|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() ![]() A ja tak bardzo chciałam urodzić pod koniec lipca - mamy wtedy oboje z M. urodziny. Ale nie wmówiłam sobie ![]() Ago, mam nadzieję i życzę Ci tego, żeby TŻ inaczej spojrzał na sprawę ciąży i zaczął się cieszyć tak jak Ty ![]() Cytat:
![]() No! Super ![]() Haha! ![]() Witajcie nam nowe przyszłe mamy ![]() Do lekarza się nie zapisałam (dopiero od nowego roku zapisy), ale zdobyłam nowe wiadomości od mojej (bardziej doświadczonej w kwestii dzieci) młodszek kuzynki ![]() ![]() Co do kwestii mieszkaniowej - mieszkamy z dziadkami w jednym domu, w osobnych mieszkaniach, choć ze wspólna łazienką. Jest to dużo milsze towarzystwo niż rodzice czy teściowie ![]() Na teściów jednak nie narzekam. Troszkę zagadywali w kwestii dzieci, ale raz a porządnie ich spławiłam, mówiąc że to nasza sprawa i przez kilka lat był spokój. Nie są zbytnio wtrącalscy, naprawdę ich lubię, a oni mnie (chyba ![]() Rodzicom moim niestety chyba palma odbiła ![]() ![]() Chwilowo się oddalam, idę dziadkowi zrobić kolację i podać leki. Jesteśmy chwilowo sami, bo babcia na imprezie, a mąż w pracy do rana. Piszcie dużo, żebym po powrocie miała co czytać (bo tak wstyd, że tyle wypisuję ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Lenko miło Cie tu widzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Tż wiedział, że testuję, ale rano był tak zaspany, jak się zbieraliśmy do pracy, że dopiero ten test go obudził.. Przyszedł do mnie do łazienki żeby mnie wyprosić (ciasno jest
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lenka gratuluję z całego serca ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
boję się, że z wizażu już nie zejdę
![]() i co rodzice powiedzą ![]() a jak mam obliczyć datę porodu??? bo ja też chcę na listę!! Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-12-30 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Lenka to dobrze, siedź z nami
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Lenka rodzice na pewno się ucieszą i nie będą mogli się doczekać wnuczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
W necie jest dużo kalkulatorów ciąży http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html Wystarczy tylko wpisać pierwszy dzień ostatniej @ i samo policzy ![]()
#130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a rodzice na pewno się ucieszą, tylko myślę jak im powiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2009-12-30 o 19:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ja już niestety znikam, mam na 7.00 do pracy... Będę w sobotę, życzę wam udanego Sylwestra, a Nowym Roku... same wiecie czego ![]() evullka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Z tego co wyczytałam to do daty ostatniej miesiączki dodaje się 12 miesięcy, później odejmuje 3 miesiące i jeszcze dodaje 7 dni
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Lenko, Mpik, jeszcze raz gratuluję
![]() ![]() Ja dziś już nie odpisuję, bo jesteśmy po niezbyt miłej wizycie u teścia i padam na ryjek. Ale na pocieszenie kupiłam sobie buty ![]() Dziewczyny, bardzo was proszę o zerknięcie na listę i podanie danych do jej uzupełnienia, bo trochę tego brakuje. No, które się ociagają z tymi danymi? ![]() ![]() ![]() Agnyska81 (?,?).................... ......................tp. 30.08.2010 NIKaP-n (?,?).................... ......................... .tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (?,?).................... ......................... .tp. ? Lenka(?, 25l.).................... ........................t p. ? Dobrej nocy wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
BAN stały
|
Gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- [QUOTE= NIKaP-n, mamy rzeczywiście wiele wspólnego ![]() ![]() ![]() A moje kochane własnie odebrało auto z naprawy - 1000zł poszło! ![]() ![]() Dzięki wielkie ![]() My właśnie zmieniliśmy pełnoletniego Golfa II, który wszędzie nas dowiózł, ale w końcu zaniemówił. Załatwianie papierów sprowadzonego z zagramanicy auta- Holandia, po drodze z chorobą i radosną nowiną ciążową ![]() Ale teraz jeździmy VW Polo 2000 rok i... już z niego nie wysiądę ![]() Monika jestem. Monika Ewa Małgorzata dokładniej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
Wróżko, ja swoją prace mgr zaczęłam pisać miesiąc przed terminem. Nie mogłam dostać książek (stare...), nie miałam pomysłu, tylko ogólny pogląd. Zbyt ogólny. W końcu- urlop. Pięknie wszędzie, sierpień... My na działce. I laptopik (prezent od męża, żebym tylko napisała). Panika i dwa telefony do promotora (półgodzinne). I nagle mówię Mu, co chcę pisać, co sądzę etc. Ha! Udało się, trzymam kciuki!!! Dasz radę ![]() Rodzicom mam nadzieję się ułoży, będę o tym myśleć. Moja Mama zaczęła nowe życie w tym roku, w marcu wzięła ślub po ponad dwudziestu latach samotności, i teraz jestem bardzo wyczulona, żeby w końcu żyła tak, jak od dawna powinna... Moje wszystkie zwierza są przybłędkami, najukochańszymi! ![]() I nie myśl Kobieto o przykrościach, w ciąży czyta się tylko piękne książki i słucha dobrej muzyki! Mam taką znajomą, która kładzie karty. Zawsze powtarza, że złe myśli przyciągają problemy. Im częściej myślimy negatywnie, tym bardziej zło koło nas krąży... Tak więc: Uśmiech od ucha do ucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i Już! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Cytat:
Też to gdzieś widziałam... Dziewczyny, a co jeśli się nie pamięta daty ostatniej @ ? ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- agnysia mam nadzieję, że nas nie wywalą ;D |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Hej,
Wczoraj było już trochę lepiej, przeprosił, ale dalej wałkował temat tego, że dziecko przeszkodzi mi w pracy zawodowej itp. Byliśmy u lekarza, na usg widać małego kropka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki i ja się dopisuje
![]() Madzia Lat 27 1 Z P. od 4 lat szczęśliwie razem. 2. Od 11 lipca mężatka 3. Uwielbiam psy, jednak mój P. nie chce się zgodić. 2lata temu uśpiłam moją cudowną 16letnią sunie... ![]() ![]() ![]() 4. Wychowawca w internacie. „Wychowuje” młodzież licealną- ciężko. Piją, palą, ćpają... ale bardzo ich lubię ![]() Zastanawiam się jednak co z pracą. Praca w internacie, gdzie jest ok 100dzieciakow, może źle wpłynąć na zdrowie. Często chorują i mam w internacie szpital a ja jednak wszystko od nich łapie. w tym roku szkolnym miałam już dwa razy grypę jelitowaą, raz zwykłą grypkę... hm.. chyba wezmę zwolnienie- Będę EGOISTKĄ, musze myśleć teraz o mojej kruszynce ![]() 5. O dzidzię staraliśmy się oficjalnie w tym miesiącu!!i UDAŁO się za 1 razem.... 6. Mąż ucieszony z wiadomości- w sumie sam mi przyniosl wynik Bety wczoraj ze szpitalaJ Miał łzy w oczach... O wiadomości wie moja mama, która bardzo się ucieszyła, Tż-ta brat, nio i moje przyjaciółki. Jego rodziców poinformujemy osobiście w Nowy Rok. A co niech wejda w 201o Rok Z NOWA cudną Nowiną 7. Jestem strasznie zakręconą osobą, śmieszną i głupiutką jak to mówi Mój- ale za to własnie Kocha... ![]() co do terminu poorodu, szukam i wszedzie wychodzi inaczej @miałam 2 grudnia cykl 28, 29 dniowy- różnie.. i wychodzi mi między 7-10 września 2010 !! ![]() z tej strony http://dziecko.onet.pl/1208857,kalkulatory.html wycvhodzi mi 7 września bo owulka była 15 grudnia( potwerdzona testem)
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2009-12-31 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A usg bardzo zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ powiedział wczoraj nowinę babci i ona chyba wszystkim wypaplała na wczorajszej dużej imprezie rodzinnej. Okazuje się, że wszyscy już wiedzą, gratulują. Dowiedziałam się, że dwie kobiety z dalszej rodziny też są w ciąży sierpniowej ![]() ![]() M. zawsze był z tych co to mają czas, planują a nie robią i odkładają wszystko na później. Wiadomość o ciąży go spięła do działania. Wczoraj oznajmił mi, że w marcu bierze kilka dni wolnego i zrobi porządek z sufitami (od 5 lat planujemy coś z nimi zrobić ![]() ![]() Tym, które idą na sylwestrowe bale i przyjęcia życzę szampańskiej zabawy ![]() ![]() ![]() ![]() WróżkoDzyńDzyńDzyń - przestoje w pisaniu pracy to norma, ale jak potem ruszysz z kopyta to już nic Cię nie zatrzyma i skończysz w kilka dni. Czego Ci życzę, a pamiętaj, że życzenia dzisiejsze się spełniają.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-12-31 o 09:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzicom pewnie przejdzie. To poprostu para starych głupków, którzy raz na jakiś czas mają ogromne kłótnie, biorą rozwód itp ![]() ![]() A złe myśli chyba faktycznie mogą przyciągać nieszczęścia. Dziś już mi się śniło, że poroniłam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego jeśli nie ma strachu, że wylądujemy z dzieckiem pod mostem i trzeba będzie wyjadać resztki ze śmietników to myślę, że można robić ![]() Jeśli nie planowaliście dziecka to reakcja tżta jest dość zrozumiała. Nawet mój mimo planów i radości trochę się przestraszył. Bo to już takie realne, nieodwracalne i nagle zrozumiał jaka odpowiedzialność zaczyna na nim ciążyć ![]() Cytat:
![]() Mnie już dzisiaj pewnie nie będzie - mamy z tżtem sporo załatwiania, bo organizujemy tegorocznego sylwka, więc życzę wszystkim udanego wieczoru i samych radości w nadchodzącym roku ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Ja w końcu wyspana, kocia jakby trochę mniej cierpi dzisiaj, więc jest luzik ![]() Aga2111, widzisz, już jest coraz lepiej. Jeszcze się zdziwisz, jaki będzie z niego fajny tatuś jak już do niego to w pełni dojdzie ![]() ![]() ![]() Wróżko, ja pracę magisterską napisałam w ciągu miesiąca. A miałam literacką i dotyczącą baśni, więc trochę tego było. Dasz radę. A rodzice - jak sama wiesz, że takie stare konie głupotami się raz na jakiś czas muszą zająć, to si,ę nie denerwuj, bo tylko będziesz szkodzić dzidzi ![]() Cytat:
![]() Dane widocznie mi gdzieś utonęły, wybacz ![]() A tekst o babci mnie rozwalił ![]() ![]() ![]() Ty to wyglądasz na taką szczęściarę z rodzinką jak ja ![]() ![]() Cytat:
A ty kochana Moniko jeszcze mi wiek podaj sklerozo ![]() Mpik, wpisałam ci termin na 7.09, bo owulkę miałaś tego samego dnia co ja, a mi tak wychodzi ![]() Mój teść wczoraj doprowadził nas do białej gorączki. My przyjeżdżamy z innego miasta do niego, a on mówi, że nie możemy przyjść na kawę, bo on do kościoła na nowennę idzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ponieważ niektóre mogą tu już dziś nie zaglądać, to wszystkim przyszłym mamusiom życzę w tym Nowym Roku spokoju, radości, uśmiechu i zadowolenia z każdej chwili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,?)............... ....................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(?, 25l.).................... ........................t p. ? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Pomidora to niezły teść
![]() Wróżka fajnie napisałaś z tym, że zawsze jest jakiś pretekst żeby odłożyć decyzję o dziecku. Masz rację nigdy nie ma odpowiedniego momentu bo zawsze "coś" a potem latka lecą i może być trudno. Aga jeszcze trochę czasu minie zanim do niego to dotrze i się z tym oswoji, a wtedy na pewno będzie się już cieszył ![]() ![]() a ja dziewczyny muszę jakieś spacery przed snem wprowadzić bo od paru dni nie mogę spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Wpadam i gratuluję kolejnym mamom!
Podczytuję i widzę , że albo kociary, albo nauczycielki ![]() ![]() A ty babo (to do Pomidory ![]() ![]() ![]()
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gabisun, ja też spać nie mogę i nic nie pomaga. Dziś trochę lepiej spałam, ale tak to jakoś wcześnie się budzę i nie zasnę już. A zawsze taki śpioch byłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Usiłowałam się dziś umówić do lekarza (jakoś nagle wznowili zapisy?), ale najbliższy wolny termin to 10 lutego! ![]() Kicham to, trudno, pójdę do niego prywatnie, ma gabinet rzut beretem od mojej szkoły, to sobie pójdę zaraz po pracy. Powiedział mi, że jak 6 tydzień, to już mi zrobi usg i będzie coś widać ![]() A my nie mamy autka ![]() ![]() ![]() Zresztą, jakbym tak miała mdłości poranne, odpukać, to też tego nie widzę. Do woreczka? Ale jak? Przecież nie będę wysiadać, bo w życiu na czas nie dojadę.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-12-31 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
grtaulujeeee
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pomidora najwazniejsze jest sie wygadac ![]() ![]() nie wiem czy dzis jeszcze wejde wiec... zycze wszytkim cudownego 2010 roku... zeby ten wyjatkowy rok byl dla was najpieknieszy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym nasza sytuacja jest taka, że rozstaliśmy się we wrześniu na 2 miesiące, od listopada zaczęliśmy się spotykać, ogólnie krótko się znamy-od września 2008. Poza tym Tż ma już 10-letnią córkę, nie ma rozwodu i cała ta sytuacja mnie załamuje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój poszedł się zdrzemnąć, a ja chyba zaraz do niego dołączę. A niedługo impreza ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.