![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
chcialam powiedziec - brak poczucia jakiegokolwiek smaku
![]() no i jeszcze jeden welon dolacze. sorki za post pod postem...
#122 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to ten 2 najbardziej by pasował do Twojej sukni
![]()
#123 |
Raczkowanie
|
[quote=agunia82;8159743]A ja myślę, że skoro to parafia tego księdza i to jest przyjaciel rodziny, to on nawet przez telefon załatwi fajnego księdza na Wasz ślub. I wcale bym się nie zdziwiła jakbyście na kazaniu usłyszeli parę słów od tego księdza przyjaciela. będzie dobrze, na pewno
![]() Tez tak mysle W kazdym razie nie martw sie bo to ma byc twoj dzien i niewypada zebys poszla do oltarza z podpuchnietymi od placzu oczami |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
czyli ten srebrzysty?
no pomysle. Jak bede w CK to pochodze po salonach, moze cos mi wpadnie w oko, albo w Cymbeline mi cos znajda, czyli tam, gdzie kupowalam suknie. Na razie nie mam pojecia jakie welony mozna spotkac w sklepach, sugeruje sie netem, z marnym skutkiem jak do tej pory ![]()
#125 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak się wczytasz to nawet fajna "zabawa" jest z tymi wykresami ![]() ![]() Ja tylko nie zrobiłam pierwszej "pracy domowej", tj.mojego wykresu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
My mamy z babką i na szczęście nie muszę robić swoich tylko te ciążowe, normalne i poporodowe. My też robimy to razem, bo niby czemu tylko ja mam się nad tym męczyć
![]()
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie mogę zapytać gdzie chodzicie? Bo ja się muszę gdzieś zapisać, będziemy dzisiaj próbować przy naszej parafii, ciekawe czy terminy jeszcze będą ![]() kalex witamy spowrotem ![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
aurinko my tez jesteśmy juz po cywilnym a mimo ksiądz wspominał o poradni i zapowiedziach...wiec to chyba nie o to chodzi...może idz raz jeszcze i zapytaj sie co i jak
Co do wykresow uwazam to za totalnie nie potrzebna rzecz, dobrze ze my nie bedziemy miec doczynienia z zadna nawiedzona pania ![]() Jesli chodzi o welon to najbardziej podoba mi sie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1215680060 albo https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1215680188 Izus ja tez mam nadzieje ze pogoda zrobi nam niespodzianke...juz nawet nie musi byc super cieplo zeby tylko nie padalo i swiecilo slonce ![]()
#130 |
Rozeznanie
|
My chodzimy przy mojej parafi, na ul. Urzędniczej. Babka jest w miarę normalna, ale i tak każe nam to zrobić
![]() ![]() Oniaczeq czemu nie musicie chodzić do poradni? Pozazdrościć ![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomości ![]()
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
o kurcze... to jak tylko bede w PL to musze ksiedza zapytac.. mam nadzieje, ze afery nie bedzie bo ja do Kielc przyjezdzam na 2 tygodnie przed slubem
![]() Poza tym maz nie jest Polakiem, nie jest katolikiem tylko luteraninem-ewangelikiem, po polsku prezentuje poza 'dziekuje' i 'prosze' a takze 'mamunia' i 'tatus' tylko podworkowy repertuar (raz stracilam go z oczu i chlopaki to wykorzystali i porzadnie wyedukowali ![]() ![]() ![]() a zapowiedzi? no coz.. my juz malzenstwem jestesmy... sprawdzeni od stop do glow przez urzedy, ambasady, policje, itd ![]() ![]() ![]() jak myslicie, ksiadz to lyknie?
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinien łyknąć ![]() ![]() A orientujesz sie jak jest w naszym przypadku ze spowiedzią bo zapomniałam zapytać...z tego co sie orientuje jest jedna dzień przed slubem i jedna jakis czas przed.. z tego co ja kiedys slyszalam my mamy miec tylka jedna (ta dzien przed slubem) bo ta wczesniej i tak nie mialaby sensu bo nie dostalibysmy rozgrzeszenia ( ahhh to zycie w grzechu ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny,
nie wiem juz chyba byl watek na temat tipsow? czy mozecie kogos mi polecic oprocz tej p. Marty z ul. jagiellonskiej? Bylam tam wczoraj ale jest na urlopie a potrzebuje pilnie zrobic paznokcie!!! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Dot.: Paznokcie
Ja będę robić w Sekret na Żytniej
![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
paula - jesli chcesz to moge polecic Ci moja przyszla bratowa. Ona robi bardzo ladne pazurki. Pracuje w salonie kosmetycznym na Bocianku. Nie mam do niej nr, ale moge zapytac brata. Z czystym sumieniem polecam!
oniaczku - jesli chodzi o spowiedz to juz zupelnie sie nie orientuje! Wiem tylko, ze ja bede musiala te spowiedz zaliczyc i podczas slubu tylko ja dostane komunie. Moj TZ, jako ze ewangelik, nie spowiada sie wiec i nie dostanie komunii.
#137 |
Raczkowanie
|
Skoro juz pojawil sie temat poradni to zapytam : jak dlugo chodzi sie do takiej poradni?ktore poradnie polecacie?ile sie placi w takiej poradni?i ile wczesniej musze sie tam zapisac?a to samo pytanie jesli chodzi o kurs przedmalzenski w kosciele?
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Poradnia to 4 spotkania, raz w tygodniu. Koszt 20zł. Nauki 5 spotkań w niedziele. Koszt 40zł. Nauki robiliśmy w kościele w Strawczynie i było fajnie, ksiądz młody i dowcipny
![]()
#139 |
Raczkowanie
|
A ile godzin trwaja takie spotkania?Rozumiem ze koszta sa za godzine spotkania?a czy w przypadku kiedy moj mezczyzna ma juz kurs przedmalzenski a ja nie musimy robic go ponownie oboje Tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Każde spotkanie trwało ok. godziny. Koszt jest za całość. Mój też miał kurs z liceum, ale chodziliśmy razem
![]()
#141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Paznokcie
Na Jagielońskiej jest jeszcze jedna dziewczyna była u niej też fajnie robi .
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
bardzo polecany jest kurs na Karczówce...
znalazłam na stronie takie informacje U W A G A !!! KURS PRZEDMAŁŻEŃSKI NA KARCZÓWCE Jeśli będą chętni, to mogę jeszcze zorganizować Kurs 4,5,6 sierpnia br. kurs trwa trzy dni, spotkania trwają od 19:00 do 21:00;
Zgłoszenia tylko pod adresem proszę przysłać dane:
Dziewczyny które miały ślub w sw Jadwidze albo orientują sie w tej sprawie jak to jest z sypaniem kwiatów, ryzu, pieniadzy itp po mszy ? bo tak czytam i czytam i widze ze coraz wiecej parafii zakazuje tego ( juz nie dlugo nic nie bedzie mozna):/
#143 |
Zakorzenienie
|
my nie płaciliśmy za poradnię, tylko.... za komplet podręczników i zeszyt ćwiczeń
![]() modliszka-moj mąż miał kurs z liceum, nie robił go drugi raz, zaświadczenie z liceum wystarczyło |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
My już na szczęście zaliczyliśmy poradnie, babka była niestety troszkę nawiedzona, ale jakoś przebrnęliśmy. Też musieliśmy nanosić obserwację tak jak Puchatek. M. no i prosiła robić swoje wykresy
![]() ![]() aurinko to ja ja też jeszcze nie zdecydowałam się na welon, ale wiem że chce bez żadnych lamówek na końcu, w ogóle bez żadnych ozdób, taki do pasa, nie chodziłam po mieście na razie za welonem, ale mam nadzieję że coś znajdę, myślę że tobie też pasowałby taki skromny, jeśli zdecydowałaś się na diadem Poza tym muszę się pochwalić że dzwoniła dzisiaj do mnie Pani z Cymbeline i moja suknia już przyszła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Fenomenka super, że suknia przyszła
![]() Ma na poradni dostaliśmy tylko 1 cieniutką broszurkę. Żadnych ćwiczeniówek ![]()
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wlasnie tez chce cos prostego i do pasa, bez lamowek i innych ozdob. Popatrz w allegro, tam jest sporo takich i ceny maja naprawde smieszne bo to ceny producenta. W sklepie to wiadomo, ze wszystko razy 500 ![]()
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
My kupowaliśmy książki, to znaczy zeszyt ćwiczeń i taki podręcznik, koszt 9 zł, a potem były prace domowe
![]() elza120 niestety opłatę za zaiks trzeba uiścić, bo przeważnie właściciele lokali chcą aby przynieść im dowód wpłaty, u nas mamy go dostarczyć dzień przed przyjęciem razem z alkoholem aurinko to ja już poszperałam w allegro i powiem ci że mnie kusi zakup, bo naprawdę taniej wychodzi, tylko nie wiem czy tak bez przymierzania będę wiedziała czy będzie mi on pasował czy nie, ale może sie skuszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
taki welon mi się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
aurinko ja się zapisałam na makijaż do salonu na bocianku (bo tam mieszkam)- salon od nowa. może to tam robią te sliczne pazurki i moze coś słyszałaś o ich makijażach
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.