|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent z.. odzysku?
Piszecie o dezodorancie za 5 zł, jak by go dostala to pewnie by powstał wątek mój TŻ jest sknerą...
Może kiedyś powiedziałaś, ze Ci się podobają? A może jednak zrobi Ci niespodziankę i przyjedzie w święta z pięknie zapakowanym NOWYM prezentem? Ja. Szczerze jak by mój TŻ nie miał kasy a miałabym do wyboru dezodorant za 5 zł, a perfumy które ma w domu a nikt nie używa, ale za to MI się podobają. Bez wątpienia wybieram perfumy :P
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie będe pisać już setny raz, dla mnie to bez róznicy czy są to fajne skarpetki czy prefumy, które mi się podobają a są z drugiej ręki vel z odzysku. Ja tak nie robie, ale jestem wyrozumiała i potrafie poznać czy ktoś się postarał czy nie. Jeśli moja babcia daje mi coś swojego, bo chce żebym dostała ten prezent od niej a poprostu nie ma pieniędzy na coś nowego to mam walnąć focha? Czy powiedzieć babci, żeby poszła pod kościół i zaczeła zbierać? mały ot |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Kup jakieś męskie perfumy, gdy będzie Cię odwiedzał, stawiaj w łazience. Kilka razy, żeby mu utkwiły w pamięci.
Nadarzy się okazja - to torebki i na prezent ![]() albo jak już jakaś dziewczyna wspominałą - aluzja "Twoja mama przypadkiem nie miała takich perfum?"
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ciekawe czy chociaż wpadł na pomysł, żeby ładnie zapakować czy same pudełko dał, w końcu jak na odczepnego to po całości
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie przyjedzie napewno bo go nie ma. pozatym on to uznał za normalny prezent świąteczny. I nie nie powiedziałam, że mi sie podobają, wręcz mu kiedyś wspomniałam, że to jeden z tych poważnych zapachów dla starszych kobiet. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Po drugie należę do osób mówiących to co myślą. I w moim 4 letnim związku nie sprawiłoby mi żdnego kłopotu stwierdzenie faktu "Kochanie te perfumy stały u ciebie w domu na półce" I zadanie pytania "Czemu one? " "Nie miałeś pieniędzy?" itd
Dlaczego nie możesz z nim pogadac? (chyba ze rozmawiałaś a mi umknęło)
|
|
#129 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tylko powtórzę za vretką, że nie istnieje coś takiego, jak "ten perfum" albo "ta perfuma" (oba to błędy!), istnieje tylko forma "te perfumy" Edit No rzeczywiście, też sądziłam że chodzi o jakieś bardzo drogie, luksusowe perfumy, dlatego uznał, że nie ma co ich "marnować". Ale w obliczu tego, że wiedział że je najpewniej widziałaś na półce, powiedziałaś że ten zapach Ci się nie podoba i tego, że nawet nie pofatygował się po trochę kolorowego papieru i kawałek wstążki do zapakowania, to nie dziwię się absolutnie, że nie byłaś zachwycona. Ja bym się poczuła paskudnie olana
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-12-22 o 16:50 |
||
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mogę pogadac, tylko widzisz, dla Ciebie to nie problem tak powiedzieć, ja jednak bym sie czuła okropnie niezręcznie. Głupio mi mu powiedzieć, że wiem że te perfumy to prezent wtórny. |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lapus, nie bronie ani ogolu ucisnionych facetow, ani tym bardziej partnera autorki watku. Tak samo nie mowie, ze to jej wina Freso (skad taki absurdalny wniosek?). Jej poprzedni temat przytoczylem w kontekscie wypowiedzi ze liczy sie gest. Jak widac sie nie liczy, bo autorce przedtem przeszkadzaly prezenty ktore jej partner sam wybieral. Wiec pisanie "wazne zeby sie postaral a