![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. IV - rozpakowywanie
Dzień dobry! Nawet dobrze dziś spałam. Tylko za krótko jak zwykle
![]()
#32 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale moje tak ![]() ![]() Chyba zaczynam sie stresowac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam to samo, rano najpierw musze zjesc ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj spedzilam pool dnia na miescie w poszukiwaniu pizamek ![]() ![]() ![]() Bylam w dzieciecym i mieli tez pizamki do karmienia, ale nie dosc, ze nie ladne to po 44 eu ![]() ![]() Dzis chyba tez pojade w poszukiwaniu torby ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A sniło m,i się coś wspanialego. Że byłam mega chuda, zero brzucha, zero tłuszczyku. Tak sobie w tym śnie stałam przed lustrem i sie podziwiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teeee w październiku tez maja byc dziewczynki w tym moja ja tam we wrzesniu nie chce rodzić, za wczesnie ![]() Cytat:
![]() ![]() lece co zdziałac z samego rana buziaki ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Fasoleczko,a towarzyszy ci swiad calego ciała? masz taki objaw?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Cytat:
ale numer ![]() ![]() ![]() do mnie zaraz przyjdzie kolezanka, ktora ma poopowiadac o porodzie i pologu- ciesze sie bo wedlug niej porod to nic strasznego ![]() po wizycie dam znac jak sie dowiem czego czego jeszcze nie wiemy ![]() ![]() ![]() ![]() fasoleczka wes ty rozkrec te swoje drętwe laski z sali ![]() ![]() Edytowane przez woman31 Czas edycji: 2009-08-25 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Wczoraj, 13:03 #4966 karamari
"Dopiero za dwa tygodnie ![]() ![]() Jak macie paragon, to chyba nie powinno być problemu z wymianą materacyka ![]() A całego filmu nie widziałam - też tylko ten trailer, ale mam książkę ciążową tej pani oraz DVD o masażu niemowląt i zamawiałam ze strony jej fundacji - tutaj można zakupić ten film przez internet: http://www.preetigin.pl/index.php?me...twa&id_men =3#1 Nie wiem tylko, jak z wysyłką za granicę - może warto najpierw ich zapytać? Jakby nie chcieli, to ja mogę Ci przesłać ![]() W sklepie wozek bedzie za tydzien, ale my go zamowilismy do domu ![]() Laska sie pytala na kiedy go chcemy (widzac moj wielki brzuch ![]() ![]() ![]() Gwarancje maxi cosi ma chyba 2 lata ![]() Paragon mamy tylko nie wiem czy nie beda chcieli, zebysmy osobiscie przyjechali, mam nadzieje, ze nie ![]() Najlepszy byl TZ jak okazal sie materac za maly to stwierdzil, ze nie szkodzi i kupimy nowe, mniejsze do niego lozeczko ![]() ![]() Zajrze dzis na ta stronke i zobacze czy mogliby przeslac i za ile ![]() A zebym ja Ci mogla zwrocic kase musialabys miec IBAN, wiec to nie takie proste ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-25 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym wątku
![]() ![]() Wczoraj po całej nocy niespanej, moje dziecko dawało popalić przez cały dzień...ja nie wiem kiedy ona odpoczywa, już mnie to męczy czasem i przeraża....ja zamiast ruchów powinnam liczyć przerwy między ruchami... dziś w nocy też się budziła za każdym razem jak ja się budziłam, czego już od dawna nie robiła..eeeh...ale przynajmniej pospałam dziś do 9.30. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, rodziła w tym miesiącu... trzy doby ją trzymali ze strasznymi skurczami tylko na przemian podawali jakieś prochy, po 3 dobach cesarka...normalnie historia jak żywcem z filmu "Porodowy biznes"... ![]() ![]() ale ma już dzidzię przy sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Zaczyna się kolejny piękny dzień
![]() Od początku tego tygodnia staram się mało jeść, by przygotować żołądek na tą wypasioną ucztę (bo co ja innego mogę tam robić... ![]() ![]() I zauważyłam coś jeszcze...takie drgawki w brzuszku, jakby trzęsła mi się sprężynka albo dziecko skakało na trampolinie...ciężko mi nazwać to uczucie ale wczoraj pomyślałam, że młody bawi się pępowiną... Nie wiem czy to możliwe, by to czuć, ale spytam gina. Dziś mam wizytę o 12:20, więc proszę o kciuki - dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odzew
![]() wreszcie pospalam ![]() wczoraj wrócilismy z małżem do naszego domu a że okna były cały czas pootwierane to bylo zimno ale za to całą noc spaliśmy wtuleni w siebie ![]() ![]() ![]() teraz małż poszedł do fryzjera i do sklepu po coś na obiad więc mam chwilkę ![]() też muszę się wybrać do fryzjera ufarbować wlosy i umówić się na czesanie na sobotę na wesele teściowej ![]() mówicie o pakowaniu ![]() ![]()
#41 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek Mamusie
![]() ![]() Fasloeczko ja jak lezalam na początku ciązy dwa razy na podtrzymaniu, to za każdym razem były kobitki, że tak powiem do ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do następniej do rozpakowania, to mi się wydaje, ze bedzie to Martusia ![]() ![]() Na piątkowym USG (nikt nie pytal jak bylo ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze to nic takiego i że wszystko jest dobrze.
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() jak zwykle jak się nie pojawię przez kilka dni to nastepuje nowa część ![]() witam się ze wszystkimi fasoleczko buziaki trzymaj się tam dzielnie !! a u mnie do codziennych skurczy wieczornych dołączyły skurcze poranne - hmmm coraz blizej wielkiego dnia ![]() trzeba skonczyc przygotowania dla Maleństwa no i zapakowac moją torbę, w sumie to 4 tygodnie w teorii, ale coś mi się widzi, ze chyba bedzie szybciej
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Co do spraw urzędowych, to tez mam pytanko.. Które sprawy moze zalatwić TZ, a które koniecznie musze ja???
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, najlepiej będzie, jak dowiesz się w szpitalu, w którym będziesz rodzić. Myślałam, że u nas na SR podadzą pełną listę, ale to była bardziej reklamówka sklepu. Tyle samo to ja wiem, czytając gazety czy odpowiednie strony na necie. Ja postaram się wkleić listę rzeczy, które na pewno wezmę. Muszę tylko znaleźć na to czas, a z tym to u mnie ostatnio kiepsko ![]() Cytat:
Co do wagi - ciesz się, że malutkie dziecko, bo będzie Ci łatwiej rodzić. Jeśli jesteście małżeństwem to chyba wszystko może załatwiać mężczyzna. Potrzebne są tylko oba dowody i skrócony akt małżeństwa.
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę, czyli nie tylko ja miewam głupie sny..... ![]() dwie noce temu mi się coś w tym rodzaju śniło... śniło mi sie, że mój mąż nie był moim mężem i że musiał choć nie chciał ożenić się z jakąśinną kobietą która była w ciązy ( zaawansowanej) - i był taaak smutny, a ja jeszcze bardziej bo z jkaiś powodów przygotowywałam dla nich łóżko i serce mi pękało, że on tam będzie się nią kochał a nie ze mną! ![]() rezultat był taki, że rano mąż powiedział mi, iż obudziłam sięw nocy, całowałam go i mówiłam, że jest mój .................. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Też mi się jakieś głupoty śniły związane z moim mężem. Myślę, że to nasza podświadomość - boimy się o nasze relacje z mężami po porodzie.
#47 |
Raczkowanie
|
Znalazłam to (urywek) na stronie wzorowa mama:
Ważna jest też lokalizacja łożyska w macicy. Są łożyska tzw. przodujące. Prawdopodobnie wtedy będziesz musiała przed terminem porodu zgłosić się do szpitala. To jest dobre rozwiązanie. Pobyt w szpitalu kojarzy nam się źle. Ale tak naprawdę będąc tam jesteś pod dobrą opieką. Przodujące, czyli chodzi o łożysko, które jest na przedniej ścianie?? Czy o coś innego?? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ tez ma słabą głowę i wiem, ze na pewno się nieżle ulula jak się nasze Maleństwo urodzi, a sądzę, że jak się tak zaprawią to już nie będą w stanie robić głupot ![]() po prostu wiem, ze i tak nic nie zrobie, bo ja bede w szpitalu, a on bedzie sam spędzał wieczory (znaczy z kolegami) , choc szczerze rzecz ujmując wkurza mnie to, ale cóż....
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
kurcze to ja się ciesze, bo wiem, że mój mąż na pewno się nie ulula a już na pewno nigdzie nie pójdzie i będzie z nami tak długo jak się da, dopóki nie będzie musiał wrócić do pracy.
szczerze mówiąc chyba by mnie szlak trafił jakby mi się mąż poszedł gdzieś upić.... ![]()
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem coś wizaż zastrajkował. więc nie odpisałam.Lista ze strony mojego lekarza: http://www.ziebinski.pl/oferta2.html i http://www.ziebinski.pl/oferta3.html
Do porodu: koszula, szlafrok, ręcznik, kapcie, wkłady poporodowe (jedna paczka), papier toaletowy, mineralna i gadżety (ja mam aparat foto, telefon i odtwarzacz mp4) Cytat:
![]() ![]() Nie ma to jak przyjemna atmosfera... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje za odp ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Hehe no to też nialaś fascynujący sen ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Zadomowienie
|
Ja też dzisiaj wyjątkowo dobrze spałam. Pierwszą pobudkę miałam po 4 a drugą o 7, więc super
![]() Cytat:
![]() Ja o 15.30 (w teorii, bo znając życie to wejdę po 16) ciekawe co tam lekarz ciekawego powie. Cytat:
![]() Ja tam jeszcze mogę poczekać, nie śpieszy mi się ![]() Mój ma słabą głowę, do tego zawsze po imprezach choruje, więc wątpię, że dałby czadu... Zwłaszcza, że właściwie wszystkich bliskich znajomych mamy w rozjazdach zagranicznych, więc nawet za bardzo nie miałby z kim. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
dziewczyny
podacie mi tą stronkę, gdzie jest jak zmierzyć cycki, by dowiedzieć się jaki dokładnie mam rozmiar ![]() po lekarzu śmigam na zakupy, muszę zaopatrzyć się w jakiś wygodny cyckonosz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Świad całego ciała nie, ale czasami napada takie swedzenie brzucha potworne, zazwyczaj zjem banana i przechodzi.
Ja88 moja dzidzia w 31 tygodniu wygladała na 31 tydzien, a głowke miala na 35 tydzien, i lekarz powiedzial ze nadrobi, i ze to nic złego, a wazyła 1656 gram i waga tez ok. A lozysko przodujace, to jest to lozysko na przedniej scianie. Ja juz po sniadanku, po badaniu ktg, pobrali mi krew i ... ide szuka c edytte ![]() Milego dnia dziewczynki ![]()
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Łożysko przodujące występuje wtedy gdy łożysko częściowo lub w całości zakrywa ujście wew. szyjki macicy. Bywa tak, że łożysko wędruje w górę, gdy wraz ze wzrostem dziecka powiększa się macica. Jeżeli łożysko przodujące utrzyma się do 36 tyg. lekarz najczęściej zaleca cc, ponieważ dziecko nie mogłoby się przedostać przez kanał rodny bez przerwania łożyska, a to mogłoby doprowadzić do poważnego krwotoku. Więcej o problemach z łożyskiem możesz poczytać we wrześniowym numerze m jak mama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
O Ty niedobra
![]() Zobaczymy czyje przeczucia się sprawdzą. Ja nie mam żadnych i jakoś tak już funkcjonuje poza ciążą ![]() Nawet lekarz chyba myśli, że będzie wcześniej bo mi tylko rubryczkę na dzisiaj zostawił w karcie ciąży... jeśli już to poproszę poród na jutro na mamy 50 urodziny. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Nie mogłam sobie przypomnieć na co te banany miały być i zjadłam wczoraj 4 na zgagę... |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() banany na swędzenie ![]() Ja chce poród na 29 sierpnia na urodziny mojej Mamy!!!!!!!!!!!!
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-08-25 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.