![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
No ja sobie właśnie poćwiczyłam i przy okazji obmyśliłam plan na jutro
![]() s - bułka razowa z szynką drobiową, jajkiem, pomidorkiem , ogórkiem, herbata czerwona, jakis owoc, łyknę kakałka- moze postaram się jeszcze o większe sniadanie, bo po nim jade na basen takze energia się przyda ![]() 2s - ser feta chudy z warzywami, jogurt musli o - kasza gryczana + sałatka warzywna + gotowane udko z kurczaka p - omlet z 2 jajek z papryką, orzechy ziemne k - twarożek z warzywami + czerwona herbata mam nadzieje, że nie jest tak źle? a wieczorem bieganie, abs i nogi ![]()
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram się poprawiać to wszytko. Ale wczoraj dosłownie w komicznych warunkach jadłam ten serek homo. Musiałam się ukrywać ![]() A z tymi biodrami już od ponad tygodnia tak mam :/ Dziękuję za ocenę ![]() ---------- Dopisano o 05:20 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cieszę się że już trochę lepiej mi wychodzi układanie posiłków ![]() Chyba schudłam ? ![]() Na wadze ego nie widać, ale po spodniach czuję... Albo mam zwidy ![]() Edytowane przez pidzamcia Czas edycji: 2009-05-21 o 04:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
U:
Śn. Owsianka z 4 łyżek płatków, połowy kubeczka serka wiejskiego, startego średniego jabłka, rodzynków, daktyli suszonych i sypnięcia musli z melasą i żurawiną + kawa z mlekiem IIŚn. Grahamka z pastą z cieciorki, salami, sałatą i rzodkiewką Ob. Kotlet mielony z pieczarkami i serem żółtym w środku, kasza gryczana - dosłownie kilka łyżek, zmuszam się do niej czasami, bo zdrowa, ale za smakiem nie przepadam ![]() Kawa z mlekiem - po obiedzie standard ![]() Pd. Budyń krówkowy z płatkami migdałowymi, pestkami dyni, masą makową i orzechami K. Niewielki kawałek śledzia, pół talerza sałatki meksykańskiej Może ktoś oceni? ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ŁAdnie,zdrowo,kolorowo,ja k zawsze ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
dziekuje za ocene i rady - sniadanko bylo pyszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
dzisiejsze R
Sniadanie; Owsianka na mleku 2% (4 lyzki owsianki, lyzka granoli z sante, połowa małego bananka, połowa duzego jabłka, 2 łyzky maslanki naturalnej) - rzeczywiscie jadlam za duzo błonnika dlatego cierpialam na wzdecia, wiec odstawiam xenee błonnik i otręby, po jakims czasie stopniowo będe dokłac otręby zeby przynajmniej lyzka do tej owsianki była 1h twistera II Sniadanie; 2 kanapki z razowym, jedna z pasta jajeczna (trójkacik hohland fit + 2 jajka) + pomidor i szczypiorek, druga z twarogiem z czosnkiem, szynka, sałata, papryką ogórkiem i szczypiorkiem + kawałek arbuza 8min buns legs arms stretch (32min) Obiad; piers z kurczaka w kostke gotowana w curry i ziołach (zostało poł z wczoraj) + 1/3 kaszy jęczmiennej + sałatka z brokuł, sałaty lodowej, pomidora, ogórka oliwy z oliwek i ciupki vinegreta.+ lód nesquik w ramach 10% odstepstwa od diety po treningu - 64kcal) Podwieczorek; serek homo natualny + garść włoskich i migdałow 12 dzien a6w (25min) Kolacja; 100g wieśniaka z ząbkiem czosnku, rzodkiewka i brokułami (zostaną z obiadu) i łyzka kaszy jęczmiennej co by dostarczyc troche węgli po treningu. |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wzdec po otrebach to moze to dlatego,ze za malo przy tym pijesz? Jak je sie duzo blonnika i malo pije to wlasnie pojawiaja sie wzdecia i zaparcia.
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
w sumei wciagu dnia pije przynajmenij 1.5 litra płytnow, zazwyczaj to mineralna i zielona herbata, ale nie pije po posiilku przynajmniej godzine no chyba ze bialkoowy posilek to nawet 2 godziny czekam, bo czytalam tu ze trzeba pozwolic bialkui polezec w zoladku bo picie w czasie jedzenia rozszpucza enzymy trawienne?! Więc jem posilek, po 2 godzinach ćwicze np godzine i po tych cwiczeniach pije 0.5litra wody i dopiero nastepny po silek. Poprawcie mnie jesli robie coś nie tak, te wzdecia mnie dobijaja
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-21 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
R z prosba o ocene
![]() Sn: owsianka(4czubate łyzki płatków owsianych,100gr serka wiejskiego,1oduzych truskawek),herbata miętowa aeroby 2sn: 2duze kromki pelnoziarnistego chleba(100gr razem)posmarowane cienko maslem,ok 100gr homo nat,4cienkie platerki wedliny z kurczaka,liście salaty lodowej,pomidor,listki bazylii, srednie jabłko O: halibut gotowany na wodzie(z przyprawami papryka ostra,chili,bazylia),dusz one warzywa-->papryka,2male cebule,garsc fasolki szparagowej,2łyzki brazowego ryzu, P:pół makreli( nie za duzo tu bedzie tej makreli? ),poł ogórka, K:kilka malych kawałków ugotowanej piersi z indyka,pół ogórka. i jak? nie za duzo tych ryb? ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-05-21 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
R
1. placki owsiane - jabłko, jajko, płatki owsiane, otręby, rodzynki 2. 4 grzanki z grahama z białym serkiem, wędliną i ogórkiem zielonym 3. makrela wędzona + sałatka z 2 pomidorów z cebulką 4. szaszłyk z grilla/może nawet dwa... - pierś z kurczaka, pieczarki, cebulka, papryka + sos jogurtowo-musztardowy (albo jogurtowo keczupowy) + sałata z sosem sałatkowym 5. serek homo naturalny Dziwny ten dzisiejszy dzień...
#136 |
Rozeznanie
|
Moje R:
Iśn: owsianka(5.5 łyzek płatków, jabłuszko, cynamon, wieśniak light)kawka IIśn:grahamka z homo nat. i kiełkami, jabłko obiad:80gr makaronu pełnoz. z tuńczykiem i warzywami podw: 1/3 makreli z warzywkami, kawka kol. homo naturalny z papryką zastanawiam się nad ilością owoców? do ilu powinnam je ograniczyc?i nie za dużo węgli do obiadu? Bardzo proszę o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
i na podwieczorek jakies NNKT Cytat:
a co do węgli - mi sie podoba moj RRRRR proszę o ocene Śniadanie; owsianka (6 łyżek płatkow owsianych, 1/2 szkl. mleka 3,2 %, 1/2 szkl. wody, łyzka slonecznika i siemienia lnianego, cynamon, ok. 80 g twarogu, ok. 100 g truskawek ( ![]() II Śniadanie grahamka 60 g z Bieluchem szczypiorkowym, pomidorem, ok. 80 g truskawek III Śniadanie (w pracy) pomidor z kilkoma łyżkami Bielucha szczypiorkowego Podwieczorek bedzie niestety jogurt naturalny ze słonecznkiem (nie mam nic innego pod reka a jestem w pracy) obiad (kolo 19.00) naepwno wpadnie mięsko gotowane + warzywka +troche makaronu pełnoziarnistego - poźniej ćwiczenia kolacja: bedzie tunczyk wsw +troche śledzia marynowanego +warzywka bardzo prosze o ocenę
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zapominaj o węglach do obiadu, reszta okej |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
To moje dzisiejsze U, może komuś się będzie chciało ocenić
![]() śniadanie: 2 kromki chleba żytniego posmarowane masłem, z jakąś wędliną, pomidorem, ogórkiem kwaszonym, szczypiorem, zapieczone z serem topionym i posmarowane ketchupem ![]() śniadanie II: taka mini owsianka : 2 łyżki czubate płatków owsianych + 2 łyżki jogurtu naturalnego + łyżeczka miodu + małe jabłko w kosteczkę + cynamon przekąska: rzodkiewka, garść rodzynek obiad: 2 kotlety rybne + kopa surówki z kapusty kiszonej i marchwi (nie lubię ziemniaków) po : 0,5 szklanki soku marchwiowego, 0,5 grześka bez czekolady podwieczorek: kubek zupy jarzynowej kolacja: kromka chleba żytniego z twarożkiem półtłustym, rzodkiewką, cebulą, szczypiorem, pomidorem, ogórkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moim zdaniem trochę maławo jakoś ![]()
![]() |
#145 |
xxyy
|
Nie wiem chyba U
I. 3 kromki chleba razowego + 50 g serka topionego + 1,5 plasterka sera zoltego + pol ogorka, jablko małe II. jogurt owocowy III. ogromne jabłko IV. pol kostki sera bialego zmiskowane z jajkiem, dwoma lyzkami cukru (podgrzane.. mniam..), kilka truskawek tak sie zastanawiam, czy 3 kromki chleba na sniadanie to duzo? postanowilam od jutra zredukowac do dwoch. wyszlo mi okropnie duzo kalorii (jakies 1500). jak jutro zobacze na wadze znowu 0,5 kg wiecej to chyba mnie trafi. wiem ze nie powinnam sie wazyc codziennie ale nie umiem. zwlaszcza jak widze ze teraz tyje w takim tempie. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- aha, jeszcze dwa kubki kawy z mlekiem 2 % ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- aha, prosze o ocenke.. wiem ze malo warzyw, ale postaram sie to jutro zmienic. czy tego wszystkiego nie jest za duzo? boje sie ze jak bedzie wiecej to zaraz bede wazyc 150 kg
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziękuję ![]() Kaszy jaglanej chyba nigdy nie jadłam, ale to mama gotuje, także mam niewielki wpływ, mogę jej coś ewentualnie zasugerować ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Moje W/U. Oceni ktoś?
![]() I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, pół banana, rodzynki, migdały i dwie łyżki serka wiejskiego. II. Kromka razowca z dwoma plastrami jajka na twardo, sałatą i ogórkiem, parę rzodkiewek. III. Jogurt naturalny z truskawkami i kostką pokruszonej gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem. IV. Kotlet sojowy gotowany w bulionie, odrobina młodych ziemniaczków posypanych koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej. 45 minut biegania V. Kromka razowca z twarożkiem, pomidorem, szczypiorkiem i listkiem bazylii. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za ocenę, a teraz będę się tłumaczyć
![]() Więc, ja przy takich jadłospisach mniej, czasem więcej przytyłam 3 kg, więc chyba nie jest za mało. Pić pije, i to dużo, do śniadania byłam kawa zbożowa z mlekiem (codziennie jest, bo lubię ![]() Ziemniaków naprawdę nie lubię, szczególnie gotowanych, ale to akurat dzisiaj nic nie dojadłam bo nie było czasu gotować, zazwyczaj jest kasza gryczana lub makaron pełnoziarnisty. Zupa oczywiście, że domowa, innych nie lubię, poza tym rodzice by mnie chyba wygonili z domu ![]() A na kolacje jem mało bo inaczej nie mogę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.