Dieta Beyonce - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 06:12   #121
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Dot.: Dieta Beyonce

Cytat:
Napisane przez ameliax Pokaż wiadomość
Nie popieram długiej głodówki. Gdy czytam, co wypisują niektóre Wizażanki to robi mi się po prostu przykro, że (tak myślę) dorosłe kobiety z nudów naskakują na inną. Powiedziałyście raz, starczy.
starczy? jeśli jest wystarczająco głupia to może być wstęp do czegoś dużo gorszego, daj Bóg żeby to tylko było jojo... trzeba głupią małolatę demotywować jak się da, bo zwyczajnie może sobie krzywdę zrobić

u mnie też się zaczynało od 'kilkudniowej' a skończyło się na permanentnej
najlepiej to by było rodziców o tym poinformować, obsztorcowaliby i odechciałoby się być jak Beyonce

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 09:27   #122
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Na poczatku myslalam, ze z ta Bijonce to jakis zart

Nawet gdybys przetrwala te 2 tygodnie i nic by Ci sie zlego nie stalo (co jest samo w sobie malo prawdopodobne), to jak Ty sobie wyobrazasz powrot do normalnego funkcjonowania ?! Pomysl jest tak poroniony, ze az szkoda gadac.

Przystepuje do zakladu:

Obstawiam 3-4 dni, w ciagu ktorych autorka rozleniwi swoj metabolizm do takiego stopnia, ze przez kolejny miesiac nie bedzie robil nic, tylko zapasy na wypadek kolejnego genialnego pomyslu Ataki glodu i obzarstwa murowane, efekt jojo rowniez.

I nie wiem ile osob musi to napisac, zebys w koncu pojela, ze to naprawde nie jest dobry pomysl

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Im mniej rzeczy mnie denerwuje tym lepiej się czuję
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 10:12   #123
Optyczka
Raczkowanie

A może dziewczyna choruje na brak zainteresowania??? Jeden durny pomysł z głodówka i postem wystarczył by odniosła w tej sferze "sukces" 123 posty jak do tej pory...
Swoją droga wory pod oczami, blada cera, matowe włosy na własnej 18-tce to dopiero będzie wejście

13.01.2006 [*]
Optyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 11:14   #124
MakaronSwiderek
Rozeznanie

Albo będziesz oglądać siebie na zdjęciach z dodatkowymi kilogromami albo ze zniszczona cera, wlosami i worami pod oczami.
Gdzie tam będzie efekt beyonce?

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 12:01   #125
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Miałam się nie włączać do wątku ale Twoja bezmyślność mnie załamuje. Sama jak byłam młodsza i głupsza potrafiłam stosować 1-dniowe dni na płynach co uważam za totalna głupotę ale 2 tygodnie ;/Bardzo podobną aczkolwiek wymuszoną sytuacje miałam będąc w liceum wycinano mi wyrostek robaczkowy 2 dni na płynach a 3 dnia na śniadanie jak dostałam kleik to się popłakałam z bezsilności ;/ Nie wierze w Twoje 2 tygodnie wybacz.
Przyłączam się do zakładu ja jej daje 6 dni gdzie i tak uważam, że wytrwa krócej tylko się nie przyzna
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)

Edytowane przez viline1988
Czas edycji: 2010-02-10 o 12:03
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 12:55   #126
Katarzyna_92
Raczkowanie

dziś rano 72,3 kg wczoraj byłam na basenie i powiem wam ze chyba czesciej zaczne tam chodzic .. wczesniej jakos nie mialam odwagi itp. wstydzilam sie ale chyba zaczne chodzic moze tak co 2 dzien ;P zobaczymy .. ale naprawde bylo super.. Pozdrawiam ;*

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

najlepiej to by było rodziców o tym poinformować, obsztorcowaliby i odechciałoby się być jak Beyonce [/QUOTE]

oni o tym widzą

77kg (23.05)

Katarzyna_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 13:08   #127
MakaronSwiderek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katarzyna_92 Pokaż wiadomość
dziś rano 72,3 kg wczoraj byłam na basenie i powiem wam ze chyba czesciej zaczne tam chodzic .. wczesniej jakos nie mialam odwagi itp. wstydzilam sie ale chyba zaczne chodzic moze tak co 2 dzien ;P zobaczymy .. ale naprawde bylo super.. Pozdrawiam ;*

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

najlepiej to by było rodziców o tym poinformować, obsztorcowaliby i odechciałoby się być jak Beyonce

wiedzą i pozwalają na to??

1
0 przykazań żywieniowych!
Dietetyczne FAQ!

moje przewodniki redukcyjne
MakaronSwiderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 14:19   #128
Malczi
Raczkowanie

ale jestes nie powazna!!!!! nawet jesli schudniesz to co myslisz ze bd miala ładne smukle cialo?? Nie same kluchy!! nie powiem o upośledzeniu układu trawiennego

Odchudzmy ! Odchudzamy!

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 14:22   #129
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
I bardzo dobrze. Daruj sobie dziewczyno te głodówki i ten dziwny napój. Zacznij chodzić regularnie na basen, zacznij ćwiczyć, jedz dużo warzyw i owoców. Efekty zobaczysz już na swoich urodzinach: nie tylko kilka kilogramów mniej, ale będziesz także zgrabniejsza, będziesz czuła się świetnie oraz wyglądała zdrowo i pięknie.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 15:20   #130
Katarzyna_92
Raczkowanie

tak mysle czy od poiedzialku wlasnie tak nei zrobic ;P ze po skzole bd chodzila na absen i same gotowane warzywa jadla no i np. godizne przed spanie grejfruta co wy na to ? ;D ;P

77kg (23.05)

Stary 2010-02-10, 15:56   #131
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
tak mysle czy od poiedzialku wlasnie tak nei zrobic ;P ze po skzole bd chodzila na absen i same gotowane warzywa jadla no i np. godizne przed spanie grejfruta co wy na to ? ;D ;P
Beznadzieja, glupota, tragedia.

Uloz normalny jadlospis, ktory bedzie dostarczal ogranizmowi bialko, tluszcze, wegle zlozone, wszystkie niezbedne mikro i makroelementy, witaminy, a nie sie w takie glupoty pakujesz.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 16:15   #132
Katarzyna_92
Raczkowanie

no to mi ułoz ;D

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

ej jak sie cos zje i wyrzyga to kalorie zostaja ? zncz ile zostaje np. jak jets 300 kalori to ajk sie wyzryga to ile zostaje ?

77kg (23.05)

Stary 2010-02-10, 16:30   #133
Ahya
Raczkowanie

Cytat:
no to mi ułoz ;D

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

ej jak sie cos zje i wyrzyga to kalorie zostaja ? zncz ile zostaje np. jak jets 300 kalori to ajk sie wyzryga to ile zostaje ?
Zostaje tysiąc pięćset sto dziewięćset...

Po pierwsze dziewczyno, pisz normalnie bo się Ciebie czytać nie da. Co drugi wyraz z literówkami, złą kolejnością liter czy ich brakiem etc. Chcesz się wypowiadać, to pisz jak człowiek.

Po drugie wystarczy poczytać parę wątków, aby sensowny jadłospis ułożyć, nikt tu za Ciebie nie będzie roboty odwalał, szczególnie jak widać Twój stosunek do postów i rad innych osób.

A po trzecie to twoje pomysły zaczynają już wołać o pomstę do nieba. Najpierw chcesz się głodzić, potem jeść tylko warzywa i grapefruity, a teraz chcesz wymiotować aby nie przyjmować kalorii. No gratuluję bardzo mądrego podejścia do życia. Po raz kolejny przekonuję się, że 18 lat nie ma nic wspólnego z dorosłością...
Stary 2010-02-10, 16:43   #134
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Cytat:
no to mi ułoz ;D

Zapytaj mame

A tak na powaznie, to nie wiem, czy sie smiac, czy plakac ?!

Czy Ciebie juz do reszty pogielo, czy to ta dieta bijonce tak dziala ?!

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Im mniej rzeczy mnie denerwuje tym lepiej się czuję
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 17:01   #135
numb05
Zadomowienie

przykro mi się robi, że potem myślą tak o WSZYSTKICH NASTOLATKACH. Bo jedna... jedna sobie wymyśli jakąś dziwną "zabawę". Jakbyś chciała schudnąć tak naprawdę, to podeszłabyś do tego w inny sposób. Tak tak wiem - szybko bo 18. I co z tego? będziesz wygłodzona, a nie schudniesz - i już. I wcale nie będziesz wyglądała ładnie, no ale - i tak nic nie zmienię, więc więcej nie napiszę.

W taki dzień jak ten Marco Polo wyruszył do Chin.
Jakie są Twoje plany na dzisiaj?
numb05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 17:19   #136
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
no to mi ułoz ;D

jeszcze jeden taki tekst i dostaniesz ode mnie bana.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 17:22   #137
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
jeszcze jeden taki tekst i dostaniesz ode mnie bana.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 17:33   #138
ameliax
Zadomowienie

Cytat:
Tak zostaje. Nie chodziłaś na biologię? Gdzie jest pierwszy etap trawienia?
"Krzywe zwierciadło" to NIE forum pro-ana.

kosmetyki
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 17:58   #139
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
no to mi ułoz ;D

To sobie uloz, nie mam nic do roboty, tylko podlotkom z takim maksymalnie gowniarskim podejsciem do wlasnego zdrowia i opinii innych cokolwiek ukladac. Na dietetyce wszystkie potrzebne informacje sa, tylko zamiast je przeczytac, to Ci glupoty w glowie.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 18:28   #140
little.b.blue
Zakorzenienie

miała przez 2 tygodnie nie jeść nic a teraz warzywa będzie jeść.

rura mięknie ;]

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2010-02-10 o 18:30
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 18:43   #141
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

proszę, już dość tego typu komentarzy bo dziewczyna naprawdę może wziąć sobie za punkt honoru wytrzymanie tych 2 tygodni bez jedzenia... Wasze ironiczne docinki fakt, mogą pełnić funckję demotywatora;-) ,ale mogą także dopingować katarzynę do kontynuowania diety...
serio, wkurzycie ją, zaprze się i chcąc dobrze tylko ją zmotywujecie do robienia sobie źle.

okej - ktoś pisał, że każdy ma rozum (więc autorka powinna teoretycznie zrozumieć, że źle robi), ale zważmy na to, że nie każdy swojego rozumu używa.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 07:49   #142
tak
Zakorzenienie

Mnie wydaje się, że ona teraz już tylko chce pokazać sobie i całemu światu, że będzie potrafiła wytrzymać bez jedzenia. Trzeba sobie coś udowodnić, prawda? Skoro nie umiesz sobie ułożyć jadłospisu, który pozwoliłby Ci schudnąć "z głową", to poczytaj forum. Jest dużo wątków, w których są rady, przepisy, itd. Są wątki wsparcia. I na pewno uda Ci się, jeśli sumiennie się do tego przyłożysz, a nie 'po łepkach'. 72,3 kg - no, brawo. Tylko że czy to ma odzwierciedlenie w Twoim wyglądzie.? Na pewno nie.
tak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 13:29   #143
broadwaydream
Wtajemniczenie

Jak dla mnie prowokacja.
Stary 2010-02-11, 17:03   #144
AgaGiraffe
Rozeznanie

Po kilku ostatnich postach tej dziewczynki, stwierdziłam, że to marna prowokacja...
Nie ośmieszaj się nawet, pisząc, że skończysz 18 lat... I naprawdę, poczytaj trochę na temat fitnessu, diet i tego typu rzeczy, a dopiero później się bierz za odchudzanie. Bo już na swojej niewiedzy kiepsko wyszłaś na tym forum...
Stary 2010-02-11, 21:07   #145
ameliax
Zadomowienie

znikła

kosmetyki
ameliax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 23:34   #146
Katarzyna_92
Raczkowanie

dzis rano 71 kg

77kg (23.05)

Stary 2010-02-12, 08:35   #147
Grandiii
Przyczajenie

Cytat:
dzis rano 71 kg

Matko!!!!! Naparwde mega desperacja;/ martwie się o Ciebie dziewczyno;/ mam nadzieje ze dotrwasz z ta dietą i nie wyladujesz w szpitalu;/ tylko wiecej nie powtarzaj jej nie powtarzaj;/ lepiej ćwicz ,dietka odpowiednia ale nie głodówka;/ Poza to co mowią w telewizji czesto jest tylko na potrzeby ....nie ufaj we wszystko co tam pokaża...
Stary 2010-02-12, 10:52   #148
Kapibara87
Przyczajenie

do Katarzyny92:
parę ładnych lat temu nagle obudziłam się,że ważę za dużo przy wzroście 171cm dobijałam już powoli do 70kg. wiadomo, dla dziewczyny w tym wieku koszmar. nie ukrywam, że roztyłam się tak, bo kompletnie przestałam się ruszać, a organizm był przyzwyczajony do aktywności. stosowałam różne głupie głodówki, wierz mi - nic dobrego z nich nie wyszło. wymiotowałam po jedzeniu - podrażniłam sobie przełyk. aż w końcu pewnego dnia, mama, która widziała jak cierpię i się miotam przyniosłam mi książkę francuskiego dietetyka Montignaca. jego dieta naprawdę działa. poszukaj informacji w inetrnecie - są fora - ludzie wymyślają masę przepisów - są desery nie ma sensu pić syrop klonowy(przecież to cukier) a od cukru się tyje.tak jak ktoś słusznie wspomniał jedyny efekt to będzie odwodniony organizm.zastanów się czy faktycznie warto. jesteś w takim wieku,że wydaje Ci się, że wszystko wiesz najlepiej. ja też tak myślałam.dziś jem co chcę do 12, póżniej do wieczora trzymam dietę. NIE GŁODZĘ SIĘ! ważę 61kg i czuję się świetnie. ok, masz urodziny. zacznij już teraz normalną dietę, po urodzinach, za parę miesięcy i tak wszyscy zauważą efekty.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=montignac

na zachętę
Kapibara87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 11:39   #149
Felka_
Raczkowanie

Ojeeej.. To jakiś obłęd.
Po co chcesz schudnąć, skoro jesteś zadowolona ze swojego wyglądu ? Mówisz,że nic Ci się nie wylewa, że nie jesteś gruba. So? Po co zakładasz wątek , skoro jesteś NAJMĄDRZEJSZA i wszystko lepiej wiesz, pytasz, czy ktoś już stosował taką dietę, kilka osób, dwie, czy trzy napisały tu o podobnych, żadna nie chwali. Każdy normalny człowiek o zdrowych zmysłach wie,że to GŁUPOTA, że to tak strasznie dziecinne, bezmyślne, tak się głodzić, ale Ty nie słuchasz innych. Więc po co ten wątek? Prowokacja? Chęć zwrócenia na siebie uwagi ? Twierdzisz, że rodzice wiedzą? Wątpię, szczerze wątpię, a jeśli Ci pozwalają na coś takiego to chyba jesteś im zupełnie obojętna-bez urazy.
Otwórz oczy , dziewczyno! Jeżeli chcesz lepiej wyglądać to zadbaj o to, a nie głodzisz się! To na pewno nie pomoże Ci w poprawieniu wyglądu wręcz przeciwnie. Ale nie jestem pierwszą-ani pewnie nie ostatnią , która to pisze. Weź się w garść i przemyśl o wszystko, bo na razie to chyba bezmyślne zapieranie się i chęć udowodnienia sobie,że dasz radę-zupełnie bez sensu. Bo nawet jeśli tak to nie uzyskasz zamierzonego efektu. Pozdrawiam.
Felka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 11:41   #150
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Felka_ Pokaż wiadomość
Po co zakładasz wątek , skoro jesteś NAJMĄDRZEJSZA i wszystko lepiej wiesz, pytasz, czy ktoś już stosował taką dietę, kilka osób, dwie, czy trzy napisały tu o podobnych, żadna nie chwali.
Bo to prawdopodobnie prowokacja. W mniejszym lub większym stopniu.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości