|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 51,85% |
Nie |
5 | 9,26% |
nie myślałam o tym |
21 | 38,89% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
hej, witam, czy też mogę się przyłączyć??
jestem niska... i mam nagwagę... |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- do pysia1711 / a ile robisz przysiadów? ja nie cierpię przysiadów, wymiękam po 30 ja ;lubię urazozmaicone ćwiczenia, a tak naprawdę najelpiej znaleść sobie taki sport który się lubi i będzie się go wykonywać nawet po osiągnięciu celu. ja lubię taniec i rower radziłabym Tobie ćwiczenia aerobowe możesz zaszkodzić swoim kolanom przy przysiadach wejdz na rowerek stacjonalny albo potańcz, pospaceruj] najwięcej się spala po 30 min ćwiczeń |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
to jak mogę się przyłączyć?? co to są naleśniki ryżowe??
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
a co dzisiejszego jadłospisu pysia1711 to nie jest tak mało
tylko ten budyń....nawet jeśli mało kaloryczny to jednak budyń\ jesz za mało warzyw i owoców \,< nie trzeba się głodzić, bo to na dłuższą metę nie wystarcza...> jedząć warzywa, sałatki, surówki, owoce, szybciej schudniesz jedząc ich więcej no wpradzie niektóre owoce mają kalorię, ale ile witamin?no i zupy też są ok witaminy są naprawdę ważne, bo stracenie takiej wagi na niezrdowej diecie może mieć poważne konsekwentcje sa o wiele pozyteczniejsze niz budyń no i owsianka? na mleku krowim\ my już nie trawimy mleka krowiego, jest dla nas cięzkostrawne ja bym poszukała sojowe\ jesli dobrze pamiętam chcesz schudnąc 50kg???? więc musisz jesc duzo pozywnych i pełnych witamin posiłków, byś wytrzymała i miała energię do samego końca owoce, warzywa i produkty zbożowe, jogurt natularny z owocami[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- QUOTE] Naleśniki z mąki ryżowej 1 szklanka mąki ryżowej razowej 1 3/4 szklanki zimnej wody sól 1/8 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki majeranku 1/8 łyżeczki słodkiej papryki olej 15-to centymetrowy kawałek białej części pora Wymieszać mąkę ryżową, sól, kurkumę, majeranek, paprykę, dodać wodę, zmiksować. Odstawić na 30 min. Pokroić drobno pora, dodać do ciasta z 1 łyżką oleju. Smażyć niewielkie naleśniki na rozgrzanej patelni. Przy każdorazowym nabieraniu ciasta wymieszać całość, gdyż maka ryżowa opada na dno. Po wylaniu ciasta na patelnię może wydawać się, że nie uda się przewrócić naleśnika (przez moment ciasta wygląda jak gotująca się zupa). Trzeba poczekać, aż brzeg naleśnika zacznie trochę odstawać od patelni i dopiero wtedy przewracać na drugą stronę, nie wcześniej - najlepiej łapiąc palcami za brzeg placka. Jeśli się rwą, to znaczy, iż za wcześnie je odwracamy. Smażyć ciekie naleśniki, one sa wytrzymałe, nie ma potrzeby robić grubych placków, bo są niesmaczne. Po usmażeniu naleśników odwrócić stosik i zaczynać nadziewanie od najstarszego. Nie zwijać ściśle, bo popękają. Z porcji wychodzi ok. 10 naleśników. Naleśniki ryzowe są inne od tych tradycyjnych. Ryż jest bardzo neutralny w smaku i koniecze sa przyprawy. Z podanego przepisu robiłam naleśniki ze słonum farszem, gdy robiłam na słodko to do ciasta dodawałam troszkę esencji waniliowej i starte duże jabłko, kurkumę (potem możne je nadziewać dowolnie). Dodatki są konieczne, by naleśniki były smaczne. w większych hipermarketach lub sklepach z kuchnią chinską można kupić gotowe |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
ja od marca do września schudłam prawie 40 kg, jakoś się udało, ale jojo mnie dopadło.. powie mi ktoś co to te naleśniki ryżowe
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- czyli to te ryżowe?? mówisz zdrowsze...?? poszukam w sklepie, jestem zbyt leniwa żeby zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
moja zasada jeśc więcej( normalne porcje, bez wyrzeczeń i głodu) Ale zdrowiej( zamiast bezwartościowych produktów posiłki z bombami witamin)
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() ja dzisiaj na kolację bułka razowa z jajkiem ![]() ![]() a co do tych naleśników to nie są te zbożowe do tortilli ![]() ![]() a tak poza dietą to zaraz cos mnie strzeli od godziny próbuje włączyć czysta krew i cały czas coś mi się tnie ![]()
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- co do rowerka to gdybyś czytała od początku co pisałam to byś wiedziała,że na nim ćwiczy,to samo tyczy się spacerków i źle czytasz bo nie schudnąć 50 tylko 37 a już 50 to warzyć tyle a nie tyle schudnać
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2010-01-25 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
no proszę Cię! raz na jakiś czas, a nie co drugi dzień nic się nie stanie. teraz w każdym żarciu są tony konserwantów i innej chemii. owoce i warzywa nawożone chemią, zwierzęta pasione sterydami. czasami mleko i wyroby mleczne są z krów, które nie przeszły okresu karencji po np. antybiotykoterapii... przykłady mozna mnożyc, więc proszę, nie rozdrabniajmy się.
![]() sama zaczynam dietę od pierwszego lutego, trochę kilogramów mam do zrzucenia. motywację mam. w odpowiednią wiedzę też jestem uzbrojona. przeczytałam książkę doktora Dukana i zamierzam się stosować do jego wytycznych. Czy któraś w was też stosuje tę dietę?
#131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba lepiej jeść normalne produkty, bo do końca życia nie mam zamiaru być na diecie. A radzenie pysi, żeby zrezygnowała z przysiadów, bo rzekomo zaszkodzi jej na kolana, już większej bzdury nie słyszałam, parę lat temu robiła po 200 przysiadów na dzień i jakoś moje kolana są w doskonałej kondycji. Cytat:
Ciekawe, że jeszcze ani razu swoje jadłospisu tu nie umieściłaś, ani nie napisałaś czy coś ćwiczysz, ale innych umiesz krytykować, chciałam bym zobaczyć jak to zdrowo się odżywiasz, że od pół roku nie potrafisz schudnąć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
dołączyłam się póżniej do forum,
jednak przysiady przy nadwadze nie są dobre( w małych ilościach to ok) patrząc na dziesiejszy jadłospis nie widać w nich dużo warzyw i owoców pamiętaj, że najważniejsze żebyć zdobyła nowe nawyki żywieniowe ]żadna sztuka schudnąc a potem powrócić do poprzedniej wagi ja przeżyłam wiele diet, anoreksję, bulimię, no jak na 16 dużo\ chodziłam do dietetyka dużo mnie nauczył chyba zdrowe odzywianie jest najlepszym rozwiązaniem chcemy jak najlepiej na naszego zdrowia póżno sobie to uświadomiłam \kiedyś igrałam ze swoim zdrowiem\ po wielu dietach straciłam swoją dawną pamieć, nie uczę się już tak łatwo czera gorsza, uczulenie, mdlenie, wiem, ze w tym wieku nie myslimy o konsekwentcjach, ale w przypadku moim szybko się ujawniły mam problemy z hormonami wiesz, musisz rozłożyć sobie chudnięcie bardzo powoli jeśli zrzucisz 50 kg w za krótkim czasie\ będziesz miała bardzo obwisłą skórę chirurgicznie jeśli sobie bęziesz chciała poprawić to pod warunkiem, że nie będziesz już mogła być w ciązy' wszysko z rozsądkiem a co do naleśników ryzowych to nir to samo |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewakuacja ja troszkę o tej diecie czytałam i na tym się skończyło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
a ważyłaś 100 kg
to bardzo szkodzi stawom spytaj się jakiegokolwiek lekarza\ rozumiem nie dużą ilość przysiadów nie zaszkodzi ale większa może\ pisałam już jakie cwiczenia wykonuje tańczę. hula hop, rowerek stacjonalny odchudzałam się półroku ale nieskutecznie próbowałam wielu metod, chudłam, a potem efekt jojo dieta to sposób odzywiania na całe życie a co do moich posiłków pisałam już co jem sałatki z warzywami np papryką pomidorami. ogórkiem i innimi które są pod ręką z rukkolą i serem feta, dużo owoców, sełatki z warzywami i kurczakiem, gotowanu drób, pieczone ryby, staram się prowadzić moją dietę tak aby póżniej gdy skończę dietę moje posiłki się nie zmieniły, oczywiście póżniej zamierzam jeść słodycze- ale zdrowsze, najważniejsz to umiar |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale znam dziewczyny która pochłaniają litry dziennie zaczynają dzień od coli ja miałam nauczycielkę, która kiedyś na biologii przez 45 min omawiała jak trująca jest cola, a parę dni póżniej na przeriwe piła colę... ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- to ile w końcu pysia waży wydawało mi się, że 100 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
jejciu 10 kg mniej..żadna różnica...żartuję
ale mimo to jednak to duży spadek wagi sama wiem po sobie u mnie były duże wahania wagi trzeba się odchudzać powoli,bo inaczej pozostanie..hmmm zwiotczałe ciało ja trochę jej wzmocniłam cwiczeniami i kremami i wcale nie chcę Was pouczać chyba nie chcemy, żeby to forum było jak każde inne nie oszukujmy się odchudzanie jest cięzkię waże trochę mnie, a i dla mnie jest to cięzkię no ale chyba się zgodzicie że sama dieta to nie tylko utrata kilogramów ....to zmiana sposobu życią wszystkie te diety sąw większosći niekutecznie moja dieta to zdrowe odzywianie + ćwiczenia które lubię i będę wykonywać także po skończeniu odchudzania ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- a co do budyniu\\ powinniśmy jest czasami to co lubimy no ale nie lepiej zjeść coś większego o tej samej liczbie kalorii niż być głodnym jedząc małą porcję budyniu\\ |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Witam moje Panie
![]() Śniadanko i kawa już zaliczone, trzeba pomyśleć, co by tu sobie na obiad zrobić ![]() Wczoraj jednak nie zrobiłam zumby, trochę już za zimno było w pokoju, 15st. wcale nie zachęca do niczego, dobrze że chociaż na orbim udało mi się poćwiczyć ![]() Dobrze idę napalić w piecu(uroki mieszkania w starym budownictwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
![]()
Czesc dziewczynki. Od kilku dni obserwuje to forum i pozazdroscilam Wam troche dyscypliny i samozaparcia. Wiem, ze ja rowniez powinnam zrzucic minimum 20 kg. Startuje z wagi 89 kg i chyba najwieksza motywacja beda dla mnie chrzciny, na ktore jestesmy z mezem zaproszeni w Wielkanoc. W maju bylismy na weselu i kiedy przypomne sobie o koszmarze, jaki przezylam szukajac sukienki na te okazje, to gotowa jestem glodzic sie do kwietnia. Niestety tego zapalu wystarcza mi najczesciej do wieczora, kiedy siadam przed telewizorem, badz komputerem i wtedy pasowaloby cos przegryzc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście, że cie przyjmiemy, u nas każdy mile widziany ![]() Z facetami tak jest, prawdy prosto w oczy nam nie powiedzą, mój chłopak nie każe mi się odchudzać, jak już mam to dla zdrowia zrobić, też jak ważę 89kg tzn. 88kg bo kilo już poszło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
widocznie chyba tak
![]() A co do roselily,to skoro byłaś u dietetyczki,nas nie musisz pouczać,bo każda z nas dobrze zna zasady zdrowego odżywiania i od nas samych to zależy jak tą wiedzą spraktykujemy,co do tych przysiadów to na raz robię ich w zależności od dnia od 40-60 do tego minimum pół godziny na rowerze i porządne rozciąganie.Co do twoich uwag o owsiance jest zdrowsza niż kanapka i człowiek wielu rzeczy nie trawi,a i tak je,bo lubi,a jeśli chodzi o budyń, to większość się ze mną zgodzi,że lepszy budyń jak czekolada czy batonik. Witam nową dziewczynę gorąco, i was wszystkie ![]() ![]() ![]() W dalszych planach jedzeniowych będzie mniej więcej tak: II śniadanie w południe(o ile będę głodna)-jabłko obiad-zupka,lekki bigos(o ile będę mieć na niego ochotę) podwieczorek-jak zgłodnieje to jakaś sałatka kolacja-ser biały z pomidorem,szczypiorkiem i czosnkiem Biorę się teraz za sprzątanie po szykowaniu mamy i siostry do pracy/szkoły.W trakcie pewnie będą jakieś ćwiczenia,bo jak zawsze muzykę włączam.
#143 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() czarownica mnie motywuje to że w maju mam dwie komunie ![]() ![]() właśnie kuzyn przyniósł mi 2 kawałki 3-bita cista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#144 |
Wtajemniczenie
|
ja już po porządkach i w trakcie ćwiczeń
szukając w necie dokładnych proporcji jak zrobić owsiankę żeby wyszła nie za gęsta,nie za żadka natknęłam się na artykuł o niej wklejałam go dla pogłębienia waszej wiedzy i specjalnie dla rosalily,która mnie zaatakowała zarzucając,że jem źle i jest nie zdrowa ![]() http://www.poradnia.pl/zywienie/zasa...o-samo-zdrowie http://kobieta.wp.pl/kat,50516,title...l?ticaid=1987e http://www.poradnikzdrowie.pl/zywien...aza_36394.html i kto tu teraz jest niedouczony ![]()
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2010-01-26 o 12:11 Powód: dodanie linków |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hejka ! Ja włsnie skończyłam godzinny trening. czuję się super i mam siły na więcej,tyle tylko, że córcia nie daje już mi spokoju. Ale może jakoś mi się uda jeszcze 15 min ćw. siłowych. A co do tego, że po plastyce brzucha nie można mieć dzieći to chcę ci kochana powiedzieć ze jestes w błędzie !! I to ogromnym. Poprostu nie zaleca się zachodzić w ciążę przez ok 2 lata od zabiegu. Czytałam bardzo dużo na ten temat, bo jeśli nie schudnę dzięki ćwiczeniom to poddam się takiemu zabiegowi, bo oprócz sadła mam jeszcze rozstępy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
No wlasnie, nie ma to jak trafic na ludzi, ktorzy cie rozumieja. Co do wczorajszego jadlospisu to fakt -troche przymalo i pewnie dlatego obudzilam sie dzis z bolem glowy. Od jakiegos czasu jestem posiadaczka rowerka stacjonarnego, ktory-mam nadzieje doczekal sie swoich dobrych czasow. Wczoraj zaliczylam na nim godzinke, dzis rano tylko 15 minut,bo czasu brak. Co do dzisiejszego dnia to wypilam kawe z mlekiem, zjadlam jogurt, niestety owocowy a nie naturalny, a takze grahamke z twarogiem i szczypiorkiem. A tak na marginesie-CO JADACIE NA OBIAD? Bo mi jakos brak pomyslow. I jeszcze a propos dziewczyn pijacych podczas odchudzania coca-cole to wydaje mi sie, ze to pomysl zaczerpniety z diety Dukana, ktory daje dyspense na cole light. Wiec moze jest to jakas alternatywa dla slodyczy, z ktorymi ja sama na szczescie nie mam problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przeczytałam wszystkie posty, czasem harcorowe ![]() ![]() Moje zdanie jest takie: -przysiady i ćwiczenia, które w znacznym stopniu obciążają trzeba wykonywać z umiarem, nie można przeholować, bo później dopiero 'wyjdą efekty' -cola..hmm..moja koleżanka zaczyna od niej dzień ( 1 l przytaszczy do szkoły xD), a później na przerwie puszeczki ida w ruch ![]() ![]() ![]() -kwestia nalesników, niby mąki kalorycznie nie różnia się od siebie bardzo, ale tu chodzi o ich skład, przemiał, tak właściwie jakby nie patrząc to cofamy się do 'czasów prehistorycznych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -owsianka..um..może tu będę mało obiektywna, bo jestem maniaczka porannej owsianki ![]() ![]() ![]() ![]() A co do kazeiny(czy jak to tam sie nazywa), która jest w mleku (nie trawiona prze dorosłych, jakoś tylko u dzieci do 12 roku zycia) to mnie mało interesuje, bo owsianke robię na wodzie ![]() ![]() Acha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja tak odbiegając od tematu mam pytanko : roselily jak wpadłaś w sidła anoreksji?przepraszam, jeśli urażę tym pytaniem ![]() czarownica2010 (mi tez nick się podoba ![]() pierś z kurczaka -> łoo matko mozna robic z niej mnóstwo potraw,np. zastępują w czymś schaba, różne sałatki,fajne sa rybki świeże,można je piec we folialuminiowej z przyprawami i warzywkami, masz duże pole do popisu ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() Edytowane przez _EnIgMaTyCzNa_ Czas edycji: 2010-01-26 o 13:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
ja od samego mojego ciężaru(100kg) przy 165 cm dostałam zwyrodnienia stawu kolanoweg, z tymi przysiadami to racja, nie ma po co obciążać stawów, bo to wyjdzie, ale za rok lub dwa...:/ niestety, może spróbuj robić rowerek leżąc, idealny na uda pośladki i mięsmie brzucha
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
no niestety miałam tak okres
nie mogę powiedzieć, że wyszłam z tego, bo z tego moim zdaniem się nie wychodzi co do naleśników ryzowych zaproponowałam Wam, bo uważam że są smaczniejsze a poza tym zdrowsze ze względu na mąkę ryżową co do owsianki wiadmomo 0,5% to prawie woda, dużo mleka nie ma do czarownica2010 ja uważam, że niektóre produkty lihgt można sobie odpuścić i zjeść normalne, ale z colą jest w kaloriach jednak różnica, sama nie wiem nigdy nei porównywałam skałdu może być tak, że anyspram czy coś podobnego w nazwie, co jest bardzo szkodliwe może jest więcej cukrów...nie wiem...czymś musieli zastąpić smak zwykłej coca coli a do pysia1711 nie czepiam się samej owsianki tylko mleka krowiego, no jeśli pijesz 0,5 % to ok ale mleko krowie nie daje nam wapnia....i mogłabyś spróbować sojowym, choć jest droższe w internecie jest dużo artykułów zaprzeczających siebie ja sama jem płatki owsiane, gdyż są bogate w błonnik i wiele inne każdy z nas ma jakąs wiedzę o zdrowym odżywianiu, ale jednak coś z nami jest nie tak ja przeżyłam wiele diet, mimo takiego wieku i chciałam się z wami podzielić nie musicie korzystać z moich rad, ale może niektórym się to przyda budyń ma na pewno jakieś korzyści i nie zapomnijmy, że czekolada też przecież można jeść gorzką czekolada od czasu do czasu po troszeczku- wclae nie zaszkodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
a więc tak, z niektórymi rzeczami mogę się zgodzić, i uwież mi tez chodziłam do dietetyczki, i też co nieco wiem.
jeżeli chodzi o colę to light jak najbardziej mozna pić, oczywiście bez przesady, najnowsze badania wykazały że cola zwiększa naszą energię(kofeina) i dzięki temu przyspiesza nasz matabolizm Co do mąki, najzdrowsza jest razowa... jest wiele rzeczy i przoduktów które wpływają na naszą wagę i samopoczucie Dlaczego mam sobie odmówić czegoś(budyń, czy kisiel który uwielbiam) skoro bardzo go lubię, a zawartość w jednej porcji to ok 120 kcal, a jeżeli chodzi o owoce, to powinny być to góra dwie porcje owoców i to góra do 15, potem należy unikać węglowodanów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.