-5kg... oczywiście zaczynamy od poniedziałku ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 14:09   #121
16xxaniaxx16
Przyczajenie

Dot.: -5kg... oczywiście zaczynamy od poniedziałku ;)

nio jak obiecałam tak i jestem ufff... nie jest najgorzej na śniadanko (zjadłam w szkole) 3 wafle ryżowe a teraz na obiad trochę zupy mogłam wcale jej nie jesc ale mamcia się uparła ... zaraz włączam muzyczkę i cwiczę tak wie życzę wszystkim powodzenia hihi narcia
16xxaniaxx16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 14:24   #122
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez 16xxaniaxx16 Pokaż wiadomość
nio jak obiecałam tak i jestem ufff... nie jest najgorzej na śniadanko (zjadłam w szkole) 3 wafle ryżowe a teraz na obiad trochę zupy mogłam wcale jej nie jesc ale mamcia się uparła ... zaraz włączam muzyczkę i cwiczę tak wie życzę wszystkim powodzenia hihi narcia
Fatalna dieta
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 15:33   #123
InvisibleGirl
Raczkowanie

jak wcześniej zapowiadawałam, odmeldowuję się w wątku u mnie na śniadanie jajko, 2 plastry chudej wędliny i trochę twarożku. A, jeszcze kawa zbożowa, wracam do niej po dłuższej przerwie - chciałabym znów pić tylko 1 prawdziwą kawę z kofeiną dziennie drugie śniadanie: jabłko i jogurt naturalny. Obiady u mnie to narazie będzie to samo, co jedzą wszyscy w domu, później wracam na studia więc będę tylko dla siebie pichcić także dziś pół kotleta (o zgrozo!) i sałata.

Pierwszy raz postanowiłam się wziąć za siebie w kwestii diety, więc jeśli moje posiłki będą fatalne dla mojego zdrowia, metabolizmu to proszę po mnie krzyczeć. Ogólnie nie sądzę, bym dużo zmieniała w swoim jadłospisie, na pewno jednak:
- wyeliminuję całkiem białe pieczywo na rzecz pełnoziarnistego
- przestanę ciągle podjadać, co mi się w tym miesiącu częsti zdarza, bo duzo siedzę w domu i nie mam się czym zająć na dłużej
- koniec ze słodyczami
- stałe godziny posiłków
czyli nic odkrywczego. Postanowiłam też po raz klejny wczytać się w zasady prawidłowego odżywiania i wyrabiać zdrowe nawyki żywieniowe. Ale tak na serio wezmę się za to od października. Narazie dokształcam się w tej kwestii

Mykam na rower, pa!
InvisibleGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 15:38   #124
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
3wafle ryzowe na sniadanie?35 kcal razy 3? Przezcytajcie sobie 10PZ zanim zaczniecie sie odchudzac,bo daleko na takim jadłospisie nie zajedziesz

To ma byc watek gdzie sie zdrowo dziewczyny odchudzaja a nie 3wafle troche zupy i jedziemy na rowerku
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 16:04   #125
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taktoja1 Pokaż wiadomość
Ja też juz po sniadanku, teraz zielona herbatka na mnie czeka

Wrrr wkurza mnie że się dietuję od tygodnia a ważej więcej niż wcześniej, jak ja tego nie nawidze!
Waga zmienia się też w zależności od fazy cyklu, więc się nie przejmuj Ja niestety staram się nie pić rano zielonej, a jak już to nieiwlkie ilości, bo potem często muszę do łazienki chodzić i głupio to trochę wygląda
Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Fatalna dieta
Popieram

Ja dzisiaj na śniedanie zjadłam 2 kanapki z szynką (niestety z białego chleba, razowiec się skończył )
I czy tylko ja mam takiego lenia, jeśli chodzi o ćwiczenia? Jedynie wieczorem wykonuję kilka ćwiczonek na brzuch, i tyle. Chociaż, z drugiej strony, dobrze że robię przynajmniej tyle
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 16:06   #126
polszkotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
3wafle ryzowe na sniadanie?35 kcal razy 3? Przezcytajcie sobie 10PZ zanim zaczniecie sie odchudzac,bo daleko na takim jadłospisie nie zajedziesz

To ma byc watek gdzie sie zdrowo dziewczyny odchudzaja a nie 3wafle troche zupy i jedziemy na rowerku
Podpisuję się pod tym co napisała orzeszek01.. To raczej głodzenie organizmu, aniżeli zdrowe odchudzanie..

A u mnie dziś :
Iśn :muesli - sama robię (płatki owsiane,siemię lniane jasno i ciemnobrązowe, otręby, kilka rodzynek,ziaren słonecznika, orzechów i pół banana)
IIśn : kanapka z ciemnego pieczywa, wedlina, 1 pomidor
Obiad : warzywa gotowane na parze i filet z mintaja
Podwieczorek sobie odpuściłam, a na kolację jeszcze nie wiem co..
polszkotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 16:44   #127
MeredithGrey
Zadomowienie

a ja dziś, płatki z kefirem na śniadanie, kanapka z jajkiem na lunch, rybka z warzywami na obiad i 5 ciastek i jabłko na deser, a i jeszcze jabłkowe chipsy fit up. będzie jeszcze jakaś kolacja, białkowa oczywiście
oraz zapisałam się do fitness klubu.
a teraz zmykam sie pouczyć na jutro do szkoły
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 16:48   #128
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

dziewczyny... na sniadanie powinno sie jesc ok 500kcal wiec nie ma co sie rano ograniczac tylko wyliczyc sobie co i ile ja jadlam golabki i dorzucilam do tego jogurcik naturalny z otrebami... na kolacje moze troszke za duzo wrzucilam.. ale coz... odbije jak ustale sobie menu na diete SB
xxolushiaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 16:50   #129
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polszkotka Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod tym co napisała orzeszek01.. To raczej głodzenie organizmu, aniżeli zdrowe odchudzanie..

A u mnie dziś :
Iśn :muesli - sama robię (płatki owsiane,siemię lniane jasno i ciemnobrązowe, otręby, kilka rodzynek,ziaren słonecznika, orzechów i pół banana)
IIśn : kanapka z ciemnego pieczywa, wedlina, 1 pomidor
Obiad : warzywa gotowane na parze i filet z mintaja
Podwieczorek sobie odpuściłam, a na kolację jeszcze nie wiem co..
bardzo ładnie, ale nie odpuszczaj podwieczorka ,zjedz serek wiejski z np orzechami( zdrowe tłuszcze)a na kolacje np tunczyka z warzwami
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 17:41   #130
16xxaniaxx16
Przyczajenie

ja wiem że te 3 wafle na śniadanie strasznie wyglądają ale ja do godziny 13 niepotrafię się przeumóc i zjeśc coś konkretnego poprostu mam jakąś blokade i niemogę nic przełknąc do godziny 10 ... dopiero o 12-13 mam ochotę coś zjeśc... musze stopniowo się zmagac z tym ehhh... jakos dziwnie się czuję z waszymi opinniami no ale dobra ... o 17 zjadłam sos grzybowy z dwoma kromkami chleba, a teraz wcinam śliwki mniam no a później ... później po 18 nie jem :P koniec z podjadaniem przed monitorem :P cherbatą się zajmę żeby tak łyso nie było ...pozdro...
Stary 2008-09-22, 17:50   #131
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

mecie fajna stronke o zdrowym odzywianiu sie: http://www.zdrowezywienie.w.interia.pl/
szczegolnie zwroccie uwage na picie po i przed jedzeniem...
Stary 2008-09-22, 18:06   #132
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
ja wiem że te 3 wafle na śniadanie strasznie wyglądają ale ja do godziny 13 niepotrafię się przeumóc i zjeśc coś konkretnego poprostu mam jakąś blokade i niemogę nic przełknąc do godziny 10 ... dopiero o 12-13 mam ochotę coś zjeśc... musze stopniowo się zmagac z tym ehhh... jakos dziwnie się czuję z waszymi opinniami no ale dobra ... o 17 zjadłam sos grzybowy z dwoma kromkami chleba, a teraz wcinam śliwki mniam no a później ... później po 18 nie jem :P koniec z podjadaniem przed monitorem :P cherbatą się zajmę żeby tak łyso nie było ...pozdro...
Niejedzenie po 18 tez nie jest dobrym pomyslem. No chyba ze chodzisz spac ok 20-21.
Stary 2008-09-22, 18:12   #133
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Zmagaj się, zmagaj, wyjdzie Ci to tylko na zdrowie A tak na serio to dziewczyny w tych komentarzach nie chcą Cię obrazić, a jedynie skorygować błędy. Wiesz, szkoda by było, gdybyś sobie przez własną niewiedzę zrobiła krzywdę. I powtórzę coś, co na Wizażu przewijało się już dziesiątki (setki? ) razy- niejedzenie po 18 to MIT! Chyba że chodzisz spać przed 21 Jemy 2-3 godziny przed snem, kolacja powinna zawierać jak najwięcej białka.
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 18:42   #134
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
dwie łyzki płatków owsianych ,jabłko i łyzka sera? nie za mało jak na sniadanie?;>
jak dla mnie w sam raz, trzyma mnie do drugiej długiej przerwy w szkole, a na tej przerwie jem kanapki... po zjedzeniu takiej michy nie mam już na nic miejsca

Cytat:
Napisane przez Lilla My Pokaż wiadomość
dwie łyzki płatków owsianych ,jabłko i łyzka sera? nie za mało jak na sniadanie?;>

popieram sniadanie to najwazniejszy posiłek w ciagu dnia...
Ja bardzo dobrze zdaję sobie sprawę, że śniadanie to najważniejszy posiłek ,sama to pisałam w tym wątku, jak mam "na stanie" orzechy to je dokładam do sniadania, mimo, że wtedy łączę tłuszcze z ww ale przy śniadaniu się tego nie boję, tylko, że nie mam orzechów

Cytat:
Napisane przez Agg77 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny Ja też się przyłączam jeśli moge Z Tym że ja będę się na razie tylko ograniczać, bo w tym tygodniu szykuje się impreza i wiem że tam dużo zjem... Może zaczne od następnego poniedziałku Pozdrawiam
To zacznij już dziś pozwól sobie na imprezę i kontynuuj po imprezce, nawet po gorszych dniach nie warto się poddawać, bo jeden dzie nie zniszczy efektu, oczywiście jeżeli nie będzie się powtarzał często

Cytat:
Napisane przez xxolushiaxx Pokaż wiadomość
mecie fajna stronke o zdrowym odzywianiu sie: http://www.zdrowezywienie.w.interia.pl/
szczegolnie zwroccie uwage na picie po i przed jedzeniem...
korzystam z tabeli kalorii na tej stronie i IG

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 18:44   #135
16xxaniaxx16
Przyczajenie

hmmmm... ja ide spac tak około 22:30 ... to lecę coś zaszamac jeszcze hihi pozdrowionka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 19:36   #136
Lilla My
Raczkowanie

kurde;/;/;/ nie dałam sobie rady...myśle ze to przez to ze nie jem dobrze..np dzis rano zjadalam tylko jablko..a po szkole rzucilam sie na platki z mlekiem i bulke z szynka...;( a potem jeszce znajomi mnie zaprosili na frytki...ech...noi jeszcze paczke ciastek do tego...a miał być koniec!!!

Lilla My jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 20:00   #137
justynka-malinka2
Przyczajenie

GG do justynka-malinka2

pierwszy dzien nalezy do tych udanych! nawet głodna nie jestem co w sumie nie jest znowu takim wyczynem bo ograniczylam tylko slodycze i troszeczkę mniej jem + skakanka. ale jestem z siebie dumna i tak!

2/100 dni bez chipsów i fast foodów!
1/100 dni bez słodyczy!

do zrzucenia 5 , 4 , 3 , 2 , 1
justynka-malinka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 20:29   #138
winyl
Zakorzenienie

Hmm, a ja ponownie rozważam przejście na South Beach.
Nie ma któraś z Was SB w planach?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 21:12   #139
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilla My Pokaż wiadomość
kurde;/;/;/ nie dałam sobie rady...myśle ze to przez to ze nie jem dobrze..np dzis rano zjadalam tylko jablko..a po szkole rzucilam sie na platki z mlekiem i bulke z szynka...;( a potem jeszce znajomi mnie zaprosili na frytki...ech...noi jeszcze paczke ciastek do tego...a miał być koniec!!!
To, że się "rzuciłaś" na jedzenie z pewnością zdażyło się, bo nie zjadłaś śniadania, jabłko to nie posiłek

Cytat:
Napisane przez justynka-malinka2 Pokaż wiadomość
pierwszy dzien nalezy do tych udanych! nawet głodna nie jestem co w sumie nie jest znowu takim wyczynem bo ograniczylam tylko slodycze i troszeczkę mniej jem + skakanka. ale jestem z siebie dumna i tak!
To gratuluję ja niestety mojego do udanych zaliczyć nie mgę

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ja SB zaczynałam już kilka razy, niestety nie umiem się obyć bez owoców kocham jabłka, pomarańcze, brzoskwinie, winogron, śliwki, uwielbiam owoce! dwa tygodnie bez nich... myśle, że dałabym radę, ale nie wiem czy chcę ale zamierzam odstawić pieczywo i to już od jutra, bo dzisiaj je jadłam na drugie śniadanie...

BLOG -
Stary 2008-09-22, 21:32   #140
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość

Ja SB zaczynałam już kilka razy, niestety nie umiem się obyć bez owoców kocham jabłka, pomarańcze, brzoskwinie, winogron, śliwki, uwielbiam owoce! dwa tygodnie bez nich... myśle, że dałabym radę, ale nie wiem czy chcę ale zamierzam odstawić pieczywo i to już od jutra, bo dzisiaj je jadłam na drugie śniadanie...
No właśnie ja tak samo - zaczynałam i tego samego dnia kończyłam, bo w końcu napiłam się soku, czy zjadłam pieczywo na kolację ...
A teraz znów się zastanawiam, czy nie warto pocierpieć, w końcu to tylko 2 tygodnie ... a za to jakie efekty!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 05:34   #141
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja tak samo - zaczynałam i tego samego dnia kończyłam, bo w końcu napiłam się soku, czy zjadłam pieczywo na kolację ...
A teraz znów się zastanawiam, czy nie warto pocierpieć, w końcu to tylko 2 tygodnie ... a za to jakie efekty!
pamiętam rok temu przed wakacjami jak stosowałam Weight watchers, wtedy straciłam najwięcej z wagi, ale wtedy dużo ćwiczyłam, nie jadłam ziemniaków, kasz, piieczywa, słodyczy, fast foodów nic takiego, czasem ale to na prawe sporadycznie jak była jakaś okazja, jak nie jem pieczywa to czuje się taka lekka na żołądku, dlatego od dziś nie jem pieczywa, ale nie rezygnuję z owoców, bo je jadłam rok temu nawet między posiłkami i i tak chudłam

To co? zmodyfikowana pierwsza faza SB z owocami?

BLOG -
Stary 2008-09-23, 06:13   #142
Lilla My
Raczkowanie

a co jest lepsze na sniadanie? bulka z szynka czy platki kukurydziane z mlekiem?

Lilla My jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 06:48   #143
madzic
Przyczajenie

Witam was kobietki Mam nadzieje, że pozwolicie mi się do was przyłączyć dopiero dzisiaj. Właśnie nalazłam wątek Moim celem jest 7 kg w dól, ale jeżeli spadnę 5 to będzie i tak super Mam niecałe 23 lata(grudniowa jestem), 166 wzrostu i całe 57 kg Niby jest to w normie-ok. Ale moje sadełko na brzuszku i brak talii mnie rozwala. Na tyłku nosze 34/36 rozmiar a brzuch wystaje jak w 5 miesiącu Jak ważyłam 50 kg czułam się super. Niestety tablety anty, jedzenie nutelli w kg dziennie, słodycze,jedzenie w nocy, podjadanie, grilowanie no i alkohol...a teraz po 3 latach patrze się w lustro i idzie opłakać się. Moje wymiary napiszę, jak dorwę centymetr. Nie wiem co ćwiczyć i jak, nie mam pojęcia o diecie ale wczoraj w nocy czytałam co nieco na wizaż i może z wasza pomocą uda mi się nauczyć regularności w posiłkach popartych aktywnością. No to zabieram się...
Planuję zjeść po 8 rano 2 jajka na miekko z połową bułki posmarowaną masełkiem,drugie pół z serem żółtym lub podsuszaną krakowską, koło 11 chce danio z siemię lnianym i jabłko, koło 14 ważywa" na patelnie" z filetem smarzonym na maśle, koło 16 jogurt i jakiś owoc a o 19 twarożek... tylko z czym? Będę się starała zawsze na wieczór pisać c i ile zjadłam bedę próbowaa to przelczać na kalorię. Jeżeli chodzi o ćw...6 weidera? albo co mi poleicie na spłaszczenie brzucha i ujędrnienie ud i pośladków? Chce się zapisać na aerobic ale to dopieo od przyszłego tygodnia jak rócę na studia. Co jeszcze i podpowiecie? Dziękuję za wszelkie rady i czekam na odpowiedzi

madzic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 06:59   #144
madzic
Przyczajenie

Aha i mam pytanie. Przegrzebałam całe forum i nie wiem jakie powinno by bf w moim wieku prawidłowe...gdzie mogę znaleść normy? Z góry dzięki za podpowiedź

Stary 2008-09-23, 07:22   #145
Agg77
Zadomowienie

nikki999 Dzięki za rade Masz racje... Spróbuje od dzisiaj.. Zobaczymy jak to będzie

Zmiana na lepsze.

Bo wiem, że mi się uda !

Agg77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 07:38   #146
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:

ja wlasnie mam planuje zaczac od przyszlego tygodnia a teraz probuje ustalic sobie mniej wiecej posilki... bo nie wiem co brac do szkoly....
Stary 2008-09-23, 07:40   #147
xxolushiaxx
Zakorzenienie

GG do xxolushiaxx

Cytat:
Napisane przez madzic Pokaż wiadomość
albo co mi poleicie na spłaszczenie brzucha i ujędrnienie ud i pośladków? Chce się zapisać na aerobic ale to dopieo od przyszłego tygodnia jak rócę na studia. Co jeszcze i podpowiecie? Dziękuję za wszelkie rady i czekam na odpowiedzi

czytalam kiedys (i sama to stosuje) ze bardzo pomagaja nozyce pionowe wiec ja robie ok 50 rezy nozyce, brzuszki ok 100 i jeszcze raz taka seria... i tak codziennie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 08:27   #148
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

A ja mam zapalenie oskrzeli i bez antybiotyku sie nie obedzie , no ale przynajmniej mi sie jesc nie chce
Stary 2008-09-23, 10:25   #149
madzic
Przyczajenie

Dziękuję xxolushiaxx ja wyszperałam kilka treningów... a6w, 8 minute abs oraz trening bez nazwy:
1) Kładziemy się na plecach, ręce odchylamy do tyłu i przytrzymujemy się czegoś (ja wykorzystuje kaloryfer [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]), wyprostowane nogi unosimy do góry aby tworzyły z tułowiem kąt prosty. Następnie opuszczamy nadal wyprostowane nogi lecz zatrzymujemy się przed samą podłogą i znowu unosimy nogi do góry. Na początek 3 serie po 10 powtórzeń.

2) Kładziemy się na plecach i uginamy nogi w kolanach, opieramy prawą stopę o lewe kolano, tak abyśmy patrząc z przodu widziały trójkąt. Następnie lewą rękę zginamy w łokciu i dajemy za głowę. Unosimy troszeczkę głowę i plecy i robimy 20 krótkich ruchów (nie kładąc się przy tym na podłogę, plecy i głowa są cały czas uniesione), następnie zmieniamy nogę i rękę, wykonujemy to samo ćwiczenie i to daje nam jedną serię. Wykonujemy na początek 3 serie.

3) Kładziemy się na plecach, stopy kładziemy np. na łóżku, tak by kolana tworzyły kąt prosty. Ręce dajemy za głowę, tak jak w ćw. 2 unosimy lekko głowę i plecy i wykonujemy 20 krótkich ruchów również nie dotykając podłoża. I tak wykonujemy 3 serie.

Głównie zależy mi n dolnej oponce...i chyba zaczne od tego 3-ciego zestawu no name

Stary 2008-09-23, 11:07   #150
aga__Pe
Raczkowanie

nie mogłam wpaśc tu wczoraj, ale jestem dziś

WCZORAJ:
1śn.- musli z mlekiem (3 łyżki musli + szklanka mleka)
2śn.- twarożek ze szczypiorkiem
ob.- pomidorówka (jeszcze ten tydzień jestem w domu, więc jem to, co rodzinka )
podw.- 3 chlebki ryżowe z serkiem ziołowym + papryka
kol.- hmmm byłam na 18 stce koleżanki sałatka z sałaty, pomidora, cebuli, brokuła, ogórka + dressing no i pól kawałka tortu- nie wypadało odmówić

w sumie patrzę, że przez cały dzień ani kawalka mięsa nie zjadłam... upsss wiem, że tam nie można... poprawię się! obiecuję

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości