Studentki 2oo9! Świeże mięso na Uczelniach=p Obawy, wrażenia, emocje... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 15:40   #121
farbowana
Raczkowanie

Dot.: Studentki 2oo9! Świeże mięso na Uczelniach=p Obawy, wrażenia, emocje...

Cytat:
Napisane przez Ewakuacja69 Pokaż wiadomość
u nas na uczelni jest jeszcze jeden zwyczaj jak ktos obroni mgr albo inz - wynosza go z akademika na drzwiach, a pozniej wrzucaja do wody taki juz urok jeziorka na kampusie
Fajny widok i uczucie musi być

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
ja się tylko boję, że trafię na jakichś niesympatycznych ludzi, że nie będę do nich pasować, że będzie jakiś głupi wyścig szczurów. Nie żebym nie lubiła rywalizacji - w odpowiedniej dawce to bardzo urozmaica życia, ale bez przesady Wydaje mi się, że zbyt dużego wpływu na ludzi, których spotkamy, nie mamy, niestety
Chyba każda przyszła studentka ma takie obawy

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
farbowana, studiuję filologię angielską pierwszy semestr był lekki, gorzej teraz, ale jak widać u mnie w podpisie jeszcze tylko 4 egzaminy
O fajny kierunek, też chciałam kiedyś studiować filologię

Oczywiście powodzenia na egzaminach
Stary 2009-06-14, 16:07   #122
nikki999
Zakorzenienie

jak myślicie, jaka filologia by się sprawdziła najlepiej ?

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 16:17   #123
Nija_
Zakorzenienie

Ja nie mam obaw związanych ze studiami (chociaż jeszcze nie jestem pewna jaki kierunek wybiorę ). Bardziej boję się, na jakich trafię współlokatorów
No i trochę boję się, że nie znajdę pracy i nie dam rady finansowo, ale staram się myśleć pozytywnie
Stary 2009-06-14, 16:21   #124
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
No i trochę boję się, że nie znajdę pracy i nie dam rady finansowo, ale staram się myśleć pozytywnie
to jest moja najgorsza obawa

BLOG -
Stary 2009-06-14, 16:29   #125
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
to jest moja najgorsza obawa
Moja też. Jak trafię na głupich współlokatorów to najwyżej zamknę się w pokoju, włożę stopery do uszu i będę miała spokój. Gorzej z pracą

Ale chyba nie będzie aż tak źle, że złożę CV do każdego sklepu w CH i nikt się nie odezwie? Zwłaszcza, że będzie po wakacjach, czyli studenci dzienni, którzy zazwyczaj chcą zarabiać w wakacje, wrócą na uczelnię. A ja będę dyspozycyjna od poniedziałku do piątku. Mam półroczne doświadczenie, ale w pracy biurowej, byłam na stażu.

Najwyżej przez rok będę żyła na kredyt, potem zrobię sobie przerwę w studiowaniu i pojadę za granicą odpracować dług
Stary 2009-06-14, 16:29   #126
Madlenn
Raczkowanie

hehe a sklada ktos na wiecej niz 3 kierunki?:P bo mi narazie 7 wyszło i czy ktos tak jak ja idzie pracowac w wakacje zeby miec co do gara włozyc?

Edytowane przez Madlenn
Czas edycji: 2009-06-14 o 16:30
Madlenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 16:30   #127
Ewcia17
Raczkowanie

Jest tu ktoś kto ma zamiar studiować w Rzeszowie?
Ewcia17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 16:32   #128
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Moja też. Jak trafię na głupich współlokatorów to najwyżej zamknę się w pokoju, włożę stopery do uszu i będę miała spokój. Gorzej z pracą

Ale chyba nie będzie aż tak źle, że złożę CV do każdego sklepu w CH i nikt się nie odezwie? Zwłaszcza, że będzie po wakacjach, czyli studenci dzienni, którzy zazwyczaj chcą zarabiać w wakacje, wrócą na uczelnię. A ja będę dyspozycyjna od poniedziałku do piątku. Mam półroczne doświadczenie, ale w pracy biurowej, byłam na stażu.

Najwyżej przez rok będę żyła na kredyt, potem zrobię sobie przerwę w studiowaniu i pojadę za granicą odpracować dług
ja teraz pozanosiłam wszędzie i cisza

BLOG -
Stary 2009-06-14, 19:06   #129
farbowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madlenn Pokaż wiadomość
hehe a sklada ktos na wiecej niz 3 kierunki?:P bo mi narazie 7 wyszło i czy ktos tak jak ja idzie pracowac w wakacje zeby miec co do gara włozyc?
7
Stary 2009-06-14, 19:08   #130
nikki999
Zakorzenienie

to znaczy nie móc się zdecydować

BLOG -
Stary 2009-06-14, 19:28   #131
farbowana
Raczkowanie

Cytat:
to znaczy nie móc się zdecydować
Taaaaak dokładnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 19:34   #132
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

Cytat:
Ja również idąc na studia zbytnio nic nie wiedziałam Obecnie kończę pierwszy rok Też nie rozróżniałam kolokwiów od zaliczeń, wiedziałam jedynie, że egzamin to coś 'większego' Jednak szybko się wszystko załapuje i później nie ma się już takich 'technicznych' problemów Pamiętam, że pod koniec semestru też każdy się bał aby nie pomylić się przy wypełnianiu indeksu Ogólnie muszę powiedzieć, że trafiłam na fajnych ludzi (przynajmniej w mojej grupie) i nawet panie w dziekanacie są miłe i doradzają różne ciekawe rzeczy odnośnie konkretnych wykładowców. Grunt to iść na studia z pozytywnym nastawieniem, nie bać się nikogo i niczego a wszystko pójdzie gładko
pomylić się przy wypełnianiu to jeszcze nic. gorzej go zgubić
ja zdałam swój indeks po 1 semestrze i aż do samej sesji prawie nie zobaczyłam go na oczy oczywiście panie w dziekanacie (moje są okropne) cztery razy mnie odsyłały z kwitkiem, żebym popytała na roku, może ktoś go zabrał, bo one go na półke odłożyły (jakbym po tych 4 razach już tego nie zrobiła ehhh) a za piątym razem, kiedy poszłam już im nawtykać i żeby mi wyrobiły duplikat o dziwo go znalazły xd
za zgubienie indeksu poza tym chyba płaci się sporą sumkę ... no i trzeba latać po wszystkie wpisy z poprzednich semestrów od początku!

ktoś tu wspominał o technologii żywności...polecam, jak ktoś lubi ciągle zakuwać ;P w przeciwnym razie mocno się zastanówcie wiem co mówię xd

FC BAYERN - Stern des Südens

magda_aparatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:59   #133
Madlenn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farbowana Pokaż wiadomość
7

..tak wyszlo zwyczajnie w siebie nie wierzę, więc zasada "jeśli nie tutaj, to może tam mnie zechcą"

a jak dziewczyny z arbeit? ja jade do irl na niecale 2 miesiace i sie boje ze mi sie za zakwaterowanie, wyzywienie i bilety nie zwroci smieje się, ze wtedy przyjade "bogatsza o nowe doswiadczenia" niestety nie funty
Stary 2009-06-14, 20:39   #134
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewcia17 Pokaż wiadomość
Jest tu ktoś kto ma zamiar studiować w Rzeszowie?
Kiedyś się tam wybierałam. W gimnazjum baardzo chciałam być pilotem airbusów i zaplanowałam sobie, że skończę Politechnikę Rzeszowską, bo to jedyna uczelnia państwowa w Pl, która kształci pilotów cywilnych. Dzięki Bogu przeszło mi

Cytat:
Cytat:
a jak dziewczyny z arbeit? ja jade do irl na niecale 2 miesiace i sie boje ze mi sie za zakwaterowanie, wyzywienie i bilety nie zwroci smieje się, ze wtedy przyjade "bogatsza o nowe doswiadczenia" niestety nie funty
Ja składam na 8 Ale to raczej nie z niezdecydowania. Skłanam na PW (a tam można wybrać 5 kierunków) + SGGW + 2 na UW

A co do pracy... Złożyłam CV w sklepach u mnie w miasteczku i w pobliskim mieście, prawie miesiąc temu. I nic. Jakiś tydzień temu rozniosłam CV dokąd się dało w Łodzi i czekam W każdym razie o pracę ciężko, więc ciesz się swoją Irlandią I jeszcze język możesz podszkolić, i trochę pozwiedzać A co to za praca?
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 21:30   #135
Madlenn
Raczkowanie

Hehe mam kolege na lotnictwie w Rzeszowie własnie Pamietam ze jako jedyny ze szkoły zdawał rozszerzona fizyke :P

O, nie składam na najwiecej ;d Ja i tak mysle, ze mam marne szanse na studia dzienne na panstwowej uczelni moze jeszcze u mnie w miescie bym sie dostala(ale nie skladam, bo to jest żart a nie studia )...ale we wro, bedzie cieniutko...

Dr Cuddy zycze zeby sie odezwali w koncu A takie tam kelnerowanie i porządek w restauracji
Stary 2009-06-14, 21:40   #136
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

ja złożyłam na 3 kierunki na jednym wydziale

a powiedzcie mi Doświadczone Koleżanki, o co loto z ta całą inauguracją ? xD

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 21:42   #137
q_kaska_q
Zadomowienie

ja rowniez wybieram sie na studiaale wszytsko zalezne od wynikow matury a z tymi cienko
chce isc na socjologie .lub turystyke w Krakowie , najchetniej na dzienne ale jesli nie to zaoczne
Ludzi i atmosfery jakos obecnie sie nie obawiam. Najbardziej w tej chwili boje sie wynikow i potem rekrutacji bo boje sie ze na studiach zaocznych sobie nie poradze...ZNaczy mzoe bede zdawac z roku na rok tylko ze w tygodniu praca w weekendy. Dodatkowo wie ze jak pojde na dzienne to nie ma sily zeby kogos fajnego nie poznala ale gorzej na zaocznych . Wydaje mi sie ze na zaoczynch kazdy ma swoje zycie i na studia przychodzi zeby tyko odbebnic i natlok zajec sprawi ze nie bedzie czasu na nawiazywanie nowych znajiomosci i posiadanie zycia towarzyskiego..

Obecnie nie moge znalezc pracy. Moi rodzice twierdza ze po prostu nie chce... a ja bardzo chce;/ roznosze cv i pytam sie o prace a pracy brak;/ Zycie jest ciezkie;/

koty
q_kaska_q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 22:59   #138
sydunia
Zakorzenienie

[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;12759302]Kiedyś się tam wybierałam. W gimnazjum baardzo chciałam być pilotem airbusów i zaplanowałam sobie, że skończę Politechnikę Rzeszowską, bo to jedyna uczelnia państwowa w Pl, która kształci pilotów cywilnych. Dzięki Bogu przeszło mi

Ja składam na 8 Ale to raczej nie z niezdecydowania. Skłanam na PW (a tam można wybrać 5 kierunków) + SGGW + 2 na UW
[/QUOTE]Po naszej fizyce nie chcesz nic ścisłego?

A UŁ?

Ja też składam na 8 kierunków, a zdecydowana jestem bardzo Wszystkie są ze sobą powiązane i również składam na 5 kierunków na PW, ale dostać mogę się tam tylko na 1, więc miejsca nikomu zabierać nie będę
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 23:22   #139
Ilena
Zakorzenienie

ja miałam już tyle pomysłów na siebie nie jestem zdecydowana .. wiem że idę na zaoczne na dzień dzisiejszy są finanse i rachunkowość :P ale uwierzcie mi szybko się wszystko u mnie zmienia :P

było juz: kosmetologia, pedagogika ( przedszkolne ) , psychologia. technologia zywnosci, dietetyka, wychowanie fizyczne :P wiec jak widać w ciągu pół miesiąca wiele może się zmienić .. nie wiem czy jest ktoś tak niezdecydowany jak ja
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 23:41   #140
Madlenn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
ja złożyłam na 3 kierunki na jednym wydziale

a powiedzcie mi Doświadczone Koleżanki, o co loto z ta całą inauguracją ? xD

z tego co wiem to jest takie hmm rozpoczęcie roku dostajesz indeks itepe ale moge sie mylic
Stary 2009-06-15, 07:55   #141
Roxana188
BAN stały

