![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Dopiero wróciłam i padam z nóg
![]() I jeszcze z powrotem staliśmy w korku ponad pół godziny ![]() ![]() Nie wiem kiedy Was nadrobię, bo jutro od rana czeka mnie załatwianie w związku z pracą mgr i obroną ![]() Dobranoc ![]() Aniago o której jutro masz USG ?
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-06-28 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie
Mężuś stanowczo odmawia kupna jampera x bo ma stalową ramę przez to jest ciężki... vulkano ma ramę aluminiową i jest bardzo lekki.. te spawy też mi się nie podobają a gondole chyba są porównywalne... coś nadal mi nie odpowiada w materiale z którego jest vulkano wykonany - poszukam może znajdę coś innego
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w sierpniu wstawiamy okna, kładziemy blachę na dach i ocieplamy. I jak będą fachowcy to dalej kończymy jak najszybciej ![]() dzisiaj pojechaliśmy i porobiliśmy fotki na pamiątkę ![]()
![]() |
#124 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Akurat Graco miała moja koleżanka i nie była zadowolona (na zdjęciach wygląda identycznie jak jej tylko ona kupiła go dwa lata temu więc nie wiem czy model się dużo zmienił) - przede wszystkim dziecko urodziło w listopadzie i dziecko miało bardzo mało miejsca, do wiosny ledwo wytrzymali i szybko kupili inny wózek, a najgorsze były te kółka zwłaszcza na naszych chodnikach i to jeszcze zimą. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wózeczek co prawda nie w moim guście, ale super, że już macie to z głowy. Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Dobranoc dziewczynki
![]() Spotykamy się jutro ![]() Kolorowych senków i nocy bez spacerów do łazienki ![]()
#126 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a wózeczek prześliczny, zgrabny, prosty, o wesołym żywym kolorze ![]() ![]() Cytat:
![]() Też mam materacyk kokos-pianka-gryka, taki polecono mi w sklepie. Ja mięska nie jem, ale rybki i nabiał w dużych ilościach, codziennie wypijam przynajmniej pół litra mleka (mleko odkąd jestem w ciąży kupujemy zgrzewkami), do tego piję maślankę, jem jogurty i sery, więc mam dość wysokobiałkową dietę. Wody też dużo wypijam, ostatnio policzyliśmy z mężem i w 4 dni zeszło nam 18 litrów wody mineralnej. Ja miałam wizytę w miniony czwartek, ale wtedy jeszcze nie puchłam. Teraz jest troszkę lepiej, mocze stopy w zimnej wodzie i nie odczuwam już takiego bólu przy chodzeniu. Jak jutro będzie się to powtarzać to zadzwonię do gina. Trzymam kciuki za obronę ![]() Teraz wszystkie wózeczki mają 2 lata gwarancji |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zrozumialam z wypowiedzi kashin, ze ten alkohol wypijany jest przez ciezarna tuz przed porodem, a tego chyba sie tu jednak nie praktykuje ![]() ![]() Karaluchy pod poduchy ![]() Dobrej nocki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Podejrzewam, że wtedy, kiedy nie przebywa w łóżku
![]() Czyli np. kiedy je nosisz, kąpiesz, kiedy wychodzicie na spacer. Dotyczy to oczywiście także tych starszych dzieci, które przebywają w kojcu lub siedzą sobie na podłodze i się bawią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
rany julek, jakie ja mam problemy z zasnięciem
![]() wypiłam kubek ciepłego mleka może pomoże ![]() i ustawiam menu na jutro ![]() na obiad będzie wątróbka zapiekana w bułeczkach, a na deser tarta budyniowo jabłkowa ![]() zastanawiam się nad tą wątróbką ![]() jedni mówią by nie jeść wcale, inni by unikać do skończenia 3 miesiąca ciąży, a jeszcze inni, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi, sama już nie wiem, wolno czy nie ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
czasem lubie do was zajrzec, np w bezsenna noc
![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Wlasnie pije kawka i pojde duzy pokoj posprzatac co by pozniej nic nie robic ![]() Co do watrobki to slyszalam, ze w ciazy nie wolno, ja nie jadlam, ale ja jej nigdy nie jem ![]() ![]() Chce dzis wyskoczyc do sklepu i poszukac koszulki do porodu ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-29 o 05:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas zapowiada się upalny dzień dziś, mam nadzieję, że deszcze w końcu odejdą od nas ![]() Zmykam załatwiać sprawy Miłego dnia ![]()
#135 |
Zadomowienie
|
I ja myślałam że dzisiaj będe pierwsza, ja już wstałam bo pobolewa mnie brzuch jak nigdy, wydaje mi się że za duzo ostatnio mam stresu i pracy. Zjemy sniadanie i jedziemy na zakupy a poźniej usg.
Miss.hot pani kazała nam przyjść i siedzieć od 14.30 i jak będzie wolna luka to nas lekarz przyjmie. Miłego dnia
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam o 7 ... ale zanim zrobiłam śniadanie, uruchomiłam komputer ... no i jestem ![]() Noc miałam przespaną, ale z jakimi głupimi snami .... śniło mi się, że ojciec mojego dziecka mnie więził, bił, przetrzymywał itd. A humor mimo głupiego snu i tak mam w miarę poprawny. To pewnie dlatego, że już papu dostarczam do organizmu ![]() Julitka coraz żwysza się staje i coraz mocniej kopie. Już nawet moja mama może zobaczyć, jak torturuje mój brzuszek ![]() ![]() Co do prania pościeli ... może dlatego, że śpię sama ... piorę raz na dwa tygodnie. Niuni napewno bedę częsciej zmieniać i myslę, że nie będzie to zależne, tylko od ilości kurzu, ale także, od tego czy się uleje kruszynce, od tego, czy nie zachlapie czymś, czy tetra wytrzyma itd itd A także od moich kotów, czy będą się pchały do dzidzi (jak łózio będzie puste ![]() W planach mam dzisiaj sprzątanie ... mam nadzieje, że nie wyjdzie tak jak w sobote ... cały dzień się byczyłam ![]() Miłego dnia Mamusie ![]()
#137 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zaraz lece do laboratorium odebrać moje wyniki glukozy a po południu do gienka..... ![]() Miłego dnia dziewuszki ![]()
![]() |
#138 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śniło mi się dzisiaj, że widzę rączkę synka przez skórę brzucha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Witam o poranku. U nas też gorąco od samego rana.Te, które szukają koszulek do porodu a potem do karmienia polecam allegro, jest tam tego troszkę- jak coś znajdę to prześlę linczka
![]() Witam NOWĄ MAMUSIĘ!!!
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Witam na poczatku tygodnia
![]() ja spedzililam cudowny weekend- najpierw w sobote przyjechala moja przyjaciolka ktora na codzien mieszka daleko i nie mamy okazji czesto sie widziec- zostala az do niedzieli- wygadalysmy sie za wszystkie czasy. natomiast w niedziele pojechalismy nad rzeke posiedziec w cieniu, a potem wieczorem maz mnie zabral na cudownie romantyczna kolacje do restauracji ![]() ![]() aha w sobote pojechalismy poogladac wozki i wzrod wielku wozkow najbardziej spodobal sie nam quinny speedi, ale ma jeden wielki minus ktory go komplentnie dyskfalifikuje- otoz w spacerowce nie mozna przekladac raczki na druga strone- tak by mozna bylo ustawic dziecko w przeciwnym kierunku do slonca. wczesniej nie bralam tego w ogole pod uwage ale moje doswiadczone kolezanki mowily ze to podstawa. no i tym sposobem znowu jestesmy bez konkretnego typu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
A więc przesyłam linczki do koszuleczek
![]() http://www.allegro.pl/item668581923_...lna_roz_l.html http://www.allegro.pl/item649688308_...sliczna_m.html Tę pierwszą sama mam w posiadaniu i powiem Wam że świetnie się sprawdza ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Kochana, brak przekładanej rączki to rzaden problem! Wystarczy dokupić parasolkę do wózka i już po kłopocie ![]() ![]() My natomiast mieliśmy pracowity weekend - sobota, to dzień składania mebelków, a w niedzielę zrobiliśmy sobie szybki wypad na lubelszczyznę by zawieźć niepotrzebne mebelki do mojego domu rodzinnego - ufff, jak dobrze że mamy gdzie składować niepotrzebne manele, inaczej pewnie nie moglibyśmy się już ruszać w mieszkaniu hihi Życzę Wam udanego tygodnia!!!!
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-06-29 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas rodza czesto w zwyklych T-shirtach (moge tak to odmieniac ![]() ![]() ![]() Ale jest jedno "ale" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wogole belgijki jakies dziwne sa ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym fajnie, bo tu mozna miec dwu czesciowa pizamke, wiec juz po porodzie i prysznicu mozna miec na tylku spodenki ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-06-29 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item671027896_...liczna_xl.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||||
Raczkowanie
|
Witam o poranku!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanko. Czy wszystkie akcesoria dla dziecka trzeba wyprać przed pierwszym użyciem? Mam na myśli rzeczy typu pościel, reczniczek po kąpieli czy kocyki polarowe itp?
![]()
#148 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze, ze po porodzie trzeba miec duze babcine majtki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.