Oleje i olejki do włosów - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-17, 17:58   #121
Kasia16
BAN stały

Dot.: Oleje i olejki do włosów

nooooo jeszcze jest aloesowy podobno odzywia
Kasia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-20, 10:01   #122
belluci2
Rozeznanie

a który z oleji polecacie do wypadajacych i placzacych sie włosów?pozdrawiam

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

Edytowane przez belluci2
Czas edycji: 2009-04-20 o 10:22
belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 09:58   #123
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
a który z oleji polecacie do wypadajacych i placzacych sie włosów?pozdrawiam

Ja bym poleciła hinduskie oleje typu amla, sesa, vatika czy bhringaraj. Poczytaj sobie na helfy: http://www.helfy.pl/wzmocnienie-wlos...&id_overcat=57
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 10:11   #124
Devayani
Raczkowanie

Ja również polecam Amla Dabur. Vatiki jeszcze nie próbowałam.
Stary 2009-04-25, 12:16   #125
kalale23
Raczkowanie

ja kupiłam sobie olejek sesa, użyłam go dopiero raz, napiszę po kilku zastosowaniach, nie wiem jak długo trzeba czekać na rezultaty i nie wiem na ile mojej mamie starczy cierpliwości, bo obiecała, że będzie mi go wcierała z tylu głowy, pewnie tylko 2 razy w tygodniu będę stosować
kalale23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-25, 12:51   #126
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Kasia16 Pokaż wiadomość
nooooo jeszcze jest aloesowy podobno odzywia
Widziałam ostatnio olej aloesowy do ciała. O takim mówisz? Czy jest jakiś specjalny do włosów?
Stary 2009-04-30, 09:31   #127
soremi
Raczkowanie

GG do soremi

Dziewczyny czytałam ze czarnuszka siewna ( z której olej jest masakrycznie drogi) to czarny kminek. Czy to prawda bo jak przeglądałam zdjęcia roślin wyglądały róznie. Nie wiem czy kupowac zwykły mielony kminek ze sklepu do zrobienia oleju czy szarpnąc się na cos z napisem czarnuszka;p
soremi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-30, 20:08   #128
cristallina
Raczkowanie

GG do cristallina

Słyszę jak woła mnie olejek kokosowy, kusi strasznie, ale nie mogę go dostać w swojej mieścinie ;(. Rycyna mi się nie podoba... Zastanawiam się nad olejkiem ze słodkich migdałów, możecie coś więcej o nim napisać? Nie znalazłam za dużo informacji o nim a nie lubię tak całkowicie "w ciemno" kupować...

cristallina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:40   #129
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez cristallina Pokaż wiadomość
Słyszę jak woła mnie olejek kokosowy, kusi strasznie, ale nie mogę go dostać w swojej mieścinie ;(. Rycyna mi się nie podoba... Zastanawiam się nad olejkiem ze słodkich migdałów, możecie coś więcej o nim napisać? Nie znalazłam za dużo informacji o nim a nie lubię tak całkowicie "w ciemno" kupować...
Migdałowy jest "miły" w użyciu, nie tak tępy jak rycyna a do tego lekko schodzi z włosów, niemal jak kokos.

Ja chyba zamówię teraz na testy ten Himalaya

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:44   #130
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Migdałowy jest "miły" w użyciu, nie tak tępy jak rycyna a do tego lekko schodzi z włosów, niemal jak kokos.
Potwierdzam

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Ja chyba zamówię teraz na testy ten Himalaya
A gdzie zamawiasz? U mnie w zielarskim jest parę szamponów ale olejku akurat nie ma
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:49   #131
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez soremi Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytałam ze czarnuszka siewna ( z której olej jest masakrycznie drogi) to czarny kminek. Czy to prawda bo jak przeglądałam zdjęcia roślin wyglądały róznie. Nie wiem czy kupowac zwykły mielony kminek ze sklepu do zrobienia oleju czy szarpnąc się na cos z napisem czarnuszka;p
Kmin czarny, z łac. Cuminum nigrum nie jest tożsamy z czarnuszką siewną [Nigella sativa L.] choć często błędnie używa się tych nazw zamiennie.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Potwierdzam

A gdzie zamawiasz? U mnie w zielarskim jest parę szamponów ale olejku akurat nie ma
Zamówię przez Allegro. W moim mieście jest apteka, która ma go w asortymencie

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 21:56   #132
cristallina
Raczkowanie

GG do cristallina

Dziękuję za odpowiedzi ;*. Głównie chodzi mi o naprawdę porządne nawilżenie włosów, bo trochę się elektryzują od czasu do czasu co niesamowicie irytuje (a wydaje mi się, że to przez to, że są suche?)...Myślicie, że się nada czy spróbować jakiegoś innego?

cristallina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 16:15   #133
nattaliah
Rozeznanie

A próbowałyście tego? http://www.lara.pl/product.php/1,648...do-wlosow.html
Ja używałam wcześniej takiego serum na końcówki SPA z Avonu. Całkiem fajne było, tylko dość drogie ok.15 zł za 30 ml.
Stary 2009-05-04, 20:44   #134
Mia Kara
Przyczajenie

Question Dot.: Oleje i olejki do włosów

Witam Was gorąco!
Jestem po raz pierwszy na forum olejowym,a poniewaz bardzo mnie tematyka zainteresowała ,pozwoliłam sobie kupić olejek Vatiki, szampon Shikakai w pudrze oraz maseczkę do twarzy ze skórki pomarańczowej w pudrze i Skin Life. Wszystko ze strony www.helfy.pl. Wyjaśniam teraz o co chodzi.
Pełna radosnych uniesień po otrzymaniu przesyłki zaaplikowałam sobie maseczki na bużkę(najpierw skórka pomarańczowa jako peeling-trzymałam króciutko) a potem Skin Life. Maseczka ma kolor za przeproszeniem sraczkowaty,ale co tam... buzka jest wspaniała!!! Gładziudka, jędrna, śliczna...ale... po 20 minutach zaczęło mi być bardzo gorąco. Buzia zarumieniona i to bardzo, oczy błyszczące . Myślałam ,że mam gorączkę. Ale gdzie?! Nic z tych rzeczy. (Nadmienię,że Na głowie cały czas miałam Vatikę-olejek). Po kilku godzinach trzymania olejku zmyłam go szamponem Shikakai. Działanie wspaniałe! Wszystko byłoby w miarę w porządku gdyby nie nasilający sie ból brzucha... Cały czas jest mi niedobrze. Zastanawiam sie ,czy to nie te opary z pudrów albo co innego? Czy któraś z Was miała podobne przeżycia i czy używałyście tych produktów? Czy te preparaty mogą w ten sposób zaszkodzić? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedż.
Mia Kara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 11:39   #135
kalale23
Raczkowanie

Użyłam olejku sesa około 10 razy i jest bez zmian, włosy nadal wypadają. Czy ktoś go używał, po jakim czasie była poprawa, bo nie wiem czy kupować następny olejek. Pozdrawiam
kalale23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 01:26   #136
ultrafiolet88
Zakorzenienie

dziewczyny, jest mnóstwo tych sklepów wysylkowych z olejkami i szczerze mowiąc..nie wiem ktory wybrac? macie taki sprawdzony sklep? i w ktorym wyszlo by najtaniej? widze roznice w cenach ale nie wiem czy dobrze patrze, moze olejek kokosowy od innego kokosowego sie rozni, chcialam sobie zamowic cos na fajny zestaw do wloskow ale boje sie ze cos nie tak przyslą albo wcale. polecilybyscie ktorys ze sklepow? przegladam te co byly "wylinkowane" wczesniej.

http://www.poomoc.pl/
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 09:59   #137
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mia Kara Pokaż wiadomość
Witam Was gorąco!
Jestem po raz pierwszy na forum olejowym,a poniewaz bardzo mnie tematyka zainteresowała ,pozwoliłam sobie kupić olejek Vatiki, szampon Shikakai w pudrze oraz maseczkę do twarzy ze skórki pomarańczowej w pudrze i Skin Life. Wszystko ze strony www.helfy.pl. Wyjaśniam teraz o co chodzi.
Pełna radosnych uniesień po otrzymaniu przesyłki zaaplikowałam sobie maseczki na bużkę(najpierw skórka pomarańczowa jako peeling-trzymałam króciutko) a potem Skin Life. Maseczka ma kolor za przeproszeniem sraczkowaty,ale co tam... buzka jest wspaniała!!! Gładziudka, jędrna, śliczna...ale... po 20 minutach zaczęło mi być bardzo gorąco. Buzia zarumieniona i to bardzo, oczy błyszczące . Myślałam ,że mam gorączkę. Ale gdzie?! Nic z tych rzeczy. (Nadmienię,że Na głowie cały czas miałam Vatikę-olejek). Po kilku godzinach trzymania olejku zmyłam go szamponem Shikakai. Działanie wspaniałe! Wszystko byłoby w miarę w porządku gdyby nie nasilający sie ból brzucha... Cały czas jest mi niedobrze. Zastanawiam sie ,czy to nie te opary z pudrów albo co innego? Czy któraś z Was miała podobne przeżycia i czy używałyście tych produktów? Czy te preparaty mogą w ten sposób zaszkodzić? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedż.
jeśli chodzi o buźkę - może masz uczulenie na jeden ze skłądników z tcyh maseczek i dlatego buzia Ci się zarumieniła
co do bólu brzucha - to napewno nie od tych kosmetyków, musiałaś zjeść coś co Ci zaszkodziło
Stary 2009-05-10, 10:18   #138
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultrafiolet88 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jest mnóstwo tych sklepów wysylkowych z olejkami i szczerze mowiąc..nie wiem ktory wybrac? macie taki sprawdzony sklep? i w ktorym wyszlo by najtaniej? widze roznice w cenach ale nie wiem czy dobrze patrze, moze olejek kokosowy od innego kokosowego sie rozni, chcialam sobie zamowic cos na fajny zestaw do wloskow ale boje sie ze cos nie tak przyslą albo wcale. polecilybyscie ktorys ze sklepow? przegladam te co byly "wylinkowane" wczesniej.
Ja Ci mogę polecić mazidła. Jak dla mnie najlepszy sklep - najbogatsza oferta, świetna jakość produktów. Ale jeśli chcesz zamówić tylko olej kokosowy to spróbuj w efavicie. Wychodzi chyba najtaniej, a dziewczyny zamawiały i były zadowolone . Ogólnie wszystkie sklepy wymienione przeze mnie w tym poście: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...1&postcount=70
są sprawdzone przez różne wizażanki, więc raczej nie powinnaś się naciąć na nic.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 10:30   #139
ultrafiolet88
Zakorzenienie

acha dzieki, nie tylko olej kokosowy ale to przede wszystkim. dzieki

http://www.poomoc.pl/
ultrafiolet88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 12:28   #140
Alex87
Raczkowanie

Czy ten puder do włosów Shikakai używany jako szampon nie wysusza troche włosów albo ich nie przyciemnia?? Mam jasne blond włosy i boje się przyciemnienia, a zamówiłam już sobie z helfy.pl oleje kokosowy, migdałowy i jojoba A czytalam ze ten puder Shikakai fajnie zmywa te olejki z włosów, tylko własnie boje sie zmiany koloru......
Czy jakaś blondynka go używała?
Alex87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 12:47   #141
Mia Kara
Przyczajenie

Viki 1988 bardzo Ci dziękuję za odpowiedż. Rzeczywiście ból brzucha zapewne był z innego powodu bo juz sie nie powtórzył. A bużkę jeszcze raz sprawdzę( maseczkę nałoże jutro) .A co do pytania o szampon Shikakai to musze jednak zrewidowac moje pierwsze korzystne odczucia. Niestety moich włosów wcale dobrze nie zmywa. Olejek jak był tak zostaje na włosach. Może cos żle robię albo za krótko trzymam na głowie ale zawsze po myciu tym szamponem musze poprawiać tzw. "normalnym".Ale i tak jestem bardzo zadowolona z olejowania.
A co do sklepów to tez się przymierzam do kupna w www.efavicie.pl olejku kokosowego. Powiadomie jak wypróbuję.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Alex87 Pokaż wiadomość
Czy ten puder do włosów Shikakai używany jako szampon nie wysusza troche włosów albo ich nie przyciemnia?? Mam jasne blond włosy i boje się przyciemnienia, a zamówiłam już sobie z helfy.pl oleje kokosowy, migdałowy i jojoba A czytalam ze ten puder Shikakai fajnie zmywa te olejki z włosów, tylko własnie boje sie zmiany koloru......
Czy jakaś blondynka go używała?

Tak ,ja jestem blondynka (chociaż troszkę ciemną) i Shikakai nie przyciemnia moich włosów a wręcz przeciwnie ,mam wrażenie ze są bardziej złociste. i też nie wysusza. Chociaz ,jak juz wczesniej wspomniałam ,ze zmywaniem olejku nie daje sobie rady.
Stary 2009-05-11, 16:38   #142
Alex87
Raczkowanie

Wielkie dzięki, przekonałaś mnie do kupna
Mam nadzieje że bedzie fajnie, zdam relacje

Edytowane przez Alex87
Czas edycji: 2009-05-11 o 16:40
Stary 2009-05-16, 21:02   #143
Alex87
Raczkowanie

Doszły do mnie produkty. Shikakai i olejek kokosowy parachute. Olejek jest fantastyczny, zwalił mnie z nóg i efektem działania jak i zapachem, konsystencją i całą resztą! Pierwszy raz w życiu po uprzednim nałozeniu olejku i umyciu włosów szamponem nie użyłam odżywki, a moje włosy były ładniejsze niż po jakiejkolwiek użytej masce czy odżywce!! Naprawde ten olejek niesamowicie nawilża i odżywia włosy A co do Shikakai....hmmm.... nie lubie się bawić w takie rzeczy, cięzko było mi zrobić tą papke, później strasznie mi się z głowy sypała, a na koniec musze dodać ze jednak nadała moim włosom lekko brązowy odcień;/;/ Który mam nadzieje ze z czasem sie zmyje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 08:10   #144
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

A co sądzicie o oliwie z oliwek? Z własnego doświadczenia to właśnie oliwa z oliwek bardziej nawilża mi włosy niż olej kokosowy...
Stary 2009-05-18, 09:14   #145
Mia Kara
Przyczajenie

Do Alex 87-Shikakai moich włosów ,tak jak wcześniej napisałam ,nie przyciemnił. Poczytaj na ten temat na helfy.pl. Sa tam sposoby olejowania i płukania ,czy mycia włosów ziołami. Nic nie jest wspomniane ,że Shikakai przyciemnia włosy chyba że w płukance znajda się takie zioła jak,amla czy henna. Oczywiście , to nie dowodzi ,że akurat Twoje włosy nie mogły inaczej zareagować. Odłuż Shikakai ,więcej nie myj tym szamponem a sądzę ,że kolor powienien wrócoć.
Stary 2009-05-18, 09:18   #146
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniek Pokaż wiadomość
A co sądzicie o oliwie z oliwek? Z własnego doświadczenia to właśnie oliwa z oliwek bardziej nawilża mi włosy niż olej kokosowy...
Tylko jak go potem sensownie zmyc... A olejek nie jest bardziej odżywczy dla skóry głowy? Ja sie napaliłam na olejek sesa. Ma mnostwo składników idealnie nadających sięna pielęgnację moich trudnych włosów i dodatkowo wiele składników,które popudzają porost
guniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:42   #147
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Hmm ja nie mam problemów ze zmyciem olejków.
Po prostu myję normalnym szamponem- najpierw 1 mycie bez mieszania szamponu z wodą, a potem jeszcze raz- z wodą. I wszystko elegancko wychodzi
Stary 2009-05-18, 09:48   #148
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm ja nie mam problemów ze zmyciem olejków.
Po prostu myję normalnym szamponem- najpierw 1 mycie bez mieszania szamponu z wodą, a potem jeszcze raz- z wodą. I wszystko elegancko wychodzi
Ale miałam na mysli OLIWĘ,te zwykłą,spożywczą
A która z forumowiczek ma podobne włosy do mnie i ajkiego wtedy olejku używa,aby były idealne? Mam włosy półdługie,ciemne,po trwałej,a więc suche,nawet bardzo,plączące się(bardzo),sztywne,topor ne na układanie z sianowatymi końcówkami...
Stary 2009-05-18, 10:01   #149
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Dokładnie- właśnie o takiej oliwie piszę
Stary 2009-05-18, 10:26   #150
guniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie- właśnie o takiej oliwie piszę
Bez problemu zmyłaś?? Nimożliwe normalnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości