![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Samodzielne szycie!
ja zamowiłam malenstwo na allegro za 35zl i powiem Wam że szyłam już na różnych ale tą pokochałam
![]() nie nadaje sie do profesjonalnych rzeczy ale na moje potrzeby (spodnice, bluzki, sukienki, kamizelki) wystarczy w zupelnosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz chce cos zrobic ze "swiezego" materialu ![]() ![]() Maszyne najlepiej popytac znajomych czy maja babcie, ktore maja maszyny czy cos.. albo w komisach. Moja mama kiedys kupila w komisie za 300zł i miala ja kolo 6 lat, swietna bo jeszcze z owerlokiem ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Overlock się przydaje
![]() ![]() Przerabiam właśnie stare jeansy na krótkie szorty, a z nogawek zrobię minispódniczkę i wykończę ją jakąś koronką ![]() ![]() A potem wezmę się za spódnicę z jakiegoś ciemnoszarego (grafitowego? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też zakupiłam taką na allegro pare lat temu i jestem zadowolona. MarudexuS chcę bardzo szeroką ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Witam witam
![]() ![]() Podczytuje Was od początku bo kiedyś też miałam ochotę na szycie. Zaczęło się na zwężaniu spodni - i w zasadzie na tym się skończylo ![]() ![]() W każdym razie, ostatnio zrobiłam mały porządek w szafie, i wynalazłam dźinsy, których nie nosze, a szkoda w sumie ich. Zdecydowałam, wyciągnę maszynę i "pobawię się" troszke. Tylko chciałabym aby ładnie szwy wyglądały (zwężanie), ale nie mam pojęcia jak to zrobić? ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
moze skroc go i z tego co utniesz dorób stójke?:- P
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Troche skrocilam do kolana
![]() ![]() Tak jak ten z Allegro ![]() Taki troche retro przez kolnierz ![]() Ja dzis bede sie zajmowac czyms innym niz szycie a mianowicie biore muline i robie bransoletki ktorych od chyba 10 lat nie robilam ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hah bransoletki z muliny.. ![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam się dzisiaj zabrać za szycie, a znowu nie mogę, bo muszę koleżance pomóc w wyborze sukienki na ślub siostry ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
hej:P
Interesuję się szyciem już od pewnego czasu chodzę na kurs i jak narazie idzie mi to nawet fajnie. Podczas tego kursu uszyłam sukienkę z dużym szalem i transparent na przysięgę do kolegi. Na tym transparencie jest wypchany duży kot ( nawet fajnie wygląda) chociaż początkii zawsze bywają trudne w robótkach ręcznych ![]() pozdrawiam was serdecznie ( niepokójcie sobie paluszków) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
a ta maszyna za 30 zł z allegro, to da radę zszyć jeans?:P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
dziewcyzny mam do Was pytanie
![]() na roznych stronach o szyciu widzę że ludzie sobie robią takie portmonetki jak w zalaczniku. są śliczne wg mnie ![]() tylko nie wiem jak się nazywa te metalowe zamykanie (zaznaczylam strzalką ![]() moze ktoras w was się orientuje ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
zadalam to pytanie w osobnym watku, ale niestety nie uzyskalam odpowiedzi
gdzie mogę dostac skóre naturalną na metry? chodzi mi o skórę odzieżową, a w kazdym razie nie taką tapicerską:- )
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a wiecie moze jak do tego przymocowac matreiał? klejem?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
no pewnie...i to całkiem dobrze, ma "podwójny" szew nie wiem jak on się profesjonalnie nazywa (od góry i od doły nitka ;P ) jeszcze nic mi się nie rozeszło a dużo jeansu szyłam. Gorzej tylko z szwami (np. gdy skraca sie spodnie) lub poczworna warstwa jeansu...do 3 warstw moja spokojnie daje rade
![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
ok dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Miałam chwilkę przerwy, ale muszę się pochwalić, że uszyłam sobie prostą spódnicę z koła i jestem zadowolona ![]() ![]() Stare spodnie obcięłam i zrobiłam z nich króciutkie spodenki, a z nogawek chciałam zrobić minispódniczkę (gdzieś słyszałam, że spokojnie można ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozna ze spodni zrobic spodnice, moja mama robila z moich spodni spodniczke sobie i wyszla swietnie, ale nie wiem jak robila (powiem tylko ze robila bez wykrojow itp.).
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-12-09 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Też mam trochę czarnej koronki i zamierzam obszyć nią brzeg eleganckiej spódnicy (zykłej, prostej ![]() Jakbyś mogła się zapytać mamy, jak to robiła, to byłabym Ci bardzo wdzięczna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Zapytam wieczorem jak wróci
![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój aparat oddałam do naprawy chyba ponad miesiąc temu ![]() ![]() ![]() Pewnie, że pomożemy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Super wątek.
Mi jak na razie udało się uszyć torebkę. Fajnie wyszła, zważywszy na to, że wszystko robiłam ręcznie Subskrybuję ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
też bym sobię coś uszyła ale lenistwo nie pozwala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny podziwiam Was za taki zapał do szycia !!!! Aby nauczyć się szyć , trzeba próbować, nie zrażać się błędami, powtarzać różne czynności, a zobaczycie, że efekty będą. Bardzo fajny jest ten poradnik od Susanny!
Ja jestem zawodowym krawcem damskim, ale też szycia uczyłem się 4 lata pod okiem mistrzyni krawiectwa w pracowni. Przez pierwsze 1,5 roku to prułem sukienki, spódniczki, bluzki, a potem musiałem to zszywać ręcznie i dopiero potem szefowa dopuściła mnie do maszyny. Pamiętam, że nieraz płakałem, siedząc ósmą godzinę z igłą w ręku i obrzucając ręcznie szwy. Ale taka nauka daje teraz efekty. Teraz pracuję w pracowni, gdzie szyjemy na miarę dla klientek sukienki, suknie wieczorowe, spódniczki, garsonki, bluzeczki. Tak więc , dziewczyny, życzę wytrwałości, trzeba dużo szyć i cieszyć się z każdego uszytego samodzielnie ciuszka. Ja chociaż szyję zawodowo, to mam wielką radość ( i satysfakcję) jak sukienka czy garsonka dobrze leży na klientce. Pomimo, że jestem facetem to polubiłem krawiectwo i dobrze czuję się wśród babskich ciuchów. Jestem wdzięczny mojej mamie , że kiedyś wybrała dla mnie ten zawód, mimo moich rozpaczliwych wówczas protestów. Zachęcam Was do zajęcia się nawet zawodowo szyciem, jeżeli odkryjecie w sobie krawieckie zdolności. Powodzenia miłośniczki igły......... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A od szycia sobie ciuchów do projektowania... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nic nowego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() za miesiąc mam studniówke, szukalam juz kiecek i mam tak okropny problem ze znalezieniem rozmiaru (jestem bardzo drobna) ze postanowiłam uszyc sobie sukienke u krawcowej. Nigdy tego nie robiłam , w zwiazku z czym wysyłam link do mojej wymarzonej sukienki (chce dokładnie taka, tylko bardziej okrągły dekolt i ramiączka). Czy dla dobrej, ale nie jakiejs rewelacyjnej krawcowej taka sukienka to bedzie duze wyzwanie? wydaje mi sie że krój jest prosty dosc ale nie znam się wiec chcialabym prosic jakas wizażanke ktora sie zna troszke na szyciu, o odpowiedz na pytanie ![]() http://www.net-a-porter.com/product/38150 (tam są rzuty z róznych stron i zbliżenia)
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos tej sukienki, to dobrze ze chcesz ramiaczka bo ja sie dziwie jak ona leży na tym manekinie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.