czy jeździcie w kaskach? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 10:22   #121
Nastja84
Raczkowanie

Dot.: czy jeździcie w kaskach?

Ja polecam w tej kwestii ebay.de. Maja duzy wybor i praktycznie wiekszosc jest markowa, w przeciwienstwie do takich akcesoriow na allegro. Tam wlasnie kupilam kask za 40€=160zl, dokladnie taki jak na obrazku.

Edytowane przez Nastja84
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:24
Nastja84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 23:12   #122
Panna_Natalia
Raczkowanie

Jeżdzę 10 lat na nartach, od 2 w kasku i jestem nim zachwycona, zaciszniej i zwiększa poczucie bezpieczeństwa.
Panna_Natalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 18:25   #123
Ekstazaa
Rozeznanie

generalnie sporty zimowe uprawiam od 6lat, gdy jeździłam na nartach to nie miałam kasku, odkąd przerzuciłam się na snowboard - noszę go. Pamiętam, że początki na desce były dla mnie trudne, ciągle się wywracałam i wtedy właśnie się zaopatrzyłam w kask i tak mi zostało
Ekstazaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 08:49   #124
Katalonha
Raczkowanie

Mi w ubiegłym roku kask życie uratował ;p miałam wypadek na czerwonym szlaku w Alpach więc niewątpliwie kask i gogle są niezbędne.
No ale fakt, trzeba się pozytywnie nastawić do jego noszenia- ja od początku byłam na tak bo mój jest piękny ( skromna heheh) i wygodny i pasuje mi do reszty i bezpieczeństwo przede wszystkim !!!
Katalonha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:11   #125
shopek
Przyczajenie

osobiście zostałam zmuszona do jazdy w kasku, do tej pory go nie lubię i tęsknię za przeróżnymi fikuśnymi czapkami, ale na swój sposób się zaprzyjaźniłam z moim "jajkiem" (nazwanie kasku w ten sposób chyba pomogło mi się z nim oswoić). wiem, że ma on same zalety, ale i tak gdyby nie świadomość zagrożeń jazdy bez niego, to bym go zrzuciła przy pierwszej lepszej okazji. a dziewczyny jakie problemy z fryzurami? wystarczy zapleśc piękne mocno zaciśnięte warkocze i problem z głowy.... gorzej z krótkimi włosami
Stary 2012-02-17, 12:08   #126
Pralinka94
Raczkowanie

Jedynym miejscem gdzie nie trzeba bez kasku to moim zdaniem ośla górka Wszędzie indziej tylko w kasku

CKN - dr P.S 09.12.14 -
Pralinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 23:24   #127
Sasni
Raczkowanie

Jak jeździłam na nartach ( czyli mnie więcej od 5 do 18 roku życia) to nigdy nie jeździłam w kasku... nawet nie wiem dlaczego. Jak byłam mala to nie było takiego obowiązku, później jako nastolatka nie chciałam 'bo przecież świetnie jeżdże' . Zmieniło się to jak zaczęłam jeździć na desce. Uznałam, że dopiero się uczę i nie ma co ryzykować. I jestem kaskiem zachwycona ! W końcu mi ciepło w uszy, gogle sie rewelacyjnie trzymają, mało skromnie powiem, że nawet dobrze w nim wyglądam, pasuje do całości no i bezpieczeństwo przede wszystkim. Bo zdarzyło mi się już walnąć głową w lód. Bez kasku byłoby mało ciekawie... Także kask to dla mnie rewelacja
Sasni jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 12:38   #128
Boz
Zadomowienie

Jeżdżę w kasku od dwóch lat uważam że kask szczególnie jest potrzebny osobom co dobrze jeżdżą. Bo właśnie wtedy osiąga się duże prędkości. Pomimo kasku na nartach w zeszłym roku nabawiłam się wstrząsu mózgu (bez pewnie straciłabym życie). Co do wyglądu, w końcu dla kobiety to zawsze jest ważne. Kask dał mi większą swobodę. Nie wiem jak Wy ale ja po godzinie na mrozie z czerwonym nosem, bez względu na to jaką bym miała czapeczkę, i tak wyglądam bleeeee. Teraz z kominiarką na nosie goglami i kaskiem mogę się pochwalić figurą a twarz mam ukrytą W schronisku po zdjęciu kasku stosuję różne triki np szerokie opaski itp. Ja uwielbiam kask i gdy sie ubieram to jest on nieodłącznym atrybutem stroju narciarskiego tak jak buty czy rękawice
Boz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 18:24   #129
UserOne
Rozeznanie

Jeżdżę tylko w kasku
To powinna być pierwsza wpajana na kursie jazdy na nartach rzecz.
Parę lat temu na stokach w Polsce na ludzi w kaskach patrzono jak na kosmitów, dziś na szczęście świadomość coraz większej liczby narciarzy się zmienia
UserOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:43   #130
nosfera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UserOne Pokaż wiadomość
Jeżdżę tylko w kasku
To powinna być pierwsza wpajana na kursie jazdy na nartach rzecz.
Parę lat temu na stokach w Polsce na ludzi w kaskach patrzono jak na kosmitów, dziś na szczęście świadomość coraz większej liczby narciarzy się zmienia
Święta prawda! Ja sama po kilku lekcjach na oślej łączce popędziłam do sklepu i zafundowałam sobie dobry kask. I jeżdżę tylko w kasku. Lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować że się nie kupiło w szpitalu.
nosfera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-05, 13:20   #131
sylwka321
Wtajemniczenie

Jeżdżę od 5 lat, 3 na snowboardzie i od tego sezonu dopiero w kasku, różnica jest ogromna, czuję się dużo bezpieczniej, upadki już tak nie bolą jak do tej pory, jest dużo cieplej, kominiarka pod kask i już w ogóle jest elegancko Naprawdę polecam każdemu zaopatrzyć się w kask, nie ważne jak będziesz w nim wyglądać (ja np mam koloru zielonego jabłuszka, z pewnością jestem bardzo widoczna na stoku, hehe ), najważniejsze jednak jest bezpieczeństwo.
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-09, 14:49   #132
UserOne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Naprawdę polecam każdemu zaopatrzyć się w kask, nie ważne jak będziesz w nim wyglądać (ja np mam koloru zielonego jabłuszka, z pewnością jestem bardzo widoczna na stoku, hehe ), najważniejsze jednak jest bezpieczeństwo.
A jeżeli kask jest ciekawie pomalowany, to i niezły lansik na stoku
UserOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 14:21   #133
kedzior85
Przyczajenie

Jazda bez kasku to niebezpieczeństwo, szczególnie dla początkujących. Zastanówmy się najpierw nad konsekwencjami. Kupienie i założenie kasku dużo nie kosztuje, a późniejsze leczenie może się okazać bardzo kosztowne. Kaski na głowy i na stoki
Stary 2012-03-11, 15:13   #134
ciastko z arszenikiem
Raczkowanie

Oczywiście, że tak Jazdę w kasku polecam każdemu, a w szczególności snowboardzistom
Stary 2012-05-12, 15:29   #135
niemajakolka
Przyczajenie

noszenie kasku to chyba najepsza rzecz jaką wprowadziła moda. Kask to teraz gadżet modowy,który uratuje nam życie. Piątka dla mody za trend noszenia kasków
[reebok_c]986113[/reebok_c]
niemajakolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 20:16   #136
MissChievousTess
Zakorzenienie

Na narty tylko w kasku. Sama widziałam już 2 wypadki, niestety śmiertelne z udziałem osób jeżdżących bez kasku. Wymusiłam jazdę w kaskach na całej mojej rodzinie, nawet na moim tacie, który przed noszeniem kasku bronił się rękami i nogami a potem kask polubił. Bo w głowa się w kasku nie poci i nie marznie tak jak w czapce.
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:24   #137
MajeczkaPlakat
Przyczajenie

a jakiej firmy polecacie kaski- jakich firm i w jakich sklepach kupować? żeby były dobre i dość porządne, jeżdżę od kilku lat i nie miałam wypadku, ale zamierzam w następnym sezonie zwiększyć swoje bezpieczeństwo
Stary 2012-07-11, 12:32   #138
TomekKiszonek
Raczkowanie

W takie upały ciężko się do kasku przyzwyczaić ale mimo wszystko warto
TomekKiszonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 14:06   #139
bakerst
Przyczajenie

Uvex, 200-300 zł i jest git
bakerst jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 16:22   #140
yourhabit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MajeczkaPlakat Pokaż wiadomość
a jakiej firmy polecacie kaski- jakich firm i w jakich sklepach kupować? żeby były dobre i dość porządne, jeżdżę od kilku lat i nie miałam wypadku, ale zamierzam w następnym sezonie zwiększyć swoje bezpieczeństwo
Ja swoj kupowalam na targach narciarskich u mnie w miescie.
Nie wiedzialam w sumie czy byl dobry, ale po wypadku na stoku (stracilam przytomnosc i zjechalam z duza predkoscia w lawke, zlamalam prawa strone szczeki) uznaje ze raczej dobrze sie sparwdzil. Uniklam wstrzasu mozgu! (opiekun powiedzial ze gdybym go nie miala to juz bylaby inna sprawa) co najlepsze nie zsunal sie prawie z glowy. Za to narty gdzies wtedy zgubilam, haha

Jak wroce do domu to sprawdze co to za firma.

Edytowane przez yourhabit
Czas edycji: 2012-08-12 o 16:24
yourhabit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 17:37   #141
ola_offspring
Raczkowanie

Kask obowiązkowy! mama wymusiła na mnie jeżdżenie w kasku i byłam z tego powodu strasznie nieszczęśliwa, jeszcze jako małolata, bo wiadomo, mało ludzi w kaskach, wydawało mi się to przypałem. Ale dotkliwie przekonałam się, że jednak warto jeździć w kasku... Ktoś kiedyś najechał mi na narty, a ja przekoziołkowałam kilka razy i walnęłam głową w twardo ubity śnieg, na szczęście nic się nie stało, ale to uzmysłowiło mi, że gdybym tego kasku nie miała to byłoby prawdopodobnie po mnie. Także polecam jazdę w kasku i uważam, że to powinien być nawet obowiązek... i niech się ludzie nie wymigują, że dobry kask trochę kosztuje, bo zdrowie i życie jest ważniejsze
ola_offspring jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 17:45   #142
matekX99
Przyczajenie

Oczywiście, że jeżdże w kasku. Nie od wczoraj tylko od kilkunastu lat. Nie raz już mnie uratował przed poważnym uderzeniem. Moim zdaniem kask powinien być obowiązkowy nie tylko dla dzieci!
matekX99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:47   #143
JacekC
Raczkowanie

Kaski to oczywiście bezpieczeństwo. To pierwsze kryterium jakie powinno trafić do każdego narciarza, czy snowboardzisty!

Od kilku lat producenci zatrudniają najlepszych projektantów na świecie po to, aby kaski narciarskie stały się także elementem naszego ubioru, w którym warto się pokazać na stoku.

Pamiętacie początki, pierwsze kaski, które można było określić mianem unisex? To się zmieniło i to bardzo.
Kilka przykładów: kask Carrera Vanity, kask POC Synapsis, kask Salomon Divin.
JacekC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:50   #144
kleo1991
Raczkowanie

Zawsze i wszędzie! uratował moją głowę przed urazem wielokrotnie. Siostra i koleżanka bez kasku, skończyły jedna ze wstrząsem mózgu, a druga z wielkim sinym guzem na pół czoła. Na stokach teraz taka chołota co jeździć nie umie,a rozpędza się i ryzykuję zdrowiem innych. Aż mi żyłka na szyi puchnie od samego myślenia o tym.
kleo1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 22:39   #145
Beacia
Raczkowanie

Jak super poczytać, że są jeszcze ludzie, którzy chcą dbać o bezpieczeństwo swoje i swoich bliskich. Na nartach jeżdżę już z 12 lat, i pamiętam jak byłam młodsza to kaski były okropne. Na szczęście teraz jest wszelaki wybór i w kasku też można wyglądać super bo jak dla mnie bezpieczeństwo to podstawa
Stary 2012-10-07, 11:04   #146
Agnieszkah77
Przyczajenie

Na początku swojej przygody z narciarstwem nie jeździłam w kasku... Teraz już bez kasku nie zjeżdżam. Teraz na stokach pojawia się zbyt dużo bezmyślnych osób, nieumiejących jeździć. Za duże zagrożenie. Bez kasku ani rusz
Agnieszkah77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-08, 17:58   #147
nunaqueen
Przyczajenie

Na nartach jeżdżę od 11 lat, pamiętam, że gdy zaczynałam prawie nikt o tym nie myślał, ale od paru lat jeżdżę w kasku, tak jak i mój chłopak i rodzice i nie uważamy tego za obciach itp. Najważniejsze jest bezpieczeństwo, bo kask już nie jednemu uratował życie! Od bodajże tamtego sezonu lub dwóch kask muszą mieć obowiązkowo dzieci poniżej 15 roku życia. Moim zdaniem powinno być jak za granicą - kask obowiązkowy U KAŻDEGO. Jak widzę paniusię/gogusia z gołą głową i w jeansach na stoku to nie wiem czy śmiać się, czy płakać...
nunaqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-19, 10:28   #148
solina1
Raczkowanie

Nie jeżdżę w kasku na nartach, ale też zaczynam się zastanawiać czy nie kupić. A co do wypadków to sporo ich widziałam na łyżwach.
Stary 2012-12-20, 10:48   #149
TrzyBobry
Przyczajenie

Nigdy nie jeździłam w kasku, ale ostatnio coraz bardziej się zastanawiam czy jednak nie zacząć. Mój tata już to zrobił Jeżdżę dobrze, on też, ale przecież na stoku (niestety) nie wszystko zależy od nas Poza tym odpadłby mi problem jeżdżenia w czapce czego nie znoszę - nigdy nie znalazłam takiej w której czułabym się znośnie , a w czapkach "codziennych" za bardzo wieje mi w uszy

Zresztą jak tak patrzę na kaski w sklepach to jest z czego wybierać i spokojnie można spotkać coś "kobiecego"
TrzyBobry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 13:21   #150
JOAQUILE
BAN stały

raz pojechałam bez kasku i... od tamtej pory zawsze go zakładam
JOAQUILE jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości