|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zonaty kochanek
Cytat:
![]() Może nie chce być kojarzony z czymś takim jak zdrada, ma do tego prawo oraz do wyrażenia niechęci do tego typu zachowań. To bardzo małostkowe [patrz wyboldowane], a przecież nie o to chodzi, więc nie wiem skąd ci to przyszło do głowy. Jeśli chcesz trzymać się tylko odpowiedzi na pytanie to twój wybór, ale pozwól innym mieć odmienne zdanie i poglądy. Tak jak napisałaś Nic nikomu do tego |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dowie się po czasie, że istnieje żona (i być może nawet przychówek) i pomimo tej (już) wiedzy nadal będzie "na trzeciego" to znaczy, że chce być tą drugą → ot, wolna wola
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#125 | |||
|
Wtajemniczenie
|
odnosi się to tylko do kochanek, czy do kobiet, które padły ofiarą gwałtu również?
Powalająca mądrość tego powiedzenia, powala mnie od lat. Powielajmy dalej szkodliwe stereotypy i same sobie nóż w plecy wbijajmy, a co![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do reszty, weźcie pod uwagę, że niektórym to zwisa i powiewa, czy facet jest wolny czy zajęty. Ona chce fajnego seksu i miłych spotkań, on również, spotykają się i oboje mają co chcą. O żadnych ochłapach nie ma mowy, w sytuacji gdy kochanka nie marzy o stałym związku, albo może sama ma męża. Nie czaje tego roztrząsania winy, kochanka czy mąż. Jak facet nie chce zdradzić to nie zdradzi, chce, to znajdzie okazje nawet pracując po 16 godzin dziennie z facetami na budowie. poza tym co do tego, że kochanka służy do tego tylko żeby z nią seks uprawiać. No niekoniecznie, kochanka może być świetnym kompanem do rozmów, wypadów za miasto, czego sobie chcecie. Seksu również. To odnośnie tej wypowiedzi: wierze, że fajniej by było gdyby świat był taki czarno biały, ale nie jest.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-06-13 o 15:50 |
|||
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
To powiedzenie jest mi znane tylko w odniesieniu do kochanek, nie miałam na myśli ofiar gwałtu i jestem na 90% pewna, że wiedziałaś o tym.
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() A tak wogóle to po co komu taki pies, który nie będzie zdradzał wtedy jeśli żadna mu nie ulegnie ![]() :conf used:Rozbraja mnie takie myślenie kobiet.
|
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czy tak jest całkowicie bzdurne i krzywdzące.
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba oczywiste, że żadna kobieta z góry nie zakłada, że facet ją będzie zdradzał i nie zakłada od razu, że akurat jej facet będzie tym złodziejem, który się połaszczy tylko dlatego, że akurat trafiła się okazja. Gdyby kobieta wcześniej miała taką wiedzę, to wątpliwe, że związałaby się z takim typkiem, proste
|
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a jeśli chodzi o kochanki, to naprawdę wszystkie szczęśliwe drugie żony są pozbawionymi własnej wartości sukami rozkładającymi nogi przed ochłapami? Jak ktoś słusznie zauważył świat nie jest czarno biały. I nie tylko mężowie zdradzają. Mężatki tak samo. Są rozwody i powtórne małżeństwa. I nigdy nie wiadomo czy coś takiego nie spotka nas, albo kogoś z naszych bliskich. Dlatego nie używam tak kategorycznych określeń. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2009-06-13 o 16:13 |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja myślę przede wszystkim, że sami sobie tworzymy okazje. Kobiety to nie jabłka na drzewie, tylko ręką sięgnąć. Najpierw miły flirt, niewinne uśmiechy, komplementy.... i tak od nitki do kłębka.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2009-06-13 o 16:14 |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
A po co mieszasz w to żony?
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
hah jaka wojna :p
Zawsze będą wojenki w kontrowersyjnym temacie, kiedy nie mamy opisanej konkretnej sytuacji. Aczkolwiek trudno wyobrazić mi sobie sytuację, w której kochanka byłaby stroną poszkodowaną. Ojciec mojej koleżanki miał 2 kochanki w jej wieku. Nie wiedziały o sobie nawzajem. Oczywiście mama też o niczym nie wiedziała. Na domiar złego, jedną z kochanek była żona zmarłego brata ojca. Dlatego mama koleżanki nic nie podejrzewała - było to dla niej naturalne, że po śmierci brata ojciec spędza czas z jego żoną, aby ją wesprzeć, pocieszyć. Tymczasem mieli gorący romans. Drugą kochanką była jego sekretarka. Matka dowiedziała się wszystkiego w jedną noc, czytając smsy, dzwoniąc do tych dziewczyn. W smsach mąż nazywał ją 'brzydkim chłopcem'. Dowiedziała się o tym, że zarabiał 5 razy więcej niż jej mówił. Ogólnie sprawa paskudna, automatycznie stawiam siebie w sytuacji mojej koleżanki. Fatalna sprawa. Kochanki do pieca.
