![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sala - Zawiercie i okolice
dziewczyny a ja mam takie pytanie: kiedy wy macie swoje wesela latem czy zimą? jak myślicie w jaką porę roku lepiej jest organizować wesele? bo ja myślałam o październiku ale wydaje mi się że taka smutna pora jak na wesele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
nie ma reguły. Moja koleżanka miała w październiku 2010 i była piękna pogoda. Ja miałam w lipcu 2011 i pogoda była niezbyt. Akurat mialam szczęście że nie padało, ale szału nie było.
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
W sprawie sali w Skarżycach.
Nie wiem, czy ktoś, kto tutaj promuje salę we wskazanym miejscu, robi sobie żarty z ludzi, czy ma interes w tym, zeby inni tylko tracili czas i nerwy...w ogóle nie można się tam dodzwonić (nie ma takiego numeru....), na maile nie reagują,...... a wizyta bezpośrednia pozbawia praktycznie złudzeń, że rzeczywiście organizacja imprezy w tym miejscu zakończy się sukcesem- jeśli w ogóle się owa impreza rozpocznie....przede wszystkim: trudno miejsce nazywać dworkiem, bo z zewnątrz wygląda raczej, jak świetlica przy klubokawiarni z lat 80-tych ubiegłego wieku, a do tego ----sprawiający wrażenie niekoniecznie trzeźwego zastępca właściciela, tytułujący się zarządcą sali---to mówi samo za siebie, jako wizytówka miejsca....szkoda czasu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No to mnie podłamałaś ![]() ![]() A co myślicie o Domu Bankietowym w Zawierciu lub Domie Weselnym MUZA? Był tam ktoś na weselu? I jak tam wygląda finansowo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Witam,
osobiście nie byłam nigdy na sali weselnej Muza, jednak słyszałam, że nie jest tam zbyt rewelacyjnie, a przede wszystkim cena za osobę przekracza 200 zł. A tak przy okazji, chciałam zapytać czy był ktoś może na weselu w Czarnym Psie w Ogrodzieńcu? Na stronie tej oberży znalazłam informację, że wesela są organizowane już od 99 zł za osobę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie wizażystki
![]() Zacznę od pytania, bo nie moge doszukać się informacji, opinii itp. na temat Hotelu Fajkier. Wybieram sie tam w najbliższym czasie, jednak dobrze byłoby poznać opinie subiektywne ![]() Plus szukam informacji na temat foto-kamerzystów. Za wszelką pomoc bedę wdzięczna. Dla tych dziewczyn, które myślą o organizacji przyjec w Orlim Gniezdzie polecam, polecam gorąco. Byłam tam na kilku przyjęciach, na przestrzeni lat i za każdym razem byłam zadowolona. Jedyny mankament to tort weselny, narzucany przez Hotel, nie jest smaczny niestety... Poza tym moi znajomi i bliscy, ktorzy organizowali badz bawili się tam byli bardzo zadowoleni. Kwiaty i dekoracje na weselu na, którym byłam w lipcu 2011 były minimalistyczne, ale ciekawie ułożone i romantyczne, były ozdobą, a nei przeszkodą po prostu ![]() Niestety ja z pewnych przyczyn nie mogę tam zorganizować swojego przyjęcia ![]() Dlatego szukam i szukam. Odwiedziłam m.in. Hotel Centuria, który jest położony w ładnej okolicy. Ale oferta i cena lekko mnie zszokowała. W sensie za tę cenę, którą mi podano oczekiwałabym dużo więcej. Morsko pięknie położone, miła obsługa, cena 200zl z ciekawą ofertą menu. Sala jednak mi nie odpowiadała (szukam tradycyjnej, kwadratowej sali-taneczna i jadalna w jednym). Gdyby sala była inna, brałabym w ciemno bo jest tam ślicznie. Ostaniec-obsługa profesjonalna, bardzo miła recepcjonistka, menadżer sali również,to co zawiera cena dla mnie atrakcyjne,po raz kolejny jednak problem sali ![]() Znajomi, którzy byli tam na weselu zadowoleni,jedzenie bez zarzutu. Jeśli tylko będę posiadać jakieś informacje na temat, dam znać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
a może macie też jakieś propozycje sal w miarę cenowo ale przy tym żeby nie ucierpiało na jakości coś właśnie jak Zuzanka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
hmm ale z tego co mi wiadomo, to Hotel Fajkier został zajęty przez komornika, i tam chyba się nic nie dzieje już teraz... chyba że mam jakieś inne informacje...
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dziś odwiedziłam kilka miejsc i mam parę informacji. Jeśli macie jakieś pytania a ja znam odpowiedź, nie ma problemu,pomogę. Do końca sama się jeszcze nie zdecydowałam, choć prawie, prawie, na 99% będzie to Fajkier. Nie zauważyłam komornika w okolicy ![]() Moim drugim wyborem byłaby sala Magda w Kroczycach. Podkreślam jedynie, że nie mam pojęcia i absolutnie nie piszę swoich opinii w oparciu o smaki potraw, bo po prostu w żadnym z tych miejsc nei jadlam. Pani w Magdzie była przemiła, nie było wprawdzie szefowej, ale informacji, których mi udzieliła były bardzo pomocne. Cenowo również przedstawia sie ciekawie. Sala jest ładna i ma prosty układ, o co mnie najbardziej chodziło.Placyk za sala fajnie zagospodarowany. Czarny Pies, Hetman i Jura przytłoczyły mnie atmosfera...kamienne sale, niskie sufity, ciemne kolory. Może i dobre, ja uważam, że bardziej dla osób, które planują ślub zimą, gdy można rozpalić ogień w kominku i podtrzymać klimat. Czarny Pies ciekawa opcja z salą na dole i barkiem z kolorowymi alkoholami, choć z drugiej strony, może to rozproszyć gości. Hetman, hmmm, oprócz tego, że zobaczyłam salę nie powiem nic więcej, ponieważ nie było menadżera i nikt nie udzielał informacji,podobnie Czarny Pies... W Jurze dostałam menu do ręki, pani poinformowała mnie o wszystkim, jeśli ktoś uzna, że sala mu się podoba, myślę, że ofertę mają całkiem, całkiem i niedrogo. Jeśłi macie jakieś pytania, piszcie bo pewnie o czymś zapomniałam. O Zuzance nie wiem nic, niestety nie pomogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Poprzednia wypowiedź to chyba tylko reklama Fajkiera
![]() Potwierdzam w 100% - mam pewne źródło informacji że Fajkier ma kilka spraw założonych.
![]() |
![]() |
#133 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Do tych, którzy jednak chcą być pomocni. : Orientujecie się może jak smakuje jedzenie w Fajkierze lub Magdzie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Zajazd Magda - mój tata był tam kiedyś na szkoleniu i bardzo sobie chwalili wszyscy jedzenie jak i obsługę.
A skoro byłaś w tych wszystkich miejscach, to bądź tak pomocna i może podziel się z nami informacją jakie są ceny za os. ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
no ale co do Fajkiera, to jakoś znajomi mieli mieć wesele w sierpni i teraz się okazało, ze ponoć innej sali szukają, więc nie wiem. sylwestra w Fajkierze nie było, żadnych imprez ostatnio ponoć też. Ale to, że komornik zajął konta to jest na 100% pewne, jak pisała ruda1984m
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
a co myślicie o weselu w restauracji greckiej Irini? czy któraś miała tam i może coś napisać na ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, zę sie podzielę
![]() W Magdzie nie dostałam do ręki oferty bo Pani miała problemy tech., ale o kilku rzeczach mnie poinformowała. 195 zł osoba w tym uważam spora ilość jedzenia. Nie maja tzw. opłaty korkowej, szampan dla gości na własną rękę. Miałam dostać mail z menu itd., ale nei dostałam :/ W Hetmanie nei było menadżera więc nei uzyskałam żadnych informacji.... na piśmie. Zobaczyłam salę i już.Podobnie w Czarnym Psie. Hotel Jura podał mi najbardziej popularną u nich opcję za 170zł porównywalną do oferty Magdy. Jesli chodzi o Fajkier to cena 200zł za osobę, menu bez szału, slyszałam, że nazwy dań i same dania są skomplikowane...wcale nie są. Mają drogie noclego, nawet jeśli chodzi o gości weselnych, to spory minus. Probuje się dowiadywać o sprawach finansowych Hotelu,nie chciałabym żeby za rok się okazalo,ze go zamykają. Ostaniec to rowneiz 200zł, podobna bardzo do Fajkiera. Wiem, ze maja super menadżera i smaczne jedzenie. Mnie sala srednio odpowiada :/ Jedno jest pewne, podchodzą do tego bardzo profesjonalnie. Na przeciwko Ostanca jest Zajazd Jurajski, ktory proponuje menu za 150 zl i uwierzcie, ze jest calkiem ciekawe. Bylam tam na weselu 5lat temu, bawilam sie swietnie i jedzenie tez bylo calkiem spoko. No i Orle Gniazdo, ktore jest swietnym miejscem na wesele, wlasciwie mnie sie podoba najbardziej, po prostu nie moge tam zorganizowac swojego przyjecia. Opcja cenowa to 203zl. O torcie slyszlam wiele zlego, niestety jest on narzucony wiec musicie go przelknąć :/ napoje wychodza dosyc drogo, bo licza za otwarta butelke 0,2 i to sporo licza. Ale atrakcyjna cena noclegow jesli ktos mialby ochote. Plus menadzerka bardzo mila osoba i uważam, ze mimo, iż mają obecnie dwie salę wcale nei stracili na jakości. I osobiście bardziej podoba mi się sala B. Plus jeśli ktoś myśli o poprawinach, to robią pyszne potrawy z grilla za niewielką opłatą. Dziś słyszałam też opinię, że u Stacha jest fajnie, ale nie wiem nic... nie byłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
U Stacha na pewno jest super jedzenie i okolica - ale niestety mnie nie podoba się ta ciemna sala bez okien.
Ja nadal podpytuje o lokal "U taty" - tam też podobno dobre jedzenie no i cały czas się rozwijają jeśli chodzi o budynek ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
A czy sala U Taty jest jedna, dwie?? Mnie zależy na jednej sali...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio byłam w tych dwóch miejscach i powiedzieli mi w Magdzie że cena za osobę to 205 zł natomiast w orlim gnieździe że 220, ty mówisz że w Magdzie 195 zł a w orlim 203, w takim razie czemu tak jest, jak oni to liczą ze raz mówią tak a raz tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
w orlim 203 zł w tym roku bylo, koleżanka tam wesele miala i właśnie tyle płaciła. więc przyszly rok na pewno będzie droższy.
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
W sprawie Fajkiera..
Nie radzę Moja siostra miała tam wesele w 2010 roku, było super to fakt ale ta pani manager już tam nie pracuje. Kolega się tam zgłosił z przyszłą małżonką pod koniec zeszłego roku, ale to już inni pracownicy. Kolega więc zasięgnął języka, okazuje się wszyscy dobrzy pracownicy już z fajkiera odeszli a pozostali chyba tylko ci którzy mogą sobie pozwolić na pracę za darmo ( nie liczyłbym na dobrą obsługę !). A komorników jest kilku. Zobaczcie na ich stronie od kilku tygodni mają zepsuty telefon.....pewnie odcięty........ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niewiesz może od czego to zależy? bo jak byłam tam ostatnio w Orlim to nie zaczełam jeszcze mowić kobiecie na jaki rok chce ona myślała że jeszcze chce na ten się wcisnąć na 2012 i podała mi od razu kartkę z ofertą całą i tam było napisane tłustym drukiem że cena za osobę 220 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ta byłam wtedy w 2010 mieli z 4 sale a centrum było podwórko, nie najlepiej rozwiązane.
Dwie sale z jedzeniem dość ciasno, było dośc dużo ludzi, cieżko było przechodzić ( dwa rzędy na dośc małej sali) w trzeciej sali były dzieci. W sali czwartej była muzyka, żeby iść potańczyc trzeba było przejść przez plac. Moim zdniem bezsensu bo muzyki nie słychać na sali z jedzieniem, przez co mało kto tańczył. Problem był również taki że trzeba było przejść przez to podwórko. W nocy jest dość chłodno, a zgrzanym przechodzić do stołu to tak odechcioało się tańczyć. Dużym plusem jest ogród zwany przezemnie podwórkiem, znajdowała się tam Hustawka, łaki także można było w samotności porozmawiać, lub zwyczajnie posiedzieć. Jedzenie dość dobre ale mało, czasemi zdarzały się sytuacje że jedzenia brakowało. Tak na weselu nie koniecznie dobrze o lokalu świadczy. Moja opinia 6/10
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Moje drogie a macie może jakieś pomysły jak można w Zawierciu spędzić wieczór panieński?
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
no właśnie chodzi o miejsce. mam świadkową która nie jest z zawiercia i chciałam jej coś podpowiedzieć ale sama nie mam pojęcia co można w zawierciu zrobić, pomysł z domkami jest calkiem niezły ale czy coś jeszcze?
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Tak, Morsko to świetny pomysł
![]() A jeżeli chodzi o lokale to tak: wynajmują góre w Malibu w ofercie jedzenie a alkohol we własnym zakresie chyba O Riva i flinston, ale wiem ze u Stacha tez organizuja ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.