Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 13:25   #121
sjoanna
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

mróweczka poszła mega długa wiadomość na priva
medioza - ładna sukieneczka

Ja też mam cywilny tylko we Włoszech, ale sukienkę już wam pokazywałam.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2010-02-12 o 13:57
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 15:04   #122
nemea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Tak na stok.
Nie wiem ja mam dopiero dzwonić. A z tego co kiedyś dziewczyny tutaj tłumaczyły to spotkania odbywały się w starej kaplicy tylko nie pamiętam czy tam z tej strony gdzie jest kancelaria czy z tej drugiej co się wchodzi po schodach w tych małych salkach Jak zadzwonię to zapytam i Ci powiem Może jednak dzisiaj się zbiorę
Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny w tej poradni na Stoku są 2 panie. Pani Maria przyjmuje w pierwszy pt miesiaca a w trzeci czwartek miesiaca przymuje inna pani. Ja bylam u tej drugiej. Spotkanie odbywa sie w takiej salce do katechez. Wchodzi sie schodkami (nie od kancelarii). Jak bylam, to byly w sumie 3 pary (z nami). Cale spotkanie trwalo 30 min Mam sobie mierzyc temperaturke przez miesiac i nastepne spotkanie wlasnie po tym miesiacu. Planowo ma trwac... 30 min I to juz jest ostatnie spotkanie!!!
Nie wiem tylko, ile mam za to zaplacic... Ile macie zamiar placic za poradnie?
Cytat:
Poradnia Na Stoku jest podobno bezpłatna. My chodziliśmy na kurs przedmałżeński to tej parafii i w ramach tego kursu były dwa spotkania z panią z poradni także liczymy, że załatwimy wszystko na jednym
Poradniajest bezpłatna, myśmy robili i nic nie kazali nam płacić. I zazwyczaj się spotkałam z tym, ze pierwsze było z wszystkimi parami, organizacyjne, a następne umawiane z panią Marią. I tyle.
Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Obecna
Dziewczyny a czy kurs to trzeba robić w swojej parafii? Bo się trochę pogubiłam mieszkam kilka km od Kielc a chciałam iść na kurs na Karczówkę bo u mnie to trzeba chocić przez 7 tygodni (spotkania są godzinne)

mikia20 my planujemy dzidziusia rok po ślubie już się nie mogę doczekać
Kurs trzeba zrobić, parafia dowolna. Na Karczówce wtedy co ja robiłam były nawet osoby z Dąbrowy Górniczej Wygodny jest nawet dla tych co za granicą mieszkają, bo można sobie tak przylot ustawić, ze w weekend to załatwić.

Co do dziecka to jedni by bardzo chcieli, nawet przed ślubem. Ale my chcemy być chociaż po części na to przygotowani. Do tej pory tylko mąż pracował, a wszyscy chyba mają świadomość, że jedna pensja to za mało. Poza tym wpierw chcieliśmy się sobą nacieszyć, bo 5 lat było na zasadzie weekendowych widzeń :P Jak ktoś ma pretensje to jego sprawa. Ja już kiedyś powiedziałam, do teściowej, że zrobienie dziecka a utrzymanie go to dwie rożne sprawy. I że my podejmiemy decyzje a nie kto inny.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My na zapowiedzi niedaliśmy nic, za to znajoma w swojej parafii 150 zł. Zależy od księdza
Mój maż w swojej parafii był naszykowany by dać 150 zł za zapowiedzi i 50 za świadectwo to mu jego ksiądz powiedział, ze zgłupiał, że nie ma na co pieniędzy wydawać i wziął od niego 50 za świadectwa i 50 za zapowiedzi bo mąż drobniejszych pieniędzy nie miał (poza 10 zł drobniakami w portfelu).

Kochane szalejecie z tym nowym wątkiem... a ja mam dziś wolne, i tak do wtorku, ale nie chce mi się na ta obronę uczyć... I jeszcze prezentacje trzeba zrobić...

zdjęcia są moją własnością - zakaz publikacji bez zgody właścicielki
nemea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 16:30   #123
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Kobietki naprawdę żadna z Was nie robiła makijażu w salonie "Awangarda"??
Stary 2010-02-12, 16:31   #124
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Pochwale się Wam dostałam dzisiaj próbki zaproszeń. Zaraz wstawię zdjęcia, tylko są słabej jakości bo mój aparat mi się zepsuł .
mikia20 tak, cala ta kolekcja jest w Warszawie, ale jak Ci się jedna podoba to wejdź sobie na ich stronę i znajdź salon w Krakowie i tam sprawdź czy akurat tam jest ten model sukienki, bo te co mi się podobają to są tylko w Wawie

Edytowane przez Kasia1429
Czas edycji: 2010-02-12 o 16:38
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:44   #125
nemea
Raczkowanie

I jak tam kochane przygotowania do walentynek?? Pogoda nie zachęca do romantycznych spacerów...
A w ogóle mam doła

Stary 2010-02-12, 18:55   #126
chansons
Zadomowienie

Moje walentynki w tym roku będą średniawe, bo tż jedzie jutro do siebie, a wróci w niedzielę wieczorem niestety, siła wyższa..
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:57   #127
klaudia1983
Raczkowanie

witam wszystkie panny mlode musze sie pochwalic ze mam juz suknie slubna kupilam w angli za jedyne 150 funtow jeszcze tylko umowic fryzjera itp i td pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez klaudia1983
Czas edycji: 2010-02-12 o 19:07
klaudia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:07   #128
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

A ja się pochwale, że dzisiaj byłam oglądać obrączki, wiem że kupie je w skorpionie w puchatku, ale co do modelu to mamy kilka typów i musimy się namyśleć które wybrać. I zaczynam wypisywać zaproszenia.
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:29   #129
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
Napisane przez medioza Pokaż wiadomość
To ja też postanowiłam pokazać Wam moją suknię jak Wam się podoba? co o niej sądzicie? napiszcie pierwsze skojarzenia
Piękna suknia Gratulacje

My dziś kupiliśmy wódkę na wesele, bo akurat TŻ ma urlop a potem to tak średnio z czasem. Stoi schowana w szafie i czeka na sierpień
A od poniedziałku muszę zacząć poszukiwania sukni, tylko jakoś średnio się czuję, chyba jakieś przeziębienie mnie łapie

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:59   #130
srubka87
Zadomowienie

U nas walentynki będą zwyczajne..winko i dużo przytulasków Prezenty daliśmy sobie 2 tyg. temu(nie mogliśmy wytrzymać) także na winku i romatycznym klimacie musi się skończyć...NIe lubię wychodzić w Walentynki do kina ani do innych miejsc publicznych, bo są tam tłumy.
Klaudia-gratuluję sukni Faktycznie tanio, masz jakieś fotki?
Maxima-jaką wódeczkę kupiliście?
Medioza-suknia śliczna choć nie do końca w moim stylu.
Nemea-a dlaczego masz doła? Stało się coś?
Stary 2010-02-12, 20:00   #131
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

medioza suknia bardzo śliczna
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 20:19   #132
ewela03
Raczkowanie

a u mnie walentynki....samotnemo j TŻ pracuje zagranicą i zobaczę go dopiero za półtora miesiąca....więc świętowanie będzie musiało poczekać....

kiedy i w której parafii rozpoczyna się najbliższy kurs przedmałżeński?czy któraś z Was wie?

zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 20:27   #133
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
U nas walentynki będą zwyczajne..winko i dużo przytulasków
U nas walentynki będą dokładnie takie same A co do wódki to Czysta Żołądkowa de lux

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 20:42   #134
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez Kasia1429 Pokaż wiadomość
Ja za karnet na magik bar płacę w Dynamice z kartą stałego klienta chyba 55zł.
Czarna-kawa zapewne się widziałyśmy gdzieś nawet przejściowo A do kogo chodzisz? Bo ja do Krzyska.
z tego co sie orientuje krzyskow jest 2 i prowadza naprzemiennie
a jutro rano ide na magic do Agnieszki

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:05   #135
oliffka2
Raczkowanie

Melduje sie i ja duzo cierpliwosci mi potrzeba zeby nadrobic ;p
a co do
Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Nie wiecie jak to jest z Domami Dziecka w Kielcach. Chcieliśmy z TŻ zamiast kwiatów upominki dla maluszków, znaleźliśmy odpowiedni wierszyk ale słyszałam że czasem takie ośrodki nie chcą przyjmować przezentów bi niby mają tego za dużo. Trochę mnie to zaskoczyło i nie wiem co robić.

z tego co sie orientuje nie chca tego robic nie dlatego, ze maja za duzo tylko to jest zwiazane z ich finansami, ze niby nie maja sie z tego jak rozliczac i generalnie nie chca (nie moga) przyjmowac prezentow zeby sobie klopotow nie robic, ale czy tak jest na 100 % to nie wiem ;/
Stary 2010-02-12, 22:23   #136
kasia2629
Raczkowanie

Kochane dziewuszki chciałam po pierwsze się zameldować bardzo grzecznie, a po drugie przekazać myślę, że istotną informację. Otóż kilka dni temu byłam w salonie AWANGARDA i wydaje mi się że rozmawiałam z tą Sylwią o której tak często piszecie. Na moje pytanie odnośnie fryzury ślubnej odpowiedziała że max będzie kosztować 100,00 zł. Nawet nie spytała co chcę robić tylko podała kwotę w której się zamknie ta usługa. Próbna ma kosztować mniej więcej tyle samo.... dlatego chyba fryzjera też mogę sobie już "odfajkować" jako załatwione jeśli chodzi natomiast o makijaż to wiem tylko tyle że możliwe że w najbliższym czasie zorganizują jakiś pakiecik i jak się będzie czesało i malowało u nich to będzie to z jakimś rabatem

a teraz się pochwalę że sukienka zamówiona i lista rzeczy do załatwienia powolutku się kurczy... jak będę miała jakieś foto to na pewno się pochwalę a teraz spadam spać bo jutro czekają mnie 2 egz w szkole a ja jeszcze nic a nic nie umiem no cóż wiadomości z Forum są duuuużo ważniejsze trzymajcie kciuki
Stary 2010-02-12, 22:34   #137
nemea
Raczkowanie

Cytat:
No w sumie się stało, choć nie z mojej winy. I w sumie drobnostka, ale go wzięło. Twierdzi, ze jest dobrze ale jest taki "obojętny" i nie chce ze mną rozmawiać. Jak coś mówi to z przymusu. efekt taki, ze mąż pojechał na weekend do rodziny i wróci w niedziele, nie wiem o której. O walentynkach spędzonych razem można pomarzyć. O dobrej sytuacji miedzy nami na razie też. Może mu przejdzie po weekendzie, ale dość upartym człowiekiem jest. A tak fajnie się zapowiadał ten weekend, wolne mam, co prawda mam się uczyć na obronę, ale liczyłam na pomoc...
a w ogóle to mi ryczeć się wciąż chce zbyt emocjonalnie chyba podchodzę do tego...
Było po prostu za dobrze i coś musiało się zepsuć...

Edytowane przez nemea
Czas edycji: 2010-02-12 o 22:36
Stary 2010-02-13, 08:21   #138
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliffka2 Pokaż wiadomość
z tego co sie orientuje nie chca tego robic nie dlatego, ze maja za duzo tylko to jest zwiazane z ich finansami, ze niby nie maja sie z tego jak rozliczac i generalnie nie chca (nie moga) przyjmowac prezentow zeby sobie klopotow nie robic, ale czy tak jest na 100 % to nie wiem ;/
A ja znowu słyszałam, że Domy dziecka nie chcą przyjmować pluszaków dlatego że mają ich dużo a pluszaki trzeba prac bo się brudzą. Już lepiej kupić jakieś gry. Warto zadzwonić i zapytać. Jak ktoś ma ślub w sierpniu to dobrym rozwiązaniem są przybory szkolne
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:33   #139
gosza_25
Rozeznanie

nemea w każdym związku są co jakiś czas jakieś spięcia więc głowa do góry a romantyczny wieczór można sobie zrobić nie tyko w walentynki Więc nie przejmuj się za bardzo

My jakoś tak w ogóle praktycznie nie obchodzimy walentynek...jakiegoś tam kwiatuszka zawsze dostane ale akurat teraz w niedziele jesteśmy ze znajomymi umówieni My raczej mamy tak że jak mamy ochotę na romantyczny wieczór przy winku to sobie go robimy Więc nasze walentynki wypadają kilkanaście razy w roku

Ech jak tak czytam o tych waszych zakupach sukieneczek wódki i przygotowaniach do wesela to tak mi się coraz bardziej odległy ten 2011r wydaje
A tu nawet nie ma już co przygotowywać bo wszystko co trzeba było tak z wyprzedzeniem to już załatwiliśmy więc za jakiś roczek dopiero się będziemy za resztę brali

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

margaret82 ja też tak właśnie słyszałam. I że dzieci w ogóle nie cieszą się z maskotek a ciężko powiedzieć gościom weselnym żeby kupowali gry komputerowe bo to już jednak większy wydatek i nie każdy musi się na tym znać...
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:41   #140
klaudia1983
Raczkowanie

Cytat:
U nas walentynki będą zwyczajne..winko i dużo przytulasków Prezenty daliśmy sobie 2 tyg. temu(nie mogliśmy wytrzymać) także na winku i romatycznym klimacie musi się skończyć...NIe lubię wychodzić w Walentynki do kina ani do innych miejsc publicznych, bo są tam tłumy.
Klaudia-gratuluję sukni Faktycznie tanio, masz jakieś fotki?
Medioza-suknia śliczna choć nie do końca w moim stylu.
napewno dodam zdjecia tylko prosze o pomoc jak mam to zrobic niestety nie mam pojecia prosze o pomoc pozdrawiam
Stary 2010-02-13, 08:47   #141
gosza_25
Rozeznanie

pod tym gdzie masz okienko do wpisania wiadomości jest ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI wejdz w to później przeglądaj i załaduj plik z komp

tylko wejdź w odpowiedz to po lewej stronie nie w skrót odp.

Edytowane przez gosza_25
Czas edycji: 2010-02-13 o 08:48
Stary 2010-02-13, 09:05   #142
klaudia1983
Raczkowanie

dzieki bardzo moja suknie wyglada tak
Stary 2010-02-13, 09:11   #143
klaudia1983
Raczkowanie

i co myslicie
Stary 2010-02-13, 09:13   #144
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudia1983 Pokaż wiadomość
ładniutka
Stary 2010-02-13, 09:19   #145
klaudia1983
Raczkowanie

i jest wiele pieknych sukienek i nie drogo!!!

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
ładniutka
dzieki
Stary 2010-02-13, 10:20   #146
ewelkafly
Raczkowanie

Cytat:
A ja znowu słyszałam, że Domy dziecka nie chcą przyjmować pluszaków dlatego że mają ich dużo a pluszaki trzeba prac bo się brudzą. Już lepiej kupić jakieś gry. Warto zadzwonić i zapytać. Jak ktoś ma ślub w sierpniu to dobrym rozwiązaniem są przybory szkolne
I bądź tu człowieku dobry. Naprawdę chciałam jakoś pomóc tym dzieciakom a tu takie kombinacje. Pozostaje mi prosić gości o artykuły szkolne bo one z pewnością się przydadzą.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudia1983 Pokaż wiadomość
Sukieneczka elegancka ale nie w moim stylu. Ja stawiam na koronkę Najważniejsze żeby Tobie się podobała.
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:29   #147
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Po prostu od kilku lat jest taka moda i oni tych maskotek dostają pełno, a może, przecież w domach dziecka są nie tylko maluchy, są też starsze dzieciaki, może jakieś kosmetyki dla nastolatek? Myślę, ze najlepiej pogadać z dyrektor, czego potrzebują

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:46   #148
klaudia1983
Raczkowanie

Pokaze wam kilka sukieneczek moze jakis wzor wam podpowiem
Stary 2010-02-13, 10:48   #149
klaudia1983
Raczkowanie

Stary 2010-02-13, 11:09   #150
klaudia1983
Raczkowanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości