![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Filmy, które zachwycają publikę, a Was nie
No i co sie czepiasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, do tego scenariusz oparto na świetnej książce Roberto Saviano. Ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
dla mnie takie filmy to "Titanic" i "Gwiezdne Wojny"
moje drogie... czy któraś z Was dałą radę przebrnąć przynajmniej przez jedną część GW, nie mówiąc już o zrozumieniu o co w tym chodzi??? jak tak to podziwiam ![]() ![]() a co myślicie o Zmierzchu? zachwyca wielu, ja tego nie widziałam i szcerze mówiąc, nawet nie wiem o czym jest... wiem... w aktualnym szale i 'modzie' powinnam się wstydzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie rozumiem zachwytów nad Matrixem i Gwiezdnymi wojnami ![]() Za to Titanic mi się podobał ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Szkoła uczuć.
O zgrozo oglądałam to na religii w szkole. Później musiałam napisać krótkie wypracowanie (recenzję?) o filmie. W ostatecznym terminie wystawiania ocen na semestr wydusiłam z siebie jakieś refleksje pisząc na kolanie w trakcie czekania na autobus. ![]() Jako jedyna wyszłam z klasy kiedy był dzwonek na przerwę, a filmu nie skończyliśmy oglądać. Reszta (no właściwie same baby) siedziała rozmarzona o wielkiej miłości z łezkami w oczach. Bleblebleee, kicz aż mi się robi niedobrze. Skazany na śmierć również. Jedyne co mnie zainteresowało to motyw cute poison w tatuażu. Poza tym jakoś mało przekonywujący główny bohater co do swojej roli. Cały czas ta sama mina. Gwiezdne wojny? Ja jak kot na pustyni po prostu tej kuwety nie ogarniam. ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Między słowami - zrobił swego czasu wielką furorę, a ja to mam w nosie. Bez zachwytów, zbytnio mi się nie podobało, a przynajmniej nie na tyle, jak oczekiwałam po recenzjach
![]() Doceniam przesłanie, którego trudno odmówić temu filmowi. Fakt, całkiem daje do myślenia. Ale on mnie po prostu nudził, ot co ![]()
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A GW? No cóż...żadnej części nie obejrzałam w całości i jakos nie żałuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Matrix i Gwiezdne Wojny. Nigdy nie wytrzymałam dłużej niż 10min.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Wiem o tym
![]() Aha, odpuszcze tez sobie bez ogladania Valkyrie i Defiance. Szkoda nerwow ![]() PS. Ciekawe czy kiedykolwiek sie doczekamy holiwodzkich produkcji o np. dzialanosci Kedywu ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
. . . . . . . . . . . . wszystkim, którzy mają problemy ze snem ![]() .
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Defiace(Opór) widziałam trailer i aż mną rzucało z obrzydzenia, ze można tak zbezcześcić taki wspaniały temat....masz rację, szkoda nerwów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
To co prawda jeszcze (?) żaden klasyk, ale rozwalił mnie "Nieruchomy poruszyciel". Lubię ambitne kino, ale po zakończonym seansie pierwszy raz mi się zdarzyło, że siedziałam nadal i rąbnęłam niemal na całe kino - "Co to, k.., było??!" Nawet nie chce mi sie tego filmu komentować - zamiast inspiracji Lynchem i Kubrickiem (nachalne podrabianie "Mechanicznej pomarańczy") było rżnięcie z nich obu. A skoro reżyser musi ciągłe tłumaczyć, o czym jest jego film (wg reż. - o miłości..), to jest to najlepszy dowód na to, że go po prostu źle zrobił. Najzabawniejsze jest to, że reklamowano tego gniota jako "thriller erotyczny"
![]()
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2009-02-05 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Oslawiony "Brookback Mountain"...pol godz.przed koncem wyszlam z pokoju,bylam taka znudzona ta jakze slimacza akcja
![]() "Szopen.Pragnienie milosci"-gniot jakich malo. Bede uzupelniac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Przypomnialam sobie-"Cast away-poza swiatem"...cos strasznego.
I ktos z was wspomnial "Krolestwo niebieskie",to jeszcze ujdzie,byl podobny tematycznie film,nie pamietam dokladnie tytulu,"Krzyzowcy"-tam to sie film kupy przez5minut nie trzymal,"Krolestwo niebieskie"to film genialny w porownaniu...[przepraszam za brak polskich znakow,znow cos znajstrowalam z klawiatura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Wspominane już "Brookback Mountain" (ożywiłam się jedynie pod koniec filmu, gdy bohater filmu rozmawia z rodzicami swojego nieżyjącego kochanka) oraz "Pianistka" (logika i świat uczuć bohaterki są mi kompletnie obce) przy czym ten drugi obraz wydał mi się szczególnie odrażający.
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie ostatni hit kinowy "Zmierzch" normalnie wynudziłam sie jak mops i nie wytrwałam wyszłammm...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Hmm.. napewno Lejdis i Mamma Mia, ale i Requim dla snu. Nie w moim typie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
A druga część, Ryś czy jak tam, jak dla mnie nic ciekawego.
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Wzgórza mają oczy. Porażka na całej linii.
*Ej widziałeś Wzgórza mają oczy? Moment jak mu rękę ucięli. Suuupeeer.* x_X Requiem dla snu. Nie rozumiem ogólnego zachwytu. Częściowo ujdzie, ale jak pomyśleć to to zwykły film o zbuntowanych ludziach, narkotyki, seks, zabawa. Typowy dla dorastających nastolatków. Włatcy móch. Aż mnie skręca jak widzę zafascynowanie ludzi tym dennym serialem. Silent Hill. Może mi ktoś wytłumaczyć o co tam w ogóle chodziło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Bez spoilerowania się nie da, więc będzie na biało: Fundament fabuły opiera się na dziewczynce, która w wyniku pseudoreligijnych rytuałów, przeprowadzonych na niej przez bandę fanatycznych sekciarzy, pod przywództwem charyzmatycznej i równie nawiedzonej Christabelli, zostaje ciężko poparzona. Potworne cierpienia jakie dane było jej przeżyć, podczas popytu w szpitalu owocują pragnieniem odwetu na swoich oprawcach. Przywołuje to "tego, który ma wiele imion" czyli diabła. Zawiera on pakt z dziewczynką, w wyniku którego w miasteczku Silent Hill dochodzi do gigantycznego pożaru w kopalni pod nim oraz powoduje, że jednocześnie staje się miejscem, w którym zostają uwięzione osoby, które przyczyniły się do jej tragedii. Miasteczko to teraz punkt, gdzie ścierają się dwa światy, ten rzeczywisty i ten pozarzeczywisty. Jednak ceną jaką musiała zapłacić dziewczynka za umożliwienie jej dokonania zemsty, było odzielenie się w niej tej części osobowości, która była dobra. Ta dobra strona wcieliła się w noworodka, które zostało podrzucone pod sierociniec, prowadzony przez siostry zakonne, a następnie adoptowane przez główną bohaterkę. Z dzieckiem jednak nie jest dobrze. Nękają ją sny o miasteczku, w którym nigdy nie była oraz wspomnienia, których nigdy nie przeżyła. Przybrana matka postanawia pojechać do Silent Hill, by wyjaśnić co się dzieje z dzieckiem. Po przybyciu dziecko znika. Matka szukając jej, powoli rozwiązuje zagadkę miasta (pomaga jej w tym policjantka, która ruszyła za nią w pościg). Okazuje się, że wszystkie znajdują się w tym "innym" wymiarze. Po wielu perypetiach matka dociera do diabła, który wyjaśnia jej, że członkowie sekty, uwięzioni w mieście, przez swój fanatyzm i głęboką, aczkolwiek bardzo źle pojętą wiarę, uniemożliwiają diabłu wykonanie swojej części umowy czyli dokonania zemsty w imieniu dziewczynki oraz sprowadzenia ich tam, gdzie ich miejsce, czyli do kotła. Ich enklawą jest kościół. I tam też, główna bohaterka ma za zadanie "przemycić" diabła, by zemsta mogła zostać dokonana, jeśli chce odnaleść dziecko. Tak też się staje. Diabeł robi jatkę, a matka z dzieckiem powraca do domu. Tylko, że nie znajdują się w rzeczywistości, tylko po drugiej stronie. Pamiętasz początek? Obie miały wypadek, przed miastem. Wtedy to przekroczyły granicę między życiem i śmiercią. I tak mniej więcej o to chodziło ![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Gwiezdne Wojny
Bond-y za to Requiem for a Dream to jeden z moich ulubionych. Najbardziej podobały mi się zdjecia, muzyka i edycja filmu. Reszta jak aktorstwo, scenariusz, rezyseria tez, ale to najbardziej. A historia prosta, wiadomo, ze uzaleznienia sa zlą rzeczą i do czego prowadza i to zostalo pokazane, wiecej sensu nie trzeba sie doszukiwac wg mnie. Po prostu zostalo to pokazane bardzo obrazowo, w ciekawy sposob 'prosto w twarz', ze tak to nazwe. Film zostawił mnie w swoistym stanie, tego sie nie wybiera, po prostu, albo sie film podoba albo nie i robi wrazenie albo nie ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, a to zachwycilo publike ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.