Cytat:
ja 5 miesięcy jestem na stażu, będę miała na mieszkanie na pół roku ale chciałam se laptopa też kupić;/ poszukam jakiejś roboty na weekendy
Roxana188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 07:57   #142
oliviaoO
Rozeznanie

U nas było spotkanie organizacyjne, a kilka dni później inauguracja Na tym spotkaniu dostaliśmy plany zajęć i jakieś ogólnikowe informacje, których nie pamiętam Natomiast na inauguracje szło kilka wybranych osób z roku jako reprezentacja Ale na każdej uczelni może wyglądać to inaczej

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 08:01   #143
Roxana188
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
ja miałam już tyle pomysłów na siebie nie jestem zdecydowana .. wiem że idę na zaoczne na dzień dzisiejszy są finanse i rachunkowość :P ale uwierzcie mi szybko się wszystko u mnie zmienia :P

było juz: kosmetologia, pedagogika ( przedszkolne ) , psychologia. technologia zywnosci, dietetyka, wychowanie fizyczne :P wiec jak widać w ciągu pół miesiąca wiele może się zmienić .. nie wiem czy jest ktoś tak niezdecydowany jak ja
jest jest, ja mam to samo ostatecznie chciałam na pedagogikę ( żeby coś bez matmy ) kosmetologia też była ;p turystyka, fizjoterapia, dziennikarstwo i komunikacja społeczna ii...ostatecznie zarządzanie specj. psychologia biznesu, stwierdzilam, że wszystko po tym będę mogła robić, jeśli oczywiście skończę

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez q_kaska_q Pokaż wiadomość
ja rowniez wybieram sie na studiaale wszytsko zalezne od wynikow matury a z tymi cienko
chce isc na socjologie .lub turystyke w Krakowie , najchetniej na dzienne ale jesli nie to zaoczne
Ludzi i atmosfery jakos obecnie sie nie obawiam. Najbardziej w tej chwili boje sie wynikow i potem rekrutacji bo boje sie ze na studiach zaocznych sobie nie poradze...ZNaczy mzoe bede zdawac z roku na rok tylko ze w tygodniu praca w weekendy. Dodatkowo wie ze jak pojde na dzienne to nie ma sily zeby kogos fajnego nie poznala ale gorzej na zaocznych . Wydaje mi sie ze na zaoczynch kazdy ma swoje zycie i na studia przychodzi zeby tyko odbebnic i natlok zajec sprawi ze nie bedzie czasu na nawiazywanie nowych znajiomosci i posiadanie zycia towarzyskiego..

Obecnie nie moge znalezc pracy. Moi rodzice twierdza ze po prostu nie chce... a ja bardzo chce;/ roznosze cv i pytam sie o prace a pracy brak;/ Zycie jest ciezkie;/
a do jakiej skoły idziesz?;> ja też do Krk
Roxana188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 09:00   #144
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roxana188 Pokaż wiadomość
jest jest, ja mam to samo ostatecznie chciałam na pedagogikę ( żeby coś bez matmy ) kosmetologia też była ;p turystyka, fizjoterapia, dziennikarstwo i komunikacja społeczna ii...ostatecznie zarządzanie specj. psychologia biznesu, stwierdzilam, że wszystko po tym będę mogła robić, jeśli oczywiście skończę
\
dobrze wiedzieć że nie jestem sama .. u mnie już wszyscy wiedzą na co idą i kogo nie spotkam to się pyta i jak odpowiadam że nie wiem to się dziwią że nie wiem potem mówie że na zaoczne a oni wielkie oczy .. ostatnio byłam u babci a że ona ogłada telewizje Trwam to kazała mi do Torunia do Rydzyka złożyć xD
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 09:15   #145
peggy_blue
Zakorzenienie

mogę dołączyć?
też nie jestem jeszcze w pełni zdecydowana, waham się między prawem, psychologią i pedagogiką, zresztą to wiele zależy od wyników matury, wtedy dopiero będę się zastanawiać. Mam takie same obawy jak większość z Was, chciałabym znaleźć fajnych znajomych, ale jednocześnie, żeby te licealne się nie porozpadały... haha i cieszę się, że nie tylko ja jestem całkowicie nieuświadomiona co do tajemniczych kół, zaliczeń ćwiczeńi innych nazw z piekła rodem
Cytat:
.. ostatnio byłam u babci a że ona ogłada telewizje Trwam to kazała mi do Torunia do Rydzyka złożyć xD
o to to! moja babcia jeszcze się nie pogodziła, że odrzuciłam jej propozycję składania tam, meczy mnie przy każdym spotkaniu
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 09:17   #146
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
mogę dołączyć?
też nie jestem jeszcze w pełni zdecydowana, waham się między prawem, psychologią i pedagogiką, zresztą to wiele zależy od wyników matury, wtedy dopiero będę się zastanawiać. Mam takie same obawy jak większość z Was, chciałabym znaleźć fajnych znajomych, ale jednocześnie, żeby te licealne się nie porozpadały... haha i cieszę się, że nie tylko ja jestem całkowicie nieuświadomiona co do tajemniczych kół, zaliczeń ćwiczeńi innych nazw z piekła rodem
a co zdawałaś ?

BLOG -
Stary 2009-06-15, 09:25   #147
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
U nas było spotkanie organizacyjne, a kilka dni później inauguracja Na tym spotkaniu dostaliśmy plany zajęć i jakieś ogólnikowe informacje, których nie pamiętam Natomiast na inauguracje szło kilka wybranych osób z roku jako reprezentacja Ale na każdej uczelni może wyglądać to inaczej
u mnie z kolei było tak, że po prostu 1 października przyszliśmy na uczelnię i od razu na normalne zajęcia, plan zajęć mieliśmy wrzucony na stronkę (szał ciał, wszystkie obce twarze, budynek wielki i w ogóle nie poznany, a ja mam trafić do sali wykładowej... ). Po jakimś tam czasie była ta cała 'immartykulacja' ;] z wręczaniem nam indeksów przez dziekana.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2009-06-15 o 09:27
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 09:28   #148
farbowana
Raczkowanie

Cytat:

ja taka byłam
Stary 2009-06-15, 09:28   #149
Ja Sowa
Przyczajenie

Ja na 98% bede składała na ekonomie na UE Kraków ;] zaocznie;
miałam rok przerwy, uzupełniłam swoje cv w kilka pozycji i czas znowu sie uczyć ; ludzie z mojego rocznika z gimnazjum beda juz robic licencjat, a ja pierwszak dopiero
co do kierunku mam jeszcze pewne obiekcje czy dobry wybór, od kilku miesięcy siedze na forach:"edukacja" etc, gwałce ludzi na n-k żeby sie przekonać co do słuszności zwłaszcza jeśli chodzi o prace po, opinie różne, przeważnie pozytywne, co jednak przeczy temu co czytam w wątku"skończyłam studia i jestem bezrobotna" na plotkowym ...

czas pokaże czy bede załować

pozdrawiam
Ja Sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 09:31   #150
peggy_blue
Zakorzenienie

Cytat:
a co zdawałaś ?
j.polski
j.angielski
historia
i Wos
wszystko rozszerzone, z tym ze wos wpisałam jako dodatkowy, kiedy byłam jeszcze bardzo napalona na prawo, a potem... tak jakoś mało się go uczyłam
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości