|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Adorned with Grace Minerals
Cytat:
![]() Ja nawet w f10 nie widzę pomarańczowych tonów a jestem na to wyczulona, ale pogody nie mam zbyt dobrej więc ciężko obiektywnie ocenić w sztucznym świetle. A róż, którego próbkę zamówiłam w ogóle mi nie podpasował za to gratisowe tak. I to niestety z limitowanej edycji więc nie można wziąć ich w kicie. Ale czegoś takiego szukalam, jasnych metalicznych |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pojmuję troszkę działania tych oopsów.
Przychodzą mi na myśl dwa toki rozumowania. 1. Jest napisane na stronie 'Oops Foundation Similar to Hope 3.5 - 3.0 (F12)', to że mam gdzieś zaznaczyć (gdzie? ) który biorę kolor tzn.Hope 3,0 lub Hope 3,5?2. 'Oops Foundation Similar to Hope 3.5 - 3.0 (F12)' - że jest on jest mieszanką dwóch odcieni,które są podobne zarówno do Hope 3.0 jak i 3.5. Który tok jest prawidłowy,bo chciałabym ten ciemniejszy z 'Hopów' tzn 3,5 i nie wiem jak się do tego zabrać
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy że jest to odcień zbliżony wyglądem do Hope 3,5 i 3,0 , nie jest mieszanką tych dwóch, po prostu "coś " im wyszło i jest podobne i do tego i do tego (te odcienie są dość zbliżone) .
Niżej jest napisane jakie różnice w podtonach Hope i oopsa występują (np.mniej żółty czy coś takiego, nie wiem, nie wczytywałam się ) ot i cała filozofia |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie dostałam moje zamówienie. Gratis dostałam 3 próbeczki cieni. Jutro wrzuce ich zdjęcia, bo dziś nie mam do tego warunków pogodowych. Mam m.in próbkę cienia Emotive i na pewno go zakupię, jest prześliczny, chociaż zwykle unikam niebieskiego, to w nim do ludzi wyjść mogę. Jest to stalowo szary, na gołą skóre ma fioletowe drobinki, a na bazę lub podkład jest niebieskawy, no prześliczny po prostu.
Muszę też potwierdzić, już nie pamiętam kto to pisał, ale faktycznie kolory na stronie cieni odbiegają trochę od rzeczywistości. Tak teraz patrzę na skład i jest tam zinc, ale jaki ten cynk jest? Bo na tej stronie wyczytałam, że Zinc Stearate ma możliwość zapychania 0, a już zinc oxide 1, czy ma ktoś dokładniej na podkładzie napisane w składzie niż na stronie sklepu, bo na stronie jest tylko :Ingredients: Mica Titanium Dioxide Zinc Magnesium Stearate & Iron Oxides. (Peace Foundation contains Ultramarines which are NOT LIP SAFE.) http://www.adornedwithgrace.com/prod...Full-Size.html Napisałbym maila z pytaniem o to, ale po polsku się gubię ze składami, to jak napiszę po angielsku, to mnie pewnie nie zrozumieją
Edytowane przez narjia Czas edycji: 2010-09-21 o 11:19 |
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
na pudełeczku na moim podkladzie jest zinc oxide
![]() tez sie nad tym wczesniej zastanawiałam, ale to pewnie bład na stronce.
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie zadowolona jestem, tylko mam nadzieję, ze podkład mi posłuży dobrze, w sumie nie trafiłam idealnie z kolorami, ale w miarę jest i da się nosić. Prześlicznie to wszystko zapakowane Dokładam zdjęcia moich gratisów, mam też próbki podkładów, ale zdjęć nie zrobię, bo za słaby aparat mam żeby subtelne różnice wychwycił kolorów
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo miło dostać takie odręcznie napisane podziękowanie zamiast zdjęcia szczerzącej się założycielki.
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wszystkie są bardzo ładne , więc sie tylko Emotive zachwycam![]() Flamboyant przy nich najbardziej zwykle wypada, chociaż też śliczny jest, taki intensywny niebieski z niebieskimi drobinkami lekko w turkus wpada. Ogólnie to się napaliłam Właśnie zobaczyłam, że na wyprzedaży się fajne zestawy cieni pojawiły Szkoda, że mam tylko parę oczu, bo mi za wolno cienie się kończą
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Jest zniżka -15% tak jak napisała Julianka na dział Clearance i Limited, ale tylko przy zakupach min.33 $
![]() So for orders $33 and over, you will get 15% off on any item you see on the Clearance & Limited Edition pages from our website. You just use the code "CLEARANCE" in the Coupon Code box when you checkout. You don't have to buy ONLY Clearance/LE items. If fact, you can buy $30 worth of brushes and only $3 worth of Clearance/LE and get 15% of the $3 you spend. |
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tzn. może chłodniejszy po prostu i przez to jaśniejszy.Za to f10 podobny do hope to już ciemny jest, orginalny hope 3 jest jaśniejszy, ale też ciemniejszy od innych 3-jek. Dla mnie wychodzi odpowiedni odcień, gdy zmieszam te 2 odcienie A co do gratisów, to jest to limitowana letnia edycja, to pewnie chcą się tych sampli w pierwszej kolejności pozbyć , ale i tak miło, że dają![]() A i przypomniało mi się: Jak ktoś nie miał do czynienia z tą firmą i chce zamówić sample to polecam, brać co drugi np 2,5, 3,5 itd, bo pomiędzy połówkami różnica jest naprawdę na skórze niezauważalna
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie może czy AwG robi custom mix? Bo hope 3.0 jest dla mnie za żółty a peace 3.0 zbyt neutralny. Idealna jest mieszanka pół na pół
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
sterylna, i co? pytałaś Franchescę o te miksy dla klientów?
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
aha
ja wróciłam do adorned, bo sie kwasze i miałki na suchą skórę u mnie sie nie nadają chyba musze zaopatrzyc si3 w hope 3.o bo 3.5 siakies takie nagle ciemne sie zrobiło
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam maila odnośnie custom mixów, zobaczymy
![]() Ja też mam suchą skórę i meow nie wygląda na niej szałowo, więc w zasadzie nie wiem na co mi te 3 bigi |
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj przyszły moje próbki podkładów (najjaśniejsze z każdego odcienia). Zamówiłam 12, dostałam 3 gratisy. To moje pierwsze zakupy w Adorned with Grace Minerals. Zdecydowanie nie ostatnie.
Podkładów jeszcze nie przetestowałam, ale w trakcie robienia zdjęć zahaczyłam niefortunnie jedną z próbek i drobinki proszku zaczęły się wysypywać - ku zdziwieniu palce od tego zaczęły się przeprzyjemnie ślizgać i w jednej chwili zrobiły się ekstremalnie gładkie. Aż się tym musiałam dobrą chwilę ponapawać. Dopiero potem przeczytałam opis próbki, to jeden z otrzymanych gratisów - Supreme Smoothing Powder. Mam wersję "niezafarbowaną", a dostępny jest jeszcze w wersjach: golden, neutral, peach. Wygładza pierwszorzędnie. Ogólnie fenomenalne wrażenia. Zachowuje się trochę jak ciecz, a nie jest ani trochę wilgotny, kremowy czy też lepki. Na zdjęciach troszkę nawet wygląda jakby to był biały proszek rozmącony z wodą - nic bardziej mylnego, widać też jak się różni od Untinted Foundation, a oba to białe proszki. Ciężko opisać, trzeba samemu pozanurzać opuszki w tym wygładzaczu. Ślizga się sam w woreczku, a na skórze magia. Krótkie - bo tylko jednodniowe - testy za mną, ale już wiem, że to będzie mój hit mineralny ![]() Brakuje ostatnio dobrego dziennego światła, dlatego swatchy nie popełniłam, ale gdyby komuś zależało na zobaczeniu namazianego na skórze któregoś z poniższych odcieni, to niech da znać. Na zdjęciach: Faith (2.0, 2.5, 3.0), Peace (2.5, 3.0, 3.5), Grace (2.5, 3.0), Charity 2.8, Love 3.0, Hope 3.0, Kindness 3.0. gratisy: Untinted Foundation, Supreme Smoothing Powder (untinted), Heavenly Rice Powder (light/medium) 2,5 2,0 3,0 2,8 jasne Edytowane przez obiektywna Czas edycji: 2010-12-06 o 22:33 Powód: dwa takie same zdjęcia |
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki wielkie za fotki porownawcze Ten Supreme Smoothing Powder jest na bazie krzemionki,? Różni się od innych krzemionek? Na moim monitorze te podkłady są strasznie jasne, a w rzeczywistości? Mogabyś porownac jakos poziom jasnosci do innych firm: Lumiere, EDM, Meow, Lucy, Pixie...? Jak przetestujesz to daj znac jak z kryciem |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Testuję podkład AwG od trzech tygodni i chyba nareszcie znalazłam swój ideał
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ot co... kropka w kropkę ideał.
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
A mi robi plamy. Stempluje rozcieram i dalej tak samo
![]() Szkoda, bo konsystencja jest bardzo fajna
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę Tobie Julianko podziękować . Tzn w miarę kolor jest ok, przy zwykłym podkładzie bym zachwycona byla, ale minerałom wyższe wymagania stawiam![]() Ogólnie jestem na duże tak, więc wielkie dzięki za polecenie A i od razu hurtowo dorzucam podziękowania dla kmb1 ), bo to od niej dowiedziałam sie w ogóle o istnieniu tej firmyJa nigdy nie stempluję, bo wtedy zawsze mam plamy, omiatam jak zwykłym pudrem sypkim i potem "wcieram" pędzlem w skórę. Może spróbuj tak.
Edytowane przez narjia Czas edycji: 2010-11-18 o 16:24 |
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Już wielu sposobów próbowałam i ten jest optymalny dla mojej cery. Lucy minerals po takim nałożeniu wygląda pięknie a jest bardziej zbita. Ale tak samo miałam z lumiere
|
|
|
|
|
#146 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cieszę sie że sie sprawdza u Ciebie![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
![]() Ja właśnie też dzięki Juliance skusiłam się na AwG. Dziękuję Ci ! a już zaczynałam wątpić w minerały
|
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W świetle dziennym tych plam nie widać, gorzej jest na słońcu. Wydaje mi się, że to nie kwestia roztarcia tylko w niektórych miejscach podkład nie chcę się czepić skóry ![]() A i Franchesca odpisała, że oficjalnie nie robią mixów, ale za dodatkową opłatą 3$ mi coś zmiesza. Tylko teraz sama nie wiem brać czy nie. |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
No to ciekawe, ale primer używasz?
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Jesli coś Ci to pomoze to moge zestawić z hope 3.5 i ew. 3.8 

za to gratisowe tak. I to niestety z limitowanej edycji więc nie można wziąć ich w kicie. Ale czegoś takiego szukalam, jasnych metalicznych 

) który biorę kolor tzn.Hope 3,0 lub Hope 3,5?