Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 15:39   #121
Didier
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

kochaniutkie spadam do domku zaraz wiec zycze wam milego wypoczynku jutro, bo wolne przeciez (dziewczyny na wyspach pewnie pracuja normalnie ), postaram sie was czytac ale do napisania we czwartek, pa pa
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 15:46   #122
aloes61
Raczkowanie

Witam . Waga u mnie bez zmian ale tym się nie martwię bo to normalne i żeby poprawić sobie nastrój poszłam do fryzjera zrobić sobie nową fryzurę i jest mi lepiej . Czytałam że ktoś z was używa serek feta ,ile ma on tłuszczu bo byłam w sklepie i nie było tego sera. Dzisiaj w telewizji była mowa że to bogactwo białka i protein .
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 15:55   #123
kasia_05
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny za odpowiedź

mam dość
kasia_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 16:41   #124
tycjanka
Raczkowanie

GG do tycjanka

Cześć dziewczyny! JA robię dziś drugie podejście z mufinkami, mam nadzieje, że nie opadną tym razem:/ Waga bez zmian, powiedzmy... mam nowa wagę elektroniczną i na niej ważę 2 kg więcej o zgrozo. Mam tylko nadzieje, że ta różnica jest spowodowana tym, że po całym dniu jestem już naładowana produktami spożywczymi bo inaczej katastrofa jakaś
Stary 2009-11-10, 16:59   #125
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
(...) kupilam sobie mniejsza bielizne
No i to się nazywa motywacja co?
Ja jako, że przytyłam 0,5 kg w stosunku do tego co było 10dni temu też postanowiłam poprawić humor zakupami - kupiłam bluzkę w rozmiarze S (pierwszą od X czasu).

Isabell dzięki za te rybki
Co do rybek lepszych czy gorszych polecam
http://www.wwf.pl/informacje/publika...a_na_obiad.pdf
Bardzo ciekawa strona, mnóstwo informacji

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:27   #126
stozynka44
Raczkowanie

Dziewczyny nie wiem co mi jest! Od kilku dni się nie umiem najeść! Mam ochotę na wszystko na raz i tak wciskam w siebie (dozowlone rzeczy) Masakra jakaś! Niczym sie nie umiem zapchać ostatnio! Wcześniej tak nie było...

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 17:43   #127
tycjanka
Raczkowanie

GG do tycjanka

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem co mi jest! Od kilku dni się nie umiem najeść! Mam ochotę na wszystko na raz i tak wciskam w siebie (dozowlone rzeczy) Masakra jakaś! Niczym sie nie umiem zapchać ostatnio! Wcześniej tak nie było...
Zima się zbliża i Twój organizm chcę magazynować, może dlatego nie możesz się najeść, lub jesteś przed @. Ja zawsze mam ataki głodu przed @

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 18:37   #128
Oliwkaaa
Raczkowanie

o zgrozo ja tez dzis cały dzień głodna
noi jestem zła bo miałam juz 98,2 a dzis 99,7 nosz o co chodzi? no ale licze na to,że się woda w oragnizmie zatrzyamła i zaraz znouow bedzie mniej

CaŁey czas was czytam,ale jak juz nadrobie zaległe strony to mie córka molestuje i nie mogeodpisac

Gratuluje spadków no i Wiolqn twoja wiedza jest nieoceniona
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:23   #129
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Nie Po prostu 4 dni PROTEIN a później obierz sobie jakiś cykl
no wlasnie tak myslalam, dziekuje

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Jeśli przeszłaś już I fazę to od razu po niej masz dni PW i potem zależnie od cyklu który wybierzesz znów P i potem PW i tak w kółko...
no tak, z tym ze I faza sie skonczyla i od tego czasu jadlam np. chleb pelnoziarnisty (dozwolony na III fazie itd.) dlatego chcialam powtorzyc 4 dni bialek, a potem juz na zmiane.

Cytat:
Napisane przez kasia_05 Pokaż wiadomość
Czy w I lub II portalu można jeść orzechy?
nie

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:48   #130
Isabelll
Raczkowanie

Ale udało mi się zrobić pyyyyyyszny serniczek przełożyłam swój przepis sprzed diety na dukanowy w wolnej chwili dopiszę do przepisów Jutro ważenie i po zjedzeniu tego serniczka mam lekkie wyrzuty sumienia no aleeeee wszystko zgodnie więc nie powinno być problemów.

Kolejne dobre info: kupiłam sobie jeansy! Prawdziwe, nieciągnące, w ciemnym kolorku No i mniejsze przede wszystkim

Miałam uczyć się na kolokwium a ja łażę po neciku i przestać nie mogę Jutro mam cały dzionek, to nadrobię

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 19:55   #131
stozynka44
Raczkowanie

Zgrzeszyłam z premedytacją-nie będę mówić jak-ale bardzo...Mam dziś bardzo słaby dzień, dość wszystkiego, i jutro pewnie będę miała jeszcze gorzej bo dojdą wyrzuty sumienia i poranne ważenie mnie to już nawet lanie nie pomoże na chwile obecną jestem załamana, mam mega doła i w ogóle jestem do bani nigdy nie uda mi się schudnąć tych 5 kg

Edytowane przez stozynka44
Czas edycji: 2009-11-10 o 19:57

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 20:13   #132
Donna_Wr
Przyczajenie

Witajcie babeczki
Milczałam trochę ostatnimi czasy, a to dlatego, że ręce zajęte miałam wypróbowywaniem Waszych przepisów .
Dzięki nim jeszcze jestem na tej diecie .. i dzięki nim schudłam już 36 kg .
....ale spokojnie drogie Panie - kiedyś już pisałam, że dużo jeszcze przede mną , stąd takie oszałamiające efekty .
Postanowiłam jednak podzielić się z Wami moim małym sukcesem, bo widze, że niektórym z Was waga robi na złość i nie wskazuje tyle ile powinna, otóż - cierpliwości , skoro takiemu słoniątku i niereformowalnemu obżartuchowi jak mi, kilogramów ubywa, to i Wam ubędzie
Cieszy mnie wielce, że już się nie kulam, ale...w szafie mam przeciąg - nie mam co na siebie włożyć! I tym razem nie jest to zwykłe, babskie gadanie 2-mce temu kupiłam nowe jeansy...i już mam worki na tyłku i w kroku ! Może pomyślimy o jakiejś akcji wymiany ciuchów ?
Donna_Wr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:34   #133
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Cytat:
Napisane przez Donna_Wr Pokaż wiadomość
Witajcie babeczki
Milczałam trochę ostatnimi czasy, a to dlatego, że ręce zajęte miałam wypróbowywaniem Waszych przepisów .
Dzięki nim jeszcze jestem na tej diecie .. i dzięki nim schudłam już 36 kg .
....ale spokojnie drogie Panie - kiedyś już pisałam, że dużo jeszcze przede mną , stąd takie oszałamiające efekty .
Postanowiłam jednak podzielić się z Wami moim małym sukcesem, bo widze, że niektórym z Was waga robi na złość i nie wskazuje tyle ile powinna, otóż - cierpliwości , skoro takiemu słoniątku i niereformowalnemu obżartuchowi jak mi, kilogramów ubywa, to i Wam ubędzie
Cieszy mnie wielce, że już się nie kulam, ale...w szafie mam przeciąg - nie mam co na siebie włożyć! I tym razem nie jest to zwykłe, babskie gadanie 2-mce temu kupiłam nowe jeansy...i już mam worki na tyłku i w kroku ! Może pomyślimy o jakiejś akcji wymiany ciuchów ?

Mozesz jeszcze raz cos o soie napisac ? Z jakiej wagi startowalas i jak dlugo juz jestes na diecie.
Ja tez zaczynalam od duzej wagi .

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

No i chcialam dodac , ze ten Twoj sukces nie taki maly

WIELKIE BRAWA !!!!!!!!!!

