![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Los Karpi
Co do filetów. W rzadko których sklepach. Uwierz, że raz po raz moja mama kupuje tacie właśnie takie mrożone ryby słodkowodne. I w mniej więcej połowie przypadków nadają się one po rozmrożeniu tylko do wyrzucenia.
![]() To niech przyprowadzi też żywego prosiaka w koncu nierzadko mięso po przyniesieniu do domu nie jest pierwszej świeżości ![]() Wracając do karpia, żadna z was swoimi piskami nie przekonała mnie do przywleczenia do domu w reklamówce żywej ryby, nie macie argumentów tylko osądy czyjejś wrażliwości ![]()
![]() |
#122 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie no, żeby nie było - nie jestem za zabijaniem zwierząt ![]() Ze względów etycznych zabijanie karpia jest niedobre, ale biologicznie rzecz biorąc jest to sprawa naturalna. Cytat:
Aha i to że karp się psuje uważam za argument, a nie osąd Twojej czy kogokolwiek wrażliwości.
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super ze sprzedaja. Ja sie z tego bardzo ciesze, tak samo jak sprzedaja wieprzowine, wolowine, baranine, dziczyzne, drob, inne ryby, super, jest to wszystko bardzo smaczne, potrzebne w odpowiednich ilosciach do zbalansowanej diety i choc nie jestem za sprzedawaniem zywych zwierzat jak karpie itd., to gdyby byla potrzeba i te filety nie byly sprzedawane, to sam bym te zwierzaki porabal, przyprawil i upitrasil. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-12-26 o 15:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
no ODIZOLOWANI są... ale nie rozumiem, dlaczego mają sobie PO NIC żyć. Nic pożytecznego nie robią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Człowiek - tak jak lew - też jest mięsożerny. Ryby mają bardzo wysokie wartości odżywcze i wykreślanie ich z jadłospisu może się przyczynić do problemów zdrowotnych w przyszłości.
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Człowiek jest WSZYSTKOżerny
![]() badania krwi mam idealne, a kiedyś miałam problemy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
ladne te kalosze, takie burberry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ty pozytecznego robisz? Po co zyjesz? Kim Ty jestes zeby oceniac co kto robi pozytecznego i czyje zycie ma sens? Wiesz co, z Twoimi pogladami, gdy byle tchorzofretka jest wazniejsza od czlowieka to nie licze ze zrozumiesz ![]() Coraz czesciej na mysl mi przychodzi Himmler - kochal zwierzatka i sie pozbywal takich ktorzy wg niego nic pozytecznego nie zrobili ![]() No wlasnie, wiec dlaczego nie jesz wszystkiego ![]() PS. To sa kalosze Burberry ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-12-26 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No tak, obrońca praw zwierząt... Nie jestem Tobie przeciwna - broń sobie broń. Ale zostaw ludzi w spokuju! Ciekawe czy gdyby Twój dobry znajomy został niesłusznie osądzony za morderstwo(w Polsce i nie tylko pomyłki sądów są codziennością) i skazany na karę śmierci, mówiłabyś tak samo. I czy by Ci nie było przykro gdyby ktoś o Tobie powiedział "po co ma żyć" (tylko mi nie mów że karpiom też jest przykro). Edit: właśnie weszłam na Twój profil by sprawdzić wiek... mając 14 lat też kochałam zwierzątka ponad wszystko. To taki magiczny wiek, kiedy zapisuje się do wolontariatu w schroniskach itp, a ludzi którzy źle traktują zwierzęta najchętniej by sie zabiło. Oczywiście nie naskakuję na Ciebie z powodu wieku, też miałam kiedyś 14 lat i tylko dlatego to napisałam. A co do kary śmierci... Polecam film, mimo iż nie najlepszy, "Prawdziwa zbrodnia". Lub chociażby "Zielona mila" którą pewnie widziałaś.
"Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać" [Ernest Hemingway] 30.37.45 75.74.50 Edytowane przez Nikaa1990 Czas edycji: 2008-12-26 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
jej, ile można o tym Hilmmerze powtarzac
![]() nie mówię, że każdy czlowiek nie jest pożyteczny. Chodzi mi o tych złych... Co ja pożytecznego robię? Ratuję życie niektórym zwierzętom. Dokarmiałam młodego kotka podczas zimy, beze mnie 2-miesięczne maleństwo pewnie by nie przeżylo ... pomagam zwierzętom. Czy coś jeszcze? Należy spytać osoby w moim otoczeniu, nie mnie. Tyle na mój temat. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
A ja karpia lubię, nie wyobrażam sobie bez niego świąt.
Fakt może mi jest go troszkę żal, zresztą jak wszystkich zwierząt jednak większosć ludzi z nas ma go na swoim stole wigilijnym a tradycji raczej nie zmienimy. Możemy ją jedynie zacierać pomału. Ale wątpie żeby tacy smakosze wigilijni jak moja rodzina kiedykolwieg brała pod uwagę "uczucia" karpika ![]() Apropo idę sobie jednego właśnie przysmażyć bo się nie długo psuć zaczną ![]() Edytowane przez marrellic Czas edycji: 2008-12-26 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można się tak kłócić w nieskończoność, nic się nie wywalczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
lisa009 - Chcialas bronic w tym watku praw zwierzat, a wyszlo na to, ze musisz bronic samej siebie, stalas sie glowna bohaterka. Wnioski zadne Ci sie jeszcze nie nasunely?
Pytanie jest czysto retoryczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Nasunęły.
Nie warto się wdawać dyskusję z kimś o przeciwnych poglądach, bo zaraz się zostanie zaatakowanym.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
Za kazdym razem, gdy ktos bedzie prezentowal postawe milosc dla szczurow karpi pajaczkow a pogarde dla ludzi i ich zycia.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-12-26 o 15:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
No tak pożytek społeczny 0, ale dla tego kotka miałam znaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcę Cię osądzać, ale "skazując" ludzi na karę śmierci sama umieszczasz się w worku "tych złych"
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety ale na wizażu sa takie grupki jak to ktoś kiedyś nazwał KWA ![]() A to że Twoje poglądy są kontrowersyjne to już w ogóle powinnaś być obrzucona kamieniami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie atakuję autorki wątku za to,że współczuje losu karpiom...dziwi mnie tylko,że zawsze w okolicy Bożego Narodzenia są takie akcje dot.tych ryb...a w ciągu roku jakos nikt nie nagłaśnia innych przypadków męczenia/niewłaściwego zabijania przeróżnych zwierząt.Tak jakby zwierzę zwierzęciu nie było równe,a los karpia był najważniejszy,bo to karp właśnie. Szanuję ludzi,którzy nie jedzą zwierząt i którzy nie potępiają jednocześnie nie-wegetarian.Już pisałam,że dla mnie wszelka przesada jest straszna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
eeh.. gdybyś mnie poznała osobiście, podejrzewam, że nie uważałabyś mnie za złą
![]() Nie lubię po prostu ludzi, którzy zabijają niewinne zwierzęta "bo im się tak podoba". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
~gwałcicielie ~pedofile ~mordercy Inaczej zostanie skazany nie raz jedynie na kilka lat i cieszy się wolnością. Może dopaść kolejną ofiarę... A ofiara nigdy już nie poczuję się bezpiecznie. Wolałabym karę śmeirci niż płacenie za nich podatków. I tu solidaryzuje się z Lisą gdyż tą kasę wolałabym przeznaczyć na schroniska dla zwierząt, bądź domy dziecka, tudzież inne akcje charytatywne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skad wiesz co robi robila taka osoba osadzona w wiezieniu? Bo bez obrazy, za duzo nie trzeba zeby sie zdobyc na taki pozytek.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
za dużo nie trzeba... racja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
czekam na kamienie
![]() ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
to, że nie jestem aniołkiem [ty pewnie też nie jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście. Ale zauważ że są kraje w których kara śmierci normalnie funkcjonuję. Myślę że jest tam mniej przypadków morderstw czy gwałtów itp.
A uważasz że morderce niepogwałcił prawa do życia każdego człowieka zabijając? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
karpika bym zjadła, jak myslicie dostane gdzies jutro w miare swieze ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.