![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! Część 3!!!
Nabuko:
www.pieluchy.net
#122 | ||
BAN stały
|
Cytat:
próbowałam Tormentiol, Clotrimazolum, Sudocream, teraz się posmarowałam Linomagiem i żeby nie zapeszyć...narazie spokój dziękuję w imieniu swoim i brzusia ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
wozek jeszcze nie do konca zlozony, ale kola juz wczepione i prowadzi sie BOSKO. bardzo skretny, wygodny, torba z przewijakiem super, gondola moze lekko waska, ale trudno. baaardzo mi sie podoba chcoiaz moi rodzice mowia, ze kolor troche smutny - dla mnie ok
![]()
#124 |
Zakorzenienie
|
no to czekamy na zdjęcia
![]()
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaroszaniu Ty ipjesz tą herbatkę z liści malin???? pamietasz jakie to było dawkowanie??? ja dzisiaj kupiłam sobie ![]()
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jaki kolorek masz? chyba gdzieś mi umknęło
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
ok wstawiam brzuch i wozek
![]() magflieg - pytalam w 3sklepach i nigdzie tego nie mieli. zaraz poszukam jak to sie pilo.
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam tą herbatkę w zielarskim pierwszym do którego weszłam (Herbapolu) 2,80 zł kosztowała wiec moge pic duże ilości hehehe
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Kolor super - może nie za wesoły, ale idealny na jesienną polską pluchę. nie będziesz miała problemów z jego czyszczeniem. a brzusio pierwsza klasa
![]()
#130 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() a tu dawkowanie: 3 łyżki suszonych liści malin, ½ l wody, zagotować, gotować przez 3 min.), pić 3 razy dziennie.
#131 |
Raczkowanie
|
jaroszania brzuszek śliczniutki i zgrabniutki i super fura
![]() Ja dziś nie najlepiej się czuję, w nocy co chwila wstawałam na siusiu a teraz coś brzuszek mnie boli ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Cześc mamuski wy niedługo konczycie ja zaczynam na marcowych jestem.
Ale wy wszystkie doswiadczone wynikami mam pytanie co to może być w morfologi inne mam ponizej normy bo 1,9% a dopuszczalne 3,0- 4,0% I jeszcze w Biochemii Wr mam ujemny co to znaczy i w osad moczu mam: nabłonki płaski liczne leukocyty 41 mm^3 i to jest podwyzszone bo norma 0-5 ???? pomożecie?
![]() |
#133 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witaj madziwnia! Ja sobie wyniki sprawdzałam zawsze tutaj: krew: http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/krew.html mocz: http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/moczogolnie.html Mam nadzieję, że Ci chociaż troszkę pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
wr ujemne jest ok. o to chodzi zeby miec "-"
mylka - dziekuje ![]()
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
mi Pani w sklepie zielarskim poleciła, by pić raz dziennie wywar z jednej łyżeczki liści
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Jaroszaniu wózek rewelacja, a brzunio cudny! Ja też zazdroszczę pięknej figurki! to mówię ja - kuleczka o obwodzie 110cm
![]() Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-08-12 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Jaroszaniu - brzuszek pierwsza klasa...Antoś na pewno juz chciałby wozić się tą bryką.
#140 |
Zadomowienie
|
Witam.
To i ja się melduję na rozkaz ![]() Chyba będę sie powtarzać ale brzuszki macie cudne! Anuhaaa, pokoik super, jak apartament w 5 gwiazdkowym hotelu ![]() Jaroszaniu, hehe widzę że zdobyłaś wymarzony pojazd ,,bojowy" dla Antka ![]() Nabuko, daj znaka na kiedy masz to c.c. - ja będę miała 29 sierpnia, jutro idę jeszcze omówić szczegóły i dopytam jak to wszystko technicznie wygląda. Gdybyś miała jakieś pytania to pisz na priva. A ja dziś piorę pościel i chyba przymierzę się do spakowania torby. Jutro mojego męża czeka prasowanie ubranek bo ja nie dam rady stać przy żelazku ![]() Materacyk mamy kokosowo-piankowo-gryczany i już leży w łóżeczku i się wietrzy ![]() Co do wstawania w nocy na siku to ja mam standardowo codziennie 4.50... nawet nie muszę patrzeć na zegarek. A poza tym to trochę mnie dziwi mój brak apetytu.. jakoś do tej pory jadłabym non stop a od jakiegoś tygodnia to kolacji wogóle nie jadam i waga na razie w miejscu - jestem 11 kg na +... Idę jutro do ginki zobaczymy co tam u mojej szyjki słychać ... może jednak znając jej magiczne właściwości jakoś się wydłużyła i zamknęła ? ![]() Co do nazwy wątku na odchowalni to wszystkie propozycje są świetne! Hmm może jednak już czas ten wątek założyć jednak ![]() ![]() Buziaki!
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za szyjkę ![]() Dziewczyny, na tej stronie możecie za darmo wydrukować zdjęcia (strona canona) - 10x15, po jednej sztuce na jednej drukarce. warto!!! szybko przysyłają http://www.yourprint.canon-europe.com/print_image/
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!! Trochę mnie nie było, ale niestety nie obeszło się bez szpitala.
We wtorek dostałam skierowania i w środe rano zameldowałam się na położniczej izbie przyjęć. Dużo dziwnych pytań, KTG pierwszy raz w życiu. Fajnie było posłuchać serducha Adasia przez pół godziny, mały strasznie się denerwował, nie lubi być ściśnięty, trochę miał podwyższone tętno, ale macica beż najmniejszych skurczów. Potem krew, mocz, usg. Moja kruszyna w 31 tygodniu ważyła prawie 1,5 kg!! ![]() Szyjka ściśnięta na amen ![]() Przebadali mnie na wylot ![]() ![]() Najlpesze było to, położnicza izba przyjęć jest na porodówce i gdy wypełniałam te wszystkie papiery to słyszałąm jęki rodzącej kobiety, masakra brrr... ale potem ..... jak juz mnie przypięli pod ktg to nagle rozległ się płacz nowo narodzonego dzidziusia ![]() ![]() Trochę się nasłuchałam na oddziale o porodach, ale za bardzo mnie to rusza. Każdy poród jest inny i nie można się sugerować bo człowiek by świra dostał ![]() Pod wpływem szpitala zaczełam zbierać rzeczy do szpitala i dzisiaj dokonałam pierwszych zakupów!!! Kupiłam majtki siateczkowe (jak to mówi nasza położna na szkole rodzenia "majtki kabaretki"), podkłady na lóżko poporodowe (3 sztuki na próbe), wkładki laktacyjne, koszule do karmienia (jeszcze 1 musze dokupic) i podpaski poporodzie. Właściwie te podpaski to pieluszki z belli dla dzieci, polecone przez położną. Naturalne, przewiewne, bez żadnych siateczek, powłok itd. które ograniczałyby dopływ powietrza do fredzi, zobaczymy jak się sprawdz.a ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
ooo, jakie piękne informacje
![]() ![]()
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aniu brzuszek okrąglutki ![]() No to będziemy miały mamy sierpniowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za mile slowa! dorzucam jeszcze zlozona spacerowke. super sie jedzi, tez chce
![]() ![]() akurat magflieg pytalas o liscie i poskarzylam sie, ze nie moglam dostac a wieczorem mama mi kupila (nawet jej nie prosilam). tak wiec jestem po pierwszej szklaneczce. nie wiem czy dobrze ja zrobilam bo inne przepisy sa w necie a inne na opakowaniu. moze to zalezy od tego czemu ma ta herbatka sluzyc. narazie zalalam 2lyzeczki wrzatkiem, parzylam 15min i wypilam. nie byla niesmaczna ![]() gosiaizbyszek pewnie jak my bedziemy rodzic i krzyczec to nie jedna ciezarowka bedzie chciala uciekac ![]() ![]() znalazlam cos takiego: "Przepis mojej położnej: sześć łyżek stołowych na 0,5 litra wody. Wrzucić do wrzątku i gotować jakieś 10-15 min. Rozlać na 3 porcje - i wypić je w ciągu dnia. MOżna podgrzewać, a można i zimne. Mi to całkiem smakowało ![]() Liscie malin mają zmiękczyć szyjkę macicy i spowodować jej łatwiejsze rozwieranie w trakcie porodu. U mnie trwał 3,5h ale na oksy, więc nie wiem czy to załuga liści ![]()
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2008-08-11 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
hej kochane!
jaroszaniu woz pierwsza klasa, my wciaz nie mamy pojazdu dla naszego malego. tatus mu cos zakupi jak wroci, narazie bede zamawiac tylko fotelik + chuste. Na poczatek mi wystarczy. Ja bylam dzis na 3 godzinnej glukozie, myslalam ze zejde z tego swiata i puszcze mega pawia w klinice tyle godzin siedzenia bez jedzenia i o wodzie, non stop twardniejacy brzuch i glukoza podchodzaca do gardla. I 4ry klucia ![]() Od 3 dni leze plackiem dziewczyny, bo gdy tylko wstaje nawet na siu siu czy po cos do lodowki moj brzuch zamienia sie w skale ![]() Jutro mam wizyte u mojego lekarza wymarudze mu sie za wszystkie czasy, ale mam to gdzies zdrowie malego najwazniejsze. Milej nocki kochane!
#147 |
Raczkowanie
|
Liatris, ja te pieluszki kupilam w aptece przyszpitalnej, w jednym opakowaniu jest 10 sztuk, jak braknie to zawsze można dokupic. Musisz pytać w aptekach lub sklepach medycznych, na pewno znajdziesz. pozdr.
Jaroszaniu, tak szczerze mowiac to nie chcialam uciekac, tylko podejsc tam i zobaczyc jak to wygalda w naturze, ale rodząca chyba nie byłaby zadowolona z tego faktu ![]() ![]() nabuko trzymam kciuki za Anielke, może zdarzy się cud. a ja dzisiaj juz w pracy, strasznie ciężko było wstać, ale cóż zrobić, chcę jeszcze trochę pochodzić, póki dobrze się czuję, właśnie wszamałam w pracy śniadanko i popijam kefirek, teraz na tej diecie muszę w miarę regularnie się odżywiać. 6 posiłków dziennie i duuużo błonnika. chyba tym sniadaniem obudziłąm Adasia bo zaczyna wariacje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
GoniaJ 4 kłucia to i tak nieźle. U mnie był robiony tzw. dobowy profil glukozy. Polega to na tym, że przed każdym posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja) i godzinę po posiłku jest kłucie w palec i badania cukru i na dokładkę jeszcze raz między 2 a 4 w nocy. Razem 7 pików
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Gosiaizbyszek super, że badania wyszły ok i macica cichutka!
Gonia strasznie współczuję tych twardnień, leżeć leżeć leżeć! Moja macica też szaleje, ale ty musisz jeszcze przynajmniej z miesiąc przetrzymać. Mi i tak się wydaje, że te szalejące macice to jeszcze najdłużej wytrzymają ![]() ![]() ale w nocy miałam przeżycia! musiałam tak leżeć, że jedna noga po wewnętrznej stronie uda mi zmarzła, a druga była ciepła. I jak położyłam nogę na nogę to miałam wrażenie, że jest mokro i mi wody odeszły. Normalnie zerwałam się na równe nogi w tempie ekspresowym hihihi ale mówię wam - ciśnienie mi skoczyło strasznie ![]() ja też dziś czekam na kuriera ![]() wczoraj wieczorem Piotrek nie chciał skopać tż, więc go stukam pukam a tu nic. Naprawdę zaczełam się martwić... ale w końcu przeciągnął się leniwie i dał kilka kopów w żebro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.