Pytanie o staż cz.II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 12:59   #121
studi
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie o staż cz.II

Cytat:
Napisane przez biedronka_7 Pokaż wiadomość
Witam! Pytanie nie do mnie, ale moge coś na ten temat powiedzieć... W poniedziałek dostałam skierowanie do odbycia stażu w US i byłam na rozmowie. Pytano mnie m.in o to dlaczego zainteresowałam się stażem właśnie w US, czy znana mi jest tematyka podatków, jak u mnie ze znajomością programów komputerowych (podstawowych), jaką szkołę ukończyłam, co studiuje, itp.
Także pytania nie były trudne... Byłam oczywiście trochę zdenerwowana, ale poszło dobrze. Dostałam ten staż i zaczynam w lutym.
Życzę powodzenia na rozmowie!
gratuluję,oby więcej takich dobrych nowin na tym wątku było
Stary 2010-01-30, 17:46   #122
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rodryg Pokaż wiadomość
Witam. Otóż dzisiaj wybrałem się do UP i pan powiedział mi, że mam się zgłosić w marcu, kiedy będą listy ofert stażów. Kiedy dowiedział się, że studiuję ekonomię o specjalizacji gospodarka i administracja publiczna zadzwonił w parę miejsc i okazało się, że być może będzie 1 miejsce stażowe w samym UP. Zostałem specjalnie oznaczony i jestem pierwszym kandydatem i chyba jedynym, widocznie inni petenci kształcą się w innych kierunkach. Akurat nie było pana dyrektora a to on musi zadecydować. Tak więc w poniedziałek lub wtorek mam spodziewać się telefonu. Jeżeli będzie miejsce to mam udać się na rozmowę do radcy, który pomoże mi ułożyć plan postępowania czy coś takiego, jakiś nowy przepis... a potem na rozmowę do p. dyrektora. Jak mam się na nią ubrać ? Pracownicy jak patrzyłem to siedzieli w koszulach i bluzach. Myślałem, żeby założyć koszulę i czarny sweter. Tak przy okazji powiem, że staż ma wynosić 12 miesięcy, ale nic mi nie mówiono, że potem będę przyjęty na stałe, a z tego co tu czytam wynika, że od 6 miesięcy wzwyż tak się właśnie dzieje. Wszędzie ? Mam nadzieję, że tak. Jeżeli mnie przyjmą to mam szansę na zwrot kosztów dojazdu ? Mam nadzieję, że się uda, bo to jak los na loterii. Brat szukał stażu rok (studiuje informatykę).
Na rozmowę koszula najlepiej gładka albo paski (żadne mazańce itp.). Czy cię przyjmą, to kwestia czy się sprawdzisz, ale i to nie gwarantuje, że cię przyjmą. Jak nie będą mieć kasy na dodatkowy etat, to ci nie pomoże, nawet jakbyś pracował lepiej od dyrektora. Zwrot kosztów jest zależy od UP. U mnie we Wrocku tylko ci z poza miasta albo i dalej (inna gmina, ale nie jestem pewna) mają zwracane koszty transportu. Możesz poszukać na stronie swojego UP. Zalezy gdzie brat szukał tego stażu. A przy takim kierunku jak ma, to by mu lepiej było, jakby szukał jakichś zleceń jako wolny strzelec.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 17:48   #123
rodzynekkkk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
A mozesz napisać jak wyglądała Twoja rozmowa w US? Dostałam skierowanie z UP właśnie do tego urzędu i chciałabym się jakoś przygotowac. Czy były to pytania standardowe jak o pracę czy coś o urzędzie?

Rozmowa była luźna. Dałam babeczce z którą odbywałam rozmowę moje CV po czym kazała mi powiedzieć kilka słów o sobie, zapytała czemu akurat US i czy się nie boję pracy w tej instytucji ... Związku z tym, że wcześniej odbywałam staż w biurze rachunkowym i z wykształcenia jestem technikiem ekonomistą zostałam zatrudniona, że tak powiem hehe
A Ty starasz się o staż w US w Krakowie - Nowej Hucie?
rodzynekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 23:00   #124
rodryg
Przyczajenie

No ale jakby nie mieli środków to by chyba mi nie zawracali głowy, nie ? No bo po co umawiać się na rozmowę i ją przeprowadzać, a potem oświadczyć, że nie ma środków. Środki raczej są.
rodryg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 11:06   #125
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jakby nie mieli środków to by chyba mi nie zawracali głowy, nie ? No bo po co umawiać się na rozmowę i ją przeprowadzać, a potem oświadczyć, że nie ma środków. Środki raczej są.
środki są na staż, ale nie wiadomo czy oni po twoim stażu mają środku na dodatkowy etat dla ciebie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 11:28   #126
freddy296
Wtajemniczenie

Hej Hej

Ja jutro zaczynam moj pierwszy dzien stazu w Sądzie... denerwuje sie... mam nadzieje, ze nie bedzie przynies, podaj, pozamiataj

biedronka gratulacje
Stary 2010-01-31, 13:58   #127
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
środki są na staż, ale nie wiadomo czy oni po twoim stażu mają środku na dodatkowy etat dla ciebie
Właśnie, to miałam na myśli.

Stary 2010-01-31, 14:29   #128
Tuppence_
Raczkowanie

Cytat:
Jak mam się na nią ubrać ? Pracownicy jak patrzyłem to siedzieli w koszulach i bluzach. Myślałem, żeby założyć koszulę i czarny sweter.
Nie zakładaj swetra, nie wypada. Ubierz się elegancko. Jeśli nie w garnitur, to chociaż w spodnie z innego materiału niż dżins lub sztruks. Do tego koszula i marynarka. Jak już będziesz pracował, to pewnie będziesz mógł sobie pozwolić na więcej luzu.
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 17:57   #129
Princeska87
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny mam 2 pytania mam nadzieję, że pomożecie
1. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie X i mają się odezwać w przeciągu 2 tygodni czy mnie biorą do pracy, czy nie. W tym samym czasie zadzwonili z firmy Y i powiedzieli, że chcą mnie na staż i jutro mam iść zapisać się w UP jako bezrobotna i oni potwierdzą (czy co to się tam robi?) że mnie chcą. I teraz problem jest taki, że jeśli będę już zapisana jako bezrobotna i będę oczekiwać na decyzję, czy dostanę staż itd. a w między czasie odezwą się z firmy X, że dadzą mi pracę, to mam gdzieś zgłosić, że rezygnuję ze stażu?
Kolejny przypadek
2. Jeśli będę już na stażu w firmie Y i w tym czasie zadzwonią z firmy X, że mnie chcą i będę chciała wtedy zrezygnować ze stażu to ponoszę jakieś konsekwencje? Mam gdzieś zgłosić, że jednak rezygnuję ze stażu i nie chcę go kończyć, bo dostałam pracę? Czy wystarczy jak to powiem w firmie Y, w której odbywam staż? I czy np. jeśli w trakcie trwania stażu zrezygnuję z niego to np. dostanę jakąś negatywną opinię, albo już nie będzie mi przysługiwać inny staż?

Z góry dzięki za pomoc
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:05   #130
bruneta
Przyczajenie

jesli zarejestrujesz sie jako bezrobotna i podejmiesz ta prace(nie staz) to musisz to zgloscic w UP zeby Cie wyrejestrowali.
bruneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:07   #131
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princeska87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny mam 2 pytania mam nadzieję, że pomożecie
1. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie X i mają się odezwać w przeciągu 2 tygodni czy mnie biorą do pracy, czy nie. W tym samym czasie zadzwonili z firmy Y i powiedzieli, że chcą mnie na staż i jutro mam iść zapisać się w UP jako bezrobotna i oni potwierdzą (czy co to się tam robi?) że mnie chcą. I teraz problem jest taki, że jeśli będę już zapisana jako bezrobotna i będę oczekiwać na decyzję, czy dostanę staż itd. a w między czasie odezwą się z firmy X, że dadzą mi pracę, to mam gdzieś zgłosić, że rezygnuję ze stażu?
Kolejny przypadek
2. Jeśli będę już na stażu w firmie Y i w tym czasie zadzwonią z firmy X, że mnie chcą i będę chciała wtedy zrezygnować ze stażu to ponoszę jakieś konsekwencje? Mam gdzieś zgłosić, że jednak rezygnuję ze stażu i nie chcę go kończyć, bo dostałam pracę? Czy wystarczy jak to powiem w firmie Y, w której odbywam staż? I czy np. jeśli w trakcie trwania stażu zrezygnuję z niego to np. dostanę jakąś negatywną opinię, albo już nie będzie mi przysługiwać inny staż?

Z góry dzięki za pomoc
Moim zdaniem

1. Jeśli bedziesz oczekiwała na decyzje a dostaniesz robota, to pewniejsza jest ta nagrana już robota, więc ja bym poszła do UP i wycofała papiery czy co tam się robi a firmę w której miałabym staż poinformowałabym że dostałam pracę i niestety rezygnuję, ale ona jest bardziej opłacalna itp.

2. Jeśli będziesz już na stażu a dostaniesz pracę, to nie ponosisz żadnych kosztów związanych z rezygnacją stażu tylko jak w UP przedstawisz umowę o pracę z formą gdzie bedziesz pracować. inaczej poniesziesz różne koszta itd.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 18:15   #132
zabciajs
Zakorzenienie

Ojj ja w czwartek byłam ,bo dopiero u mnie się pojawiły nowe wnioski. Jakie kosmiczne, pani ksiegowa ( Chcą mnie przyjąć na staż do szkoły na 3 miesiące -pisałam na poprzednich stronach) powiedziała: jaja sobie robią! No fatycznie więcej roboty niż się spodziewała, no coż pierwszy raz stażystke biorą. Ma dzwonić w tym tyg jak wypełni wniosek żebym do UP zaniosła. Czekanie i czekanie i czekanie.... a ja już w domu j.e.b.l.a dostaje.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2010-01-31 o 18:29
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:22   #133
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruneta Pokaż wiadomość

jesli zarejestrujesz sie jako bezrobotna i podejmiesz ta prace(nie staz) to musisz to zgloscic w UP zeby Cie wyrejestrowali.
mhm, dzięki, rozumiem. A jeśli kiedyś tam znów będę chciała na staż, to wtedy od nowa muszę się po prostu zarejestrować, tak? Czy oni już mnie mają w jakiejś tam bazie swojej?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Moim zdaniem

1. Jeśli bedziesz oczekiwała na decyzje a dostaniesz robota, to pewniejsza jest ta nagrana już robota, więc ja bym poszła do UP i wycofała papiery czy co tam się robi a firmę w której miałabym staż poinformowałabym że dostałam pracę i niestety rezygnuję, ale ona jest bardziej opłacalna itp.

2. Jeśli będziesz już na stażu a dostaniesz pracę, to nie ponosisz żadnych kosztów związanych z rezygnacją stażu tylko jak w UP przedstawisz umowę o pracę z formą gdzie bedziesz pracować. inaczej poniesziesz różne koszta itd.
Och, Ekaterinko, Ty mój stażowy (i TiRowy) znawco dzięki wielkie!
Tylko kurczę, jeszcze nie wiem, bo jeśli np. w tej firmie dostanę umowę zlecenie czy jeszcze jakąś tam inną formę, to też normalnie mam to przedstawić? Czy tylko jak jest "normalna" umowa o pracę?
Hyymmm a jakie koszta..? Bo ja niestety zielona jestem i nie bardzo wiem co i jak
Stary 2010-01-31, 18:37   #134
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
mhm, dzięki, rozumiem. A jeśli kiedyś tam znów będę chciała na staż, to wtedy od nowa muszę się po prostu zarejestrować, tak? Czy oni już mnie mają w jakiejś tam bazie swojej?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Och, Ekaterinko, Ty mój stażowy (i TiRowy) znawco dzięki wielkie!
Tylko kurczę, jeszcze nie wiem, bo jeśli np. w tej firmie dostanę umowę zlecenie czy jeszcze jakąś tam inną formę, to też normalnie mam to przedstawić? Czy tylko jak jest "normalna" umowa o pracę?
Hyymmm a jakie koszta..? Bo ja niestety zielona jestem i nie bardzo wiem co i jak
czy zlecenia to nie wiem, musisz sie dowiedziec dokładnie w UP.jeśli bedziesz na stazu np. miesiąc i dostaniesz wypłate a potem zrezygnujesz ze stażu bez przyczyny, bez umowy o prace to ponosisz koszta, ile nie wiem, ale wiem że jest

po każdym wyrejestrowaniu musisz sie znowu rejestrować

ja w piątek skończyłam staż i jutro idę się ponownie zarejestrować

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

się tak zapytam, bo wypełniam te papierzysta z zakończenia stażu i właśnie miałam go od 2.2.09 i miałam go na rok, czyli wynika z tego że mam go do 2.2.10 czy do 29.01.2010 ? bo na papierzyskach nie mam napisane

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-01-31, 18:41   #135
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
czy zlecenia to nie wiem, musisz sie dowiedziec dokładnie w UP.jeśli bedziesz na stazu np. miesiąc i dostaniesz wypłate a potem zrezygnujesz ze stażu bez przyczyny, bez umowy o prace to ponosisz koszta, ile nie wiem, ale wiem że jest

po każdym wyrejestrowaniu musisz sie znowu rejestrować

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

się tak zapytam, bo wypełniam te papierzysta z zakończenia stażu i właśnie miałam go od 2.2.09 i miałam go na rok, czyli wynika z tego że mam go do 2.2.10 czy do 29.01.2010 ? bo na papierzyskach nie mam napisane
hmm no może jutro się czegoś dowiem, bo w ogóle szefowa z tej firmy, która chce mnie wziąć na staż, stwierdziła, że będzie tak "wspaniałomyślna", że pójdzie jutro do urzędu ze mną.. A też nie wiem czy przyznawać się do tego, że czekam na wyniki rekrutacji w innej firmie, bo może się skończyć tak, że nie będę mieć ani stażu, ani pracy.. no i sama nie wiem..
Stary 2010-01-31, 18:41   #136
bruneta
Przyczajenie

ja we wtorek bede wiedziała czy zostałam przyjeta na staż.Powiedzcie mi,jesli juz dostane ten staz to duzo jest formalnosci?? i czy któraś z Was miała staż w salonie fryzjerskim?
bruneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 18:48   #137
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
hmm no może jutro się czegoś dowiem, bo w ogóle szefowa z tej firmy, która chce mnie wziąć na staż, stwierdziła, że będzie tak "wspaniałomyślna", że pójdzie jutro do urzędu ze mną.. A też nie wiem czy przyznawać się do tego, że czekam na wyniki rekrutacji w innej firmie, bo może się skończyć tak, że nie będę mieć ani stażu, ani pracy.. no i sama nie wiem..
ja w tamtym roku w tym samym czasie dostałam wezmanie na rozmowe kwalifikacyjna i na staż wybrałam staż, bo to pewny pieniądz na rok czasu a z rozmowy nie wiem czy by wyszła praca czy nie

wiesz, możesz coś tam powiedziec, że kiedyś skłądałaś Cv po różnych firmach i czekasz na ogłoszenie wyników, bo zbliza się termin i może wyjśc jak jest i już

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-01-31, 18:57   #138
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:

hola hola... przeciez osoba bedaca na stazu jest dalej osoba bezrobotna, to po kiego grzybka sie 2 raz rejestrowac

Princesko witaj dawno Cie nie bylo na Naszym watku 87

Co do Twojego problemu, sama go bede miala bo od poniedzialku ide na staz a spodziewam sie oferty pracy, ale jak dostane oferte bede sie martwic.

i tak, mozesz ze stazu zrezygnowac tak pisala katerinka, a co do kosztow... jak zrezygnujesz to malo ze pociagna Cie za koszty to jheszcze bedziesz miala zakaz chyba na 3 miesiace rejestracji jako bezrobotna...
Stary 2010-01-31, 19:01   #139
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja w tamtym roku w tym samym czasie dostałam wezmanie na rozmowe kwalifikacyjna i na staż wybrałam staż, bo to pewny pieniądz na rok czasu a z rozmowy nie wiem czy by wyszła praca czy nie

wiesz, możesz coś tam powiedziec, że kiedyś skłądałaś Cv po różnych firmach i czekasz na ogłoszenie wyników, bo zbliza się termin i może wyjśc jak jest i już
ale u mnie jest staż 3 miesięczny.. więc niby nic, ale zawsze lepsze to niż siedzenie w domu. W sumie szansa na zatrudnienie tam po stażu może i by była, ale jeszcze nie jestem pewna, czy chciałabym tam zostać, bo chyba mało płacą..
A w tamtej firmie liczę na umowę o pracę, ale pewności nie mam, no i nie wiem czy się odezwą, a z nerwów zapomniałam spytać kiedy się odezwą i nie wiem czy jutro, czy w następny poniedziałek

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
hola hola... przeciez osoba bedaca na stazu jest dalej osoba bezrobotna, to po kiego grzybka sie 2 raz rejestrowac

Co do Twojego problemu, sama go bede miala bo od poniedzialku ide na staz a spodziewam sie oferty pracy, ale jak dostane oferte bede sie martwic.

i tak, mozesz ze stazu zrezygnowac tak pisala katerinka, a co do kosztow... jak zrezygnujesz to malo ze pociagna Cie za koszty to jheszcze bedziesz miala zakaz chyba na 3 miesiace rejestracji jako bezrobotna...
wiem, wiem Freddy, przepraszam i pojawię się u Was niebawem

Jeśli dostanę staż, a z tamtej pracy się nie odezwą to na stażu zostanę na pewno do końca (czyli całe 3 miechy).
Zrezygnowałabym ze stażu tylko wtedy, jeśli właśnie przyjmą mnie w innej firmie normalnie do pracy (nie na staż). I wtedy też płaciłabym karę i miała zakaz na 3 miesiące rejestracji?
Stary 2010-01-31, 19:08   #140
freddy296
Wtajemniczenie

princesko zrezygnowac ze stazu mozesz tylko wtedy kiedy znajdziesz prace i chyba jak zajdziesz w ciaze te 2 okolicznoasci nie powoduja zadnych konsekwencji. oczywiscie pomijajac zdarzenia losowe, katastrofy itd

takze idz na staz, w razie W po prostu zrezygnujesz z powodu znalezienia pracy.
Stary 2010-01-31, 19:13   #141
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
princesko zrezygnowac ze stazu mozesz tylko wtedy kiedy znajdziesz prace i chyba jak zajdziesz w ciaze te 2 okolicznoasci nie powoduja zadnych konsekwencji. oczywiscie pomijajac zdarzenia losowe, katastrofy itd

takze idz na staz, w razie W po prostu zrezygnujesz z powodu znalezienia pracy.
ufff no to dobrze to mnie pocieszyłaś, to w takim razie mogę spokojnie bez stresu w razie czego iść na ten staż..
Stary 2010-01-31, 19:34   #142
studi
Zakorzenienie

Cytat:
ufff no to dobrze to mnie pocieszyłaś, to w takim razie mogę spokojnie bez stresu w razie czego iść na ten staż..
Idz idz, może Ci sie na tyle spodoba,że nie będziesz chciała rezygnowaćJa tez w trakcie stażu mogłam zmienić miejsce pracy,ale tego nie zrobiłam.
Stary 2010-01-31, 19:43   #143
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

musisz iśc do UP chociażby po to aby dać podbis na karcie bezrobotnego i po to aby dali ci termin kolejnego podpisu, bo jak oddasz liste końcową i sprawozdanie, i nie pójdziesz do pokoju gdzie sie podpisujesz jako bezrobotna to skąd bedziesz wiedziała kiedy przyjśc znowu sie podpisać ? No

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-02-01, 11:36   #144
biedronka_7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
No to gratuluje A co odpowiedziałaś na pytanie dlaczego zainteresowałaś się tym stażem? Bo moja odpowiedź moze ich raczej zniechecic do mnie Studiujesz cos zwiazanego z tematyka `skarbowa`?
Ja akurat czekałam na staż w Urzędzie Skarbowym. Powiedziałam po prostu, że chcę zobaczyć jak wygląda praca w US... A studiuje finanse i rachunkowość.

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
gratuluję,oby więcej takich dobrych nowin na tym wątku było
Cytat:
biedronka gratulacje
Dziękuję.
biedronka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 12:02   #145
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bruneta Pokaż wiadomość
ja we wtorek bede wiedziała czy zostałam przyjeta na staż.Powiedzcie mi,jesli juz dostane ten staz to duzo jest formalnosci?? i czy któraś z Was miała staż w salonie fryzjerskim?
Jak dostaniesz staż, to już praktycznie koniec męczarni. Ale czy po listę będziesz iść do urzędu i czy ją będziesz dostarczać co miesiąc (takie detale), to zależy od miejsca, w którym będziesz odbywać staż.

Stary 2010-02-01, 12:13   #146
carolyna86
Zakorzenienie

Odbywałam staż trzymiesięczny w jednostce budżetowej w moim mieście, oczywiście z wielkimi nadziejami na przedłużenie stazu o kolejne chociażby 3 miesiące.. Bardzo polubiłam to miejsce - i z tego co mówili mi inni - oni polubili mnie.. Kadrowa napisała wniosek o przedłużenie stażu. Ostatniego dnia z nikim się nie żegnałam i nikt ze mną - wszyscy mówili do mnie - do zobaczenia, wracaj szybko!! Poszłam do UP, a tu negatywne ropatrzenie wniosku.. Brak funduszy - brak nowych stażów... Załamałam się

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 15:40   #147
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Odbywałam staż trzymiesięczny w jednostce budżetowej w moim mieście, oczywiście z wielkimi nadziejami na przedłużenie stazu o kolejne chociażby 3 miesiące.. Bardzo polubiłam to miejsce - i z tego co mówili mi inni - oni polubili mnie.. Kadrowa napisała wniosek o przedłużenie stażu. Ostatniego dnia z nikim się nie żegnałam i nikt ze mną - wszyscy mówili do mnie - do zobaczenia, wracaj szybko!! Poszłam do UP, a tu negatywne ropatrzenie wniosku.. Brak funduszy - brak nowych stażów... Załamałam się
WalcZ o staż,może jeszcze znajda się pieniądze,jesli nie w tym miesiącu to może w kolejnym...
Stary 2010-02-01, 15:44   #148
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
powinnaś dostać taka karte z up
Dzis pytalam o to i babka mi mowi ze pisac na zwyklej kartce bo nic nie dostane

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 16:02   #149
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rodzynekkkk Pokaż wiadomość
Rozmowa była luźna. Dałam babeczce z którą odbywałam rozmowę moje CV po czym kazała mi powiedzieć kilka słów o sobie, zapytała czemu akurat US i czy się nie boję pracy w tej instytucji ... Związku z tym, że wcześniej odbywałam staż w biurze rachunkowym i z wykształcenia jestem technikiem ekonomistą zostałam zatrudniona, że tak powiem hehe
A Ty starasz się o staż w US w Krakowie - Nowej Hucie?
heh, no to ja po filologii mam małe szanse jak nie wykombinuję przekonującej odpowiedzi, ze MARZĘ o stażu w US Ale człowiek juz nie takie rzeczy robił i mówił
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-01, 17:30   #150
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
WalcZ o staż,może jeszcze znajda się pieniądze,jesli nie w tym miesiącu to może w kolejnym...
Będę.. jak LWICA, grrr...

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości