|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(
Cytat:
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam wypowiedzi autorki wątku to mi ręce opadają i zastanawiam się, gdzie ona się uchowała..jak można być tak nieodpowiedzialnym? pomijając fakt, że zabrała się za coś o czym ma małe pojęcie, bo skoro ma nadzieję, że jeśli to drugi orgazm to mniejsza szansa na zajście w ciążę to ja pytań nie mam.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ze istnieje pewna swiadomosc kulturowa, ktora prostaczkom ksztaltuje umysl, jednakze nawet to nie zwalnia przed odrobioną odpowiedzialnosci.
rotfllllldldldldld :Fffffffffffff
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
"Tabletka po" spelnia funkcje usuniecia plodu, gdy do takowego doszlo. A plod to juz potencjalna istota z pelnym zasobem gentycznym gotowa do rozwoju. Nie wnikam w to, czy Ilonka byla zaplodniona czy tez nie, gdyz interesuje mnie tylko kwestia moralna(czyli chec pozbycia sie plodu), a przede wszytskim aspekt odpowiedzialnosci! Stosowanie takich tabletek - moralnie - praktycznie niczym nie rozni sie od zabiegu aborcji. Roznica bardziej polega na rozkladzie akcentow w aspektach technicznych tego procederu. Swoją drogą przerazające jest, ze wiekszosc wspolczesnych kobiet to tak prozne istoty, calkowicie zindoktrynowane wspolczesną hedonistyczną kulturą. Cale szczescie, ze kobiety z ktorymi ja sie stykam mają iscie kobiecą wrazliwość, czulą na każdy impuls pojawiającego się życia. Egoizm, egoizm i jeszcze raz egoizm. Ale co sie dziwic jak banda kretynek karmi sie na codzien medialną sieczką, gdzie tresc swą powalającą głebokośćią - sięga inteligencji kanarka. |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie słuchajcie pani wyżej, zgrywa ginekologa a nie wie że PŁÓD TO STADIUM ROZWOJU OD 8 TYGODNIA CIĄŻY, na razie możemy mówić o blastocyście która nawet nie zaczęła gastrulacji ALE najprawdopodobniej nawet blastocysty nie ma bo jak wiadomo do zapłodnienia nie dochodzi w ciągu godziny, czy dwóch, może to trwać nawet trzy dni. A przerażający to jest brak wiedzy albo wiedza wybiórcza niektórych osób.
|
|
|
|
#127 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez wpotrzasku Czas edycji: 2010-02-09 o 20:33 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Słuchaj laska, takie tabletki można brać góra 72 godziny po stosunku, więc wg moich obliczeń (mogą być mylne) masz jeszcze tylko jutro. Jedź to tych genialnych ginekologtów, którzy Ci nie chcieli wypisać recepty i daj się spławić, strasz sprawą w sądzie, tylko nie histeryzuj, bo Cię za wariatkę wezmą, a mają odnieść wrażenie, że jesteś inteligentna i dojrzała, inaczej nie potraktują Cię poważnie. Gdybym ja była na Twoim miejscu tak bym gościowi przygadała, że by mi sam po tabletki zasuwał. Nie ma zmiłuj, ale jutro coś zrobisz, albo możesz kupować test ciążowy.
http://www.youtube.com/watch?v=CLlOKuEg8N4 Też tak chcesz?
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomijając fakt, że do zostało Ci wyjaśnione w jaki sposób i w jakim czasie dochodzi do zapłodnienia to stosowanie tabletki "po" jest zgodne z prawem. A sumienie każdej z nas zostaw w spokoju, (bo opierając się na WIEDZY a nie na teoriach niczym nie popartych) mamy czyste. |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Posłuchaj, wpotrzasku, kimkolwiek jesteś. To, że masz takie a nie inne poglądy na intymną sferę życia, nie daje Ci prawa do obrażania i wyzywania osób, które mają odmienne zdanie. Nie zgadzasz się z nimi, ok, ale uszanuj wybory swoich rozmówców. Trochę kultury i szacunku dla innych.
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
wpotrzasku obawiam się, że akurat największą egoistką to jesteś Ty, bo nie dociera do Ciebie to, że ktoś może mieć inne zdanie na taki lub inny temat. Wydaje Ci się, że jesteś najmądrzejsza i musisz mieć racje. Wkurzają mnie takie osoby jak Ty. To jest jej macica, jej życia i jej sprawa. Nie twoja. Ty sobie możesz urodzić 40 dzieciaków, ale jeżeli ona pisze, że jej na takiej tebletce zależy i w sumie o tym jest wątek to nie wiem po cholere sie wtrącasz i jeszcze bardziej porzerażonej dziewczynie w głowie mieszasz.
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że problemem tu postawionym jest to, że lekarka nie chce przepisać tabletki PO, którą CHCE autorka. W przeciwnym razie pewnie każdy by jej pogratulował dojrzałości i życzył dalszego ponoszenia konsekwencji. Chciała porady odnośnie tego gdzie taką tabletkę dostać. Bez sensu to mówić o maralności i etyce, bo w tej kwestii każdy i tak zrobi to co jest zgodne z jego sumieniem. Większość obecnych tutaj "idiotek" to dorosłe kobiety, które decydując się na współżycie mając świadomość tego, że jego konsekwencją jest ciąża i albo się zabezpiecza jeśli nie jest gotowa albo cieszy się z ciąży kiedy takowa zaistnieje. Ja osobiście biorę na siebie odpowiedzialność za wszystko co robię i na tabletkę PO bym się nie zdecydowała, ale jeśli dla kogoś jest to jakaś opcja to nie widzę powodu dla którego masz prawo tak wszystkie forumowiczki obrażać i wsadzać do jednego worka z podziemiem aborcyjnym skoro one tylko próbują wytłumaczyć 18tce, że jest niepoważna i niedojrzała. Pytaniem autorki nie było co robić? a odpowiedzią-masz wziąć tabletkę! Pytanie autorki brzmiało dlaczego lekarka nie chce mi przepisać tabletki PO? |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Boże,widzisz a nie grzmisz...
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ty nie wiesz czy doszło do zapłodnienia, prawdopodobnie nie doszło. Proszę kulturalniej odnosić się do forumowiczów i nie bawić się tutaj w znachora. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bandy idiotek i bydlaków umiesz dodawać... Ja Ci też nie pomogę, bom wsadzona do tego samego wora. Zapytaj wpotrzasku...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Fuckk :f HALOOO umie ktoś tu obsłużyć kalkulator?
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę zapalić,bo się zdenerwowałam
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Podziel się
ja tu trzeci tydzień bez papierosa ale po takim ciosie w serce i steku wyzwisk trzeba się odstresować.:p
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-idź dziecko siać "prawdę" na inne fora---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
-absolutnie.palenie szkodzi na płodność
|
||
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
wpotrzasku - jeszcze dwie takie wypowiedzi i pozegnasz sie z forum szybciej niz sie przywitalas ;p
autorko - głupie, baaardzo głupie jest gadanie, że problem byłby z dojazdem do ginekologa bo: 1. jak już ktoś powiedział są mapy miast 2. są strony internetowe komunikacji miejskeij 3. SĄ TELEFONY!! i najpierw trzeba dzwonic, dowiedziec sie kto na pewno przyjmie i wypisze recepte, nastepnie sprawdzasz adres ginekologa, sprawdzasz mape, mpk, wsiadasz do autobusu i gotowe. Nie wiem ile masz do Radomia, ale samo znalezienie adresu nie zajeloby Ci wiecej niz godzine!
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że dziewczynie nie zależy po prostu i chce mieć spokojne sumienie że "jakoś tam próbowała"
Jakby mi zależało to wsiadłabym w nocy na rower i pojechała nawet do Warszawy byle w danej chwili nie mieć dziecka ;p
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Nie stresuj się tak tym. Uroiłaś to sobie i wmawiasz sobie, że możesz być w ciąży i nic nie robisz w tym kierunku żeby było dobrze. Powinnaś poszukać lekarza, a nie robić z tego problem, że się nie da bo masz daleko i w ogóle. Wydaje mi się że większość lekarzy nie robi problemu z wypisaniem recepty na tabletkę po... Mniej stresu więcej działania, a będzie dobrze
Edytowane przez Enula21 Czas edycji: 2010-02-10 o 17:07 |
|
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie zauważyłaś więcej podobieństw do tabletek antykoncepcyjnych niż do środków poronnych? Nie bez powodu na wzięcie tabletki PO ma się czas tylko 72 godziny - zastanawiałaś się może choć przez chwilę z jakiego powodu jest ten czas? Bo jakby sobie ta tabletka działała usuwając płód, to można by ją brać dopiero jak ten płód w ogóle będzie istniał (więc w jakimś 8 tygodniu).Nie zastosowałabym tabletki działającej poronnie, nie zrobiłabym aborcji...ale tabletkę PO bym wzięła - ponieważ nikogo nie zabija! A idąc Twoim tokiem rozumowania każde wzięcie tabletki antykoncepcyjnej, stosowanie prezerwatyw i inne środki antykoncepcyjne są zabiciem potencjalnego dziecka - no bo przecież jak był seks, to i dziecko powinno być. Ah, i sama natura to straszna morderczyni...bo akurat sama zabija najwięcej zarodków i płodów - tylko dlatego, że są za słabe, aby przeżyć. Powyzywaj ją troszeczkę, śmiało Ja bym na Twoim miejscu naprawdę poczytała trochę zanim bym przywaliła taką wypowiedzią...i zachowała trochę więcej kultury Ciekawe czy już widzisz, kto tutaj jest ignorantką...
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Wpotrzasku Bardzo fajnie,ze wypowiedzialas swoje zdanie,wlasnie od tego jest forum,ale wydaje mi sie,ze zachowalas sie niegrzecznie,nawet bym powiedziała ordynarnie obrażając inne wizażanki... szanujemy Twoje zdanie jakiekolwiek by nie bylo,ale uszanuj tez nasze.Autorka wątku i tak zrobi co uważa
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak myślę, że jeśli autorka wątku jeszcze nie wzięła tabletki, a miała dni płodne...to już raczej szanse na powstrzymanie ciąży znaaacznie zmalały...bo już trochę późnawo jest Ale spróbować nie zaszkodzi, żeby nie było, że teraz jej daję powód do myślenia: "No trudno, już za późno...idę szykować wyprawkę"
|
|
|
#147 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo, wpotrzasku zbanowana szybciej niż myślałam
czyżby jakiś klon? ![]() edit: O Lexie wyprzedziła moje podejrzenia ;]
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
wpotrzasku, jesteś doskonałym przykładem człowieka kategorii prostak.
ręce opadają
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, nam kiedyś tam jak pękła prezerwatywa (też miałam 18 lat), dodatkowo w niedziele wieczorem, żeby za łatwo nie było, to żadnych histerii tylko normalnie wzięliśmy się w garść, podzwoniliśmy po ginekologach i bez problemu znalazł się taki, który przyjął mnie u siebie w domu i po sprawie, Akurat apteki miały dyżur wieczorny wiec wzięłam tabletkę okolo 2 godziny po i wszystko. Jak sie chce to można, nie trzeba na następny dzień itp. 40 km to nie wielka odległość, nie mieliście kogoś kto by Was tam zawiózł? Dla mnie Wasze postepowanie to taka nieodpowiedzialność, no coś strasznego. O Twoim zachowaniu względem TZ'a to juz nie piszę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

15.08.2014

bandy idiotek i bydlaków umiesz dodawać...
ja tu trzeci tydzień bez papierosa ale po takim ciosie w serce i steku wyzwisk trzeba się odstresować.:p
-absolutnie.palenie szkodzi na płodność