|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: studniówka 2010
Dziewczyny a jak myślicie jaka koszula pasuje do kawowego garnituru gdy mój partner ma złoty krawat a ja czarną sukienkę? Proszę o odpowedź! (:
|
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, pasuje na studniowke do krótkiej sukienki założyc koronkowe rajstopy?
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Przy okazji, idę na studniówkę z TŻtem (moja za rok gdyż jestem w technikum) , kupiłam już sukienke, a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam, no i nie wiem co do niej, jakie buty, torebkę, dodatki !http://img97.imageshack.us/img97/3088/sukienka1.jpg Edytowane przez syllvia91 Czas edycji: 2010-01-10 o 16:36 Powód: zapomniałam o zdjęciu xd |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Sylwia ja bym do twojej sukienki założyła czarne buty, zamiast białych jakie są na zdjęciu. A na szyję bym wzięła coś srebnego. A mi ktoś doradzi w sprawie koszuli?
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do koszuli.. to uważam że biała, albo kremowa, żeby nie było zbyt kolorowo .
|
|
|
|
|
|
#126 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Też właśnie myślałam że czarne buty i torebka bedą najlepsze, bo za dużo różu/fioletu nie wyglądało by dobrze..
A włosy bedę miała napewno rozpuszczone, loki/fale coś w tym stylu
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
No to sądzę, że powinnaś właśnie postawić na jakąś szeroką bransoletkę, albo może pierścionek z duuużym czarnym szkiełkiem? Zależy, co lubisz.. Gdybyś upinała włosy można by poszukać jakiś prostych w formie, ale dużych kolczyków.
Sukienka jest w bardzo nowoczesnym stylu i wszelka delikatna biżuteria, wg mnie, raczej odpada.
|
|
|
#129 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
30 stycznia czeka mnie studniówka, idę jako osoba towarzysząca, bo własną mam za rok. Kupiłam sukienkę w kolorze wina, troszkę za kolana, planuję do tego czarne buty, torebkę + biżuterię z różyczek z koralowca ale... czy to obciach nie robić nic wielkiego z fryzurą i makijażem?
Naturalnie mam kręcone włosy, do połowy szyi, właśnie są w fazie ratowania z tragicznego stanu i nie chciałabym wydawać pieniędzy u fryzjera i to po to, żeby mi nałożono mnóstwo pianek/lakierów - no i boję się, że póki co nie da się z nimi zrobić nic sensownego (nawet próbowałam zwiększyć skręt papilotami/lokówką ale z marnym skutkiem ). A makijaż? W tym problem, że na codzień maluję się jedynie tuszem do rzęs, czasem podkładem - na inny makijaż nie mam wprawy Myślicie, że to za mało? Że zginę w tłumie wypacykowanych panienek?I ostatnia wątpliwość, tym razem bardziej TŻ niż moja Czy na studniówkę konieczna jest koszula z długim rękawem? Czy wypada mu włożyć z krótkim? Dodam, że kolorystycznie klasyka - czarny garnitur, biała koszula + krawat w odcieniach czerwieni.
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
do urojona: myśle że skoro na codzień masz "skąpy" makijaż, to mogłabyś troche zaszaleć i np. mocno podkreślić oczy jeśli jest okazja
np. smokey ? A co do koszuli Twojego TŻta, to osobiście myśle, że chyba według własnego uznania, jak mu pasuje .
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że raczej powinna być koszula z długim rękawem, ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
#133 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą zazwyczaj jest tak, że osoby towarzyszące wyglądają skromniej od maturzystek.. W końcu to tak na prawdę ich dzień ![]() Co do koszuli- wg mnie nie wypada w krótkim rękawku.
|
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
Witam forumowiczki!
![]() A więc tak, 13 lutego mam studniówkę i idę jako osoba towarzysząca. No i myślałam nad taką oto sukienką (link gdzieś tam) Z tym, że będę ją szyła ( boo bez przesady ale nie mam zamiaru wydawać tyle na sukienke:P) i wprowadziłabym kilka modyfikacji. Po pierwsze była by trochę dłuższa (nie lubię aż tak kusych) troszkę węższa u dołu bo chciałabym ładnie wyeksponować pupę (mój jedyny atut) i zastanawiam się nad liczbą owych pasków z tymi ćwiekami, zredukowałabym je tylko do dwóch, lecz nie wiem czy tak napewno było by lepiej. I myślałam nad tym tyłem, gdyż nie wiem jak to z tą dupką zrobić, może wyrzucić ten ostatni paseczek? Więc co o tym myślicie?? Czy ona w ogóle pasuje? Jeśli chodzi o włosy, to mam długie to pasa i myślałam nad takimi falami jak ma kim kardashian lub carmen elcetra, co do dodatków to też nie mam pojęcia, lecz zainwestowałabym w kilka srebrnych bransolet. Lecz jestem otwarta na każde propozycje ![]() Coo o tym "looku" myślicie? proszę ![]() :pros i: o radę, gdyż moda to nie mój konik:/Będe wdzięczna za każde opinie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
tzn zostawić dwa paseczki tylko na talii
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
a ja już po swojej studniówce
to był szalony łikend wszystkim również życzę udanych imprez
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
sarenka123 mi sie sukienka bardzo podoba, mysle ze fajnie by wygladala gdyby byla uszyta do ziemi na wzor typu rybka
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Jestem zaproszona na studniówkę jako osoba towarzysząca i nie mam sukienki. Jak myślicie, czy ta, w której byłam na swojej studniówce się jeszcze nadaje ? Bo zastanawiam się, czy nie ejst zbyt "elegancka"
Liczę na Wasza pomoc |
|
|
|
|
#139 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
meddy nawet ładna ta sukienka, tylko kolor nie mój (: Mi się wydaje, że sukienka jest zbyt elegancka jeśli idziesz tylko jako oosba towarzysząca. |
||
|
|
|
|
#140 |
|
Przyczajenie
|
do Emilcia_1616: typu rybka? tzn jaka?
haaloo może ktoś jeszcze się wypowie |
|
|
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że zostawienie tylko pasków w talii to dobry pomysł- będzie mniej 'wulgarna'. (brak mi lepszego określenia :P)
Cytat:
A może byś ją skróciła?
|
|
|
|
#142 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie w tym problem, że u mnie brak wprawy i nie wychodzi jak powinno, sprawę utrudnia to, że noszę soczewki kontaktowe i nie mogę co chwilę malować/zmywać ![]() Cytat:
Jedyne co jestem w stanie zrobić to narysować kreskę na dole, przy oku ![]() Cytat:
A do błyszczyków również mam wstręt ![]() Aha, za upewnienie w sprawie koszulowej TŻ też dziękujemy
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co to za różnica czy ktoś idzie na swoją studniówkę czy jest OT, jedyna, jaką widzę to taka, że OT nie zakłada podwiązki... Sukienka jest śliczna i idź w niej jeśli się dobrze czujesz, nadaje się jak najbardziej! I broń Boże jej nie skracaj bo straci cały urok...
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2010-01-11 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
meddy jeśli lubisz tą sukienkę to idź w niej śmiało.
Ja tez zamierzam w przyszłym roku iść na studniówkę chłopaka w sukience którą teraz założe na swoją
|
|
|
#145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
3/4 to były krótkie sukienki. długość przed kolano. Większosć bombek. Ja akurat miałam długą prostą. U mnie w klasie ok. 5 dziewczyn miało długie. Kolory ciemne A fryzury to głównie loki. ja akurat miałam skromnego koka więc co tu mówić wyglądałam inaczej niz wszyscy.
Gdy się zobaczyło tylko raz piękno szczęścia na twarzy ukochanej osoby, wiadomo już, że dla człowieka nie może być innego powołania, jak wzbudzanie tego światła na twarzach otaczających nas ludzi. — Albert Camus |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
haloo hlooo
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie zauważyłam, że teraz większość dziewczyn chodzi w krótkich sukienkach, przypominających raczej sylwestrowe i stąd moje wątpliwości dzięki za rady |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
ale sie naprodukowałyscie^^
nana710- tak biala bylaby ok z reszta ja tam ma zdanie ze ubieranie sie pod kolor smieszne jest xDDD biedni ci faceci ktorzy ubieraja sie pod kolor np jasnorozowy xDDD czasem mi sie smiac chce jak wymyslnie sa ubrani xDDD ja sie powtorze...faceta maja ci zazdroscic a nie go rozpoznawac xD ubierz go wg jego typu urody ;p a nie wg kiecki i bedziecei oboje slicznie wygladac![]() liquefy - jak najbardziej byleby koronka byla orginalna i delikatna...no i kiecka musi byc prosta, skromna urojona - co do parnera... zrezygnuj z rekawa na krotki rekaw...dla mnie to jest mega obciach xDD taka koszula np mi noo nie podoba mi sie malo elegancka i w ogole... ;p o wiele fajniej bedzie wygladac jesli po zdjeciu marynarki bedzie mial dlugi rekaw...nooo i zima jest xDDD |
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
jak myslicie gdybym założyła diadem na studniówkę dobrze by to wyglądało ?
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Hmm.. zależy jak "strojny" i do jakiej fryzurki, choć ja bym osobiście odradzała...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

.
!

).
Myślicie, że to za mało? Że zginę w tłumie wypacykowanych panienek?

i co to za różnica czy ktoś idzie na swoją studniówkę czy jest OT, jedyna, jaką widzę to taka, że OT nie zakłada podwiązki... Sukienka jest śliczna i idź w niej jeśli się dobrze czujesz, nadaje się jak najbardziej! I broń Boże jej nie skracaj bo straci cały urok...