Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-28, 20:56   #121
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Dopiero wróciłam i padam z nóg
I jeszcze z powrotem staliśmy w korku ponad pół godziny (a musiałam zachować cały czas świeżość umysłu jako kierowca, bo wszyscy byli po % )

Nie wiem kiedy Was nadrobię, bo jutro od rana czeka mnie załatwianie w związku z pracą mgr i obroną

Dobranoc

Aniago o której jutro masz USG ?

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-06-28 o 20:59
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 20:56   #122
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Witam ponownie
Mężuś stanowczo odmawia kupna jampera x bo ma stalową ramę przez to jest ciężki... vulkano ma ramę aluminiową i jest bardzo lekki.. te spawy też mi się nie podobają a gondole chyba są porównywalne... coś nadal mi nie odpowiada w materiale z którego jest vulkano wykonany - poszukam może znajdę coś innego
Stary 2009-06-28, 21:00   #123
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Nie? A ciotka mojego męża, która mieszka w Belgii mówiła, że w tym kraju przysłowiowa lampka wina do obiadu pita przez kobietę w ciąży to normalka

Pierwszy etap, tzn.?

za obronę

Tę wstawkę w kółka to wybrał mąż, bo widzieliśmy w sklepie czerwony wózek tylko z czarną wstawką, więc kółka wydały się nam fajnym, rozweselającym elementem. Ale kupno "fury" dla dziecka zostawiamy na końcówkę sierpnia.

Czy w sklepie powiedzieli Wam, że wózek ma 24-miesięczną gwarancję?
stan typowo surowy mury i obicie dachu drewnem
a w sierpniu wstawiamy okna, kładziemy blachę na dach i ocieplamy. I jak będą fachowcy to dalej kończymy jak najszybciej
dzisiaj pojechaliśmy i porobiliśmy fotki na pamiątkę

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:04   #124
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
No to jak to jest z tymi materacami? Ja zdecydowałam się na twardy, bo podobno taki właśnie najlepszy jest dla kręgosłupa maleństwa.
No właśnie ja czytałam, że nie może być taki całkiem twardy, ale też nie za miękki, czyli tak jak dla dorosłych powinien dopasowywać się do ciała, ale nie zapadać.

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
precious_81 nie miałam sama nigdy tych wózków, ale znajomi mają Jedo i są z niego bardzo zadowoleni. Jedyne co im nie pasuje to fakt, że nie została przemyślana kwestia torby pod wózkiem, która brudzi się o skrętne kółka. Całą reszta jest bez zarzutu. Ale to nie jest Jedo Bartatina tylko Jedo 3DS.
No właśnie na internecie też czytałam same pozytywne opinie. Muszę przyjrzeć się tej torbie, ale wydaje mi się, że w Bartatinie jest ona w "bezpiecznej" odległości.

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Tak sobie czytam i czytam, widzę że się zastanawiacie nad wózkiem i w sumie różne gusta i typy tu panują...

Ja osobiście myślałam o wózku GRACO quattro tour deluxe, moja ciotka z Anglii ma taki wózek, sama go prowadziłam nie raz. Ma ona synka, który szybko rośnie jak to chłopak jakoś nie było problemu z nosidełkiem i zapinaniem go, nawet jak miał 7 miesięcy. Wózek jest bardzo porządny. Ciężki może się wydawać, ale zależy od kobiety. My dawałyśmy do torby wszystko co się da, a do koszyka u dołu wrzucałyśmy najcięższe zakupy. Z całym bagażem i Lucasem i tak nie prowadziło się go strasznie jest dobrze obciążony. Jeśli chodzi o moje osobiste zdanie, to jako mama, bardzo ceniłabym jego kółka, nie są pompowane, co wcale ich nie skreśla, mnie osobiście nie chciało by się ich pombować. i z przodu i z tyłu kołka są tej samej wielkości, są bardzo amortyzujące poza tym ma fajne bajerki np miejsce na postawienie butelki, malutkie wgłebienia żeby np położyć smoczek przy rączce (oczywiście regulowanej) jest zegarek do tego rączka może być złączona lub podzielona na dwie zależy jak kto lubi materiał też jest ważny a ten jest porządny. Oprócz technicznych zalet, nie można zaprzeczyć ze wygląda też ładnie. Ogółem POLECAM i poleca moja ciocia. jej synek ma teraz prawie 2 latka a wózek służy jej dalej.
Chciałabym jednak znać Wasze opinie, może cos słyszałyscie na jego temat?

Jeszcze jedna (moim zdaniem) zaleta wózka Graco... Gondola nie jest za duża, wkłada się ją jak śpiworek, nie trzeba rozmontowywać całego wózka żeby przejść na spacerówkę, a oparcie rozkłada się na płasko... Zwróciła mi na to uwagę Pani w sklepie... Dzidzia może leżeć w wózku płasko bez gondoli
Każda z nas ma inny gust i inne oczekiwania więc przewijają się różne typy wózków

Akurat Graco miała moja koleżanka i nie była zadowolona (na zdjęciach wygląda identycznie jak jej tylko ona kupiła go dwa lata temu więc nie wiem czy model się dużo zmienił) - przede wszystkim dziecko urodziło w listopadzie i dziecko miało bardzo mało miejsca, do wiosny ledwo wytrzymali i szybko kupili inny wózek, a najgorsze były te kółka zwłaszcza na naszych chodnikach i to jeszcze zimą.

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Przeleciałam wątek szybko wzrokiem, wiem, że padła kwestia materaca. Na zajęciach w szkole rodzenia mówili, że najlepszy będzie gryczano-kokosowy bądź gryczany, absolutnie należy wykluczyć gąbkowy!
Jeśli chodzi o taką zwykłą gąbkę, w którą będzie zapadać sie dziecko to ja też bym takiego nie kupiła.

Cytat:
Zastanawiam się jak często należy prać ochraniacz i pościel...
Czy ktoś się orientuje?
Nie wiem czy są jakieś "normy" ale chyba tak raz na tydzień wystarczy.

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Tej dziewczynie tez potwierdzali lekarze kilka razy, widocznie takie pomylki sa czeste.
Ale ja juz nie chce zmiany.
Na pewno to się zdarza, ale ja podobnie mam nadzieję, że pozostanie tak jak jest

Cytat:
OK narodziny na pewno trzeba uczcic, ale nie wiem czy mialabym ochote zaraz po porodzie na impreze, po drugie co? gosci mam niby do szpitala zaprosic.
A może to dla personelu

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg i mam nadzieje że nie dojrzy tam jajeczek

A ja chciałam sie pochwalić kupilismy mój wymarzony wózeczek Quinny speedi sx kolor morski za okazyjną cene
Wkleje wam zdjęcia, nie ja je robiłam, tylko sprzedający.
za dziewczynkę zaciśnięte.

Wózeczek co prawda nie w moim guście, ale super, że już macie to z głowy.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
precious_81 ja teraz niedawno kupiłam Roana Maritę jak dla mnie i znajomych co go widzieli i dotykali jest super
Mi z wyglądu też się podoba i bardzo lekko płynnie się prowadzi. A kupiliście ze spacerówką czy tylko gondolę? I nie przeszkadza Wam brak skrętnych kół? Bo ja nad tym najbardziej się zastanawiam. Ale z drugiej strony jak mam do wyboru wózek ze skrętnymi kołami z małą gondolą i bez skrętnych kół ale z dużą gondolą to chyba jednak wolę to drugie
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:05   #125
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Dobranoc dziewczynki
Spotykamy się jutro
Kolorowych senków i nocy bez spacerów do łazienki

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:11   #126
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Kashin - też zastanawiałam się nad baldachimem, ale jak dowiedziałam się, że trzeba go prać 2-3 razy w tygodniu to chyba zrezygnuję Ty nie masz wyjścia z racji miejsca zamieszkania, ale w moim przypadku miał on spełniać jedynie funkcje estetyczne, więc można go sobie darować...
Moim zdaniem to przesada z tym 2-3 razy w tygodniu, ja będę prała przy każdej zmianie pościeli, bo dlaczego w baldachimie ma się odkładać więcej kurzu niż na pościeli? Sama jestem alergikiem i muszę często prać pościel, ale robię to nie częściej niż raz na tydzień.

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość

Trzymajcie kciuki jutro mam wizyte i prawdopodobnie bede miała usg i mam nadzieje że nie dojrzy tam jajeczek

A ja chciałam sie pochwalić kupilismy mój wymarzony wózeczek Quinny speedi sx kolor morski za okazyjną cene
Wkleje wam zdjęcia, nie ja je robiłam, tylko sprzedający.
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

a wózeczek prześliczny, zgrabny, prosty, o wesołym żywym kolorze Gratuluję wyboru

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
hello
wreszcie zakończył mi się 1 etap budowy domu jestem super zadowolona
cały czas myslę o tym, że przytyłam tylko pół kilo, strasznie się cieszę

co do materaca, ja na pewno kupię gryczano-kokosowo-piankowy taki podobno najlepszy

Kikunia81 ja też ostatnio strasznie puchnę, nogi mam jak balony, kostek nie widać i dziwnie bolą. Mój gin w sobotę powiedział, że za mało w mojej diecie białka, muszę wkońcu się przestawić z jedzeniem, czyli teraz gotowane mięsko, serki, rybki itp i duzo wody oczywiście.

precious_81 ja teraz niedawno kupiłam Roana Maritę jak dla mnie i znajomych co go widzieli i dotykali jest super

kurde już w tą środę obrona
Gratuluję I etapu i oby kolejne szły szybciutko i fachowo

Też mam materacyk kokos-pianka-gryka, taki polecono mi w sklepie.

Ja mięska nie jem, ale rybki i nabiał w dużych ilościach, codziennie wypijam przynajmniej pół litra mleka (mleko odkąd jestem w ciąży kupujemy zgrzewkami), do tego piję maślankę, jem jogurty i sery, więc mam dość wysokobiałkową dietę. Wody też dużo wypijam, ostatnio policzyliśmy z mężem i w 4 dni zeszło nam 18 litrów wody mineralnej.
Ja miałam wizytę w miniony czwartek, ale wtedy jeszcze nie puchłam. Teraz jest troszkę lepiej, mocze stopy w zimnej wodzie i nie odczuwam już takiego bólu przy chodzeniu. Jak jutro będzie się to powtarzać to zadzwonię do gina.

Trzymam kciuki za obronę

Cytat:
Teraz wszystkie wózeczki mają 2 lata gwarancji
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:24   #127
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to przesada z tym 2-3 razy w tygodniu, ja będę prała przy każdej zmianie pościeli, bo dlaczego w baldachimie ma się odkładać więcej kurzu niż na pościeli? Sama jestem alergikiem i muszę często prać pościel, ale robię to nie częściej niż raz na tydzień.
Słyszałam, że łóżko/pościel powinno się przykrywać jakąś kapą/narzutą, żeby uniknąć zakurzenia w sytuacji gdyby łóżeczko stało odkryte cały dzień. Zaczynam się zastanawiać czy to nie przesada - zalecanie takich sterylnych warunków, z drugiej strony jednak wierzę położnej, raczej ma pojęcie
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-28, 21:28   #128
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi podobno o to, że osiada na tym mnóstwo zarazków, kurzu, robali itd.
Co prawda 2-3 razy w tygodniu to jakieś szaleństwo (przynajmniej moim zdaniem).

Zastanawiam się jak często należy prać ochraniacz i pościel...
Czy ktoś się orientuje?
Zupelnie sie nie orientuje co ile pierze sie posciel dziecka, ale ja swoja zmieniam co tydzien i tak bede malemu zmieniac

Cytat:
Nie? A ciotka mojego męża, która mieszka w Belgii mówiła, że w tym kraju przysłowiowa lampka wina do obiadu pita przez kobietę w ciąży to normalka

Pierwszy etap, tzn.?

za obronę

Tę wstawkę w kółka to wybrał mąż, bo widzieliśmy w sklepie czerwony wózek tylko z czarną wstawką, więc kółka wydały się nam fajnym, rozweselającym elementem. Ale kupno "fury" dla dziecka zostawiamy na końcówkę sierpnia.

Tak, picie do obiadu wina to tu normalne, tak samo we Francji czy Hiszpanii Pewnie jakis procent ciezarnych tez pije (ja nie), ale nie znam tu zadnej ciezarnej, wiec trudno mi powiedziec...
Ja zrozumialam z wypowiedzi kashin, ze ten alkohol wypijany jest przez ciezarna tuz przed porodem, a tego chyba sie tu jednak nie praktykuje. Raczej znieczulenie daja, wiec alkohol nie jest w tym wypadku do znieczulenia potrzebny

Karaluchy pod poduchy
Dobrej nocki
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 21:33   #129
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałam, że łóżko/pościel powinno się przykrywać jakąś kapą/narzutą, żeby uniknąć zakurzenia w sytuacji gdyby łóżeczko stało odkryte cały dzień. Zaczynam się zastanawiać czy to nie przesada - zalecanie takich sterylnych warunków, z drugiej strony jednak wierzę położnej, raczej ma pojęcie
no ale takie małe dziecko w zasadzie prawie cały czas spędza w łóżeczku, więc kiedy niby tą kapę zakładać?
Stary 2009-06-28, 21:38   #130
eloteteie
Zadomowienie

Podejrzewam, że wtedy, kiedy nie przebywa w łóżku
Czyli np. kiedy je nosisz, kąpiesz, kiedy wychodzicie na spacer.
Dotyczy to oczywiście także tych starszych dzieci, które przebywają w kojcu lub siedzą sobie na podłodze i się bawią
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-28, 23:07   #131
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

rany julek, jakie ja mam problemy z zasnięciem
wypiłam kubek ciepłego mleka może pomoże
i ustawiam menu na jutro
na obiad będzie wątróbka zapiekana w bułeczkach, a na deser tarta budyniowo jabłkowa
zastanawiam się nad tą wątróbką
jedni mówią by nie jeść wcale, inni by unikać do skończenia 3 miesiąca ciąży, a jeszcze inni, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi, sama już nie wiem, wolno czy nie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 03:06   #132
katarzynka00
Zakorzenienie

czasem lubie do was zajrzec, np w bezsenna noc , tak wiec subskrybuje
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 04:56   #133
zartownis
Zadomowienie

Myslalam, ze dzis bede pierwsza, a tu juz dwie osoby przede mna

Wlasnie pije kawka i pojde duzy pokoj posprzatac co by pozniej nic nie robic
Co do watrobki to slyszalam, ze w ciazy nie wolno, ja nie jadlam, ale ja jej nigdy nie jem. Zreszta nie rozumiem jak mozna ja jesc, przeciez to "filter" organizmu

Chce dzis wyskoczyc do sklepu i poszukac koszulki do porodu, albo jakas krotka pizamke (zeby zaslaniala), ale zeby mozna bylo w niej tez karmic znaczy jakas z guziczkami.

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-29 o 05:00
Stary 2009-06-29, 06:10   #134
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzień dobry

U nas zapowiada się upalny dzień dziś, mam nadzieję, że deszcze w końcu odejdą od nas
Zmykam załatwiać sprawy

Miłego dnia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 06:27   #135
aniago25
Zadomowienie

I ja myślałam że dzisiaj będe pierwsza, ja już wstałam bo pobolewa mnie brzuch jak nigdy, wydaje mi się że za duzo ostatnio mam stresu i pracy. Zjemy sniadanie i jedziemy na zakupy a poźniej usg.
Miss.hot pani kazała nam przyjść i siedzieć od 14.30 i jak będzie wolna luka to nas lekarz przyjmie.
Miłego dnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 06:45   #136
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Dzień dobry

Wstałam o 7 ... ale zanim zrobiłam śniadanie, uruchomiłam komputer ... no i jestem
Noc miałam przespaną, ale z jakimi głupimi snami .... śniło mi się, że ojciec mojego dziecka mnie więził, bił, przetrzymywał itd.
A humor mimo głupiego snu i tak mam w miarę poprawny. To pewnie dlatego, że już papu dostarczam do organizmu
Julitka coraz żwysza się staje i coraz mocniej kopie. Już nawet moja mama może zobaczyć, jak torturuje mój brzuszek I oczywiście, jak tylko się zaczyna to siedzimy i wpatrujemy się w ten mój brzuchol ... a córcia robi mi na złość i kopie, jak tylko babcia się odwróci
Co do prania pościeli ... może dlatego, że śpię sama ... piorę raz na dwa tygodnie. Niuni napewno bedę częsciej zmieniać i myslę, że nie będzie to zależne, tylko od ilości kurzu, ale także, od tego czy się uleje kruszynce, od tego, czy nie zachlapie czymś, czy tetra wytrzyma itd itd
A także od moich kotów, czy będą się pchały do dzidzi (jak łózio będzie puste ).
W planach mam dzisiaj sprzątanie ... mam nadzieje, że nie wyjdzie tak jak w sobote ... cały dzień się byczyłam

Miłego dnia Mamusie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 07:24   #137
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:

Pierwszy etap, tzn.?

za obronę

Facet powiedział nam że 12-miesięczną ale już wcześniej gdzieś wyczytałam że 2 lata więc musiała Pana w sklepie oświecić Zresztą gdyby coś się działo z wózeczkiem to wiem , że i u producenta bezpośrednio można reklamować i nie ma problemu. Malinko mi też się wydaje że te wersje w kółka są weselsze i gdybym miała sama decydować na pewno bym taki kupiła No ale trudno. Najważniejsze że mój jest seledynowo - czarny czyli taki jaki zawsze chciałam mieć Muszę jeszcze do niego dokupić parasolkę bo akurat w sklepie nie było mojego koloru

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas zapowiada się upalny dzień dziś, mam nadzieję, że deszcze w końcu odejdą od nas
Zmykam załatwiać sprawy

Miłego dnia
U nas też niestety Wczoraj była masakra. Parno i duszno. Wybraliśmy się z mężem do kościoła na 21 z nadzieją że troszkę się ochłodzi ale nic z tego.Po 10 minutach musieliśmy wracać do domu bo oczywiście zrobiło mi się słabo

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
I ja myślałam że dzisiaj będe pierwsza, ja już wstałam bo pobolewa mnie brzuch jak nigdy, wydaje mi się że za duzo ostatnio mam stresu i pracy. Zjemy sniadanie i jedziemy na zakupy a poźniej usg.
Miss.hot pani kazała nam przyjść i siedzieć od 14.30 i jak będzie wolna luka to nas lekarz przyjmie.
Miłego dnia
Aniago może się troszkę przeforsowałaś z tą przeprowadzką. Ja tak miałam w tamtym tygodniu kiedy koleżanka wyciągnęła mnie na całodzienne zakupy do sklepów z sukienkami ślubnymi. Na drugi dzień mocno to "odchorowałam" Cały dzień praktycznie leżałam i przeszło.. Tak więc oszczędzaj się Kochana bo nie ma żartów

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wstałam o 7 ... ale zanim zrobiłam śniadanie, uruchomiłam komputer ... no i jestem
Noc miałam przespaną, ale z jakimi głupimi snami .... śniło mi się, że ojciec mojego dziecka mnie więził, bił, przetrzymywał itd.
A humor mimo głupiego snu i tak mam w miarę poprawny. To pewnie dlatego, że już papu dostarczam do organizmu
Julitka coraz żwysza się staje i coraz mocniej kopie. Już nawet moja mama może zobaczyć, jak torturuje mój brzuszek I oczywiście, jak tylko się zaczyna to siedzimy i wpatrujemy się w ten mój brzuchol ... a córcia robi mi na złość i kopie, jak tylko babcia się odwróci
Co do prania pościeli ... może dlatego, że śpię sama ... piorę raz na dwa tygodnie. Niuni napewno bedę częsciej zmieniać i myslę, że nie będzie to zależne, tylko od ilości kurzu, ale także, od tego czy się uleje kruszynce, od tego, czy nie zachlapie czymś, czy tetra wytrzyma itd itd
A także od moich kotów, czy będą się pchały do dzidzi (jak łózio będzie puste ).
W planach mam dzisiaj sprzątanie ... mam nadzieje, że nie wyjdzie tak jak w sobote ... cały dzień się byczyłam

Miłego dnia Mamusie
Rany julek a już myślałam że tylko ja mam takie pokręcone sny

Zaraz lece do laboratorium odebrać moje wyniki glukozy a po południu do gienka.....

Miłego dnia dziewuszki
Stary 2009-06-29, 07:33   #138
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
rany julek, jakie ja mam problemy z zasnięciem
wypiłam kubek ciepłego mleka może pomoże
i ustawiam menu na jutro
na obiad będzie wątróbka zapiekana w bułeczkach, a na deser tarta budyniowo jabłkowa
zastanawiam się nad tą wątróbką
jedni mówią by nie jeść wcale, inni by unikać do skończenia 3 miesiąca ciąży, a jeszcze inni, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi, sama już nie wiem, wolno czy nie
z wątróbką chodzi o witaminę A, o to że jej nadmiar szkodzi a wątróbka zawiera jej dość sporo, wiec jeżeli zjesz raz na jakiś czas niewielką ilość to nie zaszkodzi.

Cytat:
Myslalam, ze dzis bede pierwsza, a tu juz dwie osoby przede mna

Wlasnie pije kawka i pojde duzy pokoj posprzatac co by pozniej nic nie robic
Co do watrobki to slyszalam, ze w ciazy nie wolno, ja nie jadlam, ale ja jej nigdy nie jem. Zreszta nie rozumiem jak mozna ja jesc, przeciez to "filter" organizmu

Chce dzis wyskoczyc do sklepu i poszukac koszulki do porodu, albo jakas krotka pizamke (zeby zaslaniala), ale zeby mozna bylo w niej tez karmic znaczy jakas z guziczkami.
ja wczoraj szukałam koszulki i niestety nic nie znalazlam. wróciłam z nowym stanikiem

Śniło mi się dzisiaj, że widzę rączkę synka przez skórę brzucha
Stary 2009-06-29, 07:46   #139
Orzeszek.1
Zadomowienie

Witam o poranku. U nas też gorąco od samego rana.Te, które szukają koszulek do porodu a potem do karmienia polecam allegro, jest tam tego troszkę- jak coś znajdę to prześlę linczka

Witam NOWĄ MAMUSIĘ!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 07:47   #140
woman31
Zadomowienie

Witam na poczatku tygodnia
ja spedzililam cudowny weekend- najpierw w sobote przyjechala moja przyjaciolka ktora na codzien mieszka daleko i nie mamy okazji czesto sie widziec- zostala az do niedzieli- wygadalysmy sie za wszystkie czasy. natomiast w niedziele pojechalismy nad rzeke posiedziec w cieniu, a potem wieczorem maz mnie zabral na cudownie romantyczna kolacje do restauracji tym sposobem weekend bardzo sie udal

aha w sobote pojechalismy poogladac wozki i wzrod wielku wozkow najbardziej spodobal sie nam quinny speedi, ale ma jeden wielki minus ktory go komplentnie dyskfalifikuje- otoz w spacerowce nie mozna przekladac raczki na druga strone- tak by mozna bylo ustawic dziecko w przeciwnym kierunku do slonca. wczesniej nie bralam tego w ogole pod uwage ale moje doswiadczone kolezanki mowily ze to podstawa.
no i tym sposobem znowu jestesmy bez konkretnego typu
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 07:55   #141
Orzeszek.1
Zadomowienie

A więc przesyłam linczki do koszuleczek )
http://www.allegro.pl/item668581923_...lna_roz_l.html

http://www.allegro.pl/item649688308_...sliczna_m.html

Tę pierwszą sama mam w posiadaniu i powiem Wam że świetnie się sprawdza

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
Witam na poczatku tygodnia
ja spedzililam cudowny weekend- najpierw w sobote przyjechala moja przyjaciolka ktora na codzien mieszka daleko i nie mamy okazji czesto sie widziec- zostala az do niedzieli- wygadalysmy sie za wszystkie czasy. natomiast w niedziele pojechalismy nad rzeke posiedziec w cieniu, a potem wieczorem maz mnie zabral na cudownie romantyczna kolacje do restauracji tym sposobem weekend bardzo sie udal

aha w sobote pojechalismy poogladac wozki i wzrod wielku wozkow najbardziej spodobal sie nam quinny speedi, ale ma jeden wielki minus ktory go komplentnie dyskfalifikuje- otoz w spacerowce nie mozna przekladac raczki na druga strone- tak by mozna bylo ustawic dziecko w przeciwnym kierunku do slonca. wczesniej nie bralam tego w ogole pod uwage ale moje doswiadczone kolezanki mowily ze to podstawa.
To wspaniale że udał Ci się weekend!!!
Kochana, brak przekładanej rączki to rzaden problem! Wystarczy dokupić parasolkę do wózka i już po kłopocie Takie uniwersalne parasolki są tanie i co najważniejsze sprawdzają się w każdej sytuacji. Oczywiście takie jest moje zdanie )

My natomiast mieliśmy pracowity weekend - sobota, to dzień składania mebelków, a w niedzielę zrobiliśmy sobie szybki wypad na lubelszczyznę by zawieźć niepotrzebne mebelki do mojego domu rodzinnego - ufff, jak dobrze że mamy gdzie składować niepotrzebne manele, inaczej pewnie nie moglibyśmy się już ruszać w mieszkaniu hihi Życzę Wam udanego tygodnia!!!!

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-06-29 o 08:05
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:06   #142
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość

Ladne te koszulki, tylko, ze mi potrzeba cos w sytlu zwyklego T-shirta i czuje, ze ze znalezienem takiej koszulki rozpinanej bede miec problem
U nas rodza czesto w zwyklych T-shirtach (moge tak to odmieniac) , nawet czasem kupuja najtansze, a pozniej je wyrzucaja.
Ale jest jedno "ale", malucha po porodzie trzeba nakarmic i zwykly T-shirt trzeba w tym wypadku zadrzec do gory i lezec z gola , a tego chcialabym uniknac
Wogole belgijki jakies dziwne sa, niektorym laska latem rodzi sie lepiej nago
A poza tym fajnie, bo tu mozna miec dwu czesciowa pizamke, wiec juz po porodzie i prysznicu mozna miec na tylku spodenki

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-29 o 08:08
Stary 2009-06-29, 08:10   #143
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Ladne te koszulki, tylko, ze mi potrzeba cos w sytlu zwyklego T-shirta i czuje, ze ze znalezienem takiej koszulki rozpinanej bede miec problem
U nas rodza czesto w zwyklych T-shirtach (moge tak to odmieniac) , nawet czasem kupuja najtansze, a pozniej je wyrzucaja.
Ale jest jedno "ale", malucha po porodzie trzeba nakarmic i zwykly T-shirt trzeba w tym wypadku zadrzec do gory i lezec z gola , a tego chcialabym uniknac
Wogole belgijki jakies dziwne sa, niektorym laska latem rodzi sie lepiej nago
A poza tym fajnie, bo tu mozna miec dwu czesciowa pizamke, wiec juz po porodzie i prysznicu mozna miec na tylku spodenki
Acha, czyli chodzi o coś takiego?
http://www.allegro.pl/item671027896_...liczna_xl.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 08:12   #144
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie w tym stylu tylko nie wiem jakie to dlugie, bo mysle, ze do pol uda byloby OK
Stary 2009-06-29, 08:12   #145
nimitz
Raczkowanie

Witam o poranku!

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zmykam załatwiać sprawy

Miłego dnia
U mnie tez dzis bedzie upal. Jest dopiero 9 ta a na termometrze 26 stopni!! bedzie ciezko!

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
z wątróbką chodzi o witaminę A, o to że jej nadmiar szkodzi a wątróbka zawiera jej dość sporo, wiec jeżeli zjesz raz na jakiś czas niewielką ilość to nie zaszkodzi.

ja wczoraj szukałam koszulki i niestety nic nie znalazlam. wróciłam z nowym stanikiem

Śniło mi się dzisiaj, że widzę rączkę synka przez skórę brzucha
Ja musze dzis koniecznie wybrac sie na poszukiwanie stanika, bo juz tylko w jeden sie miesze

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Miłego dnia Mamusie
Fasoleczka, ale sen ciekawe kiedy mnie takie atrakcje dotkna, bo jak na razie nie sni mi sie nic zwiazanego z ciaza czy dzidzia.

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Miłego dnia
kochanie oszczedzaj sie! i trzymamkciuki zeby dzidzia na usg sie ladnie ustawila
Stary 2009-06-29, 08:17   #146
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie w tym stylu tylko nie wiem jakie to dlugie, bo mysle, ze do pol uda byloby OK
One wszystkie są raczej tak do kolan. Musiałabyś się wymierzyć
Stary 2009-06-29, 08:20   #147
margolcia1006
Rozeznanie

Mam takie pytanko. Czy wszystkie akcesoria dla dziecka trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Mam na myśli rzeczy typu pościel, reczniczek po kąpieli czy kocyki polarowe itp?
Stary 2009-06-29, 08:20   #148
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
One wszystkie są raczej tak do kolan. Musiałabyś się wymierzyć
Ja na razie tu sie za czym takim rozejrze, a jak nie znajde (czegos taniego, w koncu to na raz) to moze poprosze kogos w Polsce o kupno
Stary 2009-06-29, 08:21   #149
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet o tym nie pomyślałam, też się zastanawiam czy to nie przesada, ale z drugiej strony swoje łóżko przykrywam narzutą

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
Jeśli przy wyborze wózka nie kierujesz sie innymi potrzebami np. wielkością gondoli, wagą wózka czy rodzajem kół to może to i jest podstawa, ale ja uważam, że są ważniejsze funkcje niż przekładana rączka i na pewno nie będę się tym kierować przy wyborze wózka. Akurat te które ja oglądam mają tą funkcję i jest to plus, ale na pewno nie stanowi to dla mnie podstawy, bo inaczej już wogóle nie wybrałabym żadnego wózka. Także wszystko zależy jakie macie potrzeby.

Cytat:

Ja mam tą pierwszą, co prawda jeszcze niesprawdzoną. Widziałam takie jak ta druga, ale obawiam się, że taki fason wycięcia nie jest dobry dla naszych obfitych biuściaków
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 08:22   #150
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko. Czy wszystkie akcesoria dla dziecka trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Mam na myśli rzeczy typu pościel, reczniczek po kąpieli czy kocyki polarowe itp?
ja bede prac wszystko

Najgorsze, ze po porodzie trzeba miec duze babcine majtki w szpitalu, zadne koronki czy stringi, a zwykle bawelniane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości