wasze pierwsze kosmetyki :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-14, 21:02   #121
maswerka
Zadomowienie

Dot.: wasze pierwsze kosmetyki :)

Ja pamiętam, że jeśli chodzi o kolorówkę, to pierwszym kosmetykiem był tusz do rzęs. Strasznie mokry i najtańszy jaki był .

maswerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 21:03   #122
tripka
Wtajemniczenie

tonik Clear& Clear...byłam abrdzo młodziutka,cerę miałam jeszcze wręcz nieskazitelną,a myślałam,ze już muszę zacząć używać czegoś na pryszcze
tripka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 18:45   #123
Justy
Zakorzenienie

Dot.: Re: wasze pierwsze kosmetyki :)

Cytat:
Napisane przez Justy Pokaż wiadomość
> Dezodorant Rap też pamiętam-
(...)
akurat znalazlam fotki- czasem miło powspominać, więc wklejam mimo że wątek jest staary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rap dance deo.jpg (107,1 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg impulse deo.jpg (80,4 KB, 61 załadowań)
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-04, 23:20   #124
paulinka3110
Wtajemniczenie

Na początku zaczęłam używać jakiegoś taniego podkładu w kolorze brzoskwiniowym...Wię c wyobraźcie sobie co to było.

Potem zaczęłam podkradać mamie tusz...

No i używałam perfum B.U

A pod koniec gimnazjum zaczęłam się edukować w zakresie kosmetyków i poszłooo...

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-04, 23:30   #125
*lotte*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evangeline Pokaż wiadomość
Świetny wątek

Z czasów "wcześnej młodości" zapadły mi w pamięc dezodoranty Impulse (pamiętacie wersje Impulse Spice za czasów świetności zespołu Spice Girls; taką z pomarańczową nakrętką? ),
oj tak ale wspomnienia
Stary 2007-09-05, 21:27   #126
Angel@
Zakorzenienie

Dezodorant RAP . Pamiętam że dostałam go pod choinkę

Ponieważ tańczyłam w zespole musiałam mieć kilka kosmetyków kolorowych. Pamiętam jak by to było wczoraj jak poszłam z mamą do drogerii i wybierałam to wszystko. Były to:
- puder w kamieniu miss sporty
- beżowa/jasno brązowa pomadka Constance Carroll
- niebieski cień do powiek (nie pamiętam firmy)
- czarna kredka do oczu Paloma
- mleczko do zmywania makijażu Soraya
A później od czasu do czasu malowałam się po kryjomu na wieczorne wyjścia z koleżankami
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 21:43   #127
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

Jakis zielony przezroczysty blyszczyk w kulce- jablkowy I do tego niebieski dezodorant Impulse... To chyba w 2 klasie podstawowki ) A pierwszym tuszem byl niesmiertelny Miss Sporty

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-05, 22:04   #128
agatkaz88
Zakorzenienie

od zawsze uwielbiałam psikadła, tak wiec mój pierwszy kosmetyk dezodorant Impuls ? z tej serii co ze Spice Girls był .

miałam ich chyba 10 rodzajów .
Stary 2007-09-06, 10:16   #129
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Super wątek, tyle wspomnień ech
W czasach ,,przedpodstawówkowych" uwielbiałam podbierać starszym siostrom kosmetyki i się nimi malować, poza tym ,,pożyczałam" sobie od nich klipsy, zakładałam ich buty na obcasach (siostry są sporo ode mnie starsze)Najgorsze jest to, że któraś z nich kupiła sobie Currarę i ja nie omieszkałam się nią ,,wypachnić" w ilościach hurtowych.Pamiętam ,że zabierałam ją z sobą na dwór, żeby trochę ,,przycynić"
W podstawówce w ogóle nie używałam kosmetyków kolorowych ani perfum ani
dezodorantów (chyba, że czegoś nie pamiętam)A przy okazji jakichś klasowych dyskotek moja starsza siostra robiła mi makijaż swoimi kosmetykami.Raz pomalowała mi powieki na niebiesko, a ja stwierdziłam, że wyglądam jak trup i nigdzie nie pójdę, no i oczywiście się rozryczałam (dodam, że czekała na mnie moja najlepsza ,do dziś, przyjaciólka, która jeszcze teraz przypomina mi to zajście i ma niezłą radochę)
Pod koniec podstawówki zaczęłam używać dezodorantu w kulce- chyba to była Herbina, balsamu do ciała (tato przywoził z Niemiec chyba Fa)
W liceum nastąpia mała, kosmetyczna ,,odwilż"Używałam dezodorantów Impuls, a także innych, wg. mnie, pięknie pachnących.Z resztą wzelkie dezodoranty służyły mi też za perfumy, bo nie widziałam wtedy specjalnej różnicy między dezod. a perfumami.W pierwszej klasie LO dostałam na Mikołaja od kolegi zestaw FA, taki różowy i była tam woda toaletowa, która bardzo mi się spodobała, toteż z lubością jej używałamKupiłam sobie wtedy pomadkę ochronna Nivea, balsam do ciała jakiś taki owocowy w tubce, wygrzebałam skądś starą kredkę do oczu (po siostrach)-taką pół białą a pół wściekle niebieską i uważałam, że efekt jaki, dzięki niej osiągam jest wręcz powalającyZnalazłam też gdzieś w domu niebieskie cienie do powiek i też się nimi miziałam.Więc mój make up wtedy stał pod znakiem koloru niebieskiego.W liceum kupiłam sobie pierwszy błyszczyk w drogerii w sklepie renoma.Był to bardzo wyzywający wiśniowy kolor, firma baaardzo ekskluzywna (chyba L'oreal, a nazwa Plump coś tam).Kupiłam go z myślą o dyskotekach
W wieku ok. 16-17 lat dostałam od siostry miniatury prawdziwych perfum .UWAGA UWAGA były to-Mitsouko Guerlain (prawdziwy killer, ale lubiłam go używać na imprezy) oraz Wish Choparda (piękny był taki malutki diamencikteraz też mogłabym go używać)
Używałam pudru Eris (under20)i takiego też płynu do mycia twarzy.Z resztą byłamb. zadowolonaPowoli zaczęłam też używać maseczek, pamiętam, że pierwsza chyba była Ginko biloba, czy jakoś tak
Moimi pierwszymi, kupionymi samodzielnie za własne (uciułane:P) pieniądze, perfumami były Dalimix Salvador Dali.
Na studiach dostałam się w wir konsultantek Avon i Oriflame, toteż namiętnie się u nich zaopatrywałam.Kupowałam wiele wód avonowskich a moje siostry patrzyły na to za zgrozą i mówiły ,,ale po ci tyle średich perfum, jeśli możesz mieć za to wysokopółkowe perfumy" Niestety ich argumenty wtedy do mnie nie docierały.Aż w końcu zrozumiałam przesłanie i poszlam na plac targowy (niskie łąki-dla wtajemniczonych)i kupiłam perfumy, których jeszcze normalnier na rynku nie było-Azzura firmy Azzaro-do tej pory mi się podobają, choć nie wiem czy jeszcze kupię.
Jak mi się skończyły, to kupiłam w Empiku na Kościuszki, Good Life Davidoff.
Od końca studiow do teraz używam w większości marek selektywnych (o zgrozo, dla mojego portfela, zabójczych)

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-06, 10:22   #130
iceflower
Przyjaciółka KWC

Pierwszym kosmetykiem, który dobrze zapamiętałam, był puder prasowany Lumene, kupiony mi przez mamusie, okropnie jasny.
Pamiętam też pierwsze wejście na rynek serii Under 20 Eris - czarno białe buteleczki i chemiczne zapachy. Używałam żelu i toniku.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-06, 10:26   #131
Chii1986
Zakorzenienie

Moje pierwsze kosmetyki to były takie błyszyki w kulkach, bardzo tanie ale ślicznie pachniały,poza tym zawsze siostra dawała mi jakieś kosmetyki albo zamawiała z Avonu czy Oriflame- więc mimo młodego wieku miałam dostęp do uznawanych wtedy jeszcze za"cudeńka" kosmetyków, poza tym mój pierwszy podkład (chyba w 1 klasie gimnazjum zaczełam stosować od czasu do czasu) to bya chyba Kolastyna czy coś,później przerzuciłam się na Maybelline,w liceum na Vichy i Vichy do dziś zostało. A i przypominam sobie te wszystkie dezodoranty o dziwnych nazwach..kiedyś były cool

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-06, 10:57   #132
Kasia_gnr
Raczkowanie

GG do Kasia_gnr

Moim pierwszym "poważnym" kosmetykiem, który mama zamówiła mi w Yves Rocher (dostawała wtedy katalogi) był bezbarwny błyszczyk do ust. Miałam wtedy z 9 lat i dopiero po latach domyśliłam się że to taki trik wychowawczy - czułam się dorosłą posiadaczką błyszczyka, którego nie mogłam używać, bo czułam się jak zaklejona jakimś obrzydliwym klejem. Pamiętam, że strasznie współczulam wtedy dorosłym kobietom, że męczą się ze szminkami na ustach Kochana mama przyznała mi później, że chciała mi po prostu pokazać, że na wszystko przychodzi czas. I miała rację

Dżem

Kasia_gnr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 08:05   #133
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Oj mój pierwszy był jakiś błyszczyk z gazety pamiętam pierwsze wrażenie w uzywania go było okropne - nie byłam przyzwyczajona mieć coś na ustach a potem podkradanie mamie tuszu za pierwszym razem miałam wrażenie, że wyglądam jak idiotka ale potem sie przyzwyczaiłam
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-11, 08:35   #134
akisia
Zakorzenienie

[quote=Angel@;5206919]Dezodorant RAP . Pamiętam że dostałam go pod choinkę

A ja dostałam go od mamy, ludzi, szkoda,że już go nie ma
Stary 2007-09-11, 10:40   #135
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: wasze pierwsze kosmetyki :)

Ja też o ile pamiętam zaczęłam od dezodorantów Rap właśnie, impulse, wykrzyknik. Potem były słodkie bezbarwne błyszczyki kulkowe. Oczywiście z czasem kosmetyków przybywało. Teraz od tego wszystkiego "uginają" się półki

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-19, 21:54   #136
agata244
Raczkowanie

Jak Boga kocham nie pamiętam jaki był mój pierwszy kosmetyk, bo mnie od zawsze do nich ciągnęło Pamiętam że na pasowanie na ucznia (lata 90) popaprałam się mamy szminką, ona oczywiście strasznie się na mnie darła, ale jak bez szminki na ustach z domu wyjść nie chciałam.
Pierwszymi kosmetykami jakie posiadałam były szminki mojej ciotki. Miała ich całą kosmetyczke czym mi strasznie imponowała. Im bardziej różowy tym lepiej (brałam jeszcze jej klipsy i juz czułam się piękna ). Pare mi oddała. Ponieważ sama miała zwyczaj trzymać kosmetyki wiele lat, podejrzewam że one juz miały "pare" lat.
Do moich pierwszych kosmetyków należały również te dodawane do gazet. Straszna tandeta No i dezodoranty za 3 złote które traktowałam jako perfumy.

agata244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-19, 22:19   #137
talus
Wtajemniczenie

jakiś tonik i żel (nie pamiętam jaki ) błyszczyk a potem podkład, który podkradłam mamie

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 12:52   #138
ola_108
Rozeznanie

oczywiscie dezodorant spajss gers , jakies smierdzące, kleise błyszczyki :/, cienie z looka ...
ola_108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 13:08   #139
kaledonia
zielony stworek

Pierwsze kosmetyki pielęgnacyjne to nastolatki Kolastyna

Kolorówka(tusz,puder w płynie,korektor,pomadka) firmy Bell-te w czerwonym opakowaniu-do dziś z rezerwą podchodzę do kosmetyków tej firmy Prawie ich nie używałam,bo były(i są) beznadziejne!

Przewinęło się też Constance Carroll itp...

Pierwszy dezodorant-Coty Exclamation ten czarny piekielnie mocny To był czad.Majątek mnie wtedy kosztował

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 14:28   #140
mona_ja
Wtajemniczenie

Na moje 14 urodziny dostałam od babci!!! tusz i potrójne cienie do powiek Constance Caroll. Były to moje pierwsze kolorowe kosmetyki

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-20, 15:53   #141
backyard
Raczkowanie

GG do backyard

tonik clean&clear (bo 12-letnia Kasia mając 2 pryszcze na twarzy twierdziła, że ma trądzik ) - do tej pory pamiętam, jak mnie po nim piekło
krem nawilżająco-matujący Garniera - ło jezu...
dezodorant Herbina
woda toaletowa Oriflame o zapachu (chemicznej) truskawki
Stary 2007-11-20, 21:46   #142
jolla11
Rozeznanie

Moim pierwszym, świadomie uzytym kosmetykiem był czarny tusz do rzęs w kamieniu, który, nie wiedzieć czemu, wtarłyśmy sobie z siostrą w brwi wieczorem przed pójściem spać.

W osmej klasie podstawówki przeżyłam krótkotrwały, aczkolwiek intensywny okres fascynacji samoopalaczem Zaczęłam malować się dopiero w liceum, najpierw używałam tylko korektora słynnej firmy Margaret Astor, później dołączyły tragicznie beznadziejne cienie firmy Hean (kolor intensywny tylko w pudełeczku) i miętowy błyszczyk w kulce Constance Carroll.

Pamiętam moment, gdy z przyjaciółką postanowiłyśmy po raz pierwszy wyjść na ulicę w makijażu - czułam się jak klown;p

Później nastał czas eksperymentów z pudrem Erisu, produkowanym wyłącznie w odcieniach egzotycznych
Puder w kamieniu, róż, tusz do rzęs - te kosmetyki regularnie podbierałam mamie (biedna, nigdy nie przyznawała się do nowych nabytków).
Uuu- czeska kredka! Dostałam taką brązową od ciotki - używałam jej jako kredki do oczu a czasem i ust, strasznie rozpaczałam, gdy ja zgubiłam, niedawno kupiłam sobie ją znowu, sentyment pozostał...

Fajny wątek, piszcie dziewczyny
jolla11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-03, 11:32   #143
agnieszkamo
Przyczajenie

czesc
pamieta ktos jak nazywaly sie wody toaletowe, mialy zapach "ogórkowy", byly tez takie dezodorany.. nie pamietam, Impulse chyba jakies takie...
agnieszkamo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 10:02   #144
silvergreen
Raczkowanie

Moim pierwszym kosmetykiem był żel Vichy Normaderm który dostałam od mamy Stąd zapach tej serii mi się z dzieciństwem kojarzy...
Stary 2007-12-04, 10:08   #145
novakia
Zakorzenienie

ja chyba tusz do rzęs Paloma jakos w gimnazjum
Stary 2007-12-04, 10:10   #146
kasiek1122
Zakorzenienie

moim pierwszym kosmetykiem był...czarny lakier do paznokci za 3zł bunt tak naprawdę, tylko raz go użyłam a tak to jakieś żele pielęgnacyjne do buzi, głównie kolastyna.
Stary 2007-12-04, 10:12   #147
2016070150903
Konto usunięte

błyszczyk, bezbarwny oczywiście.
później tusz do rzęs + czarna kredka + czarny lakier do paznokci, chciałam być mroczna.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 10:30   #148
almera
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to almera

tusz palomy, taki w zielonym opakowaniu. pamiętam też jak kiedyś próbowałam być pomysłowa i postanowiłam sobie malować rzęsy eyelinerem mojej mamy miałam chyba z 13 lat :P
almera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 10:46   #149
pasywno-agresywna
Zakorzenienie

GG do pasywno-agresywna

Tonik, maseczka i peeling, później krem z siarką do młodej skóry z Erisa. Opakowania miały takie pomarańczowo czarne nalepki. Miałam chyba 11 lat. Potem była pomadka ochronna Nivea, zupełnie inna niż obecne. Miała granatowe opakowanie, piękny zapach i lekko perłowy kolor. Pamiętam, że cudowanie nawilżała i łagodziła usta (jak byłam mała, ciągle je oblizywałam). Pierwszym kolorowym kosmetykiem był korektor antybakteryjny Soraya (miałam 13 lat i problemy z cerą, teraz juz wiem, że wyolbrzymiane), później jakaś wściekle różowa szminka i fluorescencyjne lakiery do paznokci, granatowy tusz do rzęs (tak w okolicy czternastki). Potem jednak kontrolę nad moimi kosmetykami przejęła mama i były to produkty nieco lepszej jakości w duzo bardziej odpowiednich kolorach
pasywno-agresywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 10:53   #150
Katarzynka77
Rozeznanie

Na początku zwykły krem nawilżający Erisa, potem gdy pojawiły się zmiany trądzikowe używałam serii do cery trądzikowej z Soraya oraz Clearasil. Z kosmetyków kolorowych były to różne błyszczyki oraz bardziej "dorosła" pomadka z Celii. Większość z Was pewnie "cudeniek" z Celii nie pamięta...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości