![]() |
#121 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Jacy sa polscu faceci..
Cytat:
Przejdź przez cały pasaż - tam tez jest parę takich miejsc.... I nie są to "zawodowe" prostytutki. I można by tak mnożyć.... A WASI to już nie są?? Jak się w UKeju mieszka to rodzice obywatelstwo zmieniają?? Oj Santos naprawdę ja Cię miałem za bardzo inteligentną kobietę (z wcześniejszych wymian zdań w innych wątkach) ale teraz przegięłaś... A Mamy (czytaj POLKI) to już dzieci nie wychowują?? Na zakończenie - nie mieszaj dużo młodszym dziewczynom od siebie w głowach - serio do 'Tajlandii Europy" już nam blisko a Twoje posty tylko skracają dystans. Cytat:
Pozdrawiam Edytowane przez Luckyboy Czas edycji: 2009-08-09 o 13:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*którego LOL. zal. użyłam w swojej LOL. zal. wypowiedzi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Acha i chcialam jeszcze jedno dodac: to ze uwazam, ze polscy faceci maja slaba prezencje i kiepsko sie ubieraja nie znaczy, ze nagle caly zachod ubiera sie super. Na przyklad amerykani to katastrofa, wiekszosc azjatow (zwlaszcza Hindusi i Koneanczycy) poza Japonczykami, tez marnie sie prezentuje. Natomiast w Polsce rzucilo mi sie w oczy jaka jest roznica miedzy facetami a kobietami. Ot i tyle ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-08-09 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Porównanie mam z Paryżem chociażby, w którym spędziłam miesiąc skupiając się na modzie i urodzie, że tak to ujmę. O ile francuski typ urody mnie nie przekonuje, to te kobiety są naprawdę zadbane i dobrze ubrane. Gustownie. Podobnie było w Wiedniu. Ktoś powie, że to stolice, ale ja naszą stolicą też nie jestem zachwycona. A nie żyję w klatce, obcuję z kobietami, widywałam różne rzeczy w szatniach przed wf-em w czasach szkolnych (czyli jeszcze niedawno). No bez urazy, ale zawsze myślałam, że depilacja pach, bo już nie mówię o innych rzeczach, to podstawa. O, naiwna ja ![]() Zresztą jakie to ma znaczenie, czy mówimy o Polce z dużego miasta, czy z małego? Dziewczyna z mniejszej miejscowości to nie Polka? Jeśli się mieszka w małej miejscowości to automatycznie wyklucza możliwość bycia zadbaną? Polka to Polka, a żeby być zadbaną, nie trzeba się ubierać u projektantów i używać drogich kosmetyków. Zresztą ktoś robi temu ogółowi "gębę", jak to już wcześniej napisano. I te nieliczne piękne, zadbane, inteligentne kobiety (ja nie negowałam nigdzie ich istnienia) giną w tłumie bylejakości. Można powiedzieć, że mamy w Polsce tyle samo zadbanych Polaków, co Polek. Uogólnienie? Przecież w tym wątku padają same uogólnienia. Większość z was jest związana z Polakami, więc same wiecie, że jest tutaj dużo zadbanych, przystojnych mężczyzn. Natomiast samouwielbienia u Polek nie rozumiem. Czy patrzę na klasę szkolną, czy na ulicę, czy na zdjęcia w Internecie (bynajmniej nie na NK) - widzę tylko kilka interesujących, ładnych, zgrabnych, zadbanych dziewczyn na grupę kilkudziesięciu kobiet. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
ja się z Tobą zgadzam.Znam kilka naprawde pięknych Polek(przeważnie słowiańskiej urodzie),które zachwycają,ale jak idę ulicą(mieszkam w dużym mieście)to zachwycić się czyjąś urodą zdarza się mi może raz na miesiąc a czasem i rzadziej.Widzę mnóstwo zadbanych kobiet,które sprawiają wrazenie bardzo atrakcyjnych,ale jednak dla mnie atrakcyjność a piękno to nie są synonimy.Dzięki nowoczesnym technikom makijazu,sztuczkom wizażystów,odpowidnim ciuchom itd.można z niezbyt urodziwej kobiety zrobić przyzwoicie wyglądającą i może nawet przykuwającą uwagę ,ale to nie oznacza jest piękna.Więc też tego sam,samouwielbienia nie rozumiem
Edytowane przez Kiti Czas edycji: 2009-08-09 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Druga sprawa: bezsensowne jest wymienianie, ktora nacja jak sie ubiera, bo narodowosc nie determinuje gustu, widze ze to jakas abstrakcja dla niektorych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
mam wrażenie ,że do naszego narodu wkrada się jakaś nowa cecha-nieuzasadniony narcyzm
![]() ale wątek jest o facetach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A jeśli spojrzeć na to, kto wygląda dobrze, bo to już inna kwestia, to też nie przesadzałabym z tą przewagą kobiet. Cytat:
Trochę mnie zdziwił ten wątek, bo dostrzegam mnóstwo dziewczyn źle lub bezbarwnie ubranych, o figurze która z nienaganną ma chyba tylko tyle wspólnego, że jest jej przeciwieństwem. Jest też sporo facetów, dla których dres w barwach narodowych to szczyt elegancji, ale umówmy się... Jakoś jednak kobiety sobie oni znajdują, i to bez większego trudu. To jednak komuś się to podoba, czyli są kobiety które mają taki sam gust jak oni. Co do siłowni... Znam naprawdę dużo facetów, którzy na siłownię chodzą lub chodzili regularnie, a z przypakowanym karkiem w dresie nie mają nic wspólnego. I nie wiem skąd pogląd że w Polsce faceci inteligentni uważają, że siłownia jest dla tępych pakerów ![]() Przyznam że nieco mnie zniesmaczył ten wątek... Ktoś tu wspominał o samouwielbieniu Polaków, a z wypowiedzi w tym wątku bije absolutny zachwyt Polek nad Polkami. To troszkę zabawne. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...6,3715398.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o silownie itd. - spora czesc moich znajomych/kolegow cwiczy, niektorzy uprawiaja sporty, karkow zadnych wsrod nich nie ma. Natomiast wsrod znajomych plci pieknej, cwiczenie to rzadkosc. Czesciej za jest beznadzieja typu - zrobie diete kopenhaska ![]() Oczywiscie, nienaganna figure bez cwiczen to mozna miedzy bajki wlozyc ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Tutaj wychodzi zdaje sie cos przeciwnego ![]() Co ciekawe, ta pani socjolog z UW mowi o tym, ze Polacy jako narod maja niska samoocene, co zadaje klam twierdzeniom pojawiajacym sie w tym temacie - ze Polacy maja wysoka, Polki nie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogolnie maja niska samoocene. Po 50 latach komunizmu i praniu mozgu ciezko sie spodziewac zeby nie mieli. Nie wiem, jak sie ksztaltuje samoocena jesli chodzi o wyglad, bo w glowach facetow nie siedze, ale wielu cierpi na przerost formy nad trescia jesl idzie o inteligencje i wiedze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przykład torebek nie miał na celu wykazać, że ja od kogokolwiek wymagam znajomości projektantów i ich dzieł ![]() Zachowanie, które opisałam świadczy niejako o braku obycia, kultury i klasy - przynajmniej moim zdaniem. Wielu Polkom brak pewnych podstawowych cech charakteru, czego dowodem są nawet te fora internetowe, gdzie plucie jadem osiągnęło rangę dyscypliny sportowej. ![]() W moim życiu jakoś tak się układało, że zawsze w szkołach/na uczelni/wśród znajomych/na ulicy widziałam, że więcej mężczyzn dba o siebie (czasem siłownia, nigdy nie zwlekali z fryzjerem, zawsze ogoleni, ubrani może nie wybitnie stylowo, ale schludnie i sensownie, żadne skarpety + sandały) niż kobiet. Kobiety, które dotąd spotykałam (nie wszystkie) w dużej mierze rozumiały dbanie o siebie jako kupowanie dużej ilości ubrań (niektóre ich nie prały baaaardzo długo) i malowanie się. Kobiety z tłustymi włosami na ulicy widziałam (bynajmniej nic nie wskazywało, że są z patologicznych środowisk), mężczyzny ani jednego. Może i mężczyźni ubierają się niegustownie, ale czy kobiety ubierają się gustownie? I jakie są wtedy proporcje? Może to abstrakcyjne, ale naszła mnie taka myśl - spójrzmy na Wizażanki (bo każda z was na pewno stwierdzi, że jest zadbana). Nieliczne z nich są związane z obcokrajowcami. Te, które żyją w związkach z Polakami, stwierdzą, że trafił im się wyjątek od reguły. Ile mamy Wizażanek? Kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy? Strzelam, bo nie wiem. To dużo mamy tych "wyjątkowych egzemplarzy". Do tego dochodzą te zadbane Polki, które nie udzielają się na Wizażu. Też liczone w ilościach 5-6 cyfrowych. A może nawet więcej, skoro niektóre z was zakładają, że Polki są zadbane, a Polacy ich nie doceniają. No więc skoro każda z nich ma taki wspaniały, wyjątkowy, zadbany egzemplarz, to gdzie są ci niezadbani troglodyci? Przecież to się nie klei. Ocenianie wszystkich Polaków na podstawie kilku stereotypowych panów z piwnym brzuszkiem jest krzywdzące i żenujące. Ciekawe, jak wyglądałby stereotyp Polki ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2009-08-09 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiadomo jak jest z facetami (generalnie), bo nikt ich chyba pod tym kątem nie bada, ale pewnie z nimi też nie jest znacznie lepiej pod tym względem (z tym, że oni nie kłapią ciągle dziobem o kompleksach jak kobity). I datego mamy te ciągłe najazdy - jednej płci na drugą i próby leczenia własnych kompleksów i frustracji. Smutne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Oj, chyba przesadzasz. Przecież to nieważne z jakiego kto pochodzi kraju. Owszem, zapewne każda z nas zna bardzo wielu facetów, którzy z pewnością nie nadają się na partnerów z takich czy innych powodów, ale przecież w każdym kraju tak jest. Są mężczyźni, którym zależy tylko na jednym, ale są też inni bardzo wartościowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Co do mężczyzn w Polsce - uważam, ze mniej wiecej sa tacy sami jak wszyscy inni.
Ale - z kulturowyvch pobudek - są wychowywania - niestety - w duzej większości na agresywnych, dominujących Panów swoich żon. Za to tych meżczyzn nie lubię i z takimi polskimi się nie zadaję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Płeć nie ma tu nic do rzeczy
![]() Za to niemal regułą jest, że za młodu ludzie o siebie dbają a z wiekiem jakoś ten nawyk zanika, co można zaobserwować na ulicach. Za młodu to chodzą odstawione laski, a potem to byle jak tlenione włosy, byle co na grzbiecie... tak samo z płcią przeciwną, z wiekiem coraz gorzej: o, teraz jest lato, to co się rzuca w oczy to tradycyjny letni zestaw ![]() ![]() ![]()
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze?? Nie cierpię ich. Nie podobają mi się. Nie pasują do mnie.... Tak samo jak różowe koszulki / koszule / sweterki, poprzecierane spodnie, nuty z "długim noskiem" (czy jak to tam nazwać ![]() Nie lubię stylu metro w swoim wydaniu. Styl metro dobrze wygląda (moim zdaniem) na mężczyźnie bardzo szczupłym - wręcz "zabiedzonym". Tak uważam. Rozumiem, że w Twoim mniemaniu ubieranie się w Japonki i styl zalatujący metro jest dobre dla każdego bez względu na figurę, typ budowy itp?? Bo widzisz - Polkę łatwo rozpoznasz - w 99% przypadków ma spodnie-rurki albo legginsy bez względu na to czy jej to pasuje czy nie - i to by się zgadzało z Twoim tokiem myślenia. Cytat:
Ponoć piękno kobiety (prawdziwe) poznaje się wczesnym rankiem - gdy jest BEZ makijażu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To był kontrast do stwierdzenia o kobietach z Wrocławia. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zartujesz. Byles kiedys w UK??!!! Tam to dopiero kroluja legginsy. Polki wymiekaja he he he
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-08-09 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
a regulamin się czytało?
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Postaram się cos powiedzieć w tej kwestii, mieszkałem w 7 roznych krajach i pewne pojęcie mam....
Nie wolno generalizować, Polki to niewątpliwie piękne kobiety ale jesli ktos zjezdził swiat to nie powie ze są np. piękniejsze od Francuzek albo Włoszek, chyba że jest hipokrytą.... W kwestii ubioru tak Polki jak i Polacy nie mają tak wyrobionego stylu, samku jak np. Włosi ba, są za nimi lata swietlne... Ale nie uogólniać, wiele sie zmienia na plus. Jedno jest pewne, nigdzie na swiecie nie spotkałem sie z permanentnym "gapienie", obgadywaniem innych, np. na ulicy, w restauracji itp. Wchodzi człowiek do knajpy i od razu jest oceniany mimo ze ten oceniający w 90% nic ciekawego nie reprezentuje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo, do cholery, ludzie majacy mozliwosc poznawania swiatowych trendow, ogladania ludzi z zachodu NA CODZIEN chocby w telewizji, ubierania sie OD MALGO w ladne, gustowne rzeczy, wiedzacy cos o dobrym zywienie, ruchu (i majacy mozliwosc OD ZAWSZE kupic cos zdorwego w sklepie a nie ogladac na polkach samego octu) nie majacy do wyboru tylko sweterka a'la Kononowicz i zielongo, komunijnego garniturku maja nie wiecej niz 15 lat ( o ile nie mniej). skad np. moj tata (piwny brzuszek, was na przedzie) ma wiedziec cos o dorym zywieniu, silowni, niemodnych wasach skoro go tego za mlodu nie nauczono? Tzn. gra w pilke z kolegami, jezdzi z mam na rowerze, ale warzyw, owocow nie jada bo nie jest nauczony. My na serio dopiero od niedawna zaczynamy zmieniac podglady, mentalnosc. coraz czesciej widzi sie chlopakow ubranych w kolorowe rzeczy, faceci (w moim wieku. 25 lat. 1/5 zycia w PRL a pamietajmy, ze wraz ze zmiana ustroju nie nastapila od razu zmiana warunkow zycia) dopiero sie ucza bycia trendy. Wazne ze dbaja o siebie (jak potrafia), sa czysci i schludni. Nie wymagajmy cudow. Takze radze Wam, zachlysniete Europa dziewczyny, wziac te aspekty pod uwage. Cytat:
![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.