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
mowie o drugich zonach - tych, które były kiedyś kochankami. Sama znam kilka małżeństw, gdzie jedna ze stron, albo i obie są po nieudanych pierwszych związkach małżenskich a w kolejnych żyją szczęśliwie. Sama jestem z takiego związku i w życiu nie pomyślałabym o mojej mamie, że jest suką. |
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
Wiem wiekszosc z obecnych spalilaby mnie na stosie i pewnie macie racje. Jest jedno "ale" doskonale zdaje sobie sprawe,ze krzywdze jego zone i dzieci a i tak nie potrafie powiedziec dosc,wiem ze to zadne wytlumaczenie ale jak sie widuje mezczyzne codziennie w pracy to naprawde trudno zapomniec.
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Stasiek mądrze prawi... oczywiście według mnie
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W taki razie po co był Twój pierwszy post?? |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, przecież to prowokacja. Czemu się wciągacie? Ogólnie - temat wałkowany był nie raz, po co to ciągnąć?
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem myślenia w stylu, że faceta zdradza, bo jakaś niegodziwa kobieta go pokusiła, a on biedaczek, gdyby nie ta niegodziwa prowokatorka to jest w sumie idealnym mężem, bo taki tok myślenia bije z tego głupiego powiedzonka.
|
|
|
#143 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Większość kobiet nie chciałaby się znaleźć w sytuacji zdradzanej żony dlatego mają takie zdanie na ten temat. A Fresa ma rację, siebie też krzywdzisz dlatego to jest najlepszy moment na wycofanie się z niezręcznej sytuacji. Sama na początku wspomniałaś, że to była niezobowiązująca znajomość, czyli on nie chciał odchodzić od żony, może chciał uciec od codzienności, poczuć smak zabawy. Skoro czujesz, że już nie wystarcza Ci bycie tylko kochanką a on nie robi nic w tym kierunku żeby odejść od żony, to przestań o nim rozmyślać i postaraj się o przeniesienie o którym wcześniej wspomniałaś
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wydaje mi sie,ze nie rani "kochanki" dopoki w gre nie zaczna wchodzic uczucia - a jak zaczna to kazda konczy tak samo - porzucona ze zlamanym sercem; a facet ktory zdradza i tak bedzie zdradzal, jak nie z ta to z innaja zreszta mam swoja teorie, ze jestesmy tylko ludzmi i np niewierze w malzenstwo; kazdy facet w koncu zdradzi jezeli bedzie wiedzial ze nie moze...po roku, 5 latach lub 25...; kobiety tez sa ludzmi, ale znacznie czesciej opieraja sie pokusom i tak naprawde "mecza" na sile w zwiazkach ktore juz sie wypalily
All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. Edytowane przez Ciarra Czas edycji: 2009-06-13 o 18:22 |
|
|
|
|
|
#146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami sytuacja sie wymyka spod kontroli. po prostu. Cytat:
A na "T" to tramwaj staje. ![]() Cytat:
] i zapewne plątają się dzieci w całym temacie... Jasne, można ale wcale nie jest to takie proste. Niestety, ale [tak myślę-może się mylę?!] z wygody [pozornej] ludzie najczęściej brną w romanse i zdrady, bo jest to mniej hm, kłopotliwe? ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;12741924]Dziewczyny, przecież to prowokacja. Czemu się wciągacie? Ogólnie - temat wałkowany był nie raz, po co to ciągnąć?[/QUOTE] Bo fajny jest, taki życiowy. ![]()
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jesli tak, to zawsze jest sposób - możesz rzucic pracę i wtedy będziesz moralnie szczęśliwsza (o ile faktycznie nie chcesz dalej rozwalać cudzej rodziny).
|
|
|
#148 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Uważam je za równie niedorzeczne jak to, że apetyt rośnie w miarę jedzenia (u mnie jakoś maleje )Możemy przejść na "Pani" jeżeli to ułatwi odpowiedź ![]() No właśnie, niestety. Tutaj się z Tobą absolutnie zgodzę. Tylko niech później nie dorabiają do tego żadnej zbędnej ideologii. |
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, nie wierze w to co czytam
![]() Stawiam, się na miejscu żony i mnie krew zalewa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

. Mam się bać, że ktoś mnie zaatakuje lub wyśmieje, bo wydaje mu się, że mam taki pogląd, a nie inny? Nic nikomu do tego. Autorka zadaje pytanie więc oczekuje odpowiedzi i tylko o tym powinien być wątek.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Współczuje jego żonie.