|
|||||||
| Notka |
|
| Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Prezenty dla rodziców (własnej roboty) :)
Witam. Kochane forumowiczki J. Macie może jakieś pomysły na fajny samo robiony prezent. Zawsze taki prezencik ma dusze i jest 100 razy lepsze od kupionych. Chciałabym zrobić jakiegoś misia albo figurkę tylko coś takiego trwałego i fajnego. Koleżanka zrobiła mi taką kartkę w której tak jakby wyszyła nitką obrazek Matki Bożej i aniołka wkleję zdjęcie później. Macie może jakąś instrukcję jak wykonać tego misia?? Szyje się na maszynie czy ręcznie? Strasznie mi się spodobał. A czy osoby które nie szyją zbyt dobrze poradzą sobie?? Kiedyś szyłam ubranka dla My scene i nawet nieźle mi to szło
A jeśli macie jeszcze jakieś fajniejsze pomysły to piszcie bardzo was proszę święta tuż tuż a ja prezentów nie mam
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: prezenty dla teściów
widze że nie tylko ja 'lubie' teściów:P ja kupie chyba zestaw kieliszków jakichś fajnych niech i marskość wątroby zeżre
|
|
#123 | |
|
jak promyczek słońca....
|
Cytat:
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie laury dla mnie zeby te tesciowe chociaz docenily nasz gest ze wogole szukamy dla nich prezentu,ja gdybym podarowala kieliszki to by ogromne oburzenie bylo, ze przeciez oni nie pija i wogole,a moze tak kupic male słodkie buciczki i oznajmic ze beda dziadkami?? tak tesciowa umarlaby z nie szczescia a my wtedy hops, hops i opijanko!!
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś pod tytulem "Jak zgładzić teściową" lub "Jak uwolnić się od mamuśki TŻ"
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okej,przepraszam no wiec juz nie bede, kupiej szaliczek tesciowej a tesciowi widzialam taki fajny za 100zl na allegro pudlo z wyciagarka do slodyczy(tesc ma cukrzyce )soryy musialam![]() nie banujcie mnie..
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba w tym roku dam już sobie spokój z prezentami dla teściów....
Dlaczego??bo wszystkie prezenty od nas lądują w szufladzie.... Dwa lata temu teściowa dostała szkatułkę na biżuterię z drewna wiśniowego(pasowała jej do komody),teść-portfel z Wittchen(bo stary juz cały wytarty). Rok temu teściowa dostała autoportret w ołowku,oczywiście jak była piękna,szczupła i młoda,teść-karykaturę,bo ma poczucie humoru... Zawsze starałam się kupować prezenty dobrej jakości,trwałe,żeby cieszyły oko i w ogóle... W tym roku kupię tylko kawę i słodycze :P |
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mierzę się z tym problemem z teściową pół biedy ale teściowi nic nigdy się nie podoba - ale ciągle mam nadzieję ze w tym roku go zaskoczę i dam mu coś czego nie będzie mógł skrytykiować np. album poświęcony jego pasjiczyli winu
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napewno mu sie spodoba,a tesciowej daj wino niech zapije smutki ze nie jest juz piekna i mloda jak Ty
|
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
To zależy chyba ile chce się wydać kasy...
Ja uważam, że super prezentem dla kobiety - nie zależnie od wieku - jest karnet w salonie kosmetycznym. Może jakiś masaż twarzy i maseczka? To koszt pewnie ze 150zł, ale na teściowej się nie oszczędza
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ewentualnie podchwycić mogę jeszcze pomysł nenowki i poprostu zainwestuje w jakieś winko, koniaczek czy cóś, a co w końcu dorosły jest ale jednak z drugiej strony to on się jeszcze bardziej złośliwy robi więc sama nie wiem...
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
e tam,powiedz to mojej tesciowej(ze jestem kochana)ekhm
co doprezentu moze kup wino takie drozsze ale wypij je sama a do butelki wlej takie za 3 zl,zobaczysz jak bedzie im smakowalo bo beda mysleli ze pija burzuazyjnie ja tak kiedys zrobilam tesciowej byla zachwycona smakiem drogiego winka(wszyscy wiedzieli jaki naprawde pije oprocz niej)
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, fakt nigdy bym się nie odważyła na coś takiego - ale wyobraźnia mi podpowiada, że z pewnością było by tak jak piszesz
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
oby moje poczucie humoru nie obdarowało mnie banem
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie... dotyczące prezentu dla rodziców mojego TŻ'ta (nie teściów jeszcze
).Jestem ze swoim ponad pół roku, jest więc to krótki okres czasu, dlatgeo nie zamierzam rzucac sie z prezentami w kierunku jego rodziców bo nie czuję takiej potrzeby... nie wiem jakby to było odebrane. Prawdopodobnie w 1 dzień świąt wyląduję na kolację u TZ'ta... Nie chciałabym przychodzic bez niczego. Widzialam w sklepach np. świąteczne metalowe puszki wypełnione słodkościami, lub takie śliczne czerwone pudełeczka (z raffaello lub czegoś podobnego - niepamiętam), ktore wygladały jak takie prawdziwe bajkowe prezenty z wielką kokardką... również ze słodkościami ![]() Cena takiego cuda to ok 30 zł... Myslicie, że byłby to dobry pomysł, gdyym przyszła i powiedziała, że mikołaj chyba pomylił się z adresami i podrzucił do mnie jakiś drobiazg... więc oddaje właścicielom? ![]() Nie mam kasy na nic bardziej wyniosłego... poza tym napewno nie będę kupowała oddzielnych prezentów, bo wydaje mi się, że to jeszcze nie czas i nie czuję takiego obowiązku. Chodzi mi bardziej o jakis symboliczny drobiazg.... ??
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobre ....w tym roku dostaną walizki ... moze gdzies wyjadą
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
w tym roku dostaną walizki ... moze gdzies wyjadą
[/quote]oo super pomysl ehhhehe![]() olya ten pomysl z czekoaldkami swietny taki grzeczny i nie zobowiazujacy-napewno zrobisz na nich mile wrazenie
mów mi Suri.. Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie ![]() nie pyskuj stary (czyt. mężu) bo zrobię Ci z d.. surimimimidu ![]() Edytowane przez Surimi Czas edycji: 2008-11-27 o 08:28 |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prezenty mega jeszcze przyjdzie czas
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla Teściowej
z kalendarzem fany pomysl, ale nie mam corki
|
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent dla przyjaciółki ;)
hej
bo ja sobie pomyslalam ze moglabym kupic przyjaciolce bransoletke ale z jakims wygrawerowanym napisem. Orientujecie sie moze jaka to by musiala byc bransoletka ?? i czy taki grawerowanie jest drogi ?? Bo z tego co sie w necie rozgladalam to kosztuje takie cos kolkanascie zloty ale mi sie jakso wierzyc nie chce ;P
|
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam niedoszłą teściową w zeszłym roku dostała pudełko marcepanków, chociaż jest dość puszysta i może nie powinnam jeszcze takiej bomby kalorycznej jej dokładać
lubi praktyczne prezenty padłam jak na urodziny mój Tż kupił jej duży proszek do prania-zapytał wprost co chce i powiedziała proszek a ten to kupił eh men myślałam o czymś do łazienki urządzona jest na zielono, kremy odpadają obraziłaby się na przeciwzmarszczkowy może pies by częściej wychodzili z domu a teraz coś okrutnego co zaproponował mój brat:wczasy nad morzem - niech się do piachu przyzwyczają
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
To może młotek, żeby prezent sobie z głowy wybiła
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
proszek do prania rozwalil mnie kompletnie
))jesli chodzi o tesciowa to zawsze da sie cos wymyslec... najlepiej chyba praktycznego i nie wzbudzajacego zbyt duzych emocji... wtedy nie mozna za bardzo urazic i jest ze tak powiem bezpiecznie... ![]() moj zestaw pomyslow to jakis ladny komplet recznikow, poscieli, cos milego do kapieli, bizuteria (ale tu trzeba poobserwowac co tesciowa preferuje) ![]() jesli chodzi o tescia to juz gorzej... generalnie ja zawsze mam problem z prezentami dla facetow... pol biedy jak ma jakies hobby np. wedkarz etc a inaczej hm.... pustka totalna w glowie
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomysł bardzo dobry Jeśli chodzi o rodzaj to myślę, ze musisz się bezpośrednio skontaktować z osobami, które takim grawerowaniem się zajmują.
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co mozna kupic wspollokatorce ? Jestem studentka i ona tez. obie wynajmujemy pokoje u takiej starszej kobiety[nie starej, a starszej, jej juz wiem co kupic].
z ta wspollokatorka znamy sie od pazdziernika, wypadaloby cos symbolicznego kupic ale nie mam pojecia co ;/ nawet nie wiem czym sie interesuje ;/ no nic. jakis uniwersalny prezent najlepiej zeby wpadki nie bylo ![]() macie jakies pomysly ???
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: prezent dla współlokatorki ze studiow
ja mieszkam z wspólokatorką już trzeci rok i z prezentów uniwersalnych, które na pewno będą trafione (a skoro to wspólokatorka, a nie przyjaciółka-od-lat więc muszą być neutralne) to tak:
-skarpetki (ale nie zwykłe białe czy niebieskie, jakieś antypoślizgowe, ze śmiesznym wzorkiem, pięciopalczaste itp) -świeczki ładnie zapakowane, tealighty ładnie pachnące plus jakiś mały świecznik -kubek -jakieś herbatki, rossman ma ciekawe i smaczne przeważnie -skoro studentka to jakiś śmieszny długopis, ołówek, zeszyt, notatnik. pomysłów jest dużo
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

A jeśli macie jeszcze jakieś fajniejsze pomysły to piszcie bardzo was proszę święta tuż tuż a ja prezentów nie mam

wiec pewnie jakis szalik(przy odrobinie szczescia sie zaplącze i łups)
wszystkie laury dla mnie
tak tesciowa umarlaby z nie szczescia a my wtedy hops, hops
i opijanko!!

lubi praktyczne prezenty padłam jak na urodziny mój Tż kupił jej duży proszek do prania-zapytał wprost co chce i powiedziała proszek a ten to kupił eh men