![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty dla najbliższych - robione własnoręcznie.
Cytat:
Pewnie, że tak - ta antyrama to świetny pomysł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
![]()
witam,
jestem tu nowa, stawiam tu dopiero pierwsze kroczki ![]() otóż wątek zrób to sama! czyli prezenty, prezenciki nie od dziś wiadomo, że co od serca piekniejsze ![]() ![]() jeśli był już taki wątek, to z góry przepraszam ![]() pozdrawiaam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dot.: zrób to sama- prezenty : )
na pewno już był gdzieś taki wątek. Kiedyś robiłam aniołki z masy solnej a nawet ramke na zdjecie, można też kupić poszewkę i farbka do tkanin zrobić jakis wyjątkowy napis bądz rysunek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
a jak robisz aniołki z masy solnej ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Sama nie robię własnoręcznych prezentów bo wychodzą z tego koszmarne rzeczy ale znalazłam coś jak zrobić książkę życzeń
![]() http://www.cafeart.pl/20070509480/mi...ga_zyczen.html
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
ta książka genialna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
myśle że nie jest to takie trudne; przepis na mase znajdziesz na jakiejs stronie,ja robie zazwyczaj proporcja 1szkl.mąki 1 soli i woda. Same aniołki: rozwalkowuje ciasto i wycinam sukienki nożykiem i łapki, potem formuje kulke na głowe. a włosy robie wyciskaczką do czosnku..czasem ozdabiam sukienki jakimiś suszonymi elementami np.makiem albo gorczycą... do piekarnika az bedą twarde...i malowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
tu jest pajacyk http://www.cafeart.pl/20100812880/ma...afeart.pl.html
wydaję się to dziecinnie proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
calkiem sympatyczny,moz eteż sobie takiego ulepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Ja uwielbiam takie ręcznie zrobione wycinanki, karteczki i notesiki!
Sama nie mam talentu ani czasu ale zawsze wysyłam takie na Święta rodzince ![]() http://alterszafa.pl/produkty/kategorie/papier/ pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
dzięki, że mi przypomniałyście o masie solnej. muszę sobie odświeżyć pamieć z dzieciństwa i może zacznę sobie robić ozdóbki na choinkę na święta. Z tym, ze z tego co ja pamkiętam, to nie wsadzałam tego do piekarnika, tylko kładłam na kaloryfer.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Super temacik moze sie rozwinie przed swietami teraz bardziej subskrypuje
![]()
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
tu jest aniołek http://www.cafeart.pl/20081027769/ma...obrazkowy.html
świetnie wytłumaczone, a na tabliczce zamiast słowa "witam" można napisać "wesołych świąt'" : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Witaj.
Ja także tu nowa. Prezenty czasem robię sama, czasem kupuję ![]() Kiedyś robiłam ramki na zdjęcia : -Przygotuj kształt ramki z tekturki -Weź długi pasek bibuły -Przyklej w pewnym miejscu i zacznij owijać tekturkę bibułą -Przyklej w dowolnym miejscu kiedy skończysz owijanie i ramka gotowa. -Weź też tekturkę z tyłu zdjęcia, zrób nóżkę i gotowe. Do niektórych prezentów musisz pokupować czasem jakieś materiały. Swoimi sposobami nie tylko można zrobić ramkę na zdjęcie Ale i także aniołki, jak to koleżanka wyżej powiedziala. Jeśli chodzi o Boże Narodzenie możesz także zrobić własnoręczne bombki. Na pewno coś jeszcze wymyślisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
A tak oprócz tej masy solnej i ramek czy dostałyście kiedyś coś tak wyjątkowego, że szczęka opada? Muszę coś extra wymyślić na święta
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
A nie ma ktoś pomysłu z jakiego materiału najlepiej wykonać własnoręcznie skarbonkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Veiovis, mi do głowy przychodzi tylko tektura, ale to może być mało stabilne. Może z masy solnej też spróbuj, choć nie wiem czy Ci się utrzyma przy schnięciu.
Ewentualnie z jakiś starych sklejek, kawałków drewna ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Problem jest w tym, ze skarbonka miałaby być w kształcie motocykla (TŻ zbiera na nowy), wiec tektura odpada niestety, a masa solna chyba się nie sprawdzi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
A glina lub podobna masa plastyczna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
BAN stały
|
A ja w tym roku już zaczęłam robić prezent dla rodziców na święta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Oj zanim taki baniak zapełnisz , oczywiście bez rozmieniania pieniadzy troche minie :P Ja mam butelke po winie 1,5 l i z ślubu grosiki to jest pełna :P
Ale pomysl super ![]() Ja kiedys eksowi zrobiłam prezentacje w Power Point tym Officowskim , świetne to bylo, mowie wam! Podobno to do dzis ma jeszcze ![]() Rozne zdjecia, wierszyki, smieszne teksty tam podawałam, nasze fotki, jego rodziców, siostre, moich rodziców itd. Pudelko do tego po butach bylo w srodku wylozone satyną taka pomarszczona i rozne drobiazgi tam podawałam, cieszyl sie jak dziecko hehe. Teraz tez bym chciala cos zrobic wlasnorecznie na świeta tylko brak pomyslu...
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Mi też się podoba
![]()
![]() |
#144 |
BAN stały
|
[QUOTE=Renatka_2108;230603 14]Oj zanim taki baniak zapełnisz , oczywiście bez rozmieniania pieniadzy troche minie :P Ja mam butelke po winie 1,5 l i z ślubu grosiki to jest pełna :P
Ale pomysl super ![]() Hmmm, o wadze baniaka nie pomyślałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
My już postanowiłyśmy, że na tegoroczne święta podarujemy każdemu aniołka z masy solnej. Każdy aniołek będzie miał coś wspólnego z daną osobą. Jakąś charakterystyczną cechę czy ulubiony przedmiot. Pomysł niby banalny ale trzeba przyznać, że mamy lekki problem. Za dużo nietrafionych pomysłów na akcesoria
![]() ![]() Zapraszamy na naszego bloga, gdzie znajdziecie przykładowe aniołki z masy solnej: http://masosolnie.blog.onet.pl/ Załącznik 3515191 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Śliczne
![]() ![]()
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie jakiś tydz temu spróbowałam tej masy solnej (ostatni to w podstawówce czyli kilkanaście lat temu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Minka952 możesz mi powiedzieć, co to są za farbki, ze są w kolorach złotych i tak ładnie się świeca? Jakimś później lakierem je malujesz? I gdzie ewentualnie można je kupic? Ja się bawie na razie tylko farbkami plakatowymi, ale wiadomo, ze to takie później matowe wszytsko
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Można też szyć inne pluszaki- konie dla fanek jazdy konnej, koty dla kociar, a uniwersalnie i dla wszystkich- misie ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=atrisale;23078927]
Cytat:
- biedronka (siedmiokropka lub inna) - robię z modeliny, można kupić gotowe np drewniane - czterolistna koniczynka (z modeliny, z papieru, ususzona prawdziwa, z punchera) - liść miłorzębu - nie szczęścia co prawda, ale zdrowia, długowieczności, chyba też bogactwa - słoń z uniesioną trąbą - żółw - rónież długowiecznosć - poza grosikami także np takie banknoty do zabawy tylko jakoś fantazyjnie wycięte/naklejone - wszystko co danej osobie się miło kojarzy nie wiem tylko czy coś z tego można wrzucić do takiego "baniaka"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.