![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koncert Madonny a uczucia religijne
Z poszanowaniem praw mniejszości
![]() Cytat:
No niemal spiskowa teoria dziejów. Rozumiem, że brali w tym udział Żydzi i Masoni? I jak? Wystarczająco silę się na elokwencję? Już obraziłabyś mnie wprost - to jakoś uczciwiej.
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie. Ograniczenie praw wiekszosci do wyrazania sie nie jest prawem mniejszosci.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Ależ ja nie ograniczam niczyjego prawa do wypowiadania się. Apeluję tylko o zrozumienie i poszanowanie poglądów innych.
I jak całkowicie akceptuję (co więcej: rozumiem, bo sama też nie lubię Madonny) zdanie Evy to jednak będę "zwalczać" brak chęci zrozumienia wpływu Madonny na tę mimo wszystko dość istotną dziedzinę życia (u wielu ludzi) jaką jest kultura popularna.
![]() |
#124 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]()
Nie bardzo rozumiem tą burzę w szklane wody w powodu przyjazdu pani Ciccone (nie nic mnie nie boli... dla mnie ona była Ciccone już 25 lat temu) do Polski... oto nareszcie normalny kraj, który ma swoje zdanie... komuś się nie podoba jej przyjazd... wspaniale... czyż to nie siła demokracji, że ktoś może powiedzieć, mnie się pani Ciccone nie podoba, i już i sobie jej nie życzę !!!!
Prawo demokracji jak najbardziej !!! Co do wpływu pani Ciccone, na UWAGA - cytuję - Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą, bojkot pierwsza klasa, ahahaha xD Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2009-07-15 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzasz trochę?
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Ci co mają już bilety i tak pójdą.( ja biletu nie mam i nie pójdę
![]() Wyznaję zasadę nieuprzykrzania sobie życia czyli tego dnia nie będę słuchać radia lub oglądać telewizji na kanale, na któym będzie transmitowany ten koncert i po sprawie. Mniej zbędnych emocji= nerwy w lepszym stanie
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Przeciez to jej nazwisko, czyz nie
![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
|
![]()
Przepraszam za OT...
![]() Fajnie, nareszcie komuś jest mnie żal, dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Ojej... no, nie przesadzam... siła przyzwyczajeń. ![]() Jasne, jak każdy na Wizażu a nawet na świecie, nie znam człowieka bez problemów... dzisiaj rano jakiś gościu auto zaparkował tak, że wyjechać z parkingu nie mogłam... no i się trochę wkurzyłam... poza tym, coś mi kawa nie smakuje, chyba za dużo cukru dałam ![]() Koniec OT ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Jakby Madonna czytała ten wątek to chyba by była z siebie dumna. W końcu tyle się o niej mówi hihih i to tylko na Wizażu a jakby wziąć zebrać do kupy wypowiedzi z całej Polski to mogłaby się poczuć jak królowa (ups królowa może być tylko jedna
![]() Nie mogłam się powstrzymać heheheh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taak, Madonna może być z siebie dumna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Ja nikomu nie zabraniam wypowiedzi niech sobie gadają, śpiewają itd. tylko uważam, że to zbędna histeria jest najzwyczajniej w świecie;]
Chłyt marketingowy zadziałał skoro o koncercie Madonny rozmawiają i emocjonują się ludzie, których ona drażni, nie interesuje, wzbudza negatywne emocje.
"Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą" Edytowane przez bibrzok87 Czas edycji: 2009-07-16 o 10:52 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
bez urazy
ale czy wy naprawdę myślicie, że Madonna (vel "pani Ciccone ![]() przecież to śmieszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
akurat wczoraj czytalam artykul w newsweeku ktory dotyczyl tego calego zamieszania wokol jednego koncertu..nie potrafie tego ogarnac...ze niby madonna jest obrazoburcza?? moim zdaniem nie jest...masa ludzi czeka na ten koncert..a tu takie akcje radykalni katolicy odstawiaja, pcha sie tam jeszcze ktos z LPR_u no litosci...ktos tam nosi sie z zamiarem odprawienia mszy przed koncertem ..szok....KK wczoraj bodajze wydal oswiadczenie zabraniajac organizowania tejze mszy i jakiejkolwiek innej ktora mialaby podobna intencje...
szopka na resorach...i smiech na sali
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To juz abstrahujac od tego, ze dla mnie ta rozmowa w okol tej pani sie nie kreci, tylko granic wolnosci wypowiedzi raczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
To wie na pewno, bo tego dnia ma urodziny.
![]() Edit: urodziny ma dzień później, 16 sierpnia, zawsze mi się daty pierniczą.
Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-07-16 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
niezły wątek
![]() co do samych manifestacji - dla mnie to wariactwo :/ Dodam, że jestem katoliczką, wierze w Boga... a mimo wszystko na koncert się wybieram i cóż z tego?
![]() |
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie, ja po prostu ciągle nie rozumiem, jak dyskusja nt. jej poziomu artystycznego ma się do pytania "W jaki sposób koncert Madonny obraża uczucia religijne katolików". Co do tego, że obraża - żadna nowość, Madonna od początku obraża każdego, kto tylko 'pozwala' się obrażać. I nigdy nie ukrywała, że opiera na tym karierę + ma z tego tytułu niemałe pieniądze. Nikomu nie każę jej uwielbiać, nikomu nie zabraniam jej nienawidzić - ale IMHO nazywanie jej dnem artystycznym to jest ignorancja i tyle. Czy dno artystyczne utrzymałoby się na rynku przez blisko 30 lat? Czy dno artystyczne byłoby pozytywnie oceniane przez wielu wpływowych recenzentów i dziennikarzy muzycznych z Rolling Stone'a (no darujcie, ale jeśli oni nie mają pojęcia o muzyce, to kto ma?*)? Czy dno artystyczne zaśpiewałoby piosenkę, która dostała Oscara? Przecież ta piosenka nie zaśpiewałaby się sama. Czy dno artystyczne byłoby w stanie od lat angażować się w wiele projektów artystycznych, jakimi są filmy/koncerty/nagrania muzyczne? Czy dno artystyczne byłoby w stanie stworzyć 8 tras koncertowych dopracowanych w każdym szczególe, zadbać o doskonałą choreografię, stroje i klimat? (przykłady: http://www.youtube.com/watch?v=inBMxTa9qeQ http://www.youtube.com/watch?v=dlpvQLQL-j0 ) Czy dno artystyczne otrzymałoby 5 nominacji do Oskara za piosenkę? Czy dno artystyczne otrzymałoby Złoty Glob za rolę dla najlepszej aktorki w musicalu (pragnę tu podkreślić, że otrzymała nagrodę za śpiewanie, gdyby do kogoś nie docierało)? Czy o dnie artystycznym mówiłoby się (nawet dzisiaj jakiś dziennikarz muzyczny komentujący jutrzejsze wydarzenie to powtórzył), że każdy człowiek powinien (proszę nie brać słowa 'powinien' zbyt dosłownie, bo pewnie będą niedomówienia) zobaczyć jej koncert chociaż raz w życiu? Dla mnie twierdzenie, że ona jest dnem artystycznym jest niczym innym, jak tylko ignorancją. Bo jak inaczej nazwać postawę: "Ja jej nie lubię, więc ona jest dnem artystycznym"? Cóż, ja też na przykład nie przepadam za futurystami. Nie podoba mi się to, co tworzą. Ale nie odmówię im tego, że są artystami. Aczkolwiek pewnie wiele osób nadal będzie negowało szanowanych dziennikarzy muzycznych, którzy pracują w zawodzie dłużej, niż trwa kariera Madonny ![]() * na życzenie mogę cytować recenzje i komentarze odnośnie jej pracy (płyt, filmów) i podać autorów. Z największą przyjemnością zacytuję fragmenty mówiące o tym, że ona 'dobrze śpiewa'. Tylko z takimi prośbami szybko, dopóki mam różne biografie w domu. Dla mnie to jest po prostu śmieszne, żeby porównywać kogoś, z kim w środowisku muzycznym artyści się liczą, z Dodą czy Feel(em?). Wpływ Madonny na popkulturę, videoklipy i koncert jako widowisko artystyczne (a nie 'odklepanie' kilku piosenek byle jak; zresztą wypowiadali się o tym przy okazji konceru U2 dziennikarze muzyczni, z tego co pamiętam z Trójki, ale nie kojarzę tych nazwisk, jeśli ktoś oglądał tvn24 przed koncertem U2 to mam nadzieję, że słyszał) jest niepodważalny. Natomiast radziłabym przystopować z uogólnieniami. To, że lubię sobie posłuchać (podaję tylko swój przykład) kilku jej pierwszych płyt, to nie znaczy, że automatycznie lubię jej najnowsze nagrania, a już na pewno nie oznacza to, ŻE ONA JEST DLA MNIE JAKIMKOLWIEK WZOREM DO NAŚLADOWANIA, jak niektórzy tutaj sugerują. -- Przykro mi za ten świadomy offtop i jestem świadoma jego ewentualnych konsekwencji ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2009-08-14 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() powiem więcej ![]() ![]() ![]() mohery sobie manifę urządzą, w telewizji będzie o czym gadać a ja się będę bacznie przyglądać jak "wierzący" kraj walczy z grzesznicą i skandalistką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
|
Cytat:
Bo mówimy o beztalenciu, które nie ma poprawnej nawet skali głosu i rzekomo śpiewa. Obraża uczucia religijne na każdym możliwym kroku, a zwłaszcza przed: * wydaniem nowej płyty * trasami koncertowymi Filmy z jej udziałem wzbudzają tylko i wyłącznie pożałowanie, bo nawet aktorką jest żadną.... Argentyńczycy do tej pory są oburzeni jej kreacją Evity. Jest produktem marketingowym i to wszystko czym jest.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
OJ Eva daj juz spokój z tym wygłaszaniem swoich ocen jakbyś wszytskie rozumy pozjadała ,zostań pastorem i nawracaja tych dookoła siebie.
Nie wiem boli cie coś np. zdanie innych czy może menopauza ?? Jestem o krok od zakupienia biletu i pojechania na koncert ![]() cholerka ,ze tez wczesniej tego nie zorganizowalam grrr ktoś chętny ?? ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-08-14 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie wejszłam, paczę... Madonna, o, fajnie. Pewnie znowu się katolicy z ateistami zetną.
Dla mnie sprawa prosta jest. Katolicy, dla których koncert Madonny to tragedia, okropność, pogwałcenie wszelkich zasad itd. mogą iść sobie do kościoła. A inni ludzie, którzy chcą się normalnie pobawić i zobaczyć Madonnę niech idą na koncert. Dalej nie pasuje? To szable w dłoń i do boju, bo innego rozwiązania chyba nie ma. Albo się pogodzicie albo powybijacie. Szczerze mówiąc to już się śmieszne robi. Nie wszyscy w naszym kraju to katolicy. Są też ateiści i wyznawcy innych religii też są. I każdego prawda trzeba szanować, a nie tylko katolików, bo Polska to jest tylko ich kraj. Nieswojo się można w tej Polsce poczuć, oj nieswojo.
Edytowane przez Avv Czas edycji: 2009-08-14 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.