nie jaki to prezent" jest wciskaniem kitu, bo juz wielokrotnie najwidoczniej sie staral i nie zostalo to docenione, do tego stopnia, ze autorka powiedziala mu, ze ona bedzie sobie wybierac prezenty. Jak widac niektore osoby maja powazne problemy ze zrozumieniem jego prawdopodobnego toku myslenia, wiec tlumacze jak to wyglada z mojej strony - jej sie nie podobaly prezenty od niego, za to mowila ze lubi perfumy, wiec wzial/kupil je. Wcale nie usprawiedliwiam tym sytuacji, po prostu stwierdzam fakt jak to wg mnie wygladalo, niektorym chyba sie wlacza jakas dziwna solidarnosc jajnikow i mysla ze wszyscy patrza na swiat przez pryzmat plci
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#133 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Na marginesie, ten brak jakiegoś zapakowania mnie poraził, może przywiązuję do tego zbyt wielką wagę, ale opakowanie jest dla mnie częścią prezentu i jestem w stanie przepakować prezent który zapakowano w sklepie w sposób, jaki mi się nie podoba (przed chwilą tak zrobiłam z prezentem dla rodziców TŻta), lubię ładnie pakować prezenty nawet kiedy wiem, że przecież ten papier niedługo zostanie podarty na kawałki a wstążeczki pójdą do śmieci. A brak pieniędzy nie jest usprawiedliwieniem dla bylejakości prezentu, bo prezent nie musi być wcale drogi ani nawet materialny (kiedy nie miałam za bardzo kasy, kombinowałam z prezentem składającym się z kolorowych bilecików wyciętych z brystolu, stanowiących kupony np na ugotowaną przeze mnie uroczystą kolację w domu czy jakieś inne fajne rzeczy) Jak się chce, to można... |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-29 o 18:50 |
|
|
|
|
#135 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
To też mu zarzucam, nie brak pieniędzy, tylko kreatywności i serca włożonego w prezent. Dał mi je w jakiejś bialej jednorazówce razem z czekoladą. Cytat:
tylko że w poprzednim wątku który założyłam także zarzucałam mu to, że nie wkłada serca w prezenty. Jestesmy razem prawie 2 lata, wiec powinien wiedzieć co lubie, co nosze. |
||
|
|
|
|
#136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet nie zapakował? Wkurzyłabym się bardzo. |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Te perfumy były przeznaczone dla innej osoby, były wprost naznaczne osobą, której miały być podarowane. Chodzi mi o pierwotny podarunek
![]() Nie bez powodu panuje przekonanie, że prezentów nie powinno się oddawać. Ja taka rygorystyczna nie jestem, bo nietrafiony prezent (według mnie) można jak najbardziej oddać. I sprawić komuś wielką radość. Ale jest jeden zasadniczy punkt, którego bezwzględnie trzeba przestrzegać. Nie oddaje się prezentu z jakiegoś powodu. Można go oddać tylko bez wyraźnego powodu, najlepiej mówiąc prawdę. I tyle, obdarowywanie przechodnim prezentem stawia obdarowanego w niemiłej sytuacji, bo jak się poczuć osobą wartościową, kiedy dostaje się odpadki po innych...? Ta sama sytuacja wyglądałaby inaczej, gdyby mama tżta autorki podarowała jej niepotrzebny flakonik perfum tylko dlatego, że chciała uczynić miły gest. Moja ciocia oddaje tak wiele fajnych rzeczy, które po prostu jej nie pasują. Co więcej, rzesze odbarowywanych cieszą się jak dzieci z nieużywanych lub częściowo zużytych produktów.
|
|
#139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O to wlaśnie chodzi, gdybym dostała je bez okazji, i powiedziałby mi, że to od jego mamy, ona ich nie używa i chciałaby żebym je wzięła to nie byłoby żadnego problemu. |
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Żartujesz?!
(Lubo, jak to kiedyś przeczytasz to jednak miałaś rację, wychodzi na to, że mam ten szósty zmysł )Cytat:
A już pomysł z podarowaniem perfum, które Dziewczyna widziała u nich w łazience, to naprawdę na Nobla zasługuje za pomysłowość
|
|
|
#141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ktoś ich bronic musi,padło na Wyraka |
||
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
A swoja droga - tak teraz pomyslalam - to skad Ty wiesz, ze to perfumy jego mamy? Rozmawialiscie o nich? Jego mama Ci powiedziala? Czy wywnioskowalas to na podstawie tego, ze jedyna kobieta, ktora tam mieszka jest mama, a to damskie perfumy?
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
... a najlepiej niech autorka wątku wyśle te perfumy do mnie, bardzo lubię ten zapach
![]() A tak całkiem poważnie - przykre, że się chłop nie wysilił. Jestem za opcją, którą proponowało kilka dziewczyn - "Kochanie, Twoja mama nie miała czasem podobnych?".
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
ja tez poczulabym sie dziwnie,byłoby mi przykro.. a jeszcze dziwniej jakbym sie dowiedziala ze maczala w tym palce jego mamusia.. wstapiłby we mnie wsciekly potwor oczywiscie nie okazywala bym tego tylko przeżywała to w sobie
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Odnoszę wrażenie, że TŻ azutorki wątku, jest traktowany tu jak małe, 7-letnie dziecko
![]() Dorosły mężczyzna, z klasą, nigdy nie popełniłby takiego błędu. Po pierwsze-perfumy były przeznaczone dla kogoś konkrtnego (mamy Tż)i zakupine z myślą o tym kimś, a potem ,,przerzucona dalej" Rozumiem, gdyby to był prezent bez okazji, ze słowami:wypróbuj proszę, jeśli Ci się podobają, będą Twoje.-prezent był nie zapakowany -opakowanie lekko podniszczone -perfumy były już testowane -były widziane przez wiele miesięcy na półce w łazience ![]() Jak dla mnie to żenada i z drugiej strony ciężko mi sobie wyobrazić, że dojrzała kobieta proponuje synowi zrobienie świątecznego prezentu dla jego dziewczyny/narzeczonej/żony z jej używanych perfum. |
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
hmmm ja miałam taką sytuację, ze mój btż podarował swojej dziewczynie moją bransoletke, którą przez przypadek u niego zostaławiłam
Poźniej nie było sytuacji, zeby mi ją oddał. Cóż nie musiał, prezant na urodziny jak znalazł Dodam, ze dostałam ją od niego.....
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
ja się dziwie temu chłopakowi, że nie było mu glupio...ja bym się zapadła pod zieme...w dodatku stały na widocznym miejscu w jego domu i po pudełku widać że używane...
na miejscu autork tego watku, powiedziałabym facetowi wprost, że widziałam takie same na jego półce... miałam podobna sytuacje, moj chłoapk, naszczęście już EX, chciał podarować mojej nowo narodzonej bratanicy miśka...takiego małego, zakurzonego, który stał od lat na półce w jego brudnym pokoju, pozatym byl już taki zmechcony...ale metke miał Ja poczułam się wręcz zarzenowana, odmowiłam zabrania prezentu i powiedziałam wprost, że przecież on już był uzywany, mój ex na to "no to co z tego" super;/ to jest bardzo żenująca sytuacja...
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Paulinko, zapraszam do udzielania się w wątku "Najgorsze, najdziwniejsze numery wykręcone przez facetów" - odnośnik w moim podpisie.
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Oszz kurczę, wurzyłabym się.
Rozumiem, ze ani nie jestes materialistką i nie zależy Ci na drogich prezentach , a to co zrobił Twój chłopak to lekkie przegięcie... Mógł Ci powiedzieć, ze nie ma pieniędzy, ze po swietach wynagrodzi Ci to, albo po prostu zrobic coś ... to nie jest takie trudne. I tak jak zostalo wczesniej wspomniane czułąbym sie jakby dał mi coś bo musi, a nie chce. A to okropne. Lepiej porozmawiaj z nim. Swoja droga pomysł z kalesonami genialny .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

)
Nawet nie zapakował. Kurde.

.