![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: wasze pierwsze kosmetyki :)
Ja pamiętam, że jeśli chodzi o kolorówkę, to pierwszym kosmetykiem był tusz do rzęs. Strasznie mokry i najtańszy jaki był
![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
tonik Clear& Clear...byłam abrdzo młodziutka,cerę miałam jeszcze wręcz nieskazitelną,a myślałam,ze już muszę zacząć używać czegoś na pryszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: wasze pierwsze kosmetyki :)
akurat znalazlam fotki- czasem miło powspominać, więc wklejam mimo że wątek jest staary
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Na początku zaczęłam używać jakiegoś taniego podkładu w kolorze brzoskwiniowym...
![]() ![]() Potem zaczęłam podkradać mamie tusz... No i używałam perfum B.U A pod koniec gimnazjum zaczęłam się edukować w zakresie kosmetyków i poszłooo... ![]()
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dezodorant RAP
![]() ![]() Ponieważ tańczyłam w zespole musiałam mieć kilka kosmetyków kolorowych. Pamiętam jak by to było wczoraj jak poszłam z mamą do drogerii i wybierałam to wszystko. Były to: - puder w kamieniu miss sporty - beżowa/jasno brązowa pomadka Constance Carroll - niebieski cień do powiek (nie pamiętam firmy) - czarna kredka do oczu Paloma - mleczko do zmywania makijażu Soraya A później od czasu do czasu malowałam się po kryjomu na wieczorne wyjścia z koleżankami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Jakis zielony przezroczysty blyszczyk w kulce- jablkowy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
od zawsze uwielbiałam psikadła, tak wiec mój pierwszy kosmetyk dezodorant Impuls ? z tej serii co ze Spice Girls był
![]() miałam ich chyba 10 rodzajów .
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Super wątek, tyle wspomnień ech
![]() W czasach ,,przedpodstawówkowych" uwielbiałam podbierać starszym siostrom kosmetyki i się nimi malować, poza tym ,,pożyczałam" sobie od nich klipsy, zakładałam ich buty na obcasach ![]() ![]() ![]() W podstawówce w ogóle nie używałam kosmetyków kolorowych ani perfum ani dezodorantów (chyba, że czegoś nie pamiętam ![]() ![]() ![]() Pod koniec podstawówki zaczęłam używać dezodorantu w kulce- chyba to była Herbina, balsamu do ciała (tato przywoził z Niemiec chyba Fa ![]() W liceum nastąpia mała, kosmetyczna ,,odwilż" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W wieku ok. 16-17 lat dostałam od siostry miniatury prawdziwych perfum .UWAGA UWAGA były to-Mitsouko Guerlain (prawdziwy killer, ale lubiłam go używać na imprezy ![]() ![]() Używałam pudru Eris (under20)i takiego też płynu do mycia twarzy.Z resztą byłamb. zadowolona ![]() ![]() Moimi pierwszymi, kupionymi samodzielnie za własne (uciułane:P) pieniądze, perfumami były Dalimix Salvador Dali. Na studiach dostałam się w wir konsultantek Avon i Oriflame, toteż namiętnie się u nich zaopatrywałam.Kupowałam wiele wód avonowskich a moje siostry patrzyły na to za zgrozą i mówiły ,,ale po ci tyle średich perfum, jeśli możesz mieć za to wysokopółkowe perfumy" ![]() ![]() Jak mi się skończyły, to kupiłam w Empiku na Kościuszki, Good Life Davidoff. Od końca studiow do teraz używam w większości marek selektywnych (o zgrozo, dla mojego portfela, zabójczych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyjaciółka KWC
|
Pierwszym kosmetykiem, który dobrze zapamiętałam, był puder prasowany Lumene, kupiony mi przez mamusie, okropnie jasny.
Pamiętam też pierwsze wejście na rynek serii Under 20 Eris - czarno białe buteleczki i chemiczne zapachy. Używałam żelu i toniku.
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Moje pierwsze kosmetyki to były takie błyszyki w kulkach, bardzo tanie ale ślicznie pachniały,poza tym zawsze siostra dawała mi jakieś kosmetyki albo zamawiała z Avonu czy Oriflame- więc mimo młodego wieku miałam dostęp do uznawanych wtedy jeszcze za"cudeńka" kosmetyków, poza tym mój pierwszy podkład (chyba w 1 klasie gimnazjum zaczełam stosować od czasu do czasu) to bya chyba Kolastyna czy coś,później przerzuciłam się na Maybelline,w liceum na Vichy i Vichy do dziś zostało. A i przypominam sobie te wszystkie dezodoranty o dziwnych nazwach..kiedyś były cool
![]()
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Moim pierwszym "poważnym" kosmetykiem, który mama zamówiła mi w Yves Rocher (dostawała wtedy katalogi) był bezbarwny błyszczyk do ust. Miałam wtedy z 9 lat i dopiero po latach domyśliłam się że to taki trik wychowawczy - czułam się dorosłą posiadaczką błyszczyka, którego nie mogłam używać, bo czułam się jak zaklejona jakimś obrzydliwym klejem. Pamiętam, że strasznie współczulam wtedy dorosłym kobietom, że męczą się ze szminkami na ustach
![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Oj mój pierwszy był jakiś błyszczyk z gazety
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
[quote=Angel@;5206919]Dezodorant RAP
![]() ![]() A ja dostałam go od mamy, ludzi, szkoda,że już go nie ma ![]()
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja też o ile pamiętam zaczęłam od dezodorantów Rap właśnie, impulse, wykrzyknik. Potem były słodkie bezbarwne błyszczyki kulkowe. Oczywiście z czasem kosmetyków przybywało. Teraz od tego wszystkiego "uginają" się półki
![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Jak Boga kocham nie pamiętam jaki był mój pierwszy kosmetyk, bo mnie od zawsze do nich ciągnęło
![]() Pierwszymi kosmetykami jakie posiadałam były szminki mojej ciotki. Miała ich całą kosmetyczke czym mi strasznie imponowała. Im bardziej różowy tym lepiej (brałam jeszcze jej klipsy i juz czułam się piękna ![]() Do moich pierwszych kosmetyków należały również te dodawane do gazet. Straszna tandeta ![]()
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
jakiś tonik i żel (nie pamiętam jaki
![]() ![]()
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
oczywiscie dezodorant spajss gers
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
zielony stworek
|
Pierwsze kosmetyki pielęgnacyjne to nastolatki Kolastyna
![]() Kolorówka(tusz,puder w płynie,korektor,pomadka) firmy Bell-te w czerwonym opakowaniu-do dziś z rezerwą podchodzę do kosmetyków tej firmy ![]() Przewinęło się też Constance Carroll itp... Pierwszy dezodorant-Coty Exclamation ten czarny piekielnie mocny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Na moje 14 urodziny dostałam od babci!!! tusz i potrójne cienie do powiek Constance Caroll. Były to moje pierwsze kolorowe kosmetyki
![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
tonik clean&clear (bo 12-letnia Kasia mając 2 pryszcze na twarzy twierdziła, że ma trądzik
![]() krem nawilżająco-matujący Garniera - ło jezu... dezodorant Herbina woda toaletowa Oriflame o zapachu (chemicznej) truskawki
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Moim pierwszym, świadomie uzytym kosmetykiem był czarny tusz do rzęs w kamieniu, który, nie wiedzieć czemu, wtarłyśmy sobie z siostrą w brwi wieczorem
![]() W osmej klasie podstawówki przeżyłam krótkotrwały, aczkolwiek intensywny okres fascynacji samoopalaczem ![]() Pamiętam moment, gdy z przyjaciółką postanowiłyśmy po raz pierwszy wyjść na ulicę w makijażu - czułam się jak klown;p Później nastał czas eksperymentów z pudrem Erisu, produkowanym wyłącznie w odcieniach egzotycznych ![]() Puder w kamieniu, róż, tusz do rzęs - te kosmetyki regularnie podbierałam mamie (biedna, nigdy nie przyznawała się do nowych nabytków). Uuu- czeska kredka! Dostałam taką brązową od ciotki - używałam jej jako kredki do oczu a czasem i ust, strasznie rozpaczałam, gdy ja zgubiłam, niedawno kupiłam sobie ją znowu, sentyment pozostał... Fajny wątek, piszcie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
czesc
pamieta ktos jak nazywaly sie wody toaletowe, mialy zapach "ogórkowy", byly tez takie dezodorany.. nie pamietam, Impulse chyba jakies takie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Moim pierwszym kosmetykiem był żel Vichy Normaderm który dostałam od mamy
![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja chyba tusz do rzęs Paloma
![]() ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
moim pierwszym kosmetykiem był...czarny lakier do paznokci za 3zł
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
błyszczyk, bezbarwny oczywiście.
![]() później tusz do rzęs + czarna kredka + czarny lakier do paznokci, chciałam być mroczna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
tusz palomy, taki w zielonym opakowaniu. pamiętam też jak kiedyś próbowałam być pomysłowa i postanowiłam sobie malować rzęsy eyelinerem mojej mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Tonik, maseczka i peeling, później krem z siarką do młodej skóry z Erisa. Opakowania miały takie pomarańczowo czarne nalepki. Miałam chyba 11 lat. Potem była pomadka ochronna Nivea, zupełnie inna niż obecne. Miała granatowe opakowanie, piękny zapach i lekko perłowy kolor. Pamiętam, że cudowanie nawilżała i łagodziła usta (jak byłam mała, ciągle je oblizywałam). Pierwszym kolorowym kosmetykiem był korektor antybakteryjny Soraya (miałam 13 lat i problemy z cerą, teraz juz wiem, że wyolbrzymiane), później jakaś wściekle różowa szminka i fluorescencyjne lakiery do paznokci, granatowy tusz do rzęs (tak w okolicy czternastki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Na początku zwykły krem nawilżający Erisa, potem gdy pojawiły się zmiany trądzikowe używałam serii do cery trądzikowej z Soraya oraz Clearasil. Z kosmetyków kolorowych były to różne błyszczyki oraz bardziej "dorosła" pomadka z Celii. Większość z Was pewnie "cudeniek" z Celii nie pamięta...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.