![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrazenia...
Cytat:
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 |
stary jednooki dachowiec
|
Ja też się zgodzę z Wyrakiem.
Kilka razy miałam podobne spostrzeżenia. Pojawia się wątek z naiwnym pytaniem nastolatki czy często spotykaną historią typu: "on mnie nie szanuję, ale ja go nie zostawię, bo kocham..." i obok wypowiedzi wnoszących coś merytorycznie do tematu pojawiają się prześmiewczo-ironiczne uwagi co do charakteru/inteligencji autorki lub osławione: "Od czego jest wyszukiwarka?". O ile do drugiej reakcji nie mam zastrzeżeń (chociaż razi mnie, kiedy któraś z kolei osoba pisze w tym samym wątku o wyszukiwarce - bezrefleksyjne nabijanie postów dla własnej satysfakcji), to pierwsza mnie od razu odrzuca. Nie wszystkie nastolatki są dojrzałe, nie wszystkie sięgają po fachową literaturę dot. seksu czy psychologii, aby rozwiązać swój problem, tak samo jak nie wszystkie kobiety w toksycznych związkach podejmą decyzję kierując się radami Wizażanek/Wizażanków ( ![]() Powstrzymanie się od zgorzkniałych, złośliwych komentarzy jest, wg mnie, kwestią kultury osobistej, a nie namiętności do zbawiania świata. Ciekawe, czy tak odważne na forach osóbki, gdy przestają się ukrywać za bezpiecznie anonimowym ekranem monitora, są równie skore do nie do końca konstruktywnej krytyki i tak pochopne w swych sądach. Ale to już taka moja niezbyt istotna wątpliwość.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
Edytowane przez srebrnykot Czas edycji: 2009-08-31 o 13:27 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Wow, to zescie dziolchy odgrzebaly temata
![]() Az chyba sobie na blog wrzuce ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny klaszczą u Wyraka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Rany, to zabrzmiało niemalże jak: za rogiem gwałcą, lecimy
![]() No kawał mi się przypomniał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14013413]Rany, to zabrzmiało niemalże jak: za rogiem gwałcą, lecimy
![]() No kawał mi się przypomniał ![]() ![]() ![]() Wyraku, zgadzam się z Tobą w 100% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14013413]
No kawał mi się przypomniał ![]() ![]() ![]() Szaja nie ten wątek, to bardziej na 'masochistki' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Dopóki pewne zjawisko będzie występowało na forum, dopóty będzie sens i potrzeba odkopywania tego tematu IMO
![]()
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
prawda. kto nie ma ochoty słuchać o takich problemach mógłby zignorować.
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z założycielem wątku. Chciałam jeszcze zwrócić uwagę na coś innego. Na niektórych wątkach zauważyłam, że jak krótko jest opisany problem, wizażanki nie mając żadnych podstaw dorabiają sobie własną teorię i linczują autorkę. Bądź spotkałam się z takim czymś, żę uczepiają się małej rzeczy niebędącym meritum sprawy ani jej powodem i piszą nic nie wnoszące do do wątku posty.. Później się dziwią ,że autorka wątku jest oburzona i w końcu zaprzestaje dyskusji.. Wiadomo ,że skrytykować można łatwo i każdego ,ale trudniej jest już doradzić.. na co mało wizażanek się zdobywa : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.