Konserwatyzm w Polsce - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 22:34   #121
rapifen
Zakorzenienie

Dot.: Konserwatyzm w Polsce

Wiesz ile w internecie znajdziesz takich "faktów"?:P I czy ty myślisz że wszystko co zaczyna się od "amerykańscy naukowcy udowodnili że..." to prwada?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 22:35   #122
Malla
Nie depcze krokusów

Ale to wcale nie muszą być brednie, tylko... co z tego? Mamy zakazać Murzynom kształcenia się, prawa do głosu, bo jakaś tam próba populacji okazała się gorsza w testach na inteligencję?
Stary 2010-01-07, 22:36   #123
Igusia92
Zakorzenienie

The Worldwide Pattern of IQ Scores. East Asians average higher on IQ tests than Whites, both in the U. S. and in Asia, even though IQ tests were developed for use in the Euro-American culture. Around the world, the average IQ for East Asians centers around 106; for Whites, about 100; and for Blacks about 85 in the U.S. and 70 in sub-Saharan Africa.

http://www.news-medical.net/news/2005/04/26/9530.aspx
Stary 2010-01-07, 22:37   #124
Malla
Nie depcze krokusów

Czy możesz powiedzieć, PO CO to przeklejasz? Rozumiem potrzebę pochwalenia się znajomością korzystania z wyszukiwarek internetowych...
Stary 2010-01-07, 22:38   #125
Igusia92
Zakorzenienie

Czemu znowu wkładasz mi w ustach coś czego WOGÓLE NIE NAPISAŁAM?

NIECHCE NIKOMU NICZEGO ZAKAZYWAĆ!

Po prostu jedna z użytkowniczek poprosiła mnie dane na ten temat więc je przedstawiłam. Błagam Cię nie nadinterpretuj moich wypowiedzi...
Stary 2010-01-07, 22:40   #126
Malla
Nie depcze krokusów

To napisz, o co Ci chodzi, bo widzę, że nie tylko ja się pogubiłam w Twoich wypowiedziach i nie rozumiem tego wzniosłego przesłania.
Stary 2010-01-07, 22:44   #127
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Igusia92 Pokaż wiadomość
Jakiś czas nosiłam się z założeniem tego wątku na forum.
Ostatnio obserwuje że w Polsce bardzo modna stała się krytyka postaw konserwatywnych. Co mam na myśli używając tego określenia?

Krytykuje się zasady moralne, religijność, sprzeciw przeciwko zabijaniu, brak akceptacji dla zjawisk sprzecznych z naturą (co nie oznacza braku tolerancji! te pojęcia są używane zamiennie - a to moim zdaniem błąd) .

Chcę zaznaczyć że sama jestem osobą która nie jest bardzo religijna, ale nie rozumiem ciągłego wtrącania się do spraw wewnętrznych kościoła osób, które nie mają i niecną mieć z nim związku.

Następna sprawa która mnie martwi to uznawanie liberalizmu za sprzeczny z konserwatyzmem... Albo jesteś konserwą albo liberałem, a np. dla mnie najbardziej optymalne jest połączenie obu postaw liberalizm w gospodarce, konserwatyzm w obyczajach...

Co jest złego w stwierdzeniu że biologiczna, naturalna rola kobiety to wychowanie dzieci, opiekowanie się rodzinnym gniazdem, to że kobiety zdecydowanie mniej sprawdzają się w pracy, ich zdolność myślenia abstrakcyjnego jest ograniczona ale za to wiodą prym jeśli chodzi o emocje, intuicje, - dane nam przez matkę naturę.

Nie rozumiem feministek na siłę chcących robić z siebie facetów, wyraźnie zmierzających do zagłady ludzkości

Nie rozumiem mniejszości domagających się dla siebie specjalnych praw (a niby czemu w demokracji wszyscy są równi! )

Chcę zapytać jakie jest Wasze zdanie na ten temat - szczególnie ciekawią mnie argumenty osób atakujących ,,zaścianek" .

Trochę namieszałam, ale mam nadzieję na ciekawą dyskusję
Matko jedyna, ja wiedziałam że to się tak skończy... Ładne pranie mózgu Ci zrobił ten Twój chłoptaś, a ostrzegałyśmy Cię, że tak się to skończy. Że uwierzysz w to, co on Ci wmawia, że jesteśmy głupsze i nadajemy się do zadań emocjonalnych, niewymagających intelektualnie... Aż przykro to czytać. Szkoda Cię, dziewczyno, taka młoda jesteś i już dałaś się stłamsić.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 22:50   #128
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
1. pytanie. Nigdzie tak nie napisałam oczywiście że miały chociażby przez wpływ na mężczyzn, ale oczywiście nie tylko wiadomo że było sporo wybitnych jednostek.
I strasznie czepiacie się tego ,,ograniczenia" a to faktycznie złe sformułowanie chodzi mi o to że uogólniając ciężko jest stworzyć kobietą coś nowego (myślenie abstrakcyjne) po prostu za to faceci są gorsi od kobiet pod wieloma innymi względami.
Argumenty że znacie wiele kobiet fizyków, itp. o umysłach ścisłych - ok nie mogę zaprzeczyć, się samo to że kobieta zajmuję się taką dziedziną - trudno zaprzeczyć składnia do zwracania na takie jednostki większej uwagi.

To tak jak widząc faceta przedszkolanka (hmm dziwnie to brzmi ) który jest dobry w tym co robi samo to że zajmuje się tą profesją sprawia że idealizujemy do w tym co robi i stwierdzamy na jego podstawie FACECI SIĘ DO TEGO Świetnie nadają!
A jednak co jak co ale mało który facet może zastąpić czujne oko kobiety która jednak ma coś takiego jak instynkt macierzyński.

Inny przykład stwierdzając FAKT że osoby rasy negroidalnej które mają gorsze wyniki w testach inteligencji, za to z reguły szybciej biegają oskarżyć mnie o rasizm i ta to że uważam że są oni głupsi...

2. jestem za całkowitą wolnością niech kobieta robi sobie co chce ale niech nie będzie to sztucznie regulowane niech ma okazje sama się sprawdzić, z faktycznie równymi szansami, bez ułatwień.
I tak uważam że kobieta lepsza jest w wychowaniu dzieci niż w pracy (uogólnienie!!! proszę nie brać tego personalnie!!!)

generalnie jesteśmy daleko za czasami życia w jaskiniach ale uwarunkować wynikających z biologi nie unikniemy...
Boże...a ja tak nie lubię dzieci, nie mam instynktu macierzyńskiego (chyba nie da się go mieć, nie mając dziecka? )....i za cholerę nie mam inteligencji emocjonalnej (za to mam inną ) - nie jestem kobietą! Idę do łazienki spojrzeć czy mi penis nie urósł

Cytat:
Od czasu badań rekrutów w czasie I wojny światowej, badania stale pokazują, że rasa biała osiąga wyniki średnio o 15 punktów wyższe niż rasa czarna. Różnica ta utrzymuje się pomimo obserwowanego stopniowego wzrostu inteligencji i konieczności ponownego skalowania testów. Jednocześnie nowsze badania pokazują, że przedstawiciele rasy żółtej średnio mają przewagę 6 punktów nad rasą białą[1].

Jeden z najsłynniejszych genetyków świata, odkrywca struktury DNA James Watson oznajmił, że czarni są mniej inteligentni od białych. 14 października 2007 The Sunday Times opublikował wywiad z Watsonem, w którym wyraził on wątpliwości, co do rozwoju Afryki stwierdzając, że polityka społeczna w tej kwestii opiera się na przekonaniu, iż przedstawiciele rasy czarnej dorównują inteligencją przedstawicielom rasy białej. Tymczasem badania pokazują, że jest inaczej[2][3].

wystarczy Wikipedia (ale czytałam o tym wcześniej na innych portalach)

pisząc o wyjątkach w skali świata oczywiście może być ich kilkaset ale to nadal pozostają wyjątki... rozumiem potrzebę pochwalenia się znajomością nazwisk...
No tak, tak...a wiesz, że ponoć sprawdzili, że dziewczynki rasy azjatyckiej wykazują się wyższą inteligencją niż chłopcy?! To się trochę kłoci z teorią o mniejszej inteligencji kobiet....ale za to ma więcej wspólnego z tematem wątku

A, twórcami Wikipedii są internauci...więc jeśli to oni jak twierdzisz robili badania, to mało wiarygodne źródło by było

