![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cicha woda brzegi rwie, czyli nieśmiałe rwą facetów! cz. 2
Budyniek- hmm.. a moze on czekal az Ty cos zaproponujesz (bo nie wiem, czy on zawsz wychodził ze spotkaniem?)
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Tak właściwie, to do tej pory umawialiśmy się na odchodnym, ze spotkamy się nastpnego dnia, ale nie na konkretną godzinę. A dzisiaj buziak i cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze...ja tez bym chiala sie z kims spotakc ale nie mam narazie nikogo na oku...tz mma tam paru z gg ale to na odleglosc wiec nici ze spotkania....jak narazie.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
a ja jak już pisałam, czasem jak ktoś mi się podoba to jestem dla niego niemiła, tak jakbym chciała go od siebie odepchnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Witam. Jak widać jestem chłopakiem - wiem, wiem to kobiece forum, ale mam nadzieje że się nie obrazicie ;>
Jestem nieśmiały praktycznie od ZAWSZE... nie wiem jak z tym walczyć, choć po przeczytaniu niektórych wypowiedzi trochę się zmobilizowałem... W podstawówce w sumie nie byłem nieśmiały przed moimi kolegami z klasy, a z dziewczynami też było normalnie (wiadomo podstawówka 6 lat i jest się gówniarzem to się łatwiej komunikować itp.) Gimnazjum natomiast załamało mnie totalnie - przeprowadzka na drugi koniec Polski... nowa szkoła, ludzie, zero znajomych... [mógłbym długo wymieniać] Miałem kilku lepszych kolegów z klasy i ogólnie nie było tak źle, ale jeśli chodzi o dziewczyny to porażka - w ogóle z nimi nie rozmawiałem (jakieś pojedyncze, krótkie rozmowy rzadko), po prostu nie dałem rady, nie potrafiłem się przełamać ;( We wtorek idę do nowej szkoły - liceum... mieliśmy 2 spotkania w sierpniu, ale byłem na jednym - praktycznie się nie odzywałem, tylko słuchałem, śmiałem się... i tak jakoś zleciało. Bardzo chcę pokonać moją nieśmiałość i jakoś utrzymywać kontakt z kolegami, ale również z dziewczynami (na tym mi bardzo zależy) We wtorek spotykamy się przed szkołą, idziemy na rozpoczęcie, a potem jest taka 'nieoficjalna integracja' na którą idzie kto chce ze szkoły - myślę, że też pójdę ![]() Wszystko pewnie będzie % (nie wiem czy będę pił), ale nie w tym rzecz - jak zacząć rozmowę z dziewczyną/koleżanką, bo mam nadzieję że tam będzie jakaś okazja do tego by się przełamać (nie chodzi o żaden flirt, tylko koleżeństwo) Dlaczego pisze na tym forum? Sam nie wiem, może dla tego, żeby uzyskać odp właśnie od was - kobiet... Pozdrawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Cześć BezNicku_ON
![]() Przełamywać nieśmiałość można stopniowo, albo bardzo drastycznie. Lepiej powoli. Jak? Po prostu zagadać. Podejść do jakiejś dziewczyny i zapytać o coś, (skoro to nowa szkoła to można np. o to w jakiej szkole się wcześniej uczyła), później o zainteresowania, gust muzyczny, takie poboczne tematy, a później się będzie ciągnął temat z jakiegoś wątku np. o muzyce. Spokojnie, najważniejszy jest pierwszy krok. ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do szkoły to hmm, na tym spotkaniu możesz zagadać do dziewczyny np do jakiej klasy idzie,(czy też tak jak Marzeniątko mówiła do jakiej chodziła szkoły), to ta jak odpowie, ze np hmm biol-chem, to mozesz powiedziec, ze oo ja to z chemii np leże...;p Mozecie rowniez zaczac temat nauczycieli, kto was będzie uczył i poobgadywać ich trochę (Słuszałem, że ta i ta to..). Często poruszanym tematem szkolnym jest tez ile się ma osób w klasie/dziewczyn/chłopaków... Mozesz jeszcze spytac, gdzie mieszka/czy ma daleko do szkoly..;p No i potem takie kwestie wlasnie osobiste, czyli co lubi, czego nie, ulubiony gatunek muzyki itd..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moim zdaniem nie ![]() a jeśli nie znasz jego znajomych - cóż, to jest plus, bo on Ci ich przedstawi i poznasz nowych ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
A ja ciągle się krępuję przy nim. On nawet mi powiedział (napisał), że nie mogę się tak krępować. No i dzisiaj pewnie się spotkamy i nie mogę ciągle być skrępowana muszę się otworzyć. Już go to nawet zdaje się denerwuje, no i w sumie ma racje, bo ile można czekać, żeby dziewczyna się otworzyła? W moim przypadku jak widać bardzo długo... Ale koniec, basta. Muszę przełamać się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wgl to wróciłam z tej imprezy *___* Cytat:
![]() spotkałam go tak 'przelotem' jak szlam akurat do baru, powiedzielismy sobie czesc, spytal co tam itp. Potem tańczyliśmy sporo razem. Jezu jak bylo cudownie, bo tak dość blisko, obejmował mnie itp. Później zrobiło sie gorąco i jakoś tak wyszlo, że poszliśmy sie przejść (sami! xD). Szłam z nim pod ręke, fajnie nam sie gadalo. Potem usiedlismy na jakimś murku i jakoś tak wyszlo, że siedzieliśmy tak przytuleni, on mnie głaskał po ramieniu, a ja go po włosach ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Uwielbiam przeglądać, ten wątek. I mam ten sam problem co niektóre z was. Każdego chłopaka traktuję jak swoją przyszłą sympatię..paranoja. ![]() blackberry456. ale ci zazdroszczę... ![]() ![]()
Parlo l`italiano `Bowiem istnieje kraina![]() ![]() gdzie wszystko jest NAJ!` ![]() `siatkówka jest bowiem sportem wyjątkowym` ![]() Edytowane przez Bunia's Czas edycji: 2009-08-30 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Jak fajnie, też tak chcę
![]() Moze napisz do niego, że świetnie się bawiłaś z nim? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Blackberry456 - cieszę się razem z Tobą ![]() A ja się przymierzam, żeby zagadać do pewnego osobnika na gg... ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
A ja idę z nim i moimi znajomymi w poniedziałek na piwo
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak go przedstawić... Chodzi mi o to, że nie wiem jak powiedzieć: to jest XYZ, mój kolega/znajomy/przyjaciel... [?]. Chyba poprzestanę na to jest XYZ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
tak, powiedz tylko 'to jest XYZ'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
eee nie przymierzaj sie tylko pisz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Napisałam!
![]() ![]() I nawet dobrze nam się gadało, tyle, że krótko, bo musiał iść ![]() Ręce mi się normalnie trzęsły, jak z nim pisałam ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- O dziwo tematy jakoś mieliśmy do rozmowy, niezręczna cisza nie zapadła, czyli było dobrze ![]()
Wakacje! ![]() Myśli się materializują! ![]() Edytowane przez InnocentEyes Czas edycji: 2009-08-30 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tyle, ze gadamy jak zwykle o pierdołach i boje sie, ze znowu stane w "martwym punkcie" do czasu następnej imprezy czy czegos takiego... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
To może wyskoczcie gdzieś, np do pubu?
![]() A ja nie wiem - napisac czy nie napisać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
budyniek pisz! Może on czeka, aż w końcu ty zaproponujesz spotkanie
![]() A co do tego, że po % stajemy się bardziej otwarci i śmielsi to prawda. Ja na sylwku poznałam kilka osób i oczywiście ze wszystkimi gadałam jak ze starymi kumplami ![]() ![]()
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Może napiszę do niego tak pod wieczór, popołudniu jestem umówiona z koleżanką, więc żeby się nie obraziła, ze ją wystawiam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
blackberry456zaproponuj jakiś wypad
![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 | ||
BAN stały
|
Cytat:
pewnie witamy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
To ja chyba nie pasuję do tego wątku,bo w sumie nie mam takiego strachu w sobie,żeby z kimś pogadać czy zagadać na gg
![]() Dziewczyny,widzę,że szalejecie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Jak moderator każe,to trzeba posłuchać
![]() Nie zostawię,nie zostawię. Może znacie jakiś sposób na walkę z ogólnym zniechęceniem dot.facetów i całej reszty?Czuję się jakaś...nieatrakcyjna i na wylocie-w ciągu ostatnich4lat 3razy trafiłam na idiotów,niedawno skończyłam 26lat,co chwila widzę,że nawet młodsze koleżanki wychodzą za mąż...i nie mam już sił wierzyć,że kiedyś będę miała spełniony,szczęśliwy,norm alny związek...że się mogę komuś spodobać i że wybierze mnie,a nie inną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Aninek spróbuj się pozytywnie nastrajać. Zorientuj się w temacie "prawa przyciągania" i afirmacji. Grunt to nastawienie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż czasem naprawdę nie wiem o co chodzi,bo nigdy nikt mi nie powiedział że jestem odpychająca itd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny,teraz zamiast żalu,że nie wyszło,mam żal,że się z nim spotkałam...zobaczyłam po południu,że sobie na nk wystawił 14zdjęć nowego pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Ja postanowiłem trochę popracować nad sobą. Dziś zrobiłem pierwszy krok (mega mały ;p), ale jutro może będzie następny, a we wtorek maybe pójdę na całość
![]() Dotarło do mnie, że muszę walczyć ze swoją nieśmiałością - by ułatwić sobie życie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.