![]() |
#121 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Kosmetyki Joppa Minerals
Cytat:
![]() Sunprince ![]() Ja miałam kopertę z minerałami Joppa w skrzynce ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2009-02-06 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
![]() Dzwoniłam przed chwilą na pocztę, nic dla mnie nie ma. Boję się, że listonosz, nie mogąc wcisnąć próbek do skrzynki, zostawił przesyłkę sąsiadce, a wtedy to już mogę się z kosmetykami pożegnać... W dodatku, kiedy on roznosi to mnie w domu nie ma, więc nawet nie mogę się go o to zapytać. No, ale próbki mają jeszcze 4tyg na dojście, więc co się martwię ![]() A zapomniany pigment nyxa szedł całe 8dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
ja też się trochę martwię,że włoży mi do skrzynki w taki sposób,że każdy będzie mógł sobie tę przesyłke wyjąć.Dzisiaj tak widziałam u nas w bloku włożoną kopertę bąbelkową ,żę większa jej część wystawała.
hmm myślałam,że listonosze mają klucze do skrzynki ogólne takie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() tylko- niech zostawiają już lepiej awiza, a nie biorą grubsze listy i wciskają na siłę tak, że połowa wystaje poza skrzynką ![]() Żeby nie było, że OT- to dodam, że ja wciąż czekam moje zamówienia z joppa, żadne jeszcze nie dotarło, a pierwsze robione było 21 stycznia ... Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-06 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
skacze bryka i wiruje ...
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
ja dzis dostalam swoje zamowionko-składałam 27 stycznia
![]() Zamowilam pelnowymiarowe pudry wykanczajace ale po uzyciu probek stwierdzam ze jednak na pewno nie bede uzywac: Finishing silk medium- jest to bardzo delikatny bezyk i odnosze wrazenie ze troszke gryzie sie z moimi zołciami...Gdyby ,ktoras z Was planowala zakup m.in tego produktu to ja chetnie sie go pozbęde a natychmiast sama kupie buff ,ktory byłyby dla mnie odpowiedniejszy... ![]()
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ile trzeba czekać zanim można napisać do Joppa, czy ktoś miał już przypadek że nie doszła przesyłka od nich? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Aga fajne zamówienie.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz pewnie juz wysłali ![]() FRANTIC ja juz chyba opisywałam swoje wrazenia...jesli chodzi o korektor to jest podobny ( kolorem ) do intensive light ale mam wrazenie ze jest ciut ciezszy..tak przynajmniej mi sie wydaje jak kłade pod oczy..
iwona ![]() ![]() wymianka kosmetyczno-azjatycka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=906586 super ksiazki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...06#post6154806 Edytowane przez milena72 Czas edycji: 2009-02-06 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
|
Cytat:
Ale jestem pewna, że znajdziesz chętną na zakup, bo puder moim zdaniem jest świetny, dużo lepszy od Finishing Dust EDM ![]()
![]() |
![]() |
#134 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Pink Lemonade jest najjaśniejszy. To pudrowy bardzo jasny róż z drobinkami Plumeria to średni lekko zgaszony stonowany róż, cieplejszy, trochę jakby wpada w brzoskwinię. Też połyskuje Cranapple podobny jest do różu Plumeria jest jest bardziej zgaszony, i trochę ciemniejszy, widzę w nim cień brązu ale stonowanego. Nie widzę w nim tego cieplejszego odcienia co w Plumerii. Posiada drobinki Earthen Rose średni brudny róż, dośc spokojny choć wydaje mi się że patrząc na torebki to najbardziej wyrazisty kolor spośród tych czterech. Podoba mi sie najbardziej ![]() Jutro postaram się o swatche w świetle dziennym na ręce. Cytat:
![]() ![]() Korektor wypróbowałam tak na szybko, przyzwoicie kryje, ładnie wtapia się w podkład, mam wrażenie że trochę bardziej kryje niż korektory EDM . Na razie Joppa jest w czołówce razem z Meow i formułą Light Buff'd. Muszę wybrać faworyta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
|
Dziękuję
![]() ![]()
![]() |
#136 |
okrutnica jakaś... |
![]() ![]() To swatch róży |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
okrutnica jakaś... |
a tu zdjęcia Joppa, tym razem w świetle dziennym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że wśród faworytów nie wymieniasz już Lumiere. Nawet Buff'd wolisz bardziej. A u mnie zdecydowanie Lumiere poleciały na samą górę faworytów. ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
|
Agabil
![]() ![]()
![]() |
#141 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Dostałam dzisiaj obie przesyłki z Joppy.Pierwsze wrażenie ale te próbki małe a słoiczki samplowe nie mają sitek.Tak się ostatnio zapatrzyłam na inne firmy niz EDM ale oni jednak nie żałują proszku.
![]() Nie mogę znaleźć historii zamóienia i nie wiem co to jest próbka DEWDROP complexion??ja to zamawiałam? Mam popsuty aparat juz nie pomaga walenie nim o podłogę nie chce zaskoczyć a chętnie bym wkleiła nabytki.ale to kwestia czasu tylko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
kolejny dzień bez Joppa.
nie wiem, czy więcej się skuszę na przesyłkę nierejestrowaną ![]() edit: hahaha ![]() ledwo co na forum napisałam, że nie ma Joppy, a tu za chwilę listonosz przychodzi ![]() już widzę, że jeden podkład się wysypał ![]() idę się zaznajomić z paczką ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-09 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostalam dzisiaj Joppa. Ale ciemne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Okey.
Wszystkie 4 zamówienia były zapakowane w jedną paczkę. Dla mnie były dwa - po 2 podkłady Light#1 i Lightest#1. Byłam przekonana, że zamawiam w różnych formułach, ale mam tylko FC. ![]() Light#1 zdecydowanie za ciemny dla mnie, pójdzie pewnie na wymianę. Lightest#1 wydaje się być odrobinę za jasny. ![]() ![]() Dalej, wykończeniowe wybrałam Dewy Sheer i Sheer. Żaden nie ma w sobie rozświetlających drobinek, czy czegoś takiego. Korektor (który starczy mi chyba na dwa użycia ![]() I jeszcze róże - Delightful, Pink Lemonade, Crazy in Love i Glowing. Z odcieniami chyba nie trafiłam. ![]() Dostaliśmy też 4 próbki cieni do powiek - Hope, Promis (ten zamówiłam pełnowymiarowy, ciekawe, kiedy dojdzie; ładny ciemny fiolet), Wintergreen i Goldie. Na fotki nie liczcie, mam za kiepski aparat, ale coś popróbuję pofocić. ![]() edit: Ok 16 nałożyłam na twarz: korektor Porcelain, silice, podkład Lightest#1, wykończeniowy Dewy Sheer. Zmyłam wszystko ok 22. Nic się nie zważyło, nie starło, itp., a zmieniałam warunki klimatowe ![]() Za to korektor Porcelain jest zdecydowanie za jasny, nie współgrał z podkładem i wyraźnie się wyróżniał. Muszę kupić jakiś ciemniejszy odcień. ![]() Wykończeniowy Dewy Sheer ma w sobie drobinki. Na pierwszy rzut oka nie widać, ale w sztucznym świetle da się to zauważyć, chociaż nie jest to jakieś bardzo nachalne. Na koniec najlepsze - cień Promise. W woreczku piękny ciemny fiolet. Po nałożeniu na Duraline Inglota zmienia się nie do poznania, z fioletem ma mało wspólnego, bardziej wpada w taki brązowo-jakiś (?) odcień, w każdym razie trudny do opisania. Po nałożeniu na sucho, efekt jest nijaki, takie ciemne coś. ![]() ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2009-02-10 o 03:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Joppa Minerals
Wysmarowalam sie dzisiaj Light#2 FC. W sloiczku strasznie ciemny, na buzi o dziwo w sam raz. Musze polozyc na sucha twarz, bo dzisiaj poszlo na dry flo i wychodzi na to, ze na skrobi wszystko wyglada ladnie i matowo.. Bede dalej testowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Doszły dzisiaj do mnie próbki z Joppa.
![]() Najbardziej jestem zadowolona z brązera Back From The Beach. Jest to ciepły brąz z maleńkimi złotymi drobinkami, ale na skórze drobinek nie widać. I według mnie jest to klon czekoladki Bourjois nr 51. Bardzo zależało mi na znalezieniu mineralnego odpowiednika tej czekoladki. Teraz będę mogła się śmiało pozbyć pudru Bourjois.
![]() |
#148 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() dziś miałam stresujący dzień w pracy a na twarzy Joppa formuła Soft. Tak jak myślałam , ta formuła na mojej skórze zachowuje się identycznie jak Light Buff'd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#150 |
okrutnica jakaś... |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.