml;p) ale boję się go używać na całą twarz...
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Hej jesli chodzi o masło to ja go używam,co prawda jest tłusty(kiedy stwierdze ze za bardzo sie swiece przetre twarz platkiem kosmetycznym)
jednak amm wrazenie ze czyni twarz ładniejszą,miekką,gladką, bardzo go lubie ![]() no i w dodatku poprawia koloryt skory ![]() A teraz co do mojej naturalności:zawsze lubiłam ładnie wyglądać ale moja twarz nie wymaga dużego makijazu,wlasciwie to tylko tusz do rzęs + korektor....mam cere w porzadku a nie chce sie postarzac podkładami itd.bo raczej wole wyglądac dziewczeco ... no chyba ze na jakąs imprezke czy cos to ostrzejszy makijaz w lecie czesto wychodze bez makijazu tak jak któras z was napisala ze wstaje,patrze w lusterko i stwierdzam ze ladnie wyglądam ![]() jeśli chodzi o opalanie to owszem lubie opalenizne,ale solarium omijam szerokim łukiem...a na slonce ochraniam skore... wlosow nie farbuje(kusza mnie pasemka ![]() nice6irl nie załamuj sie mi ciągle marudza ze za chuda jestem ![]() no w sumie racja troche ale bez przesady nie stosuje diet po prostu mam taka przemiane ![]() co to odzywiania ograniczam slodycze,chipsy...(wiadom o cera itd) sól-wlasciwie malo kto z nas zdaje sobie sprawe ile jest soli w jedzeniu....w wedlinie,nawet chlebie-mnostwo ,nie tylko tyle co sobie np.zupe czy sałatke posolimy a sól zatrzymuje wode co znowu prowadzi do celullitu ;/ ja w sumie narazie go nie mam(robie wszystko zeby sie nie pojawił)ale musze ćwiczyc na wewnetrzna strone ud ![]() no i kawa jedynie filizanka raz w tygodniu,jak najmniej czarnej herbaty,wiecej wody i zielonej herbaty ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, do masła kakaowego dodałam olejek różany, jak na tą noc spisał się znakomicie, rano wstałam i "ile on dokonał w jeden dzień :wow:"
![]() ![]() ![]()
- Dlaczego nosisz to głupie ubranko królika? - Dlaczego nosisz to głupie ubranko człowieka? Edytowane przez malinowa0 Czas edycji: 2008-07-13 o 12:36 Powód: w jedną noc* widzicie jaka ja zaspana :D.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem ,ze w kosmetyce olejek rozany stosuje sie do kazdego rodzaju cery , szczegolnie polecany jest do cery suchej , starzejacej sie i wrazliwej ze sklonnoscia do rozszerzajacych naczynek gdyz dziala na nie sciagajaco i tonizujaco. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też już mnie załamują te rozszerzone pory. Ja przestałam się praktycznie malować, czasem tusz do rzęs. Nie wiem czy wychodzi mi to na lepsze czy na gorsze, bo jako tako nie mogę narzekać na swoją cerę. Jak chcę lepiej wyglądać to strzelam sobie jakąś fajną fryzurkę i czuję się o doskonale. A opalać się lubię, ale na słońcu. Gdy przebywam na działce po prostu się trochę rumienie i to wszystko. Nie mam zamiaru chodzić spalona jak skwarka, nigdy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na rozzerzone pory polecam maseczke z alg , a do mycia twarzy polecam wode przegotowana zamiast zwyklej kranowy,to uczucie sciagnietej skory minie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Idź do dermatologa i dowiedz się, jaką masz cerę. Ja np. kiedyś myślałam, że mam mieszaną, cała rodzina używała takie kosmetyki z kobiet, na wszystkich pisało "dla skóry mieszanej" to i ja takich używałam plus dla trądzikowej, bo pojawiały mi się wypryski. Miałam ją bardzo wysypaną, błyszczącą i mocno wysuszoną [no, ale wytłumaczenie: przecież używam kosmrtyków dla trądzikowej cery..] Pewnego lata pojechałam do mojej kochanej Babci w odwiedziny. Zapomniałam wziąć ze sobą kosmetyczki, a że babcia mieszka na totalnej wiosce, to przez kilka dni byłam zmuszona używać jej kosmetyków {a miała krem ziaja- kozie mleko, dla cery suchej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam dzisiaj kilka testów pt. "Jaki masz typ cery?" i faktycznie wyszło, że mieszana. W środę idę do dermatologa to przy okazji zapytam co on o tym sądzi
![]() Maseczkę z alg wypróbuję, jestem ostatnio w maseczkowym szale, zaliczyłam już maseczkę z ogórków i płatków owsianych ![]() P.S. Czy ktoś mi może powiedzieć jak się robi cytowanie kilku wypowiedzi w jednym poście? Bardzo by mi to ułatwiło życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.