|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo- czerwcowe maluszki 2009 opuszczaja nasze brzuszki -ROZPAKOWYWANIE
Cytat:
, ja tak z troski po prostu
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nie cierpię tych reklam
Ale fajna ta nowa edycja Tylko pani Rusin coś zestresowana
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia tyle ze moj tz jakiegos szalu dostal i od kad tu mieszkamy.. (niedziela) wydal tyle na jedzenie w sklepie poslkim(a wiadomo ze tanio tam nie jest) co wydawalismy normalnie na miesiac...
a tu jeszcze tydzien nie minaldzis znowu na niego krzyczalam bo wydal tyle kasy ze szok.. a ja paznokcie non stop mam pomalowane.. a co bez przesady ze mam panikowac i z tego powodu nie malowac hehe jedynie co dzis zjedlam moja branzoletke z nogi bo kurde tak mi spuchly ze mi sie wrzynala w noge a zawsze byla luzna...;/ musze pranie zrobic w tym tyg. i przyszykowac ta torbe do szpitala powoli bo kurde lepiej wczesniej niz potem w nerwach i stresie na biegu
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-04-08 o 21:48 |
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Mamuski nom nom nowe forum a ja szukalam jak glupia tego starego hehehhe
![]() Małgosia -CZY JA MOGE CIE PROSIC O WPISANIE MNIE NA LISTE MAM OCZEKUJACY![]()
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Namowilam tzta na imie Bryan..
juz chyba
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tz nie lubi robic zakupow w polskim sklepie... ja w sumie tez nie... wszystko takie drogie ze szok... oczywiscie raz na jakis czas sie jedzie i sie kupuje takich rzeczy ktorych tu nie ma w sklepach jak np. ser bialy, majonez... a ze sie tak zapytam .... nie wolno malowac paznokci w ciazy??? ja nic o tym nie slyszalam... o wkoncu sie udalo
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
gaduly!!!
![]() Cytat:
tak w pologu na pewno bedziemy skakac chyba z lozka do lozeczka a fenoterol znow mi zwiekszyl zobaczymy czy mniej bedzie twardnial brzus ![]() teraz mam 4 razy dz (1/2, 1, 1/2, 1) ![]() Mąłgosia no przeciez nie moge porownywac go do krowek bo nie potrafie sobie wyobrazic 2 kg krowek hihihipoiglot jak dobrze ze masz dwa polskie sklepy i dwa polskie programy hihihi jednak faceci wymiekaja![]() aha i ja tez nie wiem co tzn nie miec pomalowanych paznokci a maluje na takie cieliste kolory ale musze miec pomalowane i dzis u stop chyba pol godz sie mizdzylam ale pomalowalam![]() marika
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
ser bialy .,. majonez??
pakusiu to jest w Irlandii no my teraz polski sklep mamy najblizej takze wiesz,,, ale i tak ten polski sklep i ogolnie pieczywo wcale nie takie jak w Pl;/ Mloda nie prawie tylko CHYBA hehe nie wiem dzwonil do mamy i taty i mowil ze chyba bedzie bryan .. a to dlatego poniewaz... ![]() dzis czekalismy na nasza polozna i przyszla kobita w ciazy z dwojka dzieci i do synka wlasnie mowila ''bryan'' wiec moj tz mowi ''oo zobacz Klaudia ten chlopczyk ma na imie Brajan tak jak ci sie pdooba'' a ja na to co?? '' no to tak jak nasz synus.. '' haha![]() spojrzal sie tylko i chyba zorzumialwlasnie sobie wcinam nowego kibnder bueno.. ale pysznosc ..:O:O
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-04-08 o 22:11 |
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
poiglot91-nom to superow wiedze
ciesz sie ciesz;pJa juz tez mam wybrane ubranka ktore mi sie podobaja ale musze wkoncu wiedziec co mam![]()
|
|
|
|
#131 |
|
BAN stały
|
ja jak byłam na obozie 16 lat miałam kolega mi noge złamał to poszłam na pożegnalną tanczyłam na srodku krzesła z noga w gipsie i kazdy tanczył obok mnie;0
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny ja chce tez juz byc po...............
A mam do was pytanko jak bysice zareagowaly jak by wasza corka 17-19 letnia przyszla i powiedziala wam ze jest w ciazy????co myslicie wogole o tym? |
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ja już zaraz spadam spać bo znowu zaczyna mnie brzuch boleć jak wczoraj wieczorkiem
![]() co do paznokci to na porodówce nie można mieć pomalowanych u rąk ale tylko wtedy jak się ma chyba cesarkę, co do paznokci u nóg ja też mam cały czas pomalowane i przy pierwszym porodzie też miałam i rodziłam w skarpetkach i nikt mi na paznokcie nie lukał ![]() a moje koleżanki do porodu SN miały nawet akryle i nikt się nie czepiał. Myślę że nie pomalowane to właśnie tylko do cc ale to tylko u rąk ok spadam buziolki |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie jestem, oczywiście były opóźnienia i wróciliśmy koło 21. Moje dziecko wyprzedzi Pudziana, waży ok. 2700
![]() ![]() czyli przez 3 tygodnie przytył 800g... Moja szyjka nadal długa, może się minimalnie skróciła bo ma ok 3,8 cm a poprzednio miała 4,2. Wszystko ponoć ok, poza przerażającymi wymiarami dziecka Pytałam gina o możliwość umówienia na cc za kasę i nic z tego Powiedział że nie wolno im przyjeżdżać do szpitala prywatnie poza dyżurami bo nie są wtedy ubezpieczeni...Czyli jeśli będzie na dyżurze to ewentualnie byłaby mozliwość ale jeśli nie to mogę liczyć na zmiłowanie... Mam doła, wszystko układa się nie tak jak chcę a w dodatku przyjdzie mi pewnie rodzić 5-kilowego koloska...A najlepsze jest to że na początku maja gin jest na urlopie i chciał mnie umówić na kolejną wizytę na 11 maja A ja 11 mam pierwszy termin porodu z usg On twierdzi że trzymamy się terminu miesiączki, czyli 19 i nie powinnam wcześniej rodzić. Taaa, kolejny wróżbita Ostatecznie zapisał mnie na 27 kwietnia a potem na tego 11. A ja chciałam za 2 tygodnie...teraz będę się bać że coś się wydarzy wcześniej i pewnie jak jego nie będzie...Kuroikaze, dobrze że dziś pogoda ładna, nie zamarzłaś przynajmniej na tym balkonie ![]() Pakusia, hmm może jeszcze teść się poczuje...Mam nadzieję że te bóle się skończyły, w razie powtórki jedźcie jednak do szpitala Marika, ekstra że wszystko ok Malutka, cudownie że synek oddycha już samodzielnie a Ty czujesz się coraz lepiej Seona, gratuluję córeczki No wiesz, mój synek w 30 tyg ważył koło 1600 a teraz w 35 - 2700... Więc nigdy nic nie wiadomo, też byłam pewna że będę miała drobniutkie dziecko a tu zonk ![]() Poiglot, mam nadzieję że bóle przejdą Aguśka, super wieści
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
gosik, moja mała w 33tc ważyła 2500 i lekarz powiedział, że jest to wskazanie do cc
Tobie nic takiego nie wspomniał? chyba faktycznie cc nie jest Ci pisane...mój poiwedział, że zobaczymy, jak mała się rozwinie dalej, ale ponieważ moja mama podczas dwóch ciąż rodziła przez cc właśnie ze względu na "wielkoludy" (mnie i mojego brata), więc istnieje duża szansa, że u mnie będzie podobnie. no i że wtedy nie ryzykuje się raczej sn, bo główka wyjdzie, a barki nie, więc i tak trzeba zrobić cc. |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik a może zmiana gina?
Kurcze... ja cały czas wierzę, że uda Ci się załatwić tą cesarkę
|
#137 | |||||
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() Nie no ledwie mnie pol dnia nie bylo a tu....5 stron do nadrobienia ![]() Prośba:dziewczyny nie nakrecajcie sie tak z tymi porodami......bo mnie i zaraz wezmie.....na porod.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chyba bym byla torszke zawiedzina postepowaniem corki ale jestem tolelarcyjna i zapewne bym sie cieszyla jak nei wiem co.... |
|||||
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
gosik i rumiankowa ale podajecie wagę dzieci w tygodniach zaczętych czy skończonych?
