-10 i więcej do WAKACJI! Bądź piękna w bikini! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-07, 09:20   #121
imitate
Rozeznanie

Dot.: -10 i więcej do WAKACJI! Bądź piękna w bikini!

Cytat:
Napisane przez kajooka Pokaż wiadomość
Cel początkowy to 60 kg, a wymarzona waga to 55 kg, czyli do zrzucenia mam ok. 10-13 kg (muszę kupić wagę, żeby wiedzieć dokładnie ^^), przy wzroście 175 cm.
Mam podobny cel

Mogę się dołączyć do Waszego grona?
imitate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:30   #122
kajooka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
Tak te zdjęcia motywują, każda chyba marzy o takiej figurze
Mój absolutny ideał to Sophie Ellis-Bextor

Cytat:
Napisane przez imitate
Mam podobny cel

Mogę się dołączyć do Waszego grona?
Pewnie Jaki jest twój sposób na zrzucenie kilogramów?

Edytowane przez kajooka
Czas edycji: 2010-02-07 o 09:31
kajooka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:34   #123
imitate
Rozeznanie

Cytat:

Pewnie Jaki jest twój sposób na zrzucenie kilogramów?
MŻ (bez diety to jadłam codziennie chipsy, czy jakieś czekoladki, więc myślę, że jak odrzucę puste kalorie i potrawy bogate w tłuszcze to się uda), poza tym czekam na ferie, może wtedy przyjdzie mi ochota na jakieś ćwiczenia.
Stary 2010-02-07, 09:36   #124
asvr
Zadomowienie

ajj pomóżcie sie zmotywowac jak się w końcu zmusic do chodzenia na aerobik lub joge. jest tak zimno na dworze, jak Wy zbieracie motywacje?

wczoraj dostalam malego "kopa", po rozmowie z moim bylym, stwierdzilam ze czas coś w sobie zmienic i chce wypiękniec zeby mu oczy wypadly jak mnie zobaczy !

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:42   #125
kajooka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez imitate Pokaż wiadomość
MŻ (bez diety to jadłam codziennie chipsy, czy jakieś czekoladki, więc myślę, że jak odrzucę puste kalorie i potrawy bogate w tłuszcze to się uda), poza tym czekam na ferie, może wtedy przyjdzie mi ochota na jakieś ćwiczenia.
Noo.. To ja mam podobnie. Wywalić wszystko, co niezdrowe i kaloryczne + preparat wspomagający odchudzenie + ćwiczenia. Będzie dobrze
kajooka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:55   #126
Monte_
Wtajemniczenie

asvr- na początku nikomu nie jest latwo, najtrudniej jest zacząć i sie "wdrożyc" w ćwiczenia, a wejdą w końcu w krew. Ja sobie juz nie wyobrażam mojego odchudzania bez ćwiczeń . A odchudzam sie w bardzo zdrowy sposób, bo nie zagładzam sie na śmierć, nie bedzie tez zadnego efektu jo-jo, bo chudne głównie wlaśnie cwiczeniem. 5 dni w tygodniu robie serie ćwiczen po 50min, 6 dnia ide na basen, 7 na aquaaerobik, wiec od poniedzialku do niedzieli mam cos wieczorem do roboty . Chudne moze nie jakos zastraszająco szybko, bo schodzi mi kilogram na tydzien, ale wiem, ze te kilogramy na pewno juz nie wrócą, a do tego bedzie ladnie wyrzezbiona sylwetka

Dziewczyny, ale wczoraj tak popatrzylam na harmonogram 6weidera, ktorą robie codziennie i chyba popelnilam glupi blad . Jak jedną noge podnosi sie ugiętą do gory, to druga leży płasko na podłożu tak?? A ja tą wyprostowaną też do tej pory cały czas lekko unosilam nad ziemie i ledwie żyłam po 3 seriach . Okazuje sie, ze jesli nie trzeba jej podnosic, to to cwiczenie staje sie dla mnie sporo latwiejsze do wykonania . A ja sie tak męczylam
Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 10:11   #127
imitate
Rozeznanie

Cytat:
Noo.. To ja mam podobnie. Wywalić wszystko, co niezdrowe i kaloryczne + preparat wspomagający odchudzenie + ćwiczenia. Będzie dobrze
Mhm, mam nadzieję, bo chciałabym w końcu nie czuć się jak salceson w opakowaniu, kiedy zakładam bluzki (boczki).

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale wczoraj tak popatrzylam na harmonogram 6weidera, ktorą robie codziennie i chyba popelnilam glupi blad . Jak jedną noge podnosi sie ugiętą do gory, to druga leży płasko na podłożu tak?? A ja tą wyprostowaną też do tej pory cały czas lekko unosilam nad ziemie i ledwie żyłam po 3 seriach . Okazuje sie, ze jesli nie trzeba jej podnosic, to to cwiczenie staje sie dla mnie sporo latwiejsze do wykonania . A ja sie tak męczylam
Jest też takie ćwiczenie, że obie nogi są wyprostowane i podnosi się je jednocześnie

Edytowane przez imitate
Czas edycji: 2010-02-07 o 10:18

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 10:14   #128
Laaureen
Raczkowanie

A czy moglybyscie polecic jakies sprawdzone suplementy wpomagajace odchudzanie?
Laaureen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 10:20   #129
mircia14
Zakorzenienie

Ten tydzień potraktowałam jako przygotowawczy Od jutra dopiero się zacznie
I przyłączam się do pytania Laaureen
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 10:33   #130
Donka94
BAN stały

dzisiaj ważenie! u mnie-1kg
a u Was?
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 10:40   #131
Monte_
Wtajemniczenie

imitate - ale w 6Weidera tak ćwiczysz czy ogólnie?

Laaureen, mircia14- suplementy zależą od tego na co chcecie je brac . Jeśli chcecie zwiększyc spalanie tłuszczu podczas ćwiczen, to najlepsza jest L-karnityna, na pol godziny przed cwiczeniami, albo pirogronian. Jesli ogólnie przyspieszyć na codzien spalanie tluszczu, to dobrym preparatem jest BIO- C.L.A. z zielona herbata. Polecam ten CLA w przypadku, jak sie chcecie pozbyc cellulitu, bo bardzo pomaga przy systematycznym zażywaniu, a zielona herbatka oczyszcza organizm- niestety troche to kosztuje . No i codziennie najlepiej zwiekszyc ilosc spozywanego blonnika. Ja np jem muesli + takie chrupki błonnikowe na śniadanko, ale mozna tez kupic blonnik w tabletkach albo proszku i dodawac po łyżeczce.

A znacie może jakis fajny preparat, ktory jest faktycznie skuteczny na rozstępy na brzuszku? Jestem zalamana kochane, bo niedawno urodzilam dziecko, z wagi spadam, ale rozstepy nie znikają . Co mi z tego, ze zeszczupleje, jak w bikini sie tak nie pokaze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 10:41   #132
Laaureen
Raczkowanie

U mnie tez o kilo mniej
Co do suplementow to stosowalam kiedys bio cla z zielona herbata i chudlam w oczach, ale wtedy tez malo jadlam. Wiec nie wiem czy to zasluga suplementu czy samej diety. Stosowalam tez tabletki odchudzajace o nazwie apidexin - ktorych nie polecam.

Dzisiaj u mnie na obiad barszcz z krokietami.... ale czy ja dam rade sie im oprzec?

PS
Monte nie myslalas o wizycie u kosmetologa albo innego specjalisty. Z tego co wiem to z roztepami nie ma zartow a dzieki specjalistycznym zabiegom mozna je skutecznie usunac. Wiem, ze moze to troche kosztowac, ale moim zdaniem warto zebrac sie w sobie i odlozyc niz wydawac regularnie na nie dajace rezultatow kremy i tabletki.

Edytowane przez Laaureen
Czas edycji: 2010-02-07 o 10:46
Stary 2010-02-07, 10:48   #133
mircia14
Zakorzenienie

Laaureen, a to Bio CLA ile razy dziennie się zażywa i w jakiej porze ?

Dziewczyny, jestem w szoku Przez tydzień uregulowałam jedzenie posiłków, tylko 2 razy ćwiczyłam, 2 razy zjadłam słodycz na 2 śniadanie, obiady moje nie są bardzo zdrowe (bo muszę jeść w szkole, ale muszę przyznać, że nie są jakieś megatłuste i są dość pożywne) i piłam dużo wody i jest 1 kg mniej. Tego się nie spodziewałam

Czyli -1kg
Stary 2010-02-07, 10:52   #134
asvr
Zadomowienie

Monte_ dziękuje za wsparcie powiedz mi skąd Ty masz tyle czasu na te cwiczenia ja to mam studia dzienne i zaoczne i do tego praca, wiec jak 2 razy w tygodniu mam sily na te cwiczenia to i tak duzo he he

a co do rozstępów na brzuszku nie myślałaś sie wybrac do kosmetyczki? kiedys moja kosmetyczka mi opowiadala jak robila mi zabiegi na zwalczenie blizn po trądziku ze teraz to ma różne maści na wszystko np na rozstępy. Tylko pamietam ze mówiła coś ze jest w stanie je wybielic ale przy opalaniu znów stają się widoczne.
Ja bym na Twoim miejscu wybrala się i do kosmetyczki i do ginekologa.

Laaureen
Ja zawsze chcialam sprobowac ten bio cla, ale jakoś nie moglam uwierzyc ze te tabletki moga dzialac i naprawdę pomagac schudnąc...
Ale masz pyszny obiadek, przeciez nie zaszkodzi jak małą porcyjkę zjesz? ja za to nie mam jeszcze nic na obiad. i strasznie nie chce mi sie ubierac i isc coś kupic :P

Stary 2010-02-07, 10:54   #135
Laaureen
Raczkowanie

mircia14 ja bralam przez pierwszy tydzien po 2 tabletki 2 razy dziennie w trakcie jedzenia czyli przy sniadaniu i obiedzie. W nastepnych tygodniach bralam juz po 1 tabletce w trakcie posilkow. W sumie bralam to jakies 2 miesiace i kolezanka z ktora mieszkalam i ktora tez byla na diecie nie mogla sie nadziwic jak ja to robie ze chudne szybciej od niej, wiec chyba cos w tym jest.... Tylko ta cena... Nie wiem ile kosztuje w pl, ja placilam 10funtow za 60 tabletek
Stary 2010-02-07, 10:55   #136
mircia14
Zakorzenienie

http://www.herbapis.nazwa.pl/catalog...roducts_id/933

tu widzę 34zł za 60 tabletek
Skoro to pomaga, to może uda mi się namówić mamę, żeby mi kupiła \

Ale na ☠☠☠☠☠☠☠ 52 zł, to trochę za dużo
A która herbata jest lepsza: czerwona czy zielona ?

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-02-07 o 10:57
Stary 2010-02-07, 10:59   #137
Laaureen
Raczkowanie

No to suma nie taka straszna. Tylko na prawde trzeba sie pilnowac z dieta. I jest jeszcze tak, ze niektorym suplementy pomagaja a niektorym nie.
A czy ktoras z was stosowala moze Alli albo Linea'e i moze powiedziec cos na ich temat?

Oj obiadek juz mi pachnie
Stary 2010-02-07, 11:03   #138
asvr
Zadomowienie

Ja ostatnio kupiłam taką dobrą zieloną w Lidlu z zapachem wanilii, mmmm pije conajmniej dwie szklanki dziennie, jeszcze nigdy mi nie smakowala herbata zielona, zawsze staralam sie pic bo podobno zdrowa, ale teraz mi baaardzo smakuje

A rozumiecie działanie tych wszystkich tabletek odchudzających?
Jak to się odbywa? bo to bym bardzo chciala zrozumiec.

Stary 2010-02-07, 11:04   #139
mircia14
Zakorzenienie

asvr, a mogłabyś wysłać mi zdjęcie ? jak się będę wybierać do Liddla to się zaopatrzę A ile kosztowała / za ile ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 11:04   #140
Monte_
Wtajemniczenie

Może faktycznie wybiore sie do kosmetyczki, bo nie wyobrazam sobie siebie latem z takimi "pazurami" na brzuchu . Nie wiecie może ile takie zabiegi mogą kosztować? A to Bio CLA stosowalam tak jak Laureen, dlatego je polecam, bo naprawde pomaga.

asvr- czas mam, ale wieczorem, kiedy klade córeczkę spac . Cwicze zawsze po 21:00, bo wczesniej musze sie caly dzien zajmowac tym małym szkrabikiem. No i jestem na urlopie macierzyńskim . A jak jest na studiach doskonale rozumiem, bo sama tez skonczylam i to mikrobiologie i genetyke, wiec pamietam sesje, kolokwia i mnostwo nauki . Myśle, ze wszystkie w Ciebie wierzymy, ze dasz rade pogodzic jedno z drugim

donka- u mnie też -1

Edytowane przez Monte_
Czas edycji: 2010-02-07 o 11:06
Stary 2010-02-07, 11:12   #141
Laaureen
Raczkowanie

Dokladnie taki suplement stosowalam http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...38291eac415021

Monte z tego co sie orientuje to za jeden zabieg np laserem, trzeba zaplacic od 200zl i powtarzac co ok 1, 2 tyg. Nie jestem w stanie podac Ci konkretnych cen bo wiadomo, ze np w Warszawie cena bedzie inna niz np u mnie na slasku. Takie zabiegi to niestety jedyna skuteczna metoda walki z rozstepami. Na pocieszenie powiem, ze i mnie zaczynaja sie pojawiac rozstepy na biodrach.. ehhh
Stary 2010-02-07, 11:13   #142
ErnestyLda
Zadomowienie

Dzisiaj waga pokazała mi 57kg, strasznie się ciesze, ale czy 2 kg to nie za duzo?
Stary 2010-02-07, 11:15   #143
Laaureen
Raczkowanie

mircia14 czerwona herbata jest na spalanie tluszczu a zielona na oczyszczanie organizmu. Najlepiej pic te dwie herbatki naprzemiennie w ciagu dnia
Stary 2010-02-07, 11:21   #144
asvr
Zadomowienie

ta herbata wygląda bardzo podobnie do tej http://www.maiburogu.se/wp-content/u...ille-thumb.jpg też jest taki sam napis tylko minimalnie inny odcień opakowania jakby ciut jaśniejszy zielony.

Ja już zabieram się za naukę, jutro ostatni egzamin w tej sesji aaa trzymajcie kciuki i milej niedzieli

Stary 2010-02-07, 11:25   #145
imitate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
imitate - ale w 6Weidera tak ćwiczysz czy ogólnie?
Ogólnie, to był jakiś zestaw ćwiczeń na mięśnie skośne A, wspominałaś coś o swoich studiach.. co zdawałaś żeby się na nie dostać? Bo ja właśnie mam maturę i zdaję biologię roz., i nie wiem co wybrać, bo mało jest kierunków po tym jednym przedmiocie (ogólnie chciałabym na dietetykę, a jak się nie uda to na pielęgniarstwo).

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
Monte_ dziękuje za wsparcie powiedz mi skąd Ty masz tyle czasu na te cwiczenia ja to mam studia dzienne i zaoczne i do tego praca, wiec jak 2 razy w tygodniu mam sily na te cwiczenia to i tak duzo he he
A co studiujesz jeśli można zapytać?

Edytowane przez imitate
Czas edycji: 2010-02-07 o 11:31
Stary 2010-02-07, 11:38   #146
Monte_
Wtajemniczenie

Laaureen- faktycznie drogie te zabiegi....kto ma dziecko ten wie, że budżet domowy sie znacznie ogranicza i nie wiem, czy bede mogla sobie na te lasery pozwolic

imitate- dostalam sie na Uniwersytet Wrocławski, na biologie, a pozniej na specjalizacje mikrobiologia. Licencjat pisalam z immunologii, a magisterke z mikrobiologii . A jesli chodzi o egzaminy wstępne na studia, to ja zdawalam biologie i chemie i mysle, ze bez chemii sie niestety nie obejdzie, bo nie uzbierasz wystarczajacej ilosci punktow, zeby sie dostac. Ja juz 3 lata temu skonczylam studia, wiec egzaminy mialam 8 lat temu (rety jak ten czas leci ) i wtedy bylo chyba 8 osob na miejsce, cos kolo tego. Ale powiem Ci, ze studia biologiczne to jedne z najciekawszych studiow w ogole, polecam bo naprawde warto
Stary 2010-02-07, 11:53   #147
imitate
Rozeznanie

Monte, moja koleżanka wybiera się właśnie do Wrocławia na biolgię i podobno jest tak, że trzeba zdać rozszerzenie z biologii i dodatkowo jakiś ścisły przedmiot, niekoniecznie chemię. W ogóle nie mam pojęcia jak zacząć szukać kierunków (w tym progów puntowych itp.), nie orientuję się w tym zupełnie.

Mam do Was takie pytanie, w jaki sposób przyrządzić pierś z kurczaka, żeby była najzdrowsza?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 12:23   #148
Laaureen
Raczkowanie

Monte_ a moze mikrodermabrazji sprobujesz? Ten zabieg tez stosuje sie na rozstepy. Krem mozesz kupic np taki http://www.mystyle.pl/vulcanic-mikro...ng-p-2445.html ( ja stosuje na twarz i przyznam, ze efekt zdumiewajacy). Do tego koniecznie wyciag z soi (koszt ok 20zl), ktory pobudza fibroblasty (ich uposledzenie powoduje powstawanie rozstepow) do tego dieta bogata w antyoksydanty i duzo osob poleca krem z mocznikiem (koszt ok 20zl). Tak wiec za ok 100zl mozesz sama stworzyc swoj wlasny zestaw do walki z rozstepami i na pewno starczy na dluzej niz jeden raz
Stary 2010-02-07, 12:50   #149
Monte_
Wtajemniczenie

Dzieki śliczne Laaureen . Z tymi rozstępami to załamka, przez całą ciążę mialam sliczny brzuszek, a na 2 tygodnie przed porodem mi sie zrobily . Wagi mozna sie pozbyc, cellulitu tez, ale z rozstępami walka jest wlaśnie najtrudniejsza
Stary 2010-02-07, 13:05   #150
Donka94
BAN stały

Ja też mam rozstępy na biodrach , i do tego paskudną blinę po kolczyku w biodrze. Ale to moja wina Zachciało się głupiej to teraz ma. Ja narazie stosuję serię (nie całą) Eveline Extreme 3D i krem na rozstępy z Perfecty. Trochę mi się spłyciły
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości