|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. IV - rozpakowywanie
Wklejam link do artykułu o zabawkach dziecięcych do 6 miesiąca życia: http://www.we-dwoje.pl/zabawki;dla;m...kul,12129.html
Ja oprócz miękkiej grzechotki i kaczki z pozytywką z Ikei nie mam żadnych zabawek i na razie ich nie kupuję. Będzie na to czas albo ktoś będzie miał pomysł na prezent ![]() Co do frontu obrony polskich mężów - też się zapisuję A winka czy szampana po porodzie to sama bym się napiła...
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
oj niezła dyskusja
![]() ja uważam, że to nie o narodowość chodzi tylko o charakter danego człowieka i w jakim towarzystwie dana osoba przebywa. W tamtym roku byłam z małżem na weselu gdzie na 140 osób połowa była z Polski a druga połowa z różnych krajów. Byli Litwini, Irlandczycy, Anglicy, Niemcy, Holendrzy itd itd I wiecie co się stało? to wszsycy innych narodowści się pospijali, jakby alkoholu w życiu nie mieli w ustach, ich zachowanie było niesmaczne po czym pousypiali w krzakach itp Tak więc w tym przypadku to Polacy byli wzorowi. Nie lubię etykietek Ostatnio rozmawiałam z Macedończykiem (mąż mojej kuzynki) i wręcz żalił mi się, że wiele osób go zagaduje jak będzie traktował swoją żonę bo podobno Macedończycy nie szanują kobiet i takie tam.
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się dyskusja o opijaniu zrobila
ja myślę, ze nikt niomu łatki nie przypina i kazda z nas ma troszke racji u Niki jest inaczej , a u nas tak jak Tysiak napisała, faceta wyproszą , kobieta spędza te swoje min 72 godziny w szpitalu (przynajmiej w tym co ja bede rodzić) i od wieczora do rana nie ma tam miejsca na męża (zostaje tylko dzień) , ważne żeby żadna z nas nie dobierala sobie niepotrzebnie dodatkowych stresów do głowy - trzeba zaufać TZtom naszym i już Dosiek oby się udało
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż jak by był przynajmniej miałabym sie komu wypłakac a tak poduszka zostaje dzisiaj stwierdziłam że już w zyciu nie zgodze się na jego 3-miesieczne wyjazdy.
Byłam dzisiaj na zakupach w Pepco są koszule rozpinane po 14.90 dokupiłam jedną do szpitala i czapeczkę taką malusią dla Laury dla chłopców też są fajne po 4,90. Przykeliłyśmy z siostrą kolorowy pasek na ścianie teraz pokój zrobił sie taki milutki i rozłożyłyśmy łóżeczko, tylko zostawiłysmy u niej te dwa szczebelki wyciądgane skleroza nie boli. Zaraz zrobię zdjecia i schowam posciel bo sie jeszcze zakurzy.
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te koszule to fajne czy raczej babcine? bo jezeli ok to ja jutro wybiore sie do pepco i tez sobie kupie bo mam tylko 2 sztuki.tak tak zrob zdjecie i pokaz nam pokoik Laury |
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
woman31 zaraz ci zrobię zdjęcie koszuli, jak dla mnie jest nawet ok ale na 5 dni w szpitalu nie chce kupowac drogich bo ja w domu w koszulach nie śpię
|
#127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez woman31 Czas edycji: 2009-08-25 o 18:39 |
|
|
|
|
#128 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pożyjemy - zobaczymy, która nam się tu lada dzień rozpakuje, bo już mamy 25 sierpień to chyba czas najwyższy na jakieś wątkowe dzidziusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może pod koniec ciąży apetyt się zmniejsza ![]() Kciuki za wizytę to mogę dopiero teraz potrzymać bo ze względu na różnice czasową 7 godzin dopiero teraz czytam co pisałyście rano Mam nadzieję, że wszystko było ok bo jeszcze nie doszłam do chwili kiedy meldowałaś się po badaniu Cytat:
Cytat:
Np. dziecko w Urzędzie trzeba zgłosić w ciągu 2 tygodni od daty porodu to możesz sama to po wyjściu ze szpitala zrobić bo po tym czasie karę się płaci za nie zgłoszenie w terminie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja swój z ciekawości zmierzę za tydzień jak będę już w kraju w swoim domku ... tylko żebym na zawał nie umarła przy tym ![]() Cytat:
19martusia86 siedzę sobie i was czytam podchodzi do mnie mój synek i patrzy w laptopa i wytyka język do twojego avatarka - chyba myślał, że ta dzidzia do niego języczek pokazuje
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie zmierzyłam swój brzuch w pępku i mam 110 cm ale co mnie zdziwiło, że jest tyle od jakiś 3 tygodni, czyżby już nie rósł?
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze chyba to czekanie jest. |
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Woman chciałam ci zrobic zjdecie koszuli ale mi bateria padła nie nawidze tego jak ja do robia zdjecia staje a tu mi bateryjka miga i dupa
|
#132 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja szampana. Normalnie już z miesiąc mam ochotę. Jak małż ogląda formułę 1 to na finiszu jak panowie wylewają szampana to wychodzę z pokoju-normalnie jakie marnotrawstwo...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zauważyłam, że u mnie brzuch skokami rośnie-długo nic się nie dzieje po czym jest wielkie zdziwienie. |
|||
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czapeczka jest sliczna. nie wiesz czy takie czapeczki byly w nowej dostawie? bo ja bylam w sobote w pepco i nie widzialam takich czapeczek- a celowo rozgladalam sie za cieplymi czapeczkami.owszem byly ale bawelniane i brzydkie. a u ciebie byly tez w innych kolorach? |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmm...zielony kolor, uwielbiam ![]() mój synuś będzie miał narazie tylko swój kącik bo za 2 tygodnie będziemy już mieszkać u rodziców
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Aniago śliczny pokoik - widzę, że u Ciebie wszystko już przygotowane
U nas synek będzie na razie z nami w pokoju i będzie miał mniej miejsca, a w przyszłości dopiero planujemy oddzielny pokój dla niego
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-25 o 19:24 |
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie was poczytalam, ale juz nie wiem co odpisac
, bo ciezko mi sie mysliBylam na miescie i kupilam torbe addidasa czarna, ale nie wiem czy nie zamala ![]() mam juz troszke zakupow do szpitala, ale to jeszcze nie wszystko... zaraz zerkne znowu na wasze listy i bede wiedziec ![]() mam bardzo wazne pytanie do mamusiek majacych pociechy, ile kompresow , nie wiem znowu jak to sie nazywa, chodzi o te pampersy dla piersi , ile ich trzeba liczyc na dzien do szpitala![]() Kupilam dzis paczke i tam jest 36 sztuk, czy to wystarczy? |
|
|
|
#137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja na urządzanie niestety muszę jeszcze poczekać. A po wizycie bez żadnych rewelacji. Szyjka długa, zamknięta i nic się nie dzieje. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Jeśli masz na myśli wkładki laktacyjne to ja póki co mam paczkę. Diabli wiedzą czy będą potrzebne albo ile... jak będzie potrzeba to mi małż dokupi, |
||
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Hej witajcie dzięki uprzejmości Fasoleczki mogę skorzystać z internetu. U mnie jak narazie jeszcze nic nie wiadomo, dopiero jutro mam mieć robione badania i może coś będzie wiadomo. Dziśaj miałam robione USG z małym wszystko ok duży i termin w/g badania wychodzi mi na 26 września. Pozdrawiam
|
|
|
|
#139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja mojego nie moge nigdzie wyciagnac jak formula 1 jest![]() Tez bym sie czasem napila , czegos dobrego, ale dziewczyny niedlugo sylwester wiec bedziemy mogly kielicha walnac![]() aniago25 sliczny pokoik ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Masz racje od czego mamy chlopow
|
||
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz teraz wiem dlaczego fasoleczka nic nie pisze ma edytte kolo siebie to nas juz olala
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny, my z mężem też będziemy spac w tym pokoiku tylko na zdjęciu naszego łóżka nie widać
pół pokoju my zajmujemy i pół mała żeby było sprawiedliwie ![]() Woman wklejam ci nową gazetkę http://www.pepco.pl/images_p/papera.jpg akurat tutaj nie ma tych czapeczek ale one były z nowym towarem, są w różnych rozmiarach i wzorach, ja wziełam najmniejszą rozmiar 62
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-08-25 o 19:52 |
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
tu jest jeszcze jakas lista http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/...mamy-i-dziecka
Wychodzi na to, ze prawie wszystko mam, brakuje mi jeszcze szlafroka(bo domowy mam taki puchaty, ze zajaby mi cala torbe ), skarpetek, klapek, tantum rosa (ale to ma mi ciotka z Polski przywiezc, a moze nawet juz wrocili, musze do nich zadzwonic![]() Dla malucha napewno nie mam tetry ![]() skandal mam nadzieje, ze znajde jakies tansze![]() A no i jeszcze chcialam kupic jakas mala suszarke do wlosow , tylko ciiii, zeby TZ nie uslyszal![]() dokladnie do tych kapsulek http://www.swistak.pl/a3122936,-Nesp...i-z-kawa-.html# Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-25 o 19:58 |
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
A niech będą compresy
![]() Nasze dziecię tylko na kącik (mały) może liczyć-przynajmniej do połowy listopada. |
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Aniago25 niby tylko kącik dla maleństwa, ale jaki duży. U nas w pokoju tylko na łózeczko miejsca starczy. Juz na jakąś szafeczkę dla Młodej miejsca nie ma. Musiałam z naszej szafy poprzenosić pare rzeczy do rodzicow i zrobic miejsce.
I wiedziałam, że zemści się na nas urządzanie drugiego pokoju. Bo chcielismy mieć MINIMALISTYCZNIE i mamy. Na całą długoś pokoju mamy niska szafę, wys. 50 cm. Dużo to się tam nie zmieści. ![]() Dziewczyny HELP!!!! Co zrobić żeby załapać wenę na prasowanie???? |
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taki wesoły![]() Nasz synek póki co też ma wydzielony kąt w sypialni, ale prawda jest taka, że przez najbliższy prawie rok więcej miejsca nie będzie potrzebował. |
|
|
|
|
#147 | ||
|
BAN stały
|
Witajcie na nowej czesci.....
Cytat:
Cytat:
piekne mebeelki i lokum dzidzi... ![]() A u mnie nie wiem dziewczyny czy dlugo tu pobede....gdyz..... wody mi zaczynaja odchodzic.... ![]() Ju zaliczylam dzis szpital....jak narazie mam czekac...ale wiem ze sierpniu albo an poczatku wrzesnia urodze.... a ja bym wolala zaczekac do 19.09......eheheh |
||
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez maly bedzie mial wydzielony kacik w sypialni
![]() Troche sie tego obawiam, bo teraz TZ nie chce sie sexowac, zeby malemu krzywdy czasem nie zrobic ![]() Ide robic drugie danie dla TZ-a , a potem chyba sie poloze, bo mi brzuszek stwardnial .Milej nocki Ps. Widze Kikunia, ze bedziesz miec taka sama zabawke jak ja ![]()
|
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że przy Mikim to nie będzie łatwe, ale leżakuj jak najwięcej |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mozna tak bez wod biegac![]() ![]() Juz wiemy kto bedzie nastepny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

bo jezeli ok to ja jutro wybiore sie do pepco i tez sobie kupie bo mam tylko 2 sztuki.

Może pod koniec ciąży apetyt się zmniejsza
bo ze względu na różnice czasową 7 godzin dopiero teraz czytam co pisałyście rano 

mam nadzieje, ze znajde jakies tansze