Sala - Zawiercie i okolice - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 12:11   #121
was ukochany baczek
Raczkowanie

Dot.: Sala - Zawiercie i okolice

dziewczyny a ja mam takie pytanie: kiedy wy macie swoje wesela latem czy zimą? jak myślicie w jaką porę roku lepiej jest organizować wesele? bo ja myślałam o październiku ale wydaje mi się że taka smutna pora jak na wesele napiszcie swoje opinie
was ukochany baczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 14:32   #122
asia_z
Zakorzenienie

nie ma reguły. Moja koleżanka miała w październiku 2010 i była piękna pogoda. Ja miałam w lipcu 2011 i pogoda była niezbyt. Akurat mialam szczęście że nie padało, ale szału nie było.
Stary 2012-01-14, 19:53   #123
tropiciel_ka
Przyczajenie

W sprawie sali w Skarżycach.
Nie wiem, czy ktoś, kto tutaj promuje salę we wskazanym miejscu, robi sobie żarty z ludzi, czy ma interes w tym, zeby inni tylko tracili czas i nerwy...w ogóle nie można się tam dodzwonić (nie ma takiego numeru....), na maile nie reagują,...... a wizyta bezpośrednia pozbawia praktycznie złudzeń, że rzeczywiście organizacja imprezy w tym miejscu zakończy się sukcesem- jeśli w ogóle się owa impreza rozpocznie....przede wszystkim: trudno miejsce nazywać dworkiem, bo z zewnątrz wygląda raczej, jak świetlica przy klubokawiarni z lat 80-tych ubiegłego wieku, a do tego ----sprawiający wrażenie niekoniecznie trzeźwego zastępca właściciela, tytułujący się zarządcą sali---to mówi samo za siebie, jako wizytówka miejsca....szkoda czasu
tropiciel_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 21:33   #124
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tropiciel_ka Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy ktoś, kto tutaj promuje salę we wskazanym miejscu, robi sobie żarty z ludzi, czy ma interes w tym, zeby inni tylko tracili czas i nerwy...w ogóle nie można się tam dodzwonić (nie ma takiego numeru....), na maile nie reagują,......w ogóle nie można się tam dodzwonić (nie ma takiego numeru....), na maile nie reagują,......
chciałaś jakiś kontakt tam więc podałam ci mail i nr telefonu, oba znalazłam w internecie, napewno nie mam żadnego interesu w tym aby promować to miejsce

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
nie ma reguły. Moja koleżanka miała w październiku 2010 i była piękna pogoda. Ja miałam w lipcu 2011 i pogoda była niezbyt. Akurat mialam szczęście że nie padało, ale szału nie było.
to mnie trochę pocieszyłaś miałam zamiar zrobić wesele w sali Zuzanka lecz dowiedziałam się że być może w 2014 roku właściciele zrezygnują już z organizowania tam wesel a zależało mi najbardziej właśnie na tej sali i mam do wyboru albo w innej sali w 2014 w lato albo w Zuzance pod koniec 2013 czyli w zimną porę roku.
Stary 2012-01-15, 11:00   #125
justys12316
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez was ukochany baczek Pokaż wiadomość

to mnie trochę pocieszyłaś miałam zamiar zrobić wesele w sali Zuzanka lecz dowiedziałam się że być może w 2014 roku właściciele zrezygnują już z organizowania tam wesel a zależało mi najbardziej właśnie na tej sali i mam do wyboru albo w innej sali w 2014 w lato albo w Zuzance pod koniec 2013 czyli w zimną porę roku.

No to mnie podłamałaś Ja też myślałam o Zuzance wiosną w 2014 Teraz muszę poszukać czegoś innego.

A co myślicie o Domu Bankietowym w Zawierciu lub Domie Weselnym MUZA? Był tam ktoś na weselu? I jak tam wygląda finansowo?
justys12316 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 11:58   #126
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys12316 Pokaż wiadomość
No to mnie podłamałaś Ja też myślałam o Zuzance wiosną w 2014 Teraz muszę poszukać czegoś innego
no wlaśnie sama się tym troche zmartwiłam,lecz to nie jest pewne, właściciele powiedzieli mi że najprawdopodobniej zrezygnują ale nie wiedzą jeszcze, tlumacza się tym ze juz sa wiekowi i chcieliby odpoczać od tego, jak bedę zainteresowana jeszcze to żebym przyszla za rok zapytać o zapisy na 2014