Mysle, ze jestes tu rekordzistka w zrzuconej wadze ... wielki szacun !!!!!
Stary 2009-11-10, 20:35   #134
fotoreporterka
Raczkowanie

U mnie dziś totalna porażka..spotkałam przyjaciółkę mieszkającą 800 km ode mnie (widzimy się 3-4 razy w roku) i dałam namówić na wspólne ciacho-drożdżówka z bitą śmietaną.. potem przyszedł przyjaciel naturalnie z ciastkami ( po raz pierwszy mnie to spotkało,że facet przynosi ciastka!!!) no i też wszamałam chyba w sumie z 5 (kruche z czekoladą.. nie chciałam robić mu przykrości.. straszliwie lubię tego faceta)..porażka.. nie usprawiedliwia mnie nawet późniejsze pójście na latin lady i ćwiczenie na maksa przez 1.5h i wieczorny spacer..ehhh.. W ogóle polecam laton lady -ja wychodzę bardziej zmęczona niż po najgorszym aerobiku.

No ale w sumie dziś po raz pierwszy usłyszałam od niezależnej osoby , że "bardzo schudłam" ( jak potem się śmiałam skoro bardzo chudłam to musiałam być bardzo gruba). Mam spodnie od dresu w rozmiarze 10-12 ( Polskie 40-42 ????) i wiszą mi na tyłku jak nie wiem co dopiero dziś na latin lady to zauważyłam ( pewnie się wyciągnęły w praniu :/), a raczej zauważyła to moja koleżanka i zapytała jakim cudem to się stało??

Ja jakoś nie zauważam większej różnicy.
Może tylko po tych dresach - faktycznie odstają z pośladków.
Wagi na razie brak z powodu braku czasu na jej zakupienie.

Dziewczyny czy któraś z was ćwiczyła z hula hop??? Jakieś opinie???

5 X -22 XII z 65 na 55kg

22 II 2010-59kg

Do Wielkanocy ma być 55-54kg
fotoreporterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:49   #135
Donna_Wr
Przyczajenie

[QUOTE=leszczesia;15203879]Mozesz jeszcze raz cos o soie napisac ? Z jakiej wagi startowalas i jak dlugo juz jestes na diecie.

Już piszę
Zaczęłam dietę 13.07 tego roku . Jeśli chodzi o wagę wyjściową, to była na tyle duża, że mimo zrzuconych kilogramów - jeszcze nie osiągnęłam Twojej wagi wyjściowej, także chyba faktycznie - jestem tu rekordzistką wagową Kiedyś już wspomniałam, że na razie nawet przed sobą nie chcę się przyznawać ile ważę/ ważyłam, ale solennie obiecuję, że jak na spowiedzi wyśpiewam wszystko, kiedy tylko osiągnę założoną wagę końcową . Do dużej wagi , należy jeszcze dorzucić słuszny wzrost - 178 cm i mamy obraz...głodzilli
Na szczęście znalazł się wspaniały człowiek - dr Dukan, który tak wspaniale trafił do mojej zwichrowanej świadomości, że mam głęboką wiarę, iż tym razem się uda
Ostatnimi czasy oprócz zmiany nawyków zywieniowych dorzuciłam trochę ruchu (spacery z ulubioną muzyką na uszach ), czym dodatkowo motywuję niechciany tłuszcz do opuszczenia pokładu
Donna_Wr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 20:57   #136
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

[QUOTE=Donna_Wr;15204426]
Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Mozesz jeszcze raz cos o soie napisac ? Z jakiej wagi startowalas i jak dlugo juz jestes na diecie.

Już piszę
Zaczęłam dietę 13.07 tego roku . Jeśli chodzi o wagę wyjściową, to była na tyle duża, że mimo zrzuconych kilogramów - jeszcze nie osiągnęłam Twojej wagi wyjściowej, także chyba faktycznie - jestem tu rekordzistką wagową Kiedyś już wspomniałam, że na razie nawet przed sobą nie chcę się przyznawać ile ważę/ ważyłam, ale solennie obiecuję, że jak na spowiedzi wyśpiewam wszystko, kiedy tylko osiągnę założoną wagę końcową . Do dużej wagi , należy jeszcze dorzucić słuszny wzrost - 178 cm i mamy obraz...głodzilli
Na szczęście znalazł się wspaniały człowiek - dr Dukan, który tak wspaniale trafił do mojej zwichrowanej świadomości, że mam głęboką wiarę, iż tym razem się uda
Ostatnimi czasy oprócz zmiany nawyków zywieniowych dorzuciłam trochę ruchu (spacery z ulubioną muzyką na uszach ), czym dodatkowo motywuję niechciany tłuszcz do opuszczenia pokładu
Donna jak tak sobie spacerujesz to moze wezmiesz sobie kijki ze soba i pochodzisz :nording walking .Czy ktoras z was chodzi??
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:06   #137
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

mi dzis w windzie tez najomy z pracy powiedzial:
- a ty sie na jakis modeling wybierasz? bo kazdego dnia jestes szczuplejsza i tak jakos inaczej wygladasz.
No i dla takich komentarzy warto bylo sie pomeczyc. Az nie chce mi sie myslec ze moglabym nadal z tymi kilogramami chodzic. Oficjalnie wszystkie spodnie musze pozwezac. Super uczucie

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:06   #138
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Nie moge znalezc przepisu na te kluski z jajak i czegos tam a wczoraj to czytałam .Pamieta ktoras z was tak z głowy ??
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:07   #139
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fotoreporterka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was ćwiczyła z hula hop??? Jakieś opinie???
Co to jest to Latin Lady? Może i ja spróbuję tylko u mnie w mieście nie słyszałam o czymś takim...Waga stoi więc może to pomoże.

Co do Hula Hop to ja kiedyś ćwiczyłam ale to jeszcze przed dietą jak nie mialam problemów z wagą. Ćwiczenie bardzo ładnie rzeźbi wcięcie w talii, no i mieśnie brzucha stają się twardsze a brzuch jędrniejszy. Muszę do tego wrócić ale jakoś nie mam ostatnio motywacji i czasu Ćwicząc zaczynałam od 5 min a później to już kręciłam 20 a tak wygląda moje hula-hop http://allegro.pl/item800644266_hula...najtaniej.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 21:08   #140
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

[QUOTE=Donna_Wr;15204426]
Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość

Już piszę

Donna_Wr --- zagladaj tu czesciej . Mysle , ze jestec tu osoba bardzo potrzebna .. To nie lada wyczyn podiac takie wyzwanie klask i:
Potrzeba nam takich osob , ktore sa ikona odchudzania . Wiem , ze kazda kobieta ma swoj wymarzony obraz i kazdy kilogram jest istotny -- jedak walka ze zwalami tluszczu jest baaaaaaaaaaaaaardzo ciezka -- wiem cos o tym

Czasami sobie mysle z czego odchudza sie osoba wazaca 60 kg skoro mi Dukan wyznaczyl 70 .....
No to sobie pofilozofowalam...... hmmmmmmmmmmmmmmm...
Stary 2009-11-10, 22:03   #141
BogaczKa22
Zadomowienie

A co tu tak pusto Wszyscy już śpią

A ja chciałam się Wam pochwalić, że zadzwoniłam do gościa i przyjęłam tą pracę i w piątek jestem umówiona na jakieś pisanie papierów

... i znowu zjadłabym coś

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:06   #142
stozynka44
Raczkowanie

ani mi nie mów ja nagreszyłam że szok, teraz mam wyrzuty i dalej bym coś zjadła ;(

Stary 2009-11-10, 22:31   #143
BogaczKa22
Zadomowienie

Chyba sobie wciągnę serek, którego wczoraj nie zjadłam

I w piątek przed umówionym spotkaniem idę do fryzjera wydębiłam kasę od mężulka

I jeszcze będę musiała sobie sprawić co nieco garderoby nowej, bo nie dość że schudłam to jeszcze do pracy muszę się ubrać jak człowiek no nie ?

Dukan

Stary 2009-11-10, 22:47   #144
moni_ca
Raczkowanie

GG do moni_ca

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Chyba sobie wciągnę serek, którego wczoraj nie zjadłam

I w piątek przed umówionym spotkaniem idę do fryzjera wydębiłam kasę od mężulka

I jeszcze będę musiała sobie sprawić co nieco garderoby nowej, bo nie dość że schudłam to jeszcze do pracy muszę się ubrać jak człowiek no nie ?
Nowa fryzura, nowy ciuch, nowa praca, nowi ludzi, duużo lżejsza, zobaczysz poczujesz się jak "MŁODY BÓG" i teraz to dopiero kilogramy polecą
moni_ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:50   #145
stozynka44
Raczkowanie

A co! Należy Ci się

Stary 2009-11-10, 22:56   #146
BogaczKa22
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny Już się cieszę z tych nowych możliwości

A teraz grzecznie się pożegnam. Do napisania rano, dobranoc

Dukan

Stary 2009-11-10, 23:31   #147
HaKa
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny! I ja dołączam do grona Dukanek Właściwie zaczęłam dietę tydzień temu, dokładnie 2.11. Idę systemem 5/5 i na początku było fajnie, bo waga (start - 59,5) szła sobie po troszkę codziennie w dół. Aż tu nagle katastrofa;( Po tym jak było już 57,5 nagle dzisiaj z powrotem waga wyjściowa - 59,4! Poryczałam się schodząc z wagi i prawie straciłam motywację... wiem, że to może za krótki okres czasu, żeby były jakieś wielkie rewolucje, ale żeby aż tak? Jestem aktualnie przedostatni dzień na P+W, nie grzeszę, jem tylko to co wolno bez odstępstw... co jest nie tak? Ważę się zawsze wieczorem, przed snem. Rano waga jest zwykle niższa, ale za tę właściwą uznaję tę z wieczora. Co ciekawe, dziś rano było 57,6 a teraz wieczorem 59,4. Jak to możliwe? Poratujcie, radą lub kopniakiem, a najlepiej jednym i drugim. Ściskam!
HaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 01:19   #148
alekaz1
Zakorzenienie

Wotam dukanki nocną porą;p
Tak sie zastanawiam piszecie o grzeszkach..moim zdaniem ta dieta jest swietna ale jka od czasu do czasu zje sie cos nie do konca dozwolonego nic sie takie nie stanie (mowie tu o jogurtach np;jogobella light,czy parowki z indyka czy szynki czy tez te rybne).
Ta dieta jest moja pierwszą i uwazam ze czasami male odstepstwa nie zmienia wyniku koncowego.po moim przykladzie po wypiciu jednego duzego piwa na drugi dzien na wadze był spadek jaies 20 deko...
alekaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 07:48   #149
agus30
Raczkowanie

Wstawać dziewczyny
Witam nowe dukanki coraz nas więcej
Moja waga to chyba zepsuta czy jak bo aż sama nie dowierzam,od wczoraj znowu spadek o 0,6kg Po ciuchach widzę że ciągle mnie mniej,niedawno część ubrań pozwężałam,ale znowu robią się workowate.
Całe 19kg schudłam,w szoku jestem. Jak jeszcze 2kg schudnę to chyba nie będę wiedziała jak mam się cieszyć
BogaczKa22 na pewno sprawdzisz się w nowej pracy a nowa fryzurka i ciuch dodatkowo cie zmotywują
Ja też sobie chyba fryz nowy zrobię w nagrodę.
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 08:11   #150
kasia_05
Rozeznanie

Mam kolejne pytanie (Nie bijcie- to mój 2 dzień tej diety)

Czy można żuć gumy?
A wieśniak ze szczypiorkiem?Oczywiście dot to I protalu.
I czy pierwszego dnia na diecie było Wam niedobrze?(tzn miałyście mdłości?)

Aguś tyle zrzuciłaś na Dukanie?????

mam dość

Edytowane przez kasia_05
Czas edycji: 2009-11-11 o 08:12 Powód: dopis
kasia_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości