nie umiem tego zaakceptować. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-21, 00:27   #121
lc0ne
BAN stały

Dot.: nie umiem tego zaakceptować.

...
lc0ne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 01:08   #122
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

To ja moze tak z zycia wziete: z takiego wynajmu "bo na dwoje taniej" to ja mam bratowa ;P F

Co bym zrobila w takiej sytuacji? Pewnie bylabym zazdrosna, ale ja niestety wiem, ze chocby sie walilo, palilo i mialby pod mostem mieszkac nie wynajalby mieszkania z jakas XYZ... balby sie wlasnie scen zazdrosci itp, itd.
Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
A tak serio, dla mnie zaufanie składa się w 90% z czystego naiwnego zaufania a w 10% z świadomej sprytnej i dyskretnej kontroli
O ile dobrze rozumiem ta kontrole to sie zgodze (ale dodalabym <o ile dobrze rozumiem!> ze tez z przypadkowej)... no bo jezeli znajduje bawiac sie jego komorka (naprawde, bawiac, ustawiajac przypominia w stylu "obudz mnie", "zadzwon do mnie", "przypomnij mi o") kobiece dane, godzine spotkania i adres, a pozniej widze blankiecik z tym samym adresem i danymi osoby wypisujacej.... bedacy blankiecikiem ubezpieczenia nowego auta firmowego ("Kochanie! Zobacz, bede jutro jezdzil nowiuskim autem! Z tego roku! Rozdziewicze je!"), to ciezko nie zdobyc chociaz kapki prawdziwego zaufania wynikajacego z przypadkowej kontroli.

Maciupki offtopik: dobrywieczor wyrakos... *przyglada sie awkowi* eee... soczewka Ci wypadla :P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 02:24   #123
lara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez winogrono Pokaż wiadomość
Od zawsze mnie zadziwia nieograniczona fantazja kobiet...

To że ma się wprowadzić jakaś kobieta przecież niczego nie przesądza. Może się okazać nieatrakcyjną/głupią/lesbijką/konsekrowaną dziewicą/przyszłą zakonnicą.

To że Ty nie masz zaufania do swojego TŻ to niestety ale wyłącznie Twój problem. Swoją drogą ciekawe na czym budujesz związek skoro zaufanie to bazowa podstawa każdego związku.

Współczuję Twojemu TŻ
No w obliczu tego, co Autorka napisała wyżej, to chyba nie jemu należy współczuć
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 09:43   #124
florunia1010
Raczkowanie

Ja bym to ujęła tak- nie ma sensu z góry kończyć związku- daj się tej sytuacji rozwinąć. Jeśli do czegoś między nimi dojdzie- wierz mi, od razu to zauważysz. Wtedy będzie powód żeby się rozstać. Póki co, powinnaś to potraktować jako sprawdzenie waszego związku. Przeszkód w związkach nie wolno omijać- będziesz mu tak każdą laskę sprzed drogi usuwać "bo coś może zajść"? Przeszkodom trzeba stawiać czoła. Jeśli on się sprawdz i w tej sytuacji to może da ci tym samym powód żeby mu zaufać? Także nie stresuj się, pomyśl o tym mądrze a byćmoże wyjdzie to Twojemu związkowi na dobre.
Pozdrawiam i życze siły z walką z zazdrością.
florunia1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 09:58   #125
Onetta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sswweett Pokaż wiadomość
Dla wielu z was to pewnie nic wielkiego. Wkońcu wasi mężczyźni mieszkają na sublokatorce z innymi osobami.
Ale jak się czujecie jeżeli wasz facet mieszka z kobietą.
Nie znajomą ze swojej miejscowości, nie koleżanką ze studiów , nie siostrą , ale obcą kobietą po której niewiadomo czego można się spodziewać.

Mój facet , od kąd z nim jestem mieszka z kolegami.
Uważam że to normalny układ i zazwyczaj z takim się spotykałam, ewentualnie z siostrą albo koleżanką z dzieciństwa która jest bardziej jak kumpel niż jak kobieta ;D
Co oczywiście teżmnie śmieszy bo wotoczeniu mojego faceta , takpowstały ze 2pary - niby nic ,mieszkają ze sobą 2 lata , przeważnie w związku i nagle okazuje się że przypadkowy sex, pozniej jakos tak wychodzi że są razem.
Teraz poinformował mnie że prawdopodobnie zamieszka z nimi koleżanka właścicielki - i nie umiem z tym normalnie funkcjonować.
Tym bardziej że mu nie ufam... a co dopiero jak będzie sobie mieszkał z jakąś nieznaną nam babą.
I zamiast mieszkać ze mną będzie mieszkał sobie z inną , która może mieć nawyk lażenia po domu w gaciach , wychodzenia z łazienki w ręczniku , może lubi pokokietować sobie facetów ...Będzie sobie jadł z nią śniadanka i kolecja i bóg wie co jeszcze.
Rozmawiałam z moimi koleżankami i one mówią że u nich by to nie przeszło, ja też nie wyobrażam sobie tego, szczegolnie ze nie ufam mu i niewiem jaki to rodzaj kobiety.
Poza tym jak się jest z kimś pare godzin dziennie , duzo rozmawia, przebywa... Tak jak przyjaciele, nwet nie wiedzą kiedy sie cos między nimi rodzi.
Czy wy byście to zupełnie tolerowały bez cienia zazdrości ? czy ja jestem jakaś nienormalna że nie umiem tego zaakceptować?
powiem tak, rozumiem, że to nie jest powód do wielkiej radości, ale chyba nie pozostaje nic nic innego, jak tylko zaufać. Inna sprawa, że jeśli tego zaufania między Wami nie ma, to pytanie, czy taki związek ma przyszłość?...
Podsumowując..., chyba problem tkwi głębiej.

Onetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 14:32   #126
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez lc0ne Pokaż wiadomość
Wyrak gadaj zdrów, lizanie dupy wizażankom nic ci nie da... i tak będziesz walil gruche całe życie... Spadam z tego forum. CU Poproszę o bana pana admina
prośby trolla spełniam od ręki.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-21, 15:29   #127
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Maciupki offtopik: dobrywieczor wyrakos... *przyglada sie awkowi* eee... soczewka Ci wypadla :P
Bry To nie soczewki, to natura (wiem, strach sie bac )

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 17:39   #128
v-x-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
To ważniejsze by było dla ciebie mieszkanie z obcym typem, niż bycie z tż? Fajnie.
Nie mam czasu przeczytać tematu do końca, więc na razie odniosę się do wypowiedzi cytującej mojego posta.

Mylisz pewne sformułowania koleżanko. Na pewno ważniejsze od partnera byłoby poczucie, że nikt nie będzie sterował moim życiem wbrew mojej woli, a ni tym bardziej szantażował - co to za partner, który szantażuje? Nie mam zamiaru być z kimś, kto będzie chorobliwie zazdrosny - opisałam w skrócie, jak moim zdaniem to się potoczy: najpierw mieszkanie, później praca i tak dalej. Więc tak: wybieram spokojne życie, a nie osobę z objawami chorobliwej zazdrości.
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 15:23   #129
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Mieszkałam przez 7 miesięcy z dwoma kolegami, (potem przeprowadziłam się do swojego faceta, gdybym nie chciała, mieszkałabym dalej z nimi) i co to o mnie świadczy? Chętnie się dowiem.
Ja tez mieszkalam z obcymi facetami i tez chetnie sie dowiem jak to o mnie swiadczy???
To, ze z kims dzieli sie dom, nie znaczy ,ze rowniez dzieli sie z ta osoba lozko! To ,ze jak chodze w szlafroku po domu, to nie znaczy, ze kazdy facet sie na mnie rzuci!!!! A jesli facet bedzie probowal sie podwalac, to to juz swiadczy o nim i o problemach w jego zwiazku.
Wszyscy moi znajomi wynajmuja pokoje w mieszakaniach/domach z innymi osobami, czesto obcymi. Zadna z nich nie wlazila nikomu do lozka!!!!

Moj facet tez mieszkal z dziewczynami, i jakby jakas sie do niego zalecala , a on sie z nia zabawial, to dalabym sobie z nim spokoj!
Najlepiej to w zlotej klatce zamknac tzta, zeby zadna laska go dosiegnac nie mogla! i oczy mu wydlubac , zeby na zadna spojrzec nie mogl!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
Nie mam czasu przeczytać tematu do końca, więc na razie odniosę się do wypowiedzi cytującej mojego posta.

Mylisz pewne sformułowania koleżanko. Na pewno ważniejsze od partnera byłoby poczucie, że nikt nie będzie sterował moim życiem wbrew mojej woli, a ni tym bardziej szantażował - co to za partner, który szantażuje? Nie mam zamiaru być z kimś, kto będzie chorobliwie zazdrosny - opisałam w skrócie, jak moim zdaniem to się potoczy: najpierw mieszkanie, później praca i tak dalej. Więc tak: wybieram spokojne życie, a nie osobę z objawami chorobliwej zazdrości.

Tez sie chetnie odnose do tego postu. Gdyby moj facet zabronil mi wynajmowania pokoju, tylko dlatego ,ze w tym samym domu mieszkaja faceci, to wysmialabym go prosto w twarz!! Tz, wie ,ze go nie nie zdradze i jest na tyle rozsadny, ze wie, ze nie trzeba mieszkac z obcym facetem,zeby sie znim przespac!!! Z rozumowania niektorych dziewczyn wynika, ze tz jest super uczciwy i wierny, ale jak tylko zamieszka z obca dziewczyna to spodnie w dol i bedzie uzywal ile moze( bo taka okazja sie nadarzyla!!! ). No ale to nie winna tz, tylko dziewczyny ktora tak kusila i tak sie do niego zlecala, ze chlopak juz sie nie mogl powstrzymac!!!
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 15:42   #130
pieluchomajtek
Rozeznanie

abstrahując od glownego problemu.
Tak sie boicie obcych dziewczyn, a co jesli np. facet pod wplywem biegajacego w gaciach wspolokatora nagle zacznie miec ciagotki do facetow?
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości