|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe bobasy są pierwszej klasy (styczeń-luty 2010)
Madzik o taką:
http://allegro.pl/item915866755_phil...ia_scd480.html |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid ja kapie co drugi dzien.No chyba,ze sie obkupka po plecy,to codziennie
Szybko zaczeliscie dzialac z TZStrippi za 2 tyg. Julcia slicznaGooha rozumiem Cie.Mnie tez lekarz chcial polozyc do szpitala tydzien przed cc,bo istnialo ryzyko,ze w kazdej chwili moze sie zaczac porod sn i tez wyprosilamzeby jakos przelezec ten tydzien w domu ![]() Pysiu witaj tez bym sie pewnie strasznie zryczala po takim przywitaniu.Naszyjnik Asiuulka mi tez mowili,ze po CC nie wolno cwiczyc przez pol roku Zebra MadzikUK jednak ta metoda dziala ale moja tez taka ruchliwa i mam stracha to zrobic.A w ogole jak ta cala"operacja"przebiega? wystarczy wlozyc i od razu wyjac ? czy trzeba go tam potrzymac chwilke ?Kancia pamietam,ze sie uczylam,ze to wrodzone.Przeczytalam to co wkleilas i widac,ze jednak moze byc (pewnie w skrajnych przypadkach)nabyte.Czlowi ek sie jednak cale zycie czegos nowego dowiaduje.Thx za ten tekst Sensuel Kamyku jutro Ci napisze co to sa te biale kropki,teraz nie mam sie jak dostac do tych informacji zeby malej nie obudzic |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moglam się zalogować
Dziekuję za miłe przywitanie Co do męża macie rację jest WYJĄTKOWY Wiedział że od dawna marzyłam o czymś zrobiony przez Izę na zamówienie...ale zawsze brakowało kasy na taki wydatek... Kamyczku mąż mi zdradził, że zamówienie składał jeszcze przed wakacjami 2009 jak dowiedział się że jestem w ciąży tka więc naszyjnik robił się prawie tyle ile Jula siedziała w brzuchu( bo Iza nie miała czasu była w trakcie przeprowadzki...ale mąż nalegał i opowiedział jej trochę o mnie...trochę pocