|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Witam letnie Mamunie
![]() Ja nieśmiało dziś zajrzałam, bo nadal mam obawy, czy się uda... Termin na 25 sierpnia, ale rozwiązanie (cc) raczej wcześniej- mam podwójną macicę, niemal żadnych szans na naturalny poród. Dwoje dzieci w zeszłym roku odeszło, za chwilę zaczynam 12 tydzień i marzę, by się udało. Co do objawów. Od czasu do czasu lekkie kłucie w prawej macicy (tam leżakuje maluszek), mdłości były tylko 3 tygodnie- bez wymiotów, smaki i głód- oj taaaaak. Piersi- od kilku dni sutki znów zaczęły pogrywać, choć była długa przerwa. Duże śpię, jestem leniwa, często siusiam. A ból "dupny" jak go nazywacie, to ponoć od tyłozgięcia. Też to odczuwam. I na środku plecków jeszcze ![]() Mam sporą nadwagę, ale od zajścia w ciążę nie przytyłam ani 100gram, choć obwody się powiększają. Brzuszka raczej za szybko nie zobaczę :P. Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję, że uda mi się zostać z Wami do lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
witam! a mialas problemy z zajsciem w ciazy? bo mam bliska kolezanke ktora rowniez ma podwojna macice i ma problemy z zajsciem juz sie staraja od jakiegos czasu i nic a jestes na zwolnieniu? bo chyba powinnas szczegolnie na siebie uwazac trzymam za Was kciuki! ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- a ja sie zabieram do tego lekarza odezwe sie po a basienka jak sie dzisiaj czujesz? dostalas zwolnienie?? aniaa mam nadzieje ze mu szybko przejdzie bo ja tez kicham i smarkam a nie chciala bym sie mocniej rozlozyc
![]() |
#123 | |
BAN stały
|
Cytat:
więc będę dumnie pokazywać brzuszek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie 3 ciąże zaszłam w 1 cyklu starań.
Mimo nie najlepszych wyników i choroby jąder mojego Ukochanego. Miałam w styczniu przechodzić laparoskopię i histeroskopię, ale zaszłam... I po operacji ![]() Ja nie pracuję, studiuję zaocznie. Poza tym poza początkowymi plamieniami (okazało się, że od zbliżeń) na nic nie narzekam. Widać twardzielka ta moja macica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kciuki trzymamy, żeby wszystko było dobrze. Co do dupnego bólu to nie wiem czy od tyłozgięcia (ja nie mam) bo mnie kłuje w prawym pośladku a nie nadwyrężałam siedziska ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak usiądę po turecku, to "broń Cię.." wstawać bez czyjegoś wsparcia. Choć zauważyłam, że boli bardziej, jak dużo chodzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja dziś ledwo żyję, całą noc męczyłam się z katarem, 3 razy musiałam zmieniać koszulkę bo pociłam się okropnie, rano jak wstałam zjadałam na śniadanie 2 ząbki czosnku na kanapce z serkiem a teraz jestem po inhalacji z Amolu i wrzątku, mam nadzieję, że to wszystko jakoś mi pomoże i obędzie się bez jakiś leków. Siedzę owinięta kocem ale zaraz zabieram się za krojenie ziemniaczków, kiełbaski marchewki itp. bo dziś na obiad pieczonki!!!
![]() ![]() hexa-faktycznie widać różnicę dziadziadziumdzia – witaj! życzę powodzenia i dużo optymizmu! a co do rosnącego brzuszka to cieszę się, że takie fajne będziemy mieć w sezonie wiosenno letnim kiedy można swobodnie z nimi paradować, a nie tak ja teraz jest -10 i tony ubrań trzeba na siebie zakładać... |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Nie zamartwiaj się na zapas to nie zdarza się każdemu i nie każdy ma takie problemy z karmieniem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
No właśnie ciekawe jak tam dzisiaj bassienkaw ??? chyba leżakuje jak planowała ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-02-02 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
I ja sie melduje w II czesci watku
![]() Przez weekend mnie nie było, a tu tyle zmian ![]() Jaki fajny tytuł wybrałyście ![]() dzidziadziumdzia witaj ![]() hd2005 tworzysz niesamowite rzeczy, na prawdę super! A ja już pisze z Holandii, wczoraj wieczorkiem przyjechalismy. Droga minela nam spokojnie, mielismy wyjechac w sobote ale byla taka sniezyca, drogi zasypane ze nie mielismy szans. A tutaj sniegu zero, temperaturka na plusie, tylko pada deszcz.. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
hd2005 wszystko jest przepiękne
![]()
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Ale rzeście mamuśki naprodukowały od rana. Muszę się Wam wyżalić, jak już pisałam wcześniej mimo, że jestem na L4 chodzę co jakiś czas do pracy bo laska, która ma mnie zastąpić nie radzi sobie jeszcze i wiecie co ona sobie chyba wogóle nie poradzi bo dziś zadzwonili do mnie z pracy (a jutro mam jechać), że ona wykasowała jakieś pliki systemowe z mojego komputera i nic nie działa!!! A ona nie wie jak to zrobiła i dlaczego wogóle jej się tak stało - normalnie masakra a najgorsze to to, że tam program magazynowy firmy miałam i program z kosztorysami i nie wiadomo czy uda to się odzyskać czy trzeba będzie wgrywać nowe ale programy będą puste
![]() ![]() ![]() ![]() Hexa jaki brzusio fajniusi hd2005 bardzo oryginalne mieszkanko ![]() Siala-bala wkońcu będziesz mieć w domku kontakt z bazą jak ci neta założą ![]() dzidziadziumdzia witaj i tzrymamy kciuki na pewno teraz będzie wszystko dobrze ![]() anoxa daj znać jak po wizycie
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
No kurde bo tak to nic w pracy nie robię tylko czytam i piszę. A moja praca polega na pilnej obserwacji różnych obiektów.
![]() Łącze z bazą będzie jeszcze dziś jak nie spartolę instalacji. Już wiem gdzie mam odebrać paczkę z routerem,mam nadzieję,że dali tam szczegółowe informacje jak to popodłączać i poinstalować tak,żeby mi sąsiedzi neta nie kradli i nie podpinali sie na lewo ![]() a teraz zmykam bo o 14:30 kończę pracę ![]() Muszę zatankować, jechać do hurtowni po biustonosz ślubny - kupić jak będzie dobry i po paczkę do kurierowni ;] A zaraz po tym podłączam się, tz niech zapomni o obiedzie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-02-02 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Misiulka1 są programy, które odzyskują wszystkie dane.
Nawet jeśli komputer nie startuje, wystarczy dysk podłączyć do innego i dostać się do jego zawartości. Wbrew pozorom nic trudnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Mój Ukochany jest informatykiem.
Jeśli są dobrzy w swoim fachu, to nie będzie problemu- nie denerwuj się, bo to nie Twój problem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
ponownie dziękuję
![]() Ale dzisiaj jest miły dzień ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() Przyznam się, że ja mam baaaardzo stresująca pracę i nie wyobrażam sobie abym pracowała podczas ciąży. Na szczęście jestem na zwolnieniu. Przy okazji: dziękuję za miłą opinię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki.
I ja się melduję na nowym wątku. Ciekawe ile jeszcze napiszemy do naszych porodów ![]() Właśnie odebrałam wyniki badań moczu i krwi. Ogólnie nie jest źle. Toxoplazmozy nie przechodziłam, HBsAg typu B ujemny, VDRL ujemny. W morfologii mam podwyższone dwie wartości:WBC (białe krwinki) 8,40 K/uL norma 4,00-8,00; i PLT 400,00 K/uL norma: 150,00-300,00. Poziom cukru w normie. W moczu mam obecne jakieś azotyny i liczne bakterie. Ciekawe co na to powie mój lekarz na dzisiejszej wizycie o 19tej. Już panikuję...
#143 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja slyszalam ze wystarczy ze kobieta ma infekcje drog oddechowych np katar a w strefie intymnej zmienia sie sklad bakterii i wrazliwe koniety moga zalapac infekcje tak z niczego ze tak to ujme Ciesze sie ze Wam sie podoba brzuszek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- anoxa, lazurowa trzymam mocno kciuki za wizyty dajcie znac po co i jak ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Misiulka nie denerwuj sie Ty jestes na L4 i to ta dziewczyna powinna sie stresowac tym co nawywijala!! Ty mysl o dzidziusiu on jest najwazniejszy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Dam znać wieczorem, na pewno. A teraz gotuję obiadek: kartofelki i jajeczko sadzone.
#145 |
Zakorzenienie
|
dzidziadziumdzia witaj
![]() ![]() lazurowa daj znac jak po wizycie a tu macie mojego brzuchola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
aniaa22 roznica spora
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zadomowienie
|
No sluchajcie gdyby nie nasz watek to ja bym chyba, az tak zroznicowanych zachcianek nie miala....
![]() Najpierw lody, potem truskawki...a dzis placki ziemniaczane ![]() Ten watek powinien nazywac sie..."jesli jeszcze nie masz zachcianek w ciazy wszystko przed Toba- od tego jest watek mamusie lipcowo-sierpniowe" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
aniaa śliczny brzusio!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze jak patrzę na te Wasze brzuchy to zaczynam się martwić,że z moim coś nie tak,że taki mały.Dzisiaj zaczynam 20 tydzień,czyli mamy półmetek,a brzuń mniejszy niż większości z Was.Wg tego kalkulatora wagi też ważę za mało,bo powinnam już parę kilo przytyć,a przytyłam 0,8kg.Żeby nie było to całą ciążę nie wymiotuję i jem na potęgę,bynajmniej się nie głodzę... Dzidzi biednej ciasno będzie.
A tak z innej beczki to dzisiaj odkryłam,że maleństwo też budzi budzik.Najpierw oberwałam jak rano zadzwonił budzik TŻta,a potem drugi raz jak za godzinę dzwonił mój. Ale jak wyłączyłam to za chwilkę z powrotem zasypiało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.