![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczynki z kciuki. Ja wychodzę z ok. 60 kg, więcdo szczuplaków nie należę, a do tego jeszcze 158 cm.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Itakasia to mamy wizytę tego samego dnia.
Ja zaczynałam od 53kg, w pierwszej ciąży przytyłam 8 kg, i mam nadzieję, że teraz dużo więcej tez nie przybędzie. Basiak, daj znać jak już będziesz po wizycie, Edzia400, witaj
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To co się stało nie odbiera Ci szansy na kolejnego maluszka, zrób to dla niego i nie zamartwiaj się, będzie dobrze ![]() Edzia400 gratulacje ![]() zgadnij_MS oj będzie, będzie ![]() itakasia, puma13 i JaGaaaa dobrze, że jesteście z Nami, macie doświadczenie i dzielcie się nim z Nami świeżakami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
basiak
i wszystko jasne, rozumiem stres ![]() mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiesz, takie wczesne poronienie fizjologiczne zdarza sie bardzo czesto, tylko wiele kobiet nawet o tym nie wie i mysli poprostu- ot, spoznila mi sie @. a organizm widocznie nie byl gotowy. moja przyjaciolka ma 2 sliczne zdrowe coreczki i po kazdej z nich miala jedno wczesne poronienie. poprostu natura ma swoje prawa. choc wiem ze to bardzo ciezkie ![]() ale teraz trzymam kciuki za wspaniale wiesci dzisiaj wieczorem. i koniecznie daj nam znac bo ja bede wygladac za info od ciebie ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Tak, to prawda, każda z nas inaczej przechodzi ciążę, chociaż doświadczenie się przydaje, bo wiemy już czego mniej więcej możemy sie spodziewać. Ale za to ominie nas ta cudowna niepewność jak to jest poczuć ruchy maleństwa, wiemy już jak to jest, a to cudowne uczucie, na które w pierwszej ciąży najbardziej czekałam.
Poza tym, to na razie mam wszystko tak samo, jak za pierwszym razem, tylko menu mi się zmieniło, ale mam nadzieję, że to znak na chłopaka.
#126 |
Zakorzenienie
|
Dzieki wam kochane za miłe przywitanie mnie i mojej fandzolinki
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Dzieki wam kochane za miłe przywitanie mnie i mojej fandzolinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Edzia witaj
![]() Senność tak mnie męczy, że jak już ulegnę i się drzemnę to i tak jestem do końca dnia nie do życia...
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
szkoda ze basiak juz nie zajrzala, mam nadzieje, ze wszystko ok i jutro cos skrobnie
#129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wizyta 16.9 Cytat:
![]() A mi chyba zaczely sie lekkie mdlosci. Czuje sie jakbym miala cos w zoladku. Ale da sie przezyc. Natomiast gorzej z nastrojem. Moglabym wejsc pod lozko i beczec tam cale dnie.. Nie wiem o co chodzi..
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
witam dziewuszki i gratuluje fasolek.
![]() mam nadzieję,że dołącze do was. dzisiaj zrobiłam test i jest druga kreska ale bladzior. ![]() więc niewiem czy moge się cieszyć ![]() Edzia-a czemu test namieszał. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
araczki podajmy sobie rece ja wczoraj płakałam zmywajac podłoge a 20 min pozniej smiałam sie do rozpuku ![]() ![]() Ja i tak z wysokiej wagi startuje bo w marcu miałam 46 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Postanowiłam się ujawnić. W zeszłym tygodniu test pokazał dwie kreski. W czwartek idę do lekarza. Z moich obliczeń wynika że to już siódmy tydzień. Fizycznie czuję się całkiem ok, choć ostatnio przypałętało mi się jakieś przeziębienie i leczę się domowymi sposobami. Co mnie męczy to to, że czuję ciągły niepokój - czy wy też tak macie? Chyba za dużo się naczytałam... Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy ![]()
#133 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Mam wynik bety 3398 IU/I co daje 5 tydzień
![]() Anna_paw witaj ![]() ![]()
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2009-09-08 o 13:05 |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Anna_paw, witaj
![]() Bela ![]() ![]() Zgadnij_MS, to super, mnie z moich obliczeń też leci 5 tydzień, ale zobaczymy co wyjdzie lekarzowi w poniedziałek. A ja mam dzisiaj rewelacyjne samopoczucie, koło południa myślałam, że zasnę, ale już mi na szczęcie przeszło, zobaczymy na jak długo ![]()
#135 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, Kobiety, Laski, Mamuśki!!!!!!właśnie weszłam do chałupki po odbiorze wyniku drugiej BETY... pierwszy odczyt był 669mlU/ml a dzisiejszy 9985mlU/ml..Jak ja się cieszę, normalnie Dzidziulka rośnie jak na drożdżach...moja mała Fasoleczka. W piątek chyba ją już zobaczę. Myślicie że na USG coś będzie widać? Całuski od przyszłej Mamuśki
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
witam!
no i w końcu ja również mogę dołączyć do grona oczekujących na swoje szczęście ![]() Wczoraj odebrałam wynik bety : 321,8 mIU/ml, więc już nie mam wątpliwości, ze będę Mamusią!!! Mam nadzieję, że wszystkie lepiej się poznamy i będziemy się wspierały w przeżywaniu naszych ciąż ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom tatusiom żeby ciaze przebiegały spokojnie i zdrowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Życzę samych spokojnych ciążowych dni
![]() ![]() Mamusia styczniowa 2010
#139 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Patinka dziękuje
![]() ![]() Yolanda witaj ![]() Puma tylko na spokojnie z kredycikiem ![]() ![]() Widzę, że bety się posypały ![]() ![]() Jestem po kilku przerywanych drzemkach... Wiem co mnie czeka, jak już się obudzę a i tak drzemka popołudniowa musi mnie "złamać" ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
no prosze was dziewczyny! z tymi wagami to ja bym sie przy was zalamac mogla.... mam 80kg.. chociaz 1,72 wzrostu wiec nie wygladam strasznie duza... ale sie tym szczerze nie przejmuje... teraz tylko czekam na kolejne kilogramy...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
memka
ja tez bety nie robilam a na wizyte ide w poniedzialek wiec tez 7tc ![]()
#142 |
Zadomowienie
|
Kitty, to super że fasolka rośnie i jest wszystko ok.
Yolanda witaj ![]() Patinka dzięki ![]() Zgadnij_MS, staram się nie stresować, ale chwilami to nie jest takie łatwe. Memka, ja na razie nie mam żadnych objawów, poza sennnością w południe i oczywiście częstrzymi wizytami w wc. Itakasia, wszystko robimy tak samo, wizyta w poniedziałek, ja też nie robiłam bety, może urodzimy też tego samego dnia ![]() Mnie martwi na razie to, że muszę czasami przenieść gdzieś mojego dwuletniego szkraba, staram się nie podnosić mięśniami brzucha, tylko rąk i powolutku nie gwałtownie, mam nadzieję, że nie zaszkodzi to fasolce.
#143 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Gratulacje ślicznej bety, Yola witaj ![]() Ja za to się nie popisałam ![]() ![]() A i najlepsze... noszę bluzki z dekoltem, odcinane pod biustem i wczoraj pani ustąpiła mi miejsce w autobusie ![]() To ja już nie wiem, chyba na 6ty miesiąc wyglądam w tych bluzkach ![]() ![]() ![]() A na mdłości kirowniczka poleciła mi płatki migdałów, próbowałam wczoraj, polecam ![]() Macie już może jakieś zachcianki jedzeniowe? Coś jecie ze szczególną ochotą a na coś patrzeć nie możecie? Ja nie mogę patrzeć na mięso, za to naleśniki z twarogiem śnią mi się po nocach, wczoraj mąż wieczorem smażył mi, ale z dżemem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie-kupiłam sobie wczoraj 3BITa bo poczułam małą ochotkę na niego. W domku ugryzłam raz, wyplułam i wyrzuciłam...nie służa mi słodycze. Nagotowałam gar rosołku, a na drugie kotleciki z piersi.Rosół zjadłam ale bez specjalnego entuzjazmu a kotlecika myślałam że oddam wucecikowi...zachcianek jako takich nie mam ale od większości rzeczy które lubiłam, mnie odrzuca. Bezproblemowo jem jabłka, śliwki, surową marchewkę, nektarynki, kanapki z polędwicą sopocką, bez sera(bo mnie odrzuca), jogurty, twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem...i na tym etapie wzrostu mojej Fasoleczki apetytu nie mam wcale. To normalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam, że na początku ciąży zmienia się apetyt na większy albo na mniejszy, więc wszystko w porządku. Ja też mam mniejszy apetyt - na szczęście. A i mogę jeść kanapki z ciemnego pieczywa z masłem, serem żółtym i salami paprykowym z Lidla mniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe przywitanie!
![]() Dzisiaj ponownie poszłam na betę, bo chcę zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy ![]() ![]() Jak na razie nie mam zachcianek na cokolwiek i tez nie odrzuca mnie od niczego, nie jestem śpiąca, jedynie od czasu do czasu brzuszek troszkę zaboli ale jest to do wytrzymania... ![]() Zastanawiam się kiedy się zgłosić do gina... no i muszę chyba jeszcze jakiegoś wybrać. Wprawdzie mam jednego, ale on jest dobry w leczeniu, kiedy dzidzi nie ma, a do prowadzenia ciąży koleżanka poleciła mi innego... Chyba się do niego wybiorę i sama ocenię czy sie nadaje do poprowadzenia mojej ciąży ![]() Planuję umówić sie na pierwszą wizytę pod koniec następnego tygodnia i to bedzie połowa 7 tygodnia licząc od ostatniej@ ![]() Czy Wy juz powiadomiłyście rodzinę? Bo ja na razie nie chce tego robić... Moi rodzice wyjeżdzają na dwa tygodnie i postanowiłam, że powiemy im jak wrócą. Mam zamiar zaprosić ich i teściów do nas na uroczysty obiad (chyba 3 października, a powiemy im, że to z okazji naszej rocznicy slubu, którą mamy 6 paździrenika, więc mam nadzieje, ze nie będą nic podejrzewać i będzie to prawdziwa niespodzianka ![]() ![]() Ale się naprodukowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
![]() Widzę, że nie tylko ja mam odchyły i czytam na zapas i zamiast się cieszyć to tylko się stresuję, ale z każdym dniem jakby mniej ![]() Patinka dzięki za życzenia ![]() Yolanda gratulacje, a wsparcie na pewno się przyda ![]() Biricchina za mną chodzi mnóstwo rzeczy jedzeniowych ![]() ![]() Puma kupujecie gotowy dom, czy będziecie go dopiero budować? I kurcze uważaj z tym noszeniem dziecka pewnie już swoje waży Memka ja też idę do lekarza w 7 tygodniu - przynajmniej już coś będzie widać ![]() Co do objawów to na początku czułam kłucia w jajnikach i ciągnięcie w dole brzucha, teraz została senność, częstsze wizyty w toalecie i delikatny ból piersi. Miłego dnia wszystkim
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale mi dziś humorek dopisuje...Chyba dlatego że jadę do Babci Mirki i Dziadka Andrzeja(mojej Mamci i Tatuśka) a w sobotkę świadkuję młodszej siostrze ciotecznej....Wódeczki ani grama ale potańcze sobie przynajmniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę musiała uważać żeby pod koniec ciąży nie wyglądać jak mama Gilbera Grape'a ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
hej
jaki mily poranny ruch ![]() ja nie mam nudnosci itp. czasami sie nawet zastanawiam czy naprawde jestem w ciazy ![]() ![]() ![]() puma zobaczymy czego sie dowiemy u gina i na kiedy ustali termin, ja wiem ze do zaplodnienia doszlo 15 sierpnia bo przesunal mi sie cykl a tylko wtedy bylo przytulanie bo mielismy fatalny sierpien ![]() edit i mam straszne fochy, a najbardziej mnie wnerwia TZ, wczoraj wrocil z pracy i oswiadczyl ze dzis wyjezdza do Belgii na rozmowy na 4 dni, nienawidze tego ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2009-09-09 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.