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez justys12316 Pokaż wiadomość
A co myślicie o Domu Bankietowym w Zawierciu lub Domie Weselnym MUZA? Był tam ktoś na weselu? I jak tam wygląda finansowo?
o jeśli chodzi o dom weselny muza to też jestem ciekawa jak tam jest cenowo
Stary 2012-01-15, 21:46   #127
foszka
Raczkowanie

Witam,
osobiście nie byłam nigdy na sali weselnej Muza, jednak słyszałam, że nie jest tam zbyt rewelacyjnie, a przede wszystkim cena za osobę przekracza 200 zł. A tak przy okazji, chciałam zapytać czy był ktoś może na weselu w Czarnym Psie w Ogrodzieńcu? Na stronie tej oberży znalazłam informację, że wesela są organizowane już od 99 zł za osobę.
foszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-16, 19:28   #128
parisienne_te
Przyczajenie

Witam wszystkie wizażystki
Zacznę od pytania, bo nie moge doszukać się informacji, opinii itp. na temat Hotelu Fajkier. Wybieram sie tam w najbliższym czasie, jednak dobrze byłoby poznać opinie subiektywneA ciężko cokolwiek wyczytać. Jedyne co mogę powiedzieć, to to,że po napisaniu maila odpowiedz była natychmiastowa,mila i profesjonalna.
Plus szukam informacji na temat foto-kamerzystów. Za wszelką pomoc bedę wdzięczna.
Dla tych dziewczyn, które myślą o organizacji przyjec w Orlim Gniezdzie polecam, polecam gorąco. Byłam tam na kilku przyjęciach, na przestrzeni lat i za każdym razem byłam zadowolona. Jedyny mankament to tort weselny, narzucany przez Hotel, nie jest smaczny niestety... Poza tym moi znajomi i bliscy, ktorzy organizowali badz bawili się tam byli bardzo zadowoleni.
Kwiaty i dekoracje na weselu na, którym byłam w lipcu 2011 były minimalistyczne, ale ciekawie ułożone i romantyczne, były ozdobą, a nei przeszkodą po prostu
Niestety ja z pewnych przyczyn nie mogę tam zorganizować swojego przyjęcia
Dlatego szukam i szukam.
Odwiedziłam m.in. Hotel Centuria, który jest położony w ładnej okolicy. Ale oferta i cena lekko mnie zszokowała. W sensie za tę cenę, którą mi podano oczekiwałabym dużo więcej.
Morsko pięknie położone, miła obsługa, cena 200zl z ciekawą ofertą menu. Sala jednak mi nie odpowiadała (szukam tradycyjnej, kwadratowej sali-taneczna i jadalna w jednym). Gdyby sala była inna, brałabym w ciemno bo jest tam ślicznie.
Ostaniec-obsługa profesjonalna, bardzo miła recepcjonistka, menadżer sali również,to co zawiera cena dla mnie atrakcyjne,po raz kolejny jednak problem sali
Znajomi, którzy byli tam na weselu zadowoleni,jedzenie bez zarzutu.
Jeśli tylko będę posiadać jakieś informacje na temat, dam znać.
parisienne_te jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 08:52   #129
was ukochany baczek
Raczkowanie

a może macie też jakieś propozycje sal w miarę cenowo ale przy tym żeby nie ucierpiało na jakości coś właśnie jak Zuzanka
Stary 2012-01-17, 16:14   #130
asia_z
Zakorzenienie

hmm ale z tego co mi wiadomo, to Hotel Fajkier został zajęty przez komornika, i tam chyba się nic nie dzieje już teraz... chyba że mam jakieś inne informacje...
Stary 2012-01-17, 21:40   #131
parisienne_te
Przyczajenie