bo to też robi różnicę i właśnie porównuję swoje ostatnie usg miałam robione dokładnie 32+4 dzień a więc prawie skończony 33 tc i zaczęty 34 tc i moja Nikola ważyła 2200 g to chyba też dużo ? na szczęście u mnie nie ma problemu z przyspieszeniem porodu jeśli dziecko byłoby duże bo rodzę z koleżanką położną. I już zapisała mnie do siebie na 5 majaGosik Twoja szyjka taka długa ???? moja ma niecałe 2 cm...i przez te moje bóle mam wrażenie że cały czas się skraca ja chcę dotrwać do konca kwietnia
|
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, to możliwe, żeby mi już zaczynał odchodzić podbarwiony krwią czop śluzowy?? bo u mnie dopiero 34tc+5
|
|
|
|
|
#140 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dotrwasz dotrawasz!!!!! |
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana mi odchodził kilka dni przed porodem a masz jakieś skurcze?dziewczyny chyba wszystkie musimy zacząć pakować torby ![]() Rozalia mam nadzieję....bardzo chcę uuuu odpadła Basia z YCD Ona chodziła do podstawówki z moim TŻ-tem
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-04-08 o 23:16 |
|
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() oo to mialas znajoma TZ...w YCD....ehhe fajnie ![]() Mam pytanie zastanawialam sie ja rodze w czerwcu i jak myslice po ilu dnaich bede mogla wyjsc z mala na spacerek..??? czy musze przed tym małą werandować??? wsumie bedzie cieplo.... :conf used:![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- ide spac...DObranocka do jutra...slodkich snow |
|
|
|
|
#143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no wiem ze jest
ale np. ser bialy jest strasznie wodnisty i czasem przyprawiany czyms... nie nadaje sie np. do makaronu albo do nalesnikow... do sniadania na kanapke owszem... ale nie jest to taki polski bialy ser a majonezy sa tutaj rozne fakt... ja lubie ten czosnkowy z tesco... miodzio do fryteczek ... ale nie wyobrazam sobie salatki warzywnej z innym majonezem jak "kielecki" to samo jesli chodzi o jajeczka wielkanocne ![]() wiadmo ze tu w sklepach irlandzkich znajdzie sie wszystko co potrzeba... jednak przyzwyczajenia to przyzwyczajenia jeszcze sprawa maki... nie ma tu maki zwyklej przennej czy tortowej... wszystkie maki zawieraja tu juz proszki do pieczenia lub sode... idzie sie przyzwyczaic w sumie.... ale niektore potrawy nie wychodza z nich... wiec trzeba kupic "polka make" ![]() Cytat:
gdy ja powiedzialam mojej a strasznie sie balam jej reakcji (zawsze powtarzala ze to jeszcze nie czas na dzieci, ze musze sobie zycie poukladac, zebysmy czasem niewpadli)... zaczela plakac ze szczescia... powiedziala ze mnie kocha i strasznie sie cieszy... moj tata zadzwonil do mojego tz i zaczal krzyczec "cos ty zrobil!!!" a moj tz " eeeee.... no bedziemy miec dziecko z paulina" moj tata :" wiem!! pytam tylko czemu!!!! czemu tak pozno!!!" chcialabym sie zachwac podobnie i dac mojemu dziecku 100% poparcia i zrozumienia.... pomoc i milosc.... wiem ze to nie latwe, ale wiem ze bardzo potrzebne dziecku Cytat:
Cytat:
duze dzidzi rosnie hihihi a szyjke rzeczywiscie dluga masz ![]() a tesc jak sie poczuje to sie poczuje nic na sile.... bol ustapil i nie powrocil... rozmawialam z mamuska i mowi ze moglo to byc wlasnie z powodu tego nocnego "wystraszenia sie"... mowi ze moj organizm troche pozniej na ten strach i stres zareagowal... wiec nie owijalam w bawelne i powiedzialam tesciowi zeby sobie radio z gniazdka wylaczyl bo o 2 w nocy sie wlaczylo, zaczelo szumiec a ja sie wystraszylam... i mialam dzis przez 3 h okropny bol brzucha i mozliwe ze to z tego nocnego strachu... ![]() wiem swinia jestem.... ale to samo powiedzial mu moj tz jak wstal... ze mozliwe ze przez to tez nagadal ojcu zeby nie zostawial wlaczonego radia Cytat:
dopiero pozniej mozna na spacerek zeby nie doznalo odrazu jakiegosz szoku termicznego... ono musi sie oswoic ze w domu jest inna temp. a na polku inna mam w sumie artukul o tym... jak ktoras chce to zrzuce na kompa i wysle bardzo fajny o chartowaniu dzieciaczkow kiedy na pierwszy spacerek... jak ubierac dziecko, jak sprawdzac czy jest mu zimno i takie tam
|
|
#144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to chyba był fałszywy alarm nie mam skurczy, a przynajmniej nic, co odczuwałabym jako skurcze czasem ciągnie mnie dół brzucha, czasem twardnieje - ale raczej po jakimś wysiłku niż sam z siebie.
|
|
|
|
|
#145 |
|
BAN stały
|
mloda069
A mam do was pytanko jak bysice zareagowaly jak by wasza corka 17-19 letnia przyszla i powiedziala wam ze jest w ciazy????co myslicie wogole o tym? ja miałam 19 lat jak zaczełam ciaze-teraz mam prawie 20 lat(termin 3 dni po terminie ) i koncowka ciazy mam skonczona szkołe i mam faceta z ktorym jestem 3 lata a rodzice dobrze go znaja-jest porzadny i bardzo pragnie dziecka. Wiec mysle ze jak ktos ma skonczona szkole, stałego partnera(moja znajoma 19 lat byla z chlopakiem i po pol roku w ciaze zaszla-to szok dla mnie) i czuje ze jest gotowa -to czemu nie? ale mysle ze 17 jeszcze nie poczuła zabaw i sie nie wybawiła(chodz nie kazda lubi zabawe) ja w czerwcu 18 2007lat jak miałamcodziennie imprezowałam az do listopada a moj TZ nigdy nie lubił imprez. I od listopada sie znudziłam i jak skonczyłam 19 to poczulismy ze to jest to, i tak razem mielismy mieszkac i sie pobrac, moj TZ pracuje i bardzo dobrze zarabia jak na swoj wiek -spokojnie nas w 3 utrzyma wiec dlaczego nie? Ja jestem najszczesliwsza na swiecie za to ze jestem w ciazy a TZ jak sie dowiedział i zobaczył na USG to krzyczał RUSZA SIE i sie popłakał przy wszystkich on kocha dzieci i na wakacjach sie nimi zajmował zamiast kolegami taki ma urokEdytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-04-09 o 07:09 Powód: dopiska |
|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Jezeli chodzi o paznokcie to na pewno przy cesarce trzeba miec ktores niepomalowane, bo to jest jak przy zabiegu. Jak ja mialam operacje to musialam zmyc lakier u nog bo na rekach mialam zele i pani anestezjolog powiedziala, zebym przy nogach miala czyste, nie pomalowane
![]() seona gratuluje corci!!! Musisz sie przyzwyczaic, zobaczysz za pare dni juz bedziesz mowila coreczko to, coreczko tamto U mnie byla odwrotna sytuacja, nastawialismy sie na dziewczynke, a okazalo sie ze jest synus...pierwsze dwa dni byly najgorsze, zeby sie przestawic![]() Aguska widzisz wszystko dobrze sie uklada, maluszek zdrowy a Ty nie musisz juz lezec Cytat:
super, ze u malutkiej i jej synka dobrze, oby do przodu gossik nie przejmuj sie waga dziecka, moze jak pojedzesz do szpitala i zobacza jaki jest maluszek duzy to zrobia Ci cc (jezeli wczesniej nie zalatwisz) A tak to ciesz sie, ze dzieciaczek zdrowy Ciekawe ile moj syn bedzie wazyl ide we wtorek na wizyte...zobaczymy co gin powie, bo bedzie wlasnie mierzyl malego.pakusia ja poprosze o ten artykul o werandowaniu i ubieraniu dziecka |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski!!
ja znowu zablakana owieczka przyszlam do was z zapytaniem..... ![]() otoz od jakiegos czasu zauwazylam ze puchna mi nogi, znaczy stopy.....a moje rece -ramiona i uda sa jakby takie galaretowate to jest chyba cellulit wodny.....wiec zatrzymala mi sie woda w organizmie!!! macie na to jakies sposoby?? poczytalam ze najlepiej masowac te miejsca kremem antycellulitowym- wiadomo ze brzuszka nie mozna........ale rece i uda chyba moge cio?? kurcze ja nigdy nie mialam cellulitu- no moze minimalny na pupie..... mam nadzieje ze po porodzie mi to zejdzie!!
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziendobry kochane
![]() esti masz racje, paznokcie na pewno musza byc zmyte przed kazdym zabiegiem operac ( a cc jest zabiegiem oper) Trzeba zmywac bo czesto przy niedotlenieniu pierwszymi objawami sa sine paznokcie, wiec przy pomalowanych pazurkach pielegniark anestezjologiczna nic by nie widziala... no i nie moglaby wychwycic wczesniej ze cos sie dzieje.gosik jaki wielkoludek Ci urosl szkoda ze nie mozna zrobic cc, ale dobrze ze sie zapytalas, przynajmniej wiesz na czym stoisz. Ja Ci kochana zycze zeby poszlo jednak po Twojej mysli Moze w ostatecznosci zadecyduja o cc. Nie martw sie na zapas A co do porodu, to gin ma chyba racje, ze nie urodzisz wczesniej bo jak szyjka Ci jeszcze nie leci to wydaje mi sie ze nie urodzisz przed terminem. Bedzie dobrzeRozaliontka kazdego szkraba trzeba najpierw werandowac ![]() superzabula ciesze sie ze jest wszystko ok odetchnelam z ulga...---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Kiedy masz wizyte u gina? Czy zauwazylas ze mniej siusiasz? Obrzeki mozna sprawdzic chwytajac za kawalek skory i jesli puscisz i ona wolno powraca do swojego poprzedniego stanu, to powinnas sie zglosic do lekarza.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-04-09 o 08:57 |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu zmień mi wiek na 27 lat
My dzisiaj z Tż jedziemy dokupic reszte gadzetow dla małego poźniej mamy jechać do M1 do Media Marktu ![]() gossik Gratulacje dużego dzidziola i długie szyjki hihihi moja ost miala 3,5 cm a po swietach bedziemy wazyc malego
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kiepsko się dziś czuję, nadal mam doła po wczorajszej wizycie a w dodatku pokłóciłam się z TŻ Stwierdził że to moja wina że dziecko takie wielkie bo faszeruję się witaminami (biorę 2 x w tygodniu po kapsułce Prenatal DHA) i WIDOCZNIE ZA MAŁO SIĘ RUSZAM...Aha, powinnam chodzić na aerobic żeby wyskakać trochę tłuszczu u małego??? Jezu, takich bzdur to bym sama nie wymyśliła...Czuję się podle, chce mi się płakać i nie wiem jak dotrwam do porodu bo jestem tak przerażona tym wszystkim że całą noc miałam bóle brzucha i skurcze ![]() Rumiankowa, mój mały w 32 tygodniu ważył ponad 1900 czyli w normie. Teraz też twierdzi że dziecko ma prawidłową wagę i dokładnie będą sprawdzać w szpitalu przed porodem. Tylko że w moim szpitalu ZAWSZE w takich przypadkach zaniżają i jeśli teraz cc przysługuje powyżej 4200 to żadne dziecko na usg tyle nie przekracza. A w rzeczywistości może mieć i 5 i więcej ![]() Boszenka, jestem w 35 tygodniu, gdzie ja teraz mam szukać nowego gina? ![]() Esti, wczoraj dokładnie miałam 34 tc +1 czyli początek 35 tygodnia...Poprzednia wizyta była w 31 tc +1 i wtedy ważył ponad 1900. No widzisz, a mój gin uważa że skoro z OM wychodzi mi 19 maja to i tak wcześniej nie urodzę i nie ma pośpiechu Tyle że ja ostatnimi czasy miałam coraz krótsze cykle i głowy nie dam czy owulacja nie była jednak wcześniej...A usg w ogóle nie bierze pod uwagę Tak, moja szyjka niestety taka długa i szczerze to bardzo mnie to martwi. Bo jak tak dalej pójdzie to jeszcze i przenoszę a wtedy dziecko może ważyć już nie wiem ile...![]() Superzabula, cieszę się oczywiście że synek jest zdrowy ale ta waga mnie przeraża A mój szpital słynie z niedoważania noworodków i zmuszania kobiet do rodzenia sn ponad 5-kilowych dzieci. No a teraz to ja i tak nie mam wyjścia bo specjalnego wyboru szpitala nie mam. Lekarza też już nie zmienię więc pozostaje mi tylko liczenie na to że zrobią mi cc ze względu na wiek. Tylko jaką mam gwarancję...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Do tego czasu to zejdzie lakier...
, ja tak z troski po prostu 
Tylko pani Rusin coś zestresowana
a tu jeszcze tydzien nie minal
-CZY JA MOGE CIE PROSIC O WPISANIE MNIE NA LISTE MAM OCZEKUJACY

Powiedział że nie wolno im przyjeżdżać do szpitala prywatnie poza dyżurami bo nie są wtedy ubezpieczeni...Czyli jeśli będzie na dyżurze to ewentualnie byłaby mozliwość ale jeśli nie to mogę liczyć na zmiłowanie...
Ciekawe dla kogo brąz?