![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. IV - rozpakowywanie
Wklejam link do artykułu o zabawkach dziecięcych do 6 miesiąca życia: http://www.we-dwoje.pl/zabawki;dla;m...kul,12129.html
Ja oprócz miękkiej grzechotki i kaczki z pozytywką z Ikei nie mam żadnych zabawek i na razie ich nie kupuję. Będzie na to czas albo ktoś będzie miał pomysł na prezent ![]() Co do frontu obrony polskich mężów - też się zapisuję ![]() A winka czy szampana po porodzie to sama bym się napiła... ![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
oj niezła dyskusja
![]() ja uważam, że to nie o narodowość chodzi tylko o charakter danego człowieka i w jakim towarzystwie dana osoba przebywa. W tamtym roku byłam z małżem na weselu gdzie na 140 osób połowa była z Polski a druga połowa z różnych krajów. Byli Litwini, Irlandczycy, Anglicy, Niemcy, Holendrzy itd itd I wiecie co się stało? to wszsycy innych narodowści się pospijali, jakby alkoholu w życiu nie mieli w ustach, ich zachowanie było niesmaczne po czym pousypiali w krzakach itp Tak więc w tym przypadku to Polacy byli wzorowi. Nie lubię etykietek ![]() Ostatnio rozmawiałam z Macedończykiem (mąż mojej kuzynki) i wręcz żalił mi się, że wiele osób go zagaduje jak będzie traktował swoją żonę bo podobno Macedończycy nie szanują kobiet i takie tam.
#123 |
Wtajemniczenie
|
ale się dyskusja o opijaniu zrobila
![]() ja myślę, ze nikt niomu łatki nie przypina i kazda z nas ma troszke racji u Niki jest inaczej , a u nas tak jak Tysiak napisała, faceta wyproszą , kobieta spędza te swoje min 72 godziny w szpitalu (przynajmiej w tym co ja bede rodzić) i od wieczora do rana nie ma tam miejsca na męża (zostaje tylko dzień) , ważne żeby żadna z nas nie dobierala sobie niepotrzebnie dodatkowych stresów do głowy - trzeba zaufać TZtom naszym i już Dosiek oby się udało ![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Mój mąż jak by był przynajmniej miałabym sie komu wypłakac a tak poduszka zostaje dzisiaj stwierdziłam że już w zyciu nie zgodze się na jego 3-miesieczne wyjazdy.
Byłam dzisiaj na zakupach w Pepco są koszule rozpinane po 14.90 dokupiłam jedną do szpitala i czapeczkę taką malusią dla Laury dla chłopców też są fajne po 4,90. Przykeliłyśmy z siostrą kolorowy pasek na ścianie teraz pokój zrobił sie taki milutki i rozłożyłyśmy łóżeczko, tylko zostawiłysmy u niej te dwa szczebelki wyciądgane ![]()
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a te koszule to fajne czy raczej babcine? ![]() tak tak zrob zdjecie i pokaz nam pokoik Laury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
woman31 zaraz ci zrobię zdjęcie koszuli, jak dla mnie jest nawet ok ale na 5 dni w szpitalu nie chce kupowac drogich bo ja w domu w koszulach nie śpię
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez woman31 Czas edycji: 2009-08-25 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pożyjemy - zobaczymy, która nam się tu lada dzień rozpakuje, bo już mamy 25 sierpień to chyba czas najwyższy na jakieś wątkowe dzidziusie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kciuki za wizytę to mogę dopiero teraz potrzymać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 19martusia86 siedzę sobie i was czytam podchodzi do mnie mój synek i patrzy w laptopa i wytyka język do twojego avatarka - chyba myślał, że ta dzidzia do niego języczek pokazuje ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie zmierzyłam swój brzuch w pępku i mam 110 cm ale co mnie zdziwiło, że jest tyle od jakiś 3 tygodni, czyżby już nie rósł?
![]()
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze chyba to czekanie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Woman chciałam ci zrobic zjdecie koszuli ale mi bateria padła nie nawidze tego jak ja do robia zdjecia staje a tu mi bateryjka miga i dupa
![]() ![]()
#132 | |||
Zadomowienie
|
A ja szampana. Normalnie już z miesiąc mam ochotę. Jak małż ogląda formułę 1 to na finiszu jak panowie wylewają szampana to wychodzę z pokoju-normalnie jakie marnotrawstwo...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zauważyłam, że u mnie brzuch skokami rośnie-długo nic się nie dzieje po czym jest wielkie zdziwienie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() czapeczka jest sliczna. nie wiesz czy takie czapeczki byly w nowej dostawie? bo ja bylam w sobote w pepco i nie widzialam takich czapeczek- a celowo rozgladalam sie za cieplymi czapeczkami.owszem byly ale bawelniane i brzydkie. a u ciebie byly tez w innych kolorach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój synuś będzie miał narazie tylko swój kącik bo za 2 tygodnie będziemy już mieszkać u rodziców ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Aniago śliczny pokoik - widzę, że u Ciebie wszystko już przygotowane
![]() U nas synek będzie na razie z nami w pokoju i będzie miał mniej miejsca, a w przyszłości dopiero planujemy oddzielny pokój dla niego ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-25 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Wlasnie was poczytalam, ale juz nie wiem co odpisac
![]() ![]() ![]() Bylam na miescie i kupilam torbe addidasa czarna, ale nie wiem czy nie zamala ![]() mam juz troszke zakupow do szpitala, ale to jeszcze nie wszystko... zaraz zerkne znowu na wasze listy i bede wiedziec ![]() mam bardzo wazne pytanie do mamusiek majacych pociechy, ile kompresow ![]() ![]() ![]() Kupilam dzis paczke i tam jest 36 sztuk, czy to wystarczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja na urządzanie niestety muszę jeszcze poczekać. A po wizycie bez żadnych rewelacji. Szyjka długa, zamknięta i nic się nie dzieje. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Jeśli masz na myśli wkładki laktacyjne to ja póki co mam paczkę. Diabli wiedzą czy będą potrzebne albo ile... jak będzie potrzeba to mi małż dokupi, |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Hej witajcie dzięki uprzejmości Fasoleczki mogę skorzystać z internetu. U mnie jak narazie jeszcze nic nie wiadomo, dopiero jutro mam mieć robione badania i może coś będzie wiadomo. Dziśaj miałam robione USG z małym wszystko ok duży i termin w/g badania wychodzi mi na 26 września. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez bym sie czasem napila ![]() ![]() ![]() ![]() aniago25 sliczny pokoik ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz racje od czego mamy chlopow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() juz teraz wiem dlaczego fasoleczka nic nie pisze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny, my z mężem też będziemy spac w tym pokoiku tylko na zdjęciu naszego łóżka nie widać
![]() ![]() Woman wklejam ci nową gazetkę http://www.pepco.pl/images_p/papera.jpg akurat tutaj nie ma tych czapeczek ale one były z nowym towarem, są w różnych rozmiarach i wzorach, ja wziełam najmniejszą rozmiar 62
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-08-25 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
tu jest jeszcze jakas lista http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/...mamy-i-dziecka
Wychodzi na to, ze prawie wszystko mam, brakuje mi jeszcze szlafroka(bo domowy mam taki puchaty, ze zajaby mi cala torbe ![]() ![]() ![]() Dla malucha napewno nie mam tetry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A no i jeszcze chcialam kupic jakas mala suszarke do wlosow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dokladnie do tych kapsulek http://www.swistak.pl/a3122936,-Nesp...i-z-kawa-.html# ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-25 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
A niech będą compresy
![]() Nasze dziecię tylko na kącik (mały) może liczyć-przynajmniej do połowy listopada. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Aniago25 niby tylko kącik dla maleństwa, ale jaki duży. U nas w pokoju tylko na łózeczko miejsca starczy. Juz na jakąś szafeczkę dla Młodej miejsca nie ma. Musiałam z naszej szafy poprzenosić pare rzeczy do rodzicow i zrobic miejsce.
I wiedziałam, że zemści się na nas urządzanie drugiego pokoju. Bo chcielismy mieć MINIMALISTYCZNIE i mamy. Na całą długoś pokoju mamy niska szafę, wys. 50 cm. Dużo to się tam nie zmieści. ![]() Dziewczyny HELP!!!! Co zrobić żeby załapać wenę na prasowanie???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nasz synek póki co też ma wydzielony kąt w sypialni, ale prawda jest taka, że przez najbliższy prawie rok więcej miejsca nie będzie potrzebował. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
BAN stały
|
Witajcie na nowej czesci.....
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
piekne mebeelki i lokum dzidzi... ![]() ![]() ![]() A u mnie nie wiem dziewczyny czy dlugo tu pobede....gdyz..... wody mi zaczynaja odchodzic.... ![]() ![]() jak narazie mam czekac...ale wiem ze sierpniu albo an poczatku wrzesnia urodze.... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
U nas tez maly bedzie mial wydzielony kacik w sypialni
![]() ![]() ![]() Troche sie tego obawiam, bo teraz TZ nie chce sie sexowac, zeby malemu krzywdy czasem nie zrobic ![]() ![]() ![]() ![]() Ide robic drugie danie dla TZ-a ![]() ![]() Milej nocki ![]() Ps. Widze Kikunia, ze bedziesz miec taka sama zabawke jak ja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że przy Mikim to nie będzie łatwe, ale leżakuj jak najwięcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Juz wiemy kto bedzie nastepny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.