Witam
Dziś odwiedziłam kilka miejsc i mam parę informacji. Jeśli macie jakieś pytania a ja znam odpowiedź, nie ma problemu,pomogę.
Do końca sama się jeszcze nie zdecydowałam, choć prawie, prawie, na 99% będzie to Fajkier. Nie zauważyłam komornika w okolicy poza tym czyt artykuł, w którym wyraźnie było napisane, ze to plotki. Pani menadżer udzieliła mi wszelkich potrzebnych informacji, dodała wiele od siebie, zasugerowała kilka rzeczy, poświęciła mi sporo czasu,pokazała salę, kilka pokoi, dostałam do ręki menu itd. itp. Sala bardzo mi się podoba, jest jasna, wspaniale wystylizowana, po prostu ładna. Oprócz ewentualnych kwiatów na stolikach nei trzeba inwestować w inne dodatki. No zobaczymy, ogólnie jestem za. Poczekam jeszcze kilka dni, może ktoś udzieli kilku ciekawych opinii na temat hotelu.
Moim drugim wyborem byłaby sala Magda w Kroczycach. Podkreślam jedynie, że nie mam pojęcia i absolutnie nie piszę swoich opinii w oparciu o smaki potraw, bo po prostu w żadnym z tych miejsc nei jadlam. Pani w Magdzie była przemiła, nie było wprawdzie szefowej, ale informacji, których mi udzieliła były bardzo pomocne. Cenowo również przedstawia sie ciekawie. Sala jest ładna i ma prosty układ, o co mnie najbardziej chodziło.Placyk za sala fajnie zagospodarowany.
Czarny Pies, Hetman i Jura przytłoczyły mnie atmosfera...kamienne sale, niskie sufity, ciemne kolory. Może i dobre, ja uważam, że bardziej dla osób, które planują ślub zimą, gdy można rozpalić ogień w kominku i podtrzymać klimat.
Czarny Pies ciekawa opcja z salą na dole i barkiem z kolorowymi alkoholami, choć z drugiej strony, może to rozproszyć gości. Hetman, hmmm, oprócz tego, że zobaczyłam salę nie powiem nic więcej, ponieważ nie było menadżera i nikt nie udzielał informacji,podobnie Czarny Pies... W Jurze dostałam menu do ręki, pani poinformowała mnie o wszystkim, jeśli ktoś uzna, że sala mu się podoba, myślę, że ofertę mają całkiem, całkiem i niedrogo.
Jeśłi macie jakieś pytania, piszcie bo pewnie o czymś zapomniałam.
O Zuzance nie wiem nic, niestety nie pomogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 11:20   #132
ruda1984m
Raczkowanie

Poprzednia wypowiedź to chyba tylko reklama Fajkiera

Cytat:
hmm ale z tego co mi wiadomo, to Hotel Fajkier został zajęty przez komornika, i tam chyba się nic nie dzieje już teraz... chyba że mam jakieś inne informacje...
Potwierdzam w 100% - mam pewne źródło informacji że Fajkier ma kilka spraw założonych.
Stary 2012-01-18, 14:02   #133
parisienne_te
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ruda1984m Pokaż wiadomość
Poprzednia wypowiedź to chyba tylko reklama Fajkiera

Potwierdzam w 100% - mam pewne źródło informacji że Fajkier ma kilka spraw założonych.
Oczywiście, ze miałam na celu zareklamować lokal. Dzięki temu ewentualna cena za osobę spada o 25%. Wcale nie chodziło mi o osobiste wrażenia i wcale nie pytam o opinie innych...
Do tych, którzy jednak chcą być pomocni. : Orientujecie się może jak smakuje jedzenie w Fajkierze lub Magdzie??
Stary 2012-01-18, 14:46   #134
ruda1984m
Raczkowanie

Zajazd Magda - mój tata był tam kiedyś na szkoleniu i bardzo sobie chwalili wszyscy jedzenie jak i obsługę.

A skoro byłaś w tych wszystkich miejscach, to bądź tak pomocna i może podziel się z nami informacją jakie są ceny za os.
Stary 2012-01-18, 18:08   #135
asia_z
Zakorzenienie

no ale co do Fajkiera, to jakoś znajomi mieli mieć wesele w sierpni i teraz się okazało, ze ponoć innej sali szukają, więc nie wiem. sylwestra w Fajkierze nie było, żadnych imprez ostatnio ponoć też. Ale to, że komornik zajął konta to jest na 100% pewne, jak pisała ruda1984m

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-18, 20:43   #136
was ukochany baczek
Raczkowanie

a co myślicie o weselu w restauracji greckiej Irini? czy któraś miała tam i może coś napisać na ten temat
Stary 2012-01-19, 00:53   #137
parisienne_te
Przyczajenie

Oczywiście, zę sie podzielę
W Magdzie nie dostałam do ręki oferty bo Pani miała problemy tech., ale o kilku rzeczach mnie poinformowała. 195 zł osoba w tym uważam spora ilość jedzenia. Nie maja tzw. opłaty korkowej, szampan dla gości na własną rękę. Miałam dostać mail z menu itd., ale nei dostałam :/
W Hetmanie nei było menadżera więc nei uzyskałam żadnych informacji.... na piśmie. Zobaczyłam salę i już.Podobnie w Czarnym Psie.
Hotel Jura podał mi najbardziej popularną u nich opcję za 170zł porównywalną do oferty Magdy.
Jesli chodzi o Fajkier to cena 200zł za osobę, menu bez szału, slyszałam, że nazwy dań i same dania są skomplikowane...wcale nie są. Mają drogie noclego, nawet jeśli chodzi o gości weselnych, to spory minus. Probuje się dowiadywać o sprawach finansowych Hotelu,nie chciałabym żeby za rok się okazalo,ze go zamykają.
Ostaniec to rowneiz 200zł, podobna bardzo do Fajkiera. Wiem, ze maja super menadżera i smaczne jedzenie. Mnie sala srednio odpowiada :/ Jedno jest pewne, podchodzą do tego bardzo profesjonalnie.
Na przeciwko Ostanca jest Zajazd Jurajski, ktory proponuje menu za 150 zl i uwierzcie, ze jest calkiem ciekawe. Bylam tam na weselu 5lat temu, bawilam sie swietnie i jedzenie tez bylo calkiem spoko.
No i Orle Gniazdo, ktore jest swietnym miejscem na wesele, wlasciwie mnie sie podoba najbardziej, po prostu nie moge tam zorganizowac swojego przyjecia. Opcja cenowa to 203zl. O torcie slyszlam wiele zlego, niestety jest on narzucony wiec musicie go przelknąć :/ napoje wychodza dosyc drogo, bo licza za otwarta butelke 0,2 i to sporo licza. Ale atrakcyjna cena noclegow jesli ktos mialby ochote. Plus menadzerka bardzo mila osoba i uważam, ze mimo, iż mają obecnie dwie salę wcale nei stracili na jakości. I osobiście bardziej podoba mi się sala B. Plus jeśli ktoś myśli o poprawinach, to robią pyszne potrawy z grilla za niewielką opłatą.
Dziś słyszałam też opinię, że u Stacha jest fajnie, ale nie wiem nic... nie byłam.
Stary 2012-01-19, 10:14   #138
ruda1984m
Raczkowanie

U Stacha na pewno jest super jedzenie i okolica - ale niestety mnie nie podoba się ta ciemna sala bez okien.

Ja nadal podpytuje o lokal "U taty" - tam też podobno dobre jedzenie no i cały czas się rozwijają jeśli chodzi o budynek
Stary 2012-01-19, 14:01   #139
parisienne_te
Przyczajenie

A czy sala U Taty jest jedna, dwie?? Mnie zależy na jednej sali...
Stary 2012-01-19, 18:16   #140
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez parisienne_te Pokaż wiadomość
W Magdzie nie dostałam do ręki oferty bo Pani miała problemy tech., ale o kilku rzeczach mnie poinformowała. 195 zł osoba w tym uważam spora ilość jedzenia.

No i Orle Gniazdo, ktore jest swietnym miejscem na wesele, wlasciwie mnie sie podoba najbardziej, po prostu nie moge tam zorganizowac swojego przyjecia. Opcja cenowa to 203 zl

ostatnio byłam w tych dwóch miejscach i powiedzieli mi w Magdzie że cena za osobę to 205 zł natomiast w orlim gnieździe że 220, ty mówisz że w Magdzie 195 zł a w orlim 203, w takim razie czemu tak jest, jak oni to liczą ze raz mówią tak a raz tak
Stary 2012-01-19, 18:19   #141
ruda1984m
Raczkowanie

Cytat:
Dwie albo i trzy ale nie byłam osobiście jeszcze. http://www.cateringlocal.pl/galeria.html to ich strona jeśli nie widziałaś
Stary 2012-01-19, 21:24   #142
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez was ukochany baczek Pokaż wiadomość
ostatnio byłam w tych dwóch miejscach i powiedzieli mi w Magdzie że cena za osobę to 205 zł natomiast w orlim gnieździe że 220, ty mówisz że w Magdzie 195 zł a w orlim 203, w takim razie czemu tak jest, jak oni to liczą ze raz mówią tak a raz tak
w orlim 203 zł w tym roku bylo, koleżanka tam wesele miala i właśnie tyle płaciła. więc przyszly rok na pewno będzie droższy.
Stary 2012-01-20, 07:56   #143
Balticoo
Przyczajenie

W sprawie Fajkiera..
Nie radzę
Moja siostra miała tam wesele w 2010 roku, było super to fakt ale ta pani manager już tam nie pracuje. Kolega się tam zgłosił z przyszłą małżonką pod koniec zeszłego roku, ale to już inni pracownicy. Kolega więc zasięgnął języka, okazuje się wszyscy dobrzy pracownicy już z fajkiera odeszli a pozostali chyba tylko ci którzy mogą sobie pozwolić na pracę za darmo ( nie liczyłbym na dobrą obsługę !). A komorników jest kilku. Zobaczcie na ich stronie od kilku tygodni mają zepsuty telefon.....pewnie odcięty........
Balticoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 08:41   #144
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
w orlim 203 zł w tym roku bylo, koleżanka tam wesele miala i właśnie tyle płaciła. więc przyszly rok na pewno będzie droższy.

niewiesz może od czego to zależy? bo jak byłam tam ostatnio w Orlim to nie zaczełam jeszcze mowić kobiecie na jaki rok chce ona myślała że jeszcze chce na ten się wcisnąć na 2012 i podała mi od razu kartkę z ofertą całą i tam było napisane tłustym drukiem że cena za osobę 220 zł
Stary 2012-01-20, 08:42   #145
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ta byłam wtedy w 2010 mieli z 4 sale a centrum było podwórko, nie najlepiej rozwiązane.
Dwie sale z jedzeniem dość ciasno, było dośc dużo ludzi, cieżko było przechodzić ( dwa rzędy na dośc małej sali)
w trzeciej sali były dzieci.

W sali czwartej była muzyka, żeby iść potańczyc trzeba było przejść przez plac.
Moim zdniem bezsensu bo muzyki nie słychać na sali z jedzieniem, przez co mało kto tańczył. Problem był również taki że trzeba było przejść przez to podwórko. W nocy jest dość chłodno, a zgrzanym przechodzić do stołu to tak odechcioało się tańczyć.

Dużym plusem jest ogród zwany przezemnie podwórkiem, znajdowała się tam Hustawka, łaki także można było w samotności porozmawiać, lub zwyczajnie posiedzieć.

Jedzenie dość dobre ale mało, czasemi zdarzały się sytuacje że jedzenia brakowało. Tak na weselu nie koniecznie dobrze o lokalu świadczy.

Moja opinia 6/10

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 11:05   #146
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Ja ta byłam wtedy w 2010 mieli z 4 sale a centrum było podwórko, nie najlepiej rozwiązane.
Dwie sale z jedzeniem dość ciasno, było dośc dużo ludzi, cieżko było przechodzić ( dwa rzędy na dośc małej sali)
w trzeciej sali były dzieci.

W sali czwartej była muzyka, żeby iść potańczyc trzeba było przejść przez plac.
Moim zdniem bezsensu bo muzyki nie słychać na sali z jedzieniem, przez co mało kto tańczył. Problem był również taki że trzeba było przejść przez to podwórko. W nocy jest dość chłodno, a zgrzanym przechodzić do stołu to tak odechcioało się tańczyć.

Dużym plusem jest ogród zwany przezemnie podwórkiem, znajdowała się tam Hustawka, łaki także można było w samotności porozmawiać, lub zwyczajnie posiedzieć.

Jedzenie dość dobre ale mało, czasemi zdarzały się sytuacje że jedzenia brakowało. Tak na weselu nie koniecznie dobrze o lokalu świadczy.

Moja opinia 6/10
Też myślę że ten lokal nie nadaje się raczej na wesela, jest zbyt ciasno. Plus za podwórko z huśtawką i ławkami tak jak to koleżanka wyżej napisała, sale nawet ładne, jedzenie też w miarę lecz myślę że jest to lokal na inne uroczystości jak Chrzciny, Komunie czyli bez tańczenia raczej i mało ludzi
Stary 2012-01-20, 14:22   #147
manillia
Raczkowanie

Moje drogie a macie może jakieś pomysły jak można w Zawierciu spędzić wieczór panieński?

manillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 22:49   #148
was ukochany baczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez manillia Pokaż wiadomość
Moje drogie a macie może jakieś pomysły jak można w Zawierciu spędzić wieczór panieński?
mówisz o jakiś lokalach? moja koleżanka robiła w Morsku w tych domkach letniskowych
Stary 2012-01-21, 17:17   #149
manillia
Raczkowanie

no właśnie chodzi o miejsce. mam świadkową która nie jest z zawiercia i chciałam jej coś podpowiedzieć ale sama nie mam pojęcia co można w zawierciu zrobić, pomysł z domkami jest calkiem niezły ale czy coś jeszcze?

manillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 18:20   #150
Anev0
Zakorzenienie

Tak, Morsko to świetny pomysł
A jeżeli chodzi o lokale to tak:
wynajmują góre w Malibu w ofercie jedzenie a alkohol we własnym zakresie chyba
O Riva i flinston, ale wiem ze u Stacha tez organizuja

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości