![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak powstrzymać się od wyciskania - cz. III
elWhy - dzięki za teksty
![]() kurcze ja mam nadzieje ze ta moja dermatolog wie co robi;/ i akurat to oczyszczanie mi to dwa dni przed poczatkiem roku szkolnego wypada...a wiadomo na wstepie nie chcialabym straszyc ludzi ![]() edit: przeczytałam ten artykuł "analiza stanu cery" "analiza rodzaju cery" hehe boję się, że w naszych warunkach się nie sprawdzi, trochę sie juz poznałam na kosmetyczkach ![]() ![]() jak któraś zna jakaś dobra we Wrocławiu powiedzmy nawet "ekskluzywna kosmetyczke" ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
eLWhy bo właśnie mam tłustą cerę i świece sie niesamowcie i chętnie bym też tego kremu spróbowała ale boję się że sie będę świecić.
Ja też kilka razy byłam na oczyszczaniu twarzy, ale masakra jak ja po tym wyglądałam cała twarz czerwona, opuchnięta przez 3 dni nie mogłam z domu wyjść, a syfów było jeszcze więcej niż wcześniej, ogółem gdzieś czytałam, że nie jest polecane oczyszczanie cery w taki sposób u kosemtyczki bo zamiast pomagać, szkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
inc0rrect.. ja tez poszłam bo dermatolożka mi poradziła.. tj powiedziała,że powinnam chodzić i tyle.. ;/ Nie wiem już czy słuchać jej i mamy (która ma przyjaciółkę - kosmetyczkę z wieloletnim stażem), czy próbować sobie poradzić peelingami i maskami (od pół roku robię to intensywnie.. bez większych efektów)
wiesz co.. ja teraz siedzę we Wrocławiu u rodziców;] koło mnie były 2 zakłady i do ostatniej chwili się wahałam między nimi ;] Ostatecznie byłam w salonie makellos u dość młodej babki Agaty. Znajdziesz ją w google... Drugi salon ('belle') jest tu duuużo dłużej, babka w podobnym wieku, ale w internecie nie istnieją, więc jak coś to mogę podrzucić nr telefonu. Ja płaciłam 70zł, w drugim było za 79. Gdzieś w starym watku napisałam jak się wahałam do ostatniej chwili ;P Generalnie jak tam najpierw poszłam na zwiady (i jeszcze do 3 salonu), to babeczki opowiadały mi na czym to wszystko polega i w obu miejscach miało to wyglądać podobnie. ...źle nie było - też opisałam wrażenia gdzieś-tam ;] choć fakt - po jednym zabiegu (1,5h) nawet nie zdążyła się dobrać do wszystkich grudek i zaskórników... Taki mam, za przeproszeniem, syf na twarzy. Ale nie zrobiła mi żadnych ran. Czerwona byłam jeszcze jakieś 2h po zabiegu. Potem zeszło. Co do innych kosmetyczek - są adresy w wątku o kosmetyczkach i dermatologach, ale ciężko mi było w nie wierzyć, skoro pojawiły się tylko w pojedynczych postach użytkowniczek. nie było źle.. ale przeażają mnie pieniądze jakie musiałabym wydac przy serii zabiegów... black-bubu ten krem mocno nawilża, ale zdecydowanie nie matuje. Ja jakoś przestałam marudzić na świecenie (już wolę to niż stado pryszczy...), ostatecznie nie jest ze mną tak źle (no i wystarczy od czasu do czasu się przypudrować ![]()
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Jak gdzieś u siebie go znajdę to kupię, akurat Soraya jest nie testowana na zwierzętach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() akurat jak płaciłam w drogeri, jakaś pani pytała sie ekspedientki, czy wycofali jakiś tam produkt, bo inne z tej seri stoją, bo mówi, że ten żel tak jej synowi pomógł, że miał straszną cerę, inne produkty nie działały, a ten zadziałał, że miał w składzie siarkę..hmm..może mówiła o DAX COSMETICS Perfecta No Problem - Antytrądzikowy żel do mycia twarzy z wyciągiem z gruszki, siarką i alantoiną.hmm...ale nie jestem pewna czy o tym mówiła...
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Ja w poszukiwaniu dobrego nawilżenia, sięgnęłam po krem Eva Natura krem nawilżający z ekstraktem z melisy. Zachęciła mnie pozytywna analiza składu:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1148 Cytat:
![]() ![]() Czy któraś z Was już stosowała to cudo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
odpadły mi wszystkie strupy, ale czy wyglądam lepiej okaze sie jutro bo dzis miałam pogrzeb bliskiej osoby i nawet sie nie zbliżam do lustra... wogóle to pierwszy raz dziś dowiedziałam sie o istnieniu tej łyżeczki kosmetycznej unny myślicie, ze można by ja było stosować na niektóre zaskórniki zamiast np wbijac paznokcie ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie słyszałam o niczym takim, ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie wyciskać zaskórników za pomocą jakiegoś przedmiotu... Jakoś nie wiem, czy miałaby czucie używając tej łyżeczki. ![]() Ale ja mam dwie lewe ręce, jak to mówią... ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
własnie przeczytałam cos ciekawego czym postanowiłam sie podzielic...a mianowicie dotyczy to opalania buzki, (nie wiem czy na tym forum o tym była mowa) w pewnej gazetce którą własnie dorwalam do reki był artykul z jakas tam pania dermatolog, która opisywała traądzik posłoneczny, i mowiła, że czesto niektórzy ludzie po opalanku maja gorszy stan cery , a spowodowane jest to uzywaniem na słoncu tłustych kremów do opalania itp... samo słonce nie jest tak bardzo szkodliwe jak wlasnie w polączeniu z tłustymi kremami i jest to grożne szczególnie przy trądziku zaskornikowym, co o ym sadzicie?
#135 |
Zadomowienie
|
Sikoreczka... Ja tylko wiem że przy trądziku opalanie to zło... Niektórym się polepsza, bo skóra grubieje, a po zejściu opalenizny zaczyna się dopiero katastrofa.
No a jak ktoś z trądzikiem jest na tyle nieodpowiedzialny, żeby tłustym kremem maziać się po buzi to... sam jest sobie winien? :/ Pamcia - ja używam już drugiej butelki tego toniku... w sumie.. ni mnie on ziębi ni chłodzi. Zastanawiam się nad tym co by było gdybym go odstawiła.. (choć teraz 3x dziennie zdarza mi się nim przemywać.. hm...). Na pewno nie szkodzi ![]() inc0rrect - babka jest miła ![]() ![]() wszystko robi w rękawiczkach, przed wyciskaniem dezynfekuje całą twarz. co chwilę zmienia chusteczki przez które wyciska... Nie mam szczególnych zastrzeżeń.. jedynie co- diagnoza mojej cery skończyła się na kilku pytaniach i nie wiem czy to powinno wystarczyć.. (pytała o wrażliwość, uczulenia, naczynka.. nie pamiętam już o co jeszcze) shima - gdzieś w wątku o oczyszczaniu twarzy było o tej łyżeczce. Dziewczyna opisywała traumatyczne przeżycia z bolesnego oczyszczania metalową łyżeczką :/ Skuteczniemnie przed tym wystraszyła.. Jakby mi kosmetyczka z czymś takim przylazła, to chyba bym z krzykiem uciekła z salonu :x
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
ale własnie tam pisało, ze nawet osoby nie miejace problemów z cerą mogą zostać zaskoczone takim czymś ...
#137 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ale mi się skóra wysuszyła. ![]() ![]() Posmaruję się Iwostinem i idę do miasta. Poszukam tego kremu z melisą, jakaś ochota na krem mnie naszła, a skoro to tylko 6 zł, to czuję się usprawiedliwiona. ![]() W piątek jestem umówiona na spotkanie ze znajomymi, więc chyba odstawię migdała, ale w piątek po powrocie chyba sobie zrobię 20%... ![]() ![]() ![]()
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja mam sposob ![]() zel IWOSTIN PURRITIN do mycia twarzy;] tak pięknie skóra nie schodzi po niczym ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Dobra kosmetyczka wie co wycisnac a co nie, niektore zaskorniki ktore siedza bardzo gleboko w skorze trzeba wycisnac, bo dojrzeja i jakis ropniak sie zrobi. ja sama jak widze ze cos u mnie dlugo siedzi, potem wyciskam i z latwoscia wychodzi ale to rzadko cos ruszam.
Chcialam tylko wspomniec o tym ze zmienilam pielegnacje co wyszlo na dobre, podstawa jest dokladny demakijaz. Zmywam twarz mleczkiem melisa uroda, a potem odrobina zelu oliwkowego Ziaji, jak dla mnie delikatny. Co drugi dzien peeling enzymatyczny malwy/glinka zielona Argiletz. A rano przemywam buzie tonikiem aloesowym Ziaji. Nie uzywam niczego gdzie pisze przeciwtradzikowy itp. Tylko maseczki oczyszczaja. Szukam dobrego kremu nawilzajacego ktory nie zepsuje calej pielegnacji. I czekam az dopadne sie do kwasow i kupie ukochany isotrexin ![]() co do slonca, szkodzi w nadmiarze. Bylam nad morzem z przyjaciolmi, ciezko bylo sie przelamac bez podkladu, ale opalilam troche buźke, nigdy nie wystawiam sie na slonce, akurat troszke chwycilo i wygladam jak czlowiek, bo wieczne zluszczanie sprawilo ze mialam biala, ziemista cere. Skora musi czasem poodychac, po raz kolejny si o tym przekonalam. A tak poza tym lada dzien dostane okres i ciesze sie naprawde ladna cera i zastanawiam sie po razkolejny nad moimi powykrecanymi hormonami...
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
SVR emulsja matujaca , lysanel matt Faktycznie czuc ze sciaga skore, jest taka napieta i matowa ![]() ZAchecilyscie mnie tym krem z melisa, tymbardziej ze moj AA sie juz konczy. Jak spotkam to kupie. Lubie polskie kosmetyki a w szczegolnosci AA, JOanna, Ziaja i Polena Eva Ja chca sobie podreperowac wlosy siegnelam po Pokrzywe do picia. Nie wiem czy to od tego mam mam sporo wypryskow min. na czole i brodzie gdzie oprocz tych pieprzonych zaskornikow wzglednie nic nie mialam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
lysanel MAT to ja tez polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Tak sie domyslalam ale mimo to nie zrezygnuje z tego.
Jakbym miala wypierac miedzy skora a wlosami to wybiore wlosy bo sa w gorszym stanie; lenie sie jak pies na wiosne ![]() ![]() ![]() TAK TO JEST ze biednemu zawsze wiatr w oczy. ![]() Skora, wlosy i celluit na tylku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do żelu oliwkowego Ziaja - strasznie mnie wysuszał, później dolałam trochę jakiegoś oleju do niego i było lepiej, ale więcej go nie kupię. ![]() Ja rano też często nie myję twarzy, ale nie używam toników sklepowych, przecieram się tylko hydrolatami. ![]() Cytat:
![]() Kremu z melisą dzisiaj szukałam, ale nigdzie go nie było. Mam jeszcze kilka punktów do obskoczenia, może znajdę... ![]() Ja za to od jakiegoś czasu piję bratka - wysypu jeszcze nie ma, ale może to sprawka migdała. ![]()
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
hej, dziewczyny
![]() piszę, bo na niecałą dobę wpadłam do domku, a stęskniłam się za wami. u mnie z buźką wszystko w porządku, bo nie cisnę (oprócz usuwania tego co już na wierzchu) od połowy czerwca ![]() kremu z melisą używam odkąd zauważyłam, że Humektan mnie zapycha. jestem z niego bardzo zadowolona - co najważniejsze nie zapycha mi porów, wystarczająco nawilża i nawet się po nim nie świecę. uwielbiam go ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już tak nie chwalcie tego kremu, bo nie wytrzymam do jutra... ![]()
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Hej! Byłam dziś u fryzjera. Lubię tą moją nową panią -fajnie mi włoski obcięła i ani słowa nie powiedziała na temat mojej skóry(inne komentowały zawsze głośno moje krosty i dawały "złote" rady). Później przez przypadek podwoził mnie do domu obiekt męski, który mnie ostatnio bardzo interesuje i nawet niby mamy sie spotkać jeszcze - może nie jest ze mną aż tak tragicznie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
gliwiczanka gratuluje, widac ze da sie jakos wytrwac w swpom postanowieniu...
fossa ja pokrzywke odstawilam na rzecz bratka. pokrzywe podejrzewam o moj wysyp gul, ktory wystapil pol roku temu (to albo odstawienie hormonow) ale ja pokrzywe pilam w nadmiarze... 5 kkubkow dziennie |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
gliwiczanka: miło że ktoś jeszcze używa tego kremu
![]() ![]() dobra dobra, nie chwalę już więcej ![]() gwendolyn: gratuluje nowej fryzurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez by mi sie przydal ale nigdzie go nie widac Cytat:
Mam nadzieje ze pokrzywka mnie tj. glownie skore oczysci i pomoze na wlosy.Jak wlosy przestana mi mniej wypadac to uznam to za sukces nawet kosztem skory ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.