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Matko jedyna, ja wiedziałam że to się tak skończy... Ładne pranie mózgu Ci zrobił ten Twój chłoptaś, a ostrzegałyśmy Cię, że tak się to skończy. Że uwierzysz w to, co on Ci wmawia, że jesteśmy głupsze i nadajemy się do zadań emocjonalnych, niewymagających intelektualnie... Aż przykro to czytać. Szkoda Cię, dziewczyno, taka młoda jesteś i już dałaś się stłamsić.
A to jakiś facet jej te "prawdy życiowe" wpoił?! O to sorry, to ja tez współczuję...trzymaj się od takiego z daleka i nie daj sobą manipulować

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 22:52   #129
Malla
Nie depcze krokusów

O masakra :/
Dziewczyno, jest mi Cię strasznie żal.
Idź na studia, w Krakowie jest Instytut Antropologii. Dowiesz się "prawd" i teorii, które uznaje świat naukowy.
Chyba, że facet nie pozwala Ci iść na studia, tylko masz się po szkole zmienić w maszynkę do rodzenia...

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2010-01-07 o 22:53
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 23:10   #130
sabbra
Rozeznanie

No muszę to skomentować.

Igusia92 powołuje się tu na naukowców, których wyniki badań mają pokazywać, że jedna rasa jest inteligentniejsza od drugiej. Wszystkie te badania (a przynajmniej te cytowanych tu naukowców) naznaczone są podstawowym błędem metodologicznym nie uwzgledniającym różnic kulurowych. Wymienione nazwiska to naukowcy z zachodniego kręgu kultury, którzy w badaniach stosują narzędzia wypracowane przez zachodnią cywilizację i jej odpowiadające. Np. badanie na inteligencję kilkuletnich dzieci amerykańskich i afrykanskich stosuje pojęcie inteligencji właściwe dla nas np. czy dzieci umieją dodawać i odejmować itp. W takim badaniu napewno lepiej wypadną dzieci am. Ale gdyby np. zbadać umiejętność radzenia sobie w trudnych sytuacjach, orientację w terenie to znacznie lepsze byłyby wyniki dzieci afr. To są wszystko elementy inteligencji, ale w różnych kręgach kulturowych na inne rzeczy kładzie się nacisk.

Naukowcy zajmujący sie psychologią kulturową (tak, psychologia i to kulturowa, to też nauka) postulują, aby brać to pod uwagę w badaniach, gdyż w przeciwnym razie wyniki takich badań są wypaczone. Powołuję się tu na polską profesor psychologii H. Grzymałę-Moszczyńską. Ponieważ ta pani jest profesorem (czyli naukowcem) z dziedziny humanistyki, która to dziedzina, jak twierdzi autorka, jest typowa dla kobiet, to myślę, że należy wziąć pod uwagę tę sugestię i do takich badań podchodzić z większą rezerwą. Myślę, że autorka zgodzi sie tu z kobietą-humanistką-naukowcem.
PS. Przytoczyłam tu panią profesor, ponieważ miałam okazję zaznkomić się z tym problem na zajęciach prowadzonych przez w/w. tematem powyższym oczywiście zajmują się zarówno kobiety jak i mężczyźni na całym świecie.
PS2. Cytowanie z wikipedii nie jest złem, więc nie należy podważać wypowiedzi tylko dlatego, że jest cytowana z tej strony. Natomiast korzystanie z wikipedii (czy skądkolwiek indziej), żeby cytować różne artykuły z różnych dziedzin, o których nie ma się pojęcia mija się z celem. jak tu można prowadzić dyskusję, kiedy wiedza pochodzi z przeczytanego 5 minut wcześniej artykułu... Wątpię, żeby autorka potrafiła sie zagłębić w temat, który cytuje i wyjaśniać niezliczone wątpliwości. Lepiej posługiwać się argumentami, które ma się w miarę "przerobione".
sabbra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 23:12   #131
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Miło mi że jako nieliczna nie atakujesz mnie personalnie tylko podajesz argumenty.
Oczywiście że kadży może sobie robić co mu się żywnie podoba i czasem faceci sprawdzają się w rolach dla nich nie typowaych nawet lepiej ponieważ tak jak napisałam poprzednio więcej jest u nich jednostek i wybitnie dobrych i wybitnie złych.

a dlaczego feminizm mi się nie podoba?

To że kobiety zarabiają lepiej niż niejeden mężczyzna - nie jest to dziwne, np. niejaki Lepper zarabia o niebo więcej niż wielu profesorów,
mamy system który wywraca wszystko do góry nogami, sztucznie ingeruje w system rynku pracy wprowadzając np. parytety, dofinansowania z Uni, z których korzystać może tylko kobieta aby założyć firmie (mężczyźnie nie wolno!) a zrzucają w przedewszystkim mężczyźni bo oni tworzą więkoszość PKB jak i wpływów z podatków.

Kobiety mają dostęp do edukacji od ponad dwóch pokoleń,
więc skoro niema między nimi różnicy (do do nauki) to co za różnica czy od pokolenia czy od dwudziestu mają taki sam dostęp do nauki skoro i tak są pod tym względem takie same?

Wydaje mi się że kobiety nie są osobnym gatunkiemi nie przechodzą osobnej ewolucji, więc nie muszą przez wieki tworzyć własnej ,,Nauki" i odkrywać wszystkiego na nowo, tylko mogą startować od normalnego poziomu, co wszyscy, przecież nie są gorsze...
Ale o co Ci chodzi właściwie?

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Boże...a ja tak nie lubię dzieci, nie mam instynktu macierzyńskiego (chyba nie da się go mieć, nie mając dziecka? )....i za cholerę nie mam inteligencji emocjonalnej (za to mam inną ) - nie jestem kobietą! Idę do łazienki spojrzeć czy mi penis nie urósł

No tak, tak...a wiesz, że ponoć sprawdzili, że dziewczynki rasy azjatyckiej wykazują się wyższą inteligencją niż chłopcy?! To się trochę kłoci z teorią o mniejszej inteligencji kobiet....ale za to ma więcej wspólnego z tematem wątku

A, twórcami Wikipedii są internauci...więc jeśli to oni jak twierdzisz robili badania, to mało wiarygodne źródło by było

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

A to jakiś facet jej te "prawdy życiowe" wpoił?! O to sorry, to ja tez współczuję...trzymaj się od takiego z daleka i nie daj sobą manipulować
Był taki wątek kiedyś, w którym chłopak bredził w podobnym tonie, zgrywał największego politologa i ekonomistę świata, marudził o magii wolnego rynku, ograniczeniach kobiet wynikających z natury itp. potem się jeszcze okazało że ma 17 lat, no w ogóle było śmiesznie. Strasznie bredził, z szacunkiem wobec kobiet nie miał nic wspólnego, i był to właśnie Igusi chłopak, niestety. (za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, o czym pierwotnie był wątek, bo z tego co pamiętam to najpierw Igusia się tam wypowiadała, a potem książę przybył na pomoc. Nigdzie tego znaleźć nie mogę, w każdym razie jakby ktoś znalazł to będę wdzięczna za linka na priva )

Edytowane przez lady karen
Czas edycji: 2010-01-07 o 23:13
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 23:13   #132
Malla
Nie depcze krokusów

sabbra - wspaniała, wyczerpująca wypowiedź. Krótko i bardzo treściwie. Obawiam się jednak, że pani profesor zaraz zostanie nazwana "wyjątkiem od reguły"
Stary 2010-01-07, 23:18   #133
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Wiesz ile w internecie znajdziesz takich "faktów"?:P I czy ty myślisz że wszystko co zaczyna się od "amerykańscy naukowcy udowodnili że..." to prwada?
Mi to tam zwisa i powiewa, bo nie rajcuje mnie zabawa w rasowej piaskownicy, ale - ona przytacza zrodla, a Ty w zamian nic nie podajesz. Zamiast tych jezykow i plytkiej ironii, nie lepiej napisac, ze sie z tym nie zgadzasz, ale nie masz odpowiednich zrodel na poparcie Twoich pogladow?

Nie zgadzam sie z autorka, ale troche zenujaco czesc postow krytycznych pod jej adresem wyglada

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 23:47   #134
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Był taki wątek kiedyś, w którym chłopak bredził w podobnym tonie, zgrywał największego politologa i ekonomistę świata, marudził o magii wolnego rynku, ograniczeniach kobiet wynikających z natury itp. potem się jeszcze okazało że ma 17 lat, no w ogóle było śmiesznie. Strasznie bredził, z szacunkiem wobec kobiet nie miał nic wspólnego, i był to właśnie Igusi chłopak, niestety.
zbanowany Hitman.
Stary 2010-01-08, 00:16   #135
Hultaj
BAN stały

a tak tak, pamiętam jakieś dziewczątko stojące murem za jej chłoptasiem i jego równie ciekawymi poglądami. Hitman mówisz Stasiek, no bardzo możliwe.

Po drugie nie masz Igusia zielonego pojęcia o tym, jak wyglądają środowiska naukowe od środka.
Co stoi za przyznawaniem grantów, potem nagród (wyróznien) itd. Mam tu na myśli konkretnie słynna Amerykę.

Po 3 Sabra napisała wszystko co trzeba, jeśli chodzi o same liczby, najgorzej chyba wypadają konkretnie czarni pochodzenia karaibskiego. Zresztą na skutek tworzenia się związków między rasowych rasa ta zanika.
Co jest ciekawe, the times w zeszłym roku pisał, że czarne kobiety pochodzenia karaibskiego zarabiały pod koniec roku 2008 więcej srednio o 6% niż białe, i rosło, co było z kolei odwróceniem tego, że rok wcześniej o 7 % więcej zarabiały kobiety z rasy białej.

Po 4 najnowsze wyniki badan, ale na konkrety się nie powołam, bo to z artykułu focusa, który gruntownie olałam, ale jeśli dobrze mi wpadło w oczy, wskazują, że wszystkie rasy wywodzą się od wspólnych przodków (dopisek: a raczej coś tam było w stylu, że wszyscy są tacy sami) i w rzeczywistości nie ma o co sie spierać, bo owe różnice to w gruncie rzeczy sztuczne podziały. Dalej pisac nie bedę, skoro nie zagłębiłam się w zagdanienie, ale to nie jest gazetka dokonująca przedruki z tabloidów tylko coś, co możesz sobie czasem dla zdrowia poczytać.
Równie dobrze smiało i nie kłamiąc można powiedzieć, że Żydzi wypadają znakomicie, i o czym by to miało niby swiadczyć.
Poza tym z wyników badań prof. Nasha z Uniwersytetu Kalifornisjkiego niejako wynika, że 75 % Afroamerykanów, Latynosi Indianie i znaczna częśc Amerykanów o filipinskim pochodzeniu mają różnej rasy przodków, a miliony białych domieszki innych ras w swojej puli genowej. Biała rasa jest na wyginięciu.

Po 5, to
Cytat:
Jak stwierdzają autorzy IQ bardzo dobrze przewiduje zachowania takie jak nieukończenie szkoły, bezrobocie, rozwód w ciągu pięciu pierwszych lat małżeństwa, posiadanie dzieci poza małżeńskich, ubóstwo, pozostawanie na zasiłku czy pobyt w zakładzie karnym.
to jest niezwykle interesujące.
I przypominam, że najlepiej jezeli chodzi o sukcesy zyciowe najlepiej nie wypadają osoby obdarzone najwyższym ilorazem inteligencji, za to ilorazem przeciętnym i w górnych granicach, za to z wysoką tzw. inteligencją emocjonalną.
Nie jest tajemnicą, że bardzo wysoka inteligencja i bardzo dobrej jakości predyspozycje umysłowe pociagają za sobą również problemy, a nie jedynie zalety bycia wyjątkową zdolniachą.

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

może mi ktoś powiedzieć, bo ja juz ledwo myslę, uczciwie przyznaję, dlaczego ten artykuł ma datę z 2005 roku, a komentarze są z data od maja 2009? Taki stary a tak niedawno dodano?

Bo to chyba jedyne bardziej sensowne źródło z tych 3 (?) co to je Igusia tu zapodała.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-01-08 o 00:07
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 05:41   #136
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Od czasu badań rekrutów w czasie I wojny światowej, badania stale pokazują, że rasa biała osiąga wyniki średnio o 15 punktów wyższe niż rasa czarna.

Jeden z najsłynniejszych genetyków świata, odkrywca struktury DNA James Watson oznajmił, że czarni są mniej inteligentni od białych.

Powiało nazizmem w czystej postaci.... !!!

James Watson przeprosił za swoje wypowiedzi mówiąc, że nie może sobie wyobrazić, jak mógłby coś takiego powiedzieć!!!

A Ty to powtarzasz?!

Zaraz dojdziesz do Houstona Chamberlaina i też będziesz go cytować?

EDIT: Jestem oburzona Twoim wpisem.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Co z tego, że kobieta nie jeździ jeszcze w formule 1, poczekaj niedlugo będzie.

Kobiety w Formule 1 już były:

1. Maria Teresa de Filippis - sezon - 1958-59 - Maserati i Porsche

2.
Lella Lombardi - sezon - 1074 -75 -76 - March RAM, Williams

3.
Divina Mary Galica - sezon - 1976 - 78 - Hesketh

4.
Desiré Wilson - sezon 1980 - Williams

5.
Giovanna Amati - sezon 1992 - Brabham

Przed Formułą 1 jeździły w GrandPrix:

Eliška Junková na Mercedesie i Bugatti - lata 20.
Hellé Nice na Bugatti w latach 20. i 30.
Kay Petre
w grupie Austin lata30.

Jest także wiele kobiet jeżdżących w wielu innych konkurencjach.

Martyna Wojciechowska rajd Paryż - Dakar.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-08 o 05:48
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 06:22   #137
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Igusia 92

Japońscy uczeni udowodnili w ślad za badaniami brytyjskich uczonych, że takie podawanie źródeł naukowych nie chroni przez punktami karnymi za szerzenie rasizmu. W toku długich, 10 letnich badań udowodnili, że podanie źródła w sposób zgodny z zasadami przyjętymi w publikacjach naukowych może przed tym uchronić.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 06:24   #138
Hvid
Zakorzenienie

Wiesz co Igusia - Mam dla Ciebie rade. Wyjdz juz z tej piaskownicy. Zamiast podac Ci konkretne zrodla, zamiast rozmawiac z Toba jak z czlowiekiem, niektorzy urzadzili sobie tutaj niezla zabawe Twoim kosztem.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 06:25   #139
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Od czasu badań rekrutów w czasie I wojny światowej, badania stale pokazują, że rasa biała osiąga wyniki średnio o 15 punktów wyższe niż rasa czarna. Różnica ta utrzymuje się pomimo obserwowanego stopniowego wzrostu inteligencji i konieczności ponownego skalowania testów. Jednocześnie nowsze badania pokazują, że przedstawiciele rasy żółtej średnio mają przewagę 6 punktów nad rasą białą[1].

Jeden z najsłynniejszych genetyków świata, odkrywca struktury DNA James Watson oznajmił, że czarni są mniej inteligentni od białych. 14 października 2007 The Sunday Times opublikował wywiad z Watsonem, w którym wyraził on wątpliwości, co do rozwoju Afryki stwierdzając, że polityka społeczna w tej kwestii opiera się na przekonaniu, iż przedstawiciele rasy czarnej dorównują inteligencją przedstawicielom rasy białej. Tymczasem badania pokazują, że jest inaczej[2][3].

wystarczy Wikipedia (ale czytałam o tym wcześniej na innych portalach)

pisząc o wyjątkach w skali świata oczywiście może być ich kilkaset ale to nadal pozostają wyjątki... rozumiem potrzebę pochwalenia się znajomością nazwisk...
Szerzenie rasizmu. Karalne.

Pana Watsona nie znam, ale jego znajomość nie chroni przed regulaminem i prawem.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 06:42   #140
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Szerzenie rasizmu. Karalne.

Pana Watsona nie znam, ale jego znajomość nie chroni przed regulaminem i prawem.

James Watson, wybitny gentyk, który za swoje osiągnięcia przy pracy nad DNA otrzymał Nobla.
Niefortunnie wyraził się w rozmowie z jednym z "zaprzyjaźnionych" reporterów na temat polityki względem krajów afrykańskich, można jego słowa zinterpretować dowolnie, jednak zabrzmiały one bardzo rasistowsko, za co został zawieszony w funkcji Dyrektora Muzeum Nauki i Techniki w Londynie, a także anulowano wiele jego wystąpień i wykładów.
Publicznie i szczerze przeprosił za swe słowa wręcz samemu się dziwiąc jak mógł coś takiego powiedzieć i przeszedł na emeryturę dwa lata temu.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-08 o 06:43
Stary 2010-01-08, 08:14   #141
Igusia92
Zakorzenienie

przepraszam ale nie rozumiem... napisałam o różnicach KTÓRE SĄ FAKTEM! Nie oceniałam nie nikogo nie obraziłam!!!
Czy gdybym napisała że biali osiągają gorsze wyścigi w biegach również zostałabym oskarżona o rasizm?
jestem oburzona i proszę o wytłumaczenie co jest złego w podaniu FAKTÓW!!!
(taką wiadomość wysłałam Pani Administrator)

niewierze w to co się dzieje w tym kraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Stary 2010-01-08, 08:17   #142
_vixen_
Zakorzenienie

Autorko wątku, snucie i co gorsza wprowadzanie w życie takich poglądów sprawi, że skończysz jako żona męskiego szowinisty, uważającego się za mądrzejszego od Ciebie TYLKO DLATEGO, że ma penisa. Będziesz siedzieć w domu i rodzić dzieci, zdana na jego łaskę i niełaskę, bo przecież kto by się zdaniem głupola przejmował.

W ogóle dziwi mnie, jak młode kobiety mogą takie rzeczy wypisywać, nie dostrzegając nawet, że gdyby nie te znienawidzone feministki, to dawno by siedziały w chałupie jako żony 50 letniego Kazimierza czy innego Waldemara, rodziły mu pełno dzieciaków i tak by ich żywot wyglądał. Zreszta już ktoś to napisał, że wtedy nie miałabyś możliwości wypisywania bzdetów w necie, tylko obiad byś gotowała albo mężowskie galoty prała. Jeszcze cała wiocha by patrzyła, czy faktycznie dziewicą jesteś.

Ale tego się nie widzi, tylko rozpowszechnia teorie uwłaczające samej sobie.

Co do różnic między białymi a czarnymi, sedno zagadnienia polega na użyciu niewłaściwych narzędzi badawczych. Zresztą testy na inteligencję same w sobie są kontrowersyjne, bo nie uwzględniają wielu rzeczy. Ty w głębokiej Afryce nie przeżyłabyś jednego dnia - czy to czyni Ciebie mniej inteligentną od jej mieszkańców?

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:19
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 08:20   #143
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
przepraszam ale nie rozumiem... napisałam o różnicach KTÓRE SĄ FAKTEM! Nie oceniałam nie nikogo nie obraziłam!!!
Czy gdybym napisała że biali osiągają gorsze wyścigi w biegach również zostałabym oskarżona o rasizm?
jestem oburzona i proszę o wytłumaczenie co jest złego w podaniu FAKTÓW!!!
(taką wiadomość wysłałam Pani Administrator)

niewierze w to co się dzieje w tym kraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Jakim faktem?

Powoływanie się na błędną wypowiedź Jamesa Watsona, którą sprostował nazywasz powoływaniem sie na fakty?

Czegoś chyba nie rozumiesz albo uparcie nie chcesz zrozumieć.

55 kg
Stary 2010-01-08, 08:27   #144
_vixen_
Zakorzenienie

Igusia92 - Twój błąd polega na tym, że z własnego niedouczenia i ewidentnych braków w wiedzy czynisz koronne argumenty mające popierać Twoje wynurzenia.

Ale Twój facet może być szczęśliwy. Nawet jeżeli niczego w życiu nie osiągnie, będzie nieudacznikiem, to i tak z automatu będziesz uznawała go za najmądrzejszego, mądrzejszego nawet od Marii Curie - Skłodowskiej. Zero wysiłku, maksymalny efekt. Tylko pozazdrościć.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 08:39   #145
Igusia92
Zakorzenienie

Jakbyś nie zauważyła przytoczyłam też inne źródła.
A może czasem nie dyskryminuje białych? Napisałam że żółci mają lepsze wyniki?!! gdzie głosy oburzenia?

współczuje wam... a pod i oczywiście że zsupil uszy po sobie nic dziwnego przcież to było NIEPOPRAWNE POLITYCZNIE!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

proszę Was przeczytajcie dane z DEPARTAMENTU SPRAWIEDLIWOŚCI USA

http://www.tworca.org/rasowa_wojna.html
Stary 2010-01-08, 08:40   #146
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

DO autorki: nie wiem kobieto / dziecko /droga/drogie/ czy w szkole byla lekcja retoryki i zachcialo Ci sie zakladac gornolotne (we wlasnym odczuciu) dyskusje , z tymi wszystkimi " nie zgadzam sie z powyzszym w calej rozsciaglosci" itp

Walnelas do jednego gara multum istotnych zagadnien, spornych i kontrowersyjnych... a kiedy zrobil sie syf dorzucilas rasizm....i przylepilas łatke "konserwatyzm" -LITOŚCI

sa kwestie ktore sa bezdyskusyjne..wszelkie przejawy rasizmu...sa dla mnie wyznacznikiem megaograniczenia umyslowego i skrzywionego/patologicznego postrzegania drugiego czlowieka...

"niby" dyskusja na poziomie, ą, ę jest- ale glupias jak but..skoro Twoje myslenie pokrywa sie z tym co wypisujesz..
proponuje odpoczac od wizazu...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:41
aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 08:50   #147
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Jakbyś nie zauważyła przytoczyłam też inne źródła.
A może czasem nie dyskryminuje białych? Napisałam że żółci mają lepsze wyniki?!! gdzie głosy oburzenia?

współczuje wam... a pod i oczywiście że zsupil uszy po sobie nic dziwnego przcież to było NIEPOPRAWNE POLITYCZNIE!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

proszę Was przeczytajcie dane z DEPARTAMENTU SPRAWIEDLIWOŚCI USA

http://www.tworca.org/rasowa_wojna.html
Ty naprawdę nie rozumiesz, gdy każdy tu na spokojnie stara Ci się wytłumaczyć, że złe wnioski wyciągasz?

Nie wiem, kto takie głupoty Tobie do głowy nakładł, lecz osobiście uważam rasizm i szowinizm za skrajny przykład głupoty ludzkiej.... na szczęście nie tylko ja tak uważam lecz wielu innych ludzi też

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2010-01-08 o 08:51
Stary 2010-01-08, 10:09   #148
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
przepraszam ale nie rozumiem... napisałam o różnicach KTÓRE SĄ FAKTEM!
Co do faktów, przeczytaj jeszcze raz posty:
Sabbry - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=130
Hultaja - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=135
Evy ID - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=140

To, że badanie z jakimiś tam konkluzjami zostało opublikowane w jakimś tam magazynie nie oznacza, że zostało przeprowadzone poprawnie i że powinno się z nich wyciągać takie wnioski, jakie wysnuwasz Ty oraz Twój TŻ. W nauce (także kulturze jako nauce) znajdziesz wiele sprzecznych tez, które zostały udowodnione i wcale nie musi to oznaczać, że tylko jedna ze stron czy nawet obydwie miały rację.
Stary 2010-01-08, 10:15   #149
awia
Zakorzenienie

[/COLOR]proszę Was przeczytajcie dane z DEPARTAMENTU SPRAWIEDLIWOŚCI USA

http://www.tworca.org/rasowa_wojna.html[/QUOTE]

No nie mogę. Czy ty widzisz dziewczynko co ty cytujesz? skąd?
White Racial Patriots, których koronnym linkiem jest link do Redwatch.
Masz jakiekolwiek pojęcie co to jest redwatch?

Odwołujesz sie do FASZYSTOWSKICH źródel do jasnej anielki. I to jest argument?
To nie jest prawdziwy artykuł tylko rasistowskie spostrzeżenia autora w oparciu o statystyki. Nie wiarygodne źródło.

Wszystko mi opadło.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem

Edytowane przez awia
Czas edycji: 2010-01-08 o 10:20
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 10:47   #150
Sarrai
Wtajemniczenie

Ja nie wiem, ucieszyłabym się gdyby Igusia92 była zwykłym trollem, która podburza dyskusję, tylko żeby flamesy leciały, a sama śmieje się w swoim domku przed kompem. Naprawdę!! bo az mnie mrozi, że młoda osoba, która coś przez te lata edukacji musiała sama z siebie liznąć trochę tej historii może propagować rasizm, faszyzm - podawać skrajne opinie innych i twierdzić, że to fakty!!!
Naprawdę, jestem przerażona,i szczerze chcialabym się dowiedzieć co kieruje młodymi ludźmi, że dalej dają się nabierać na tych wszystkich "wszechpolaczków", propagowanie haseł, których nie odrzucałby rasista czy faszysta
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości