|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty dla najbliższych - robione własnoręcznie.
Cytat:
Pewnie, że tak - ta antyrama to świetny pomysł Popieram tak osobiste prezenty, bo te są szczególnie bliskie sercu. A wiadomo - zdjęcie to pamiątka na lata Przyjaciółka na pewno ucieszy się
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
witam,
jestem tu nowa, stawiam tu dopiero pierwsze kroczki ![]() otóż wątek zrób to sama! czyli prezenty, prezenciki nie od dziś wiadomo, że co od serca piekniejsze ![]() jeśli był już taki wątek, to z góry przepraszam pozdrawiaam |
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zrób to sama- prezenty : )
na pewno już był gdzieś taki wątek. Kiedyś robiłam aniołki z masy solnej a nawet ramke na zdjecie, można też kupić poszewkę i farbka do tkanin zrobić jakis wyjątkowy napis bądz rysunek...
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
a jak robisz aniołki z masy solnej ?
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Sama nie robię własnoręcznych prezentów bo wychodzą z tego koszmarne rzeczy ale znalazłam coś jak zrobić książkę życzeń
![]() http://www.cafeart.pl/20070509480/mi...ga_zyczen.html
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
ta książka genialna
i nie taka trudna do zrobienia
|
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
myśle że nie jest to takie trudne; przepis na mase znajdziesz na jakiejs stronie,ja robie zazwyczaj proporcja 1szkl.mąki 1 soli i woda. Same aniołki: rozwalkowuje ciasto i wycinam sukienki nożykiem i łapki, potem formuje kulke na głowe. a włosy robie wyciskaczką do czosnku..czasem ozdabiam sukienki jakimiś suszonymi elementami np.makiem albo gorczycą... do piekarnika az bedą twarde...i malowanie
.Niestety nie mam żadnego zdjecia żeby wkleić;/ ale naprawde świetna zabawa i napewno osoba obdarowana sie ucieszy
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
tu jest pajacyk http://www.cafeart.pl/20100812880/ma...afeart.pl.html
wydaję się to dziecinnie proste spróbuję na weekendzie ;p
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
calkiem sympatyczny,moz eteż sobie takiego ulepie
|
|
|
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
Ja uwielbiam takie ręcznie zrobione wycinanki, karteczki i notesiki!
Sama nie mam talentu ani czasu ale zawsze wysyłam takie na Święta rodzince Ostatnio kupiłam dla nowonarodzonej córeczki mojej przyjaciółki tutaj:http://alterszafa.pl/produkty/kategorie/papier/ pozdrawiam
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, że mi przypomniałyście o masie solnej. muszę sobie odświeżyć pamieć z dzieciństwa i może zacznę sobie robić ozdóbki na choinkę na święta. Z tym, ze z tego co ja pamkiętam, to nie wsadzałam tego do piekarnika, tylko kładłam na kaloryfer.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
Super temacik moze sie rozwinie przed swietami teraz bardziej subskrypuje
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
tu jest aniołek http://www.cafeart.pl/20081027769/ma...obrazkowy.html
świetnie wytłumaczone, a na tabliczce zamiast słowa "witam" można napisać "wesołych świąt'" : ) |
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
Witaj.
Ja także tu nowa. Prezenty czasem robię sama, czasem kupuję ![]() Kiedyś robiłam ramki na zdjęcia : -Przygotuj kształt ramki z tekturki -Weź długi pasek bibuły -Przyklej w pewnym miejscu i zacznij owijać tekturkę bibułą -Przyklej w dowolnym miejscu kiedy skończysz owijanie i ramka gotowa. -Weź też tekturkę z tyłu zdjęcia, zrób nóżkę i gotowe. Do niektórych prezentów musisz pokupować czasem jakieś materiały. Swoimi sposobami nie tylko można zrobić ramkę na zdjęcie Ale i także aniołki, jak to koleżanka wyżej powiedziala. Jeśli chodzi o Boże Narodzenie możesz także zrobić własnoręczne bombki. Na pewno coś jeszcze wymyślisz
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
A tak oprócz tej masy solnej i ramek czy dostałyście kiedyś coś tak wyjątkowego, że szczęka opada? Muszę coś extra wymyślić na święta
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
A nie ma ktoś pomysłu z jakiego materiału najlepiej wykonać własnoręcznie skarbonkę?
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Veiovis, mi do głowy przychodzi tylko tektura, ale to może być mało stabilne. Może z masy solnej też spróbuj, choć nie wiem czy Ci się utrzyma przy schnięciu.
Ewentualnie z jakiś starych sklejek, kawałków drewna
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Problem jest w tym, ze skarbonka miałaby być w kształcie motocykla (TŻ zbiera na nowy), wiec tektura odpada niestety, a masa solna chyba się nie sprawdzi...
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
A glina lub podobna masa plastyczna?
|
|
|
|
|
#141 |
|
BAN stały
|
A ja w tym roku już zaczęłam robić prezent dla rodziców na święta
dostałam od znajomych 5 litrowy szklany baniak po winie i maluję go farbami do szkła. Idzie jak krew z nosa bo to wielkie a do środka wrzucę 1groszówki ( będzie tego hurtowa ilość ale już od miesiąca je zbieram) mam nadzieję, że wyjdzie ładnie
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Oj zanim taki baniak zapełnisz , oczywiście bez rozmieniania pieniadzy troche minie :P Ja mam butelke po winie 1,5 l i z ślubu grosiki to jest pełna :P
Ale pomysl super Ale mowie ci ciezkie bedzie jak diabli :P Ja kiedys eksowi zrobiłam prezentacje w Power Point tym Officowskim , świetne to bylo, mowie wam! Podobno to do dzis ma jeszcze ![]() Rozne zdjecia, wierszyki, smieszne teksty tam podawałam, nasze fotki, jego rodziców, siostre, moich rodziców itd. Pudelko do tego po butach bylo w srodku wylozone satyną taka pomarszczona i rozne drobiazgi tam podawałam, cieszyl sie jak dziecko hehe. Teraz tez bym chciala cos zrobic wlasnorecznie na świeta tylko brak pomyslu...
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Mi też się podoba
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Renatka_2108;230603 14]Oj zanim taki baniak zapełnisz , oczywiście bez rozmieniania pieniadzy troche minie :P Ja mam butelke po winie 1,5 l i z ślubu grosiki to jest pełna :P
Ale pomysl super Ale mowie ci ciezkie bedzie jak diabli :P Hmmm, o wadze baniaka nie pomyślałam co jeszcze można wrzucić do środka z "symboli szczęścia" ??
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
My już postanowiłyśmy, że na tegoroczne święta podarujemy każdemu aniołka z masy solnej. Każdy aniołek będzie miał coś wspólnego z daną osobą. Jakąś charakterystyczną cechę czy ulubiony przedmiot. Pomysł niby banalny ale trzeba przyznać, że mamy lekki problem. Za dużo nietrafionych pomysłów na akcesoria
Ale mamy nadzieję, że w końcu trafimy Jest jeszcze trochę czasu.Zapraszamy na naszego bloga, gdzie znajdziecie przykładowe aniołki z masy solnej: http://masosolnie.blog.onet.pl/ Załącznik 3515191 |
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne
Ja w tym roku dam każdemu cistko z jego podobizną. Ciekawe jak mi to wyjdzie
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie jakiś tydz temu spróbowałam tej masy solnej (ostatni to w podstawówce czyli kilkanaście lat temu
) i nie wyszły mi może cuda, ale fajnie się bawiłam i nż powieszę sobie na choinkę. Postanowiłam więc, ze zrobię po jakimś aniołku, czy bałwanku i ładnie zapakuję, a następnie podaruje koleżankom ze studiów na mikołajki. Nie robimy sobie prezentów, ale taki drobny upominek może im się spodobać, więc też to każdemu polecam. Jako dodatek do prezentu, lub drobny upominek dla kogoś, kogo chcemuy obdarować czymś małym i symbolicznym ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Minka952 możesz mi powiedzieć, co to są za farbki, ze są w kolorach złotych i tak ładnie się świeca? Jakimś później lakierem je malujesz? I gdzie ewentualnie można je kupic? Ja się bawie na razie tylko farbkami plakatowymi, ale wiadomo, ze to takie później matowe wszytsko
|
|
|
|
#149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spędziłam nad tym kupę czasu (nie miałam maszyny do szycie, wszystko ręcznie), ale się strasznie ucieszyła i śpi z nim do dzisiaj ![]() Można też szyć inne pluszaki- konie dla fanek jazdy konnej, koty dla kociar, a uniwersalnie i dla wszystkich- misie
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=atrisale;23078927]
Cytat:
- biedronka (siedmiokropka lub inna) - robię z modeliny, można kupić gotowe np drewniane - czterolistna koniczynka (z modeliny, z papieru, ususzona prawdziwa, z punchera) - liść miłorzębu - nie szczęścia co prawda, ale zdrowia, długowieczności, chyba też bogactwa - słoń z uniesioną trąbą - żółw - rónież długowiecznosć - poza grosikami także np takie banknoty do zabawy tylko jakoś fantazyjnie wycięte/naklejone - wszystko co danej osobie się miło kojarzy nie wiem tylko czy coś z tego można wrzucić do takiego "baniaka"... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Popieram tak osobiste prezenty, bo te są szczególnie bliskie sercu. A wiadomo - zdjęcie to pamiątka na lata

<3<3

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)