|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój dzienniczek dochodzenia do ideału :D start 01.03 => ZAPRASZAM!
nie namawiam
npierozki...to zalezy z czym.. bo nie maja malo kcal niektore ale pampuchy sa calkiem ok
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Za rok
Więc mam matmę obowiązkową i chyba nie muszę brać 4 przedmiotu dodatkowo, ale i tak wezmę biologię na rozszerzeniu, a jestem na profilu mat-inf. Po obiadku, teraz idę się wykąpać, a spacerku nie będzie, bo nie mam psa, za to posiadam przemakające buty. |
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm podzielcie się tą tajemnicą, gdzie moge znaleźć ten magiczny przycisk żeby zedytować profil i dodać suwaczek z wagą?
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Udało się! Tylko gdzie ja poprzyciskałam? Hahahahaha ![]() <ciesze sie jak dziecko >
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
ale to sie chyba samemu go pisze nie?
tzn.. ja sama sobie pisalam w podpisie
|
|
#125 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja lubię i umiem pływać, ale nie lubię tych całych przygotować do wyjścia i później przyjścia z basenu, bo jak nic trzeba poświęcić na basen łącznie jakieś 3 godzinki, a nie zawsze wyskrobię aż tyle czasu ;/ i pewnie dlatego jakoś ostatno zadko tam bywałam , ehhh tak to się nazywa lenistwo, ale zmienię to ;] koniecznie :P a jak Ty nie umiesz pływać to może aqua areobic, też fajna sprawa, poprawia kondycję, fajnie buduje sylwetkę i nie trzeba umieć pływać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wszystko przez to że mam dość szerokie kości miednicy :/ a to nie jest ładne, chciałabym to jakoś zatuszować mięśniami, muszę poćwiczyć nad brzuszkiem równieżwidzę tu sporą grupkę maturzustek powodzenia Dziewczynki w nauce ja już całe szczęscie ten egzamin mam już za soba
Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostaje, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakies drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba. Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata...
|
||||
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przed soba
i to jeszcze mam 2,5 roku do matury
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Ja to się najbardziej polskiego lękam, nigdy nie byłam dobrą humanistką, wolę sto razy bardziej matematykę.
Myślę o pielęgniarstwie, na początku myślałam nad dietetyką ale nie chciałabym wylądować na szkolnej stołówce A Wy jakie plany macie?
|
|
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Matko...a ja mam maturę za dwa miesiące i właśnie się obudziłam :p Nie wiem kiedy zdążę wszystko ogarnąć. A tak bardzo się nie chce...dzisiaj miałam się cały dzień uczyć i nic z tego nie wyszło. Jakoś nie mogę...
Chciałabym na geodezję ^^ A za mną 8 min.abs i buns, 10 min.twisterka i kilka ćw.z wymachiwaniem nogami :p A jak u Was? Niech mnie ktoś natchnie...do polskiego szczególnie. Ang.-luzik, matma-nie jest źle, geografia- zaczynam,ale sądzę,że nie będzie źle :p
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
tez rozwazam geodezje
powiedz mi gdzie chcesz na ta geodezje i co wymagaja? tylko gecia lub mata rozsze. czy i to i to?;>
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z ręką w nocniku
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
no to zycze powodzenia
i jak cos to daj mi znac
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bójcie się matury
![]() Ja byłam najgorsza w klasie, przez 3 lata slyszałam że mnie nie dopuszczą, nic sie nie uczyłam, sżłam na żywioł Zdałam, dostałam się na studia i jestem szczęśliwa ![]() tzn zdaje sobie sprawe że jak ktoś chce na medycyne czy coś to musi kuć ale jak ktoś nie ma jakiś wysokich wymagan na uczelni to nie stresowac się ![]() Od dziś mam zaczac cwiczyć a jeszcze nie wiem sama co... Ehh
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy na jaka partie chcesz
ja cwicze abs... powiedzmy ze codziennie...bo w srode jak mam 2h wfu czyli powiedzmy 60min cwiczen to juz nie robie nic w domku...ale takto staram sie codziennie...wczoraj tez byl luz bo pozno wrocilam jeszcze mozesz na hh krecic polecam
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam nie mam ochoty na ćwiczenia, na razie tylko dietka i godzina marszu (do i ze szkoły), a później jak się ociepli to rower
![]() Dobrze się mówi, jak się już coś ma za sobą, chociaż ja się tam mało przed czym stresuje. udanego tygodnia
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Podaję Wam przepis na pyszne i zdrowe placuszki z ksiązki "Nie potrafie schudnąć"
Łyzka otrąb pszennych, dwie łyzki otrąb owsianych, jedno jajko, łyżka naturalnego serka homogenizowanego. Wszystko wymieszać. Wklewamy na patelnie uprzednio przetartą kawałkiem masła ![]() Kupiłam dziś masło kakaowe pod prysznic z Ziaji ^^ Jedyne 7zł Napewno zdrowsze od tabliczki czekolady.... Mam nadzieję, że to w jakimś stopniu zrekopensuje mi zapotrzebowanie na słodycze ;D
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
musze wyprobowac te placuszki
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Co do kości bioder to też ledwo schudne zaczynają wyłazić Też mam chyba dość szerokie biodra bo jak ważyłam 46 kg to sama skóra na nich była ale tylko 4 cm mniej w nich było niż teraz ![]() Cytat:
![]() Ja z Ziaji mam krem masło kakowe...Pyszny jest, tzn w zapachu Mam ochotke jeszcze na to mydło pod prysznic...Tylko nie moge sie zdecydowac czy kakaowe czy kokosowe Ostatnio mam faze na jogort naturalny bez cukru z lyzeczka kakao... ![]() Bo to dozwolone mam na sb....Czasem do tego dodam tabletke slodziku to juz wogogle sie rozpływam ![]() Dziś jestem na razie tylko o sniadaniu - tradycyjnie omlet z 2 jaj z szczypiorkiem plus salatka z warzyw i z serkiem ![]() Na obiad niestety nie mam nic w lodowce, a tak starsznie nie chce mi sie wychodzić z domu ![]() Wiem, debil ze mnie, tym bardziej ze bylam w sklepie i kupilam mrozone owoce, a o bułce, sałacie, jajcach zpaomniałam
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
nie rob tak... spowalniasz metabolizm i odkladasz tluszcz nie jedzac... ja sobie nie wyobrazam o samym sniadaniu tak byc... masakra
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
SB jest niesamowicie podobna do mojej diety - francuskiej.
Bułeczke? U mnie dopiero w III cyklu mozna kawałek ciemnego pieczywa... A ja tak kocham węglowodany ![]() Ja dziś zjadłam: Kawałek ryby w sosie własnym, plaster szynki, jeden 'placuszek', kawałek piersi z kurczaka z pieczonej w piekarniku w sreberku, dwa jogurty naturalne po 80g każdy. Zakładając, że wszystko to wyniesie 1000kcal, a spalanie protein przez organizm wymaga 30% zjedzonych kcal to zjadłam 700 ^^ Najlepsze w tej diecie jest to, że mozna jesc bez ograniczeń ;D
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Jak tam dzisiejszy dzionek?
Ja dzisiaj na śniadanie miałam białą bułkę z makrelą, po szkole 2 bułki grahamki i niedawno duży jogurt naturalny i czuję się dosyć najedzona. Obiad niezbyt wyszukany bo w domu był rosół i pierogi, tłuuste, zresztą nie przepadam, więc odmówiłam. Na razie nic mnie nie kusi, chociaż mam w lodówie moją ulubioną rybę po grecku
|
|
|
|
|
#141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sniadanie jadam kolo 12 przewaznie dopiero, albo pozniej, bo tak też wstaje... ![]() Poprawiłam się i zorbiłam razowe naleśniczki, pozyczylam jajo od koleżanki mmmm pycha ![]() Cytat:
![]() A cóż to za dieta...? Zdradzisz coś więcej na jej temat ?Cytat:
Oczywiście przegryzam odstepy miedyz posilkami jakimiś orzeszkami, jabłkiem ![]() Ale to tlyko dziś pozwalam sobie na takie szaleństwo...Od jutra znowu jak najmniej weglowodanow po sniadaniu...
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś dwie kanapeczki z serem z pieczywa chrupkiego, na drugie naturalny z otrębami, na obiad lajtowy omlecik z brokułami, a przed chwilką serek waniliowy z odrobinką musli
![]() ale dizś nie byłam w ogóle głodna ![]() tylko w ustach istna Sahara, wypiłam hektolitry herbatek |
|
|
|
|
#143 | |
|
♥
|
Cytat:
widze ze w tym samym roku bd pisac mature ja równiez zdaje roz biologie oraz roz chemie
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
nie trzeba 4
ale ja tez poszerzona biolę, bo lubię i zwykłą geografię, bo chcę sie sprawdzić :p |
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Ja też piszę maturę za rok
Zamierzam dodatkowo zdawać rozszerzoną matematykę i najprawdopodobniej rozszerzony angielski pisemny. Przez jakiś czas myślałam o fizyce, ale to chyba byłoby samobójstwo. I bez tego powinnam się dostać na jakąś politechnikę ;PWczoraj zrobiłam 30min fitness-bellydance (jestem fanką tańca brzucha ) i wszystkie 8min. Dzisiaj 2x8min stretch (przed i po ćwiczeniach), 8min legs, abs i buns. To ostatnie nieźle mi dało w kość ;P Na koniec kręciłam przez 10 min hula-hop ![]() W ramach odchudzania zamierzam zmniejszyć ilość spożywanych produktów, najadać się, ale nie przejadać. Jak najmniej smażonego, więcej gotowanego. Dużo warzyw, owoców, płatków owsianych itp. No i oczywiście zminimalizować ilość słodyczy :P Zwłaszcza cukierków, bo na czekoladę czasem się skuszę ;P
I tak nie schudnę -_- Zapuszczam włosy! 52 -> 57 -> 66 Edytowane przez Guin Czas edycji: 2009-03-02 o 21:12 |
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
maturzyski
hah! ja mam jeszcze troche troche duuuzo bo dopiero 1klasa
|
|
#147 |
|
♥
|
u mnie w szkole informowano nas , ze prócz polskiego , matematyki , jezyka obcego nalezy wybrac 4 przedmiot . u mnie kazdy musi zdac min 4 przedmioty a max 6
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Raczkowanie
|
hej
![]() jak tam pierwsze dni mijaja ? trzymacie się ??![]() u mnie na początku było ciężko, bo jak przyjechałam wczoraj wieczorem na stancję to w lodówce miałam pustki zjadłam hehejestem własnie po swojej serii ćwiczonek -> abs rządi :P hehe miło jest poczuć, że nożki popracowały dotego około 5 km marszu, więc nie pozostaje mi nic innego jak prysznic i do łózeczka poczytać "Zaćmienie" ![]() Cytat:
hehe pewnie się na nie skuszę co do czekolady to mnie ostatnio prześladuje, ale ja systematycznie jej sobie odmawiam ![]() Cytat:
powodzenia
Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostaje, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakies drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba. Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata...
|
||
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
tez sprobuje placuszkow
ale nie wiem kiedy:P mozna do tego jeszcze platki owsiane dodac mniaaam
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

npierozki...to zalezy z czym.. bo nie maja malo kcal niektore
ale pampuchy sa calkiem ok

52 -> 57 -> 66 
hehe pewnie się na nie skuszę