![]() |
#121 | ||
BAN stały
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
Cytat:
dziękuje bardzo za doping ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do szałwi jakaś konkretna nazwa? ![]() ![]() ![]() Niestety ja sie zmusic do skrzypu nie zmusze ledwo biore kapsulki revalid a ten cynk co stosujesz to jest w tabletkach? ![]() ![]() dziękuje z góry ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
właśnie znalazłam za 21 zl (wysłka gratis) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.naturalne-kosmetyki.net/ Ten sposób znalazłam tutaj - jest też wiele innych fajnych, które mnie szczerze zaskoczyły ![]() Powodzenia i polecam się na przyszłość ![]() Edytowane przez starsmakeup Czas edycji: 2010-01-12 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
przyłączam się do walki o piękna, zdrowe i długie włosy
moje nie są zniszczone , sięgają za ramiona - jutro zmierzę ![]() największym problemem jest to że są bardzo wystopniowane... eh nie wiem co mnie podkusiło . stosuję od tygodnia : radical wcierkę , szampon i mgiełkę do włosów vitapil i skrzypovitę kurację wzmacniającą z Joanny rzepa raz w tyg. olejek rycynowy przed myciem od dziś : Wax zagraniczny zastanawiam się jeszcze nad balsamem/odżywką do codziennej pielęgnacji ale trudno jest się zdecydować może Lorys , ale śmiesznie tani się wydaje w porównaniu do pojemności... :P |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
ja tez mam bardzo wystopniowane i ciezko mi je zmierzyc zeby moc kontrolowac jak szybko mi rosna ;p
niedawno kupilam szampon eva natura z pokrzywa ktory dziewczyny polecaly ![]() uzywam teraz na zmiane z joanna naturia z pokrzywa. no i do tego bardzo ograniczam prostowanie, praktycznie nie susze wloskow, staram sie nie wycierac za mocno recznikiem po myciu... plus do tegojeszcze odzywka z apteczki babuni ze skrzypem rozmarynem, i balsam do wlosow i serum tez z apteczki babuni z mlekiem i miodem. a wewnetrznie belissa - juz 2 opakowanie koncze ![]() ostatnio wloski scielam jakos w polowie wrzesnia, i chyba sporo mi podrosly od tamtego czasu, ale i tak mi malo i chcialabym miec jeszcze dluzsze ![]() eh chcialabym zeby juz bylo cieplo i sloneczko grzalo - bo zawsze mi sie wydawalo ze wiosna, latem jak jest cieplo i sloneczko swieci to lepiej wplywa na wloski i mi szybciej rosna ![]()
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siedzę z amlą na głowie, boże, jak to paskudztwo śmierdzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ja staram się zapuscic a przede wszystkim wzmocnic swoje włoski, podcinam 1 cm co miesiac ![]() No i znalazłam tutaj chyba coś co po opisie byłoby dobre tzn Vatika. Tylko mam wątpliwość bo w składzie jest henna, czy ona przyciemni moje naturalnie blond włoski? ![]() albo czy jest coś o takim działaniu do włosów blond? a może polecicie coś innego na łamliwe włosy? przeczytałam juz duzo ale tych wątkow i propozycji tyle ze na prawdę ciezko wybrać ![]() z góry dziekuje za odpowiedzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Zamiast Vatiki możesz kupić czysty olej kokosowy, np. w sklepie ze zdrową żywnością, albo jakiś inny olej: jojoba, winogrono, migdał, oliwka z oliwek.
Do tego zapoznaj się z metodą mycia odżywką lub OMO, zaopatrz się w odżywkę, maskę do włosów, na końcówki stosuj odrobinę oleju lub serum silikonowe. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy inne oleje są równie skuteczne? bo widzę ta vatika strasznie zachwalana na forum ![]() używam do włosów takiej maski mlecznej, fajne włosy mam po niej. No i uzywam od czasu do czasu nabłyszczacza nivea diamond gloss i brylantyny w sprayu joanna, czy one sa szkodliwe? bo włosy fajnie po nich wyglądają a w sumie nie wiem jak na nie działają... dziekuję Ci za rady, już bede szukac co poleciłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Aniu olej kokosowy jest bardzo dobry i nie przyciemni na pewno, ostatnio jestem też zadowolona z oleju winogronowego.
Nie jestem pewna, ale chyba ten sprej Nivea ma alkohol w składzie, co może wysuszyć włosy przy dłuższym stosowaniu. maska mleczna to zapewne albo kallos latte, lub wax mleczny ![]() dobrze nawilżają włoski ![]()
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vatika to olej kokosowy + zioła hinduskie. Te produkty raczej nie szkodzą (chociaż nie wiem co siedzi w brylantynie), jeśli Ci służą, używaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o witaj kochana ![]() tak tylko że ja pytałam konkretni o Vatike a ta ma w skladzie henne... jakis olej kupię na pewno tylko nie wiem jaki ( no i żeby jeszcze cudownie przyspieszał rosnięcie... ![]() no własnie tego alkoholu się obawiałam, bo jest w skladzie. Czyli z umiarem ![]() Maskę przynosi mi fryzjerka mamy w takim większym opakowaniu, a teraz widzę nową, ale chyba jakaś albo inna albo opakowanie zmienione. Fakt, bardzo fajna odżyweczka. No a poza tym to nie stosuję nic takiego specjalnego. Prawie nie prostuje, i nie susze, podcinam...pije pokrzywe, ehh. Cytat:
![]() dzięki za odp ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Możesz się pomęczyć z wcieraniem oleju rycynowego w skalp, tylko że może przyciemnić, a jak nie, to polecam wprawdzie nie olej, Seboradin niger lotion, w ciągu 2 miesięcy włosy mi urosły 4-5 cm
![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o Seboradinie też czytałam, może nabęde. Ps. widziałam gdzieś zdjęcie Twoich włosków - piękne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ten preparat? I ten skład? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...towy-blask.htm Denat na pierwszym miejscu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli baaardzo ograniczyć to cudo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak często używasz? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
mniej więcej raz w tygodniu. Czasem rzadziej lub częściej zależy od okazji, ale teraz już wiem ze bede to robic jak najrzadziej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A raz w tygodniu to nie często ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Dziwczyny dzis kupilam:
Henna wax terament ![]() olejek rycynowy nafte kosmetyczna z olejkiem rycynowym Vatika -olejek kokosowy(ale to na allegro i musze czekac) szałwie do zaparzanie z Herbapolu no i jutro bedzie zamowiona dla mnie Revalid kuracja w amułkach stymulujaca porost włosów ![]() mam tez lotion czarne rzodkwi Seboradin niger ![]() ![]() dziewczyny wlasnie mialam zamiar zmierzyc włosy ale mam z tym problem poniewaz u gory mam krotkie a na dole dlugie(wycieniowane) nie mowiąc o tym ze na dole mam pazurki i fryzjerka powiedziala mi ze ciezko mi bedzie zpauscic bo te koncowki samoczynnie sie kruszą dlatego nie widac przysrosty i co tu poradzic ,jak przestane palic prostownica to przestana sie kruszyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() musisz też mocno je zregenerować, stosuj naj najczęściej oleje i nakladaj może jakąś maskę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Was Dziewczyny!
![]() Przeglądam te wszystkie wątki dotyczące przyspieszenia porostu włosów i bardzo często przewijała się kwestia Farmony, Kompleksu odżywczego w ampułkach stymulującego wzrost włosów. Mogłybyście powiedzieć mi czy jednorazowy zakup tych ampułek (15 sztuk) da już jakieś efekty? I gdzie właściwie mogłabym coś takiego nabyć? Drogeria typu Rossmann/ Natura czy apteka? I jaka jest faktyczna cena? Bo niejednokrotnie przekonałam się, że te z internetu różnią się od faktycznych kwot. Byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ost-wlosow.htm Pozdrawiam!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja to kupiłam w aptece za ok. 30-40 zł jeśli się nie myle.
![]() |
#145 | |
BAN stały
|
Cytat:
dziękuję ![]() właśnie zmierzłam swoje nadluzsze włoski z tylu glowy i wynosza 34cm cel 50cm:/ ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- za miesiąc o tej porze sprawdzimy odrost o ile będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201607180946 Czas edycji: 2010-01-14 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
a ja slyszalam, ze sen swietnie przyspiesza porost.
dobranoc zatem ![]() kapsulki radicala nie tylko w aptece. dzis na pewno widzialam je w carrefourze, a i jestem prawie pewna ze w rossmanie tez sa.
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-01-13 o 23:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
BAN stały
|
ja wczroa wieczorej dostalam katar ichyba musze opoznić moja kuracyjke ...bo przy gorączce chodzic z mokrą głowa chyba nie bardzo nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
hello, ja tez zapuszczam włoski, moje marzenie to tak przed pas z 10 cm
![]() no ale do rzeczy: ostatnio zastanawia mnie fakt czy mozna uzywac kilku odzywek na raz?? czy moze lepiej bedzie jak po kazdym myciu bede uzywała tylko jednej na zmiane? ![]() ![]()
#150 | |
BAN stały
|
nie mogłam sie powstrzymać wlasnie siedze z waxem na glowie najpierw sprobuje na cale wlosy
![]() ![]() ![]() dziewczyny Seboradin niger lotion stosuje sie na skalp czy na całość ,bo gdzieś mi sie obiło ze on wysusza? ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
moze mam mylne odczucie ale wiekszosc twoich kosmetykow nie wydaje mi sie zeby pobudzala wzrost wlosow...sa to tradycyjne kosmetyki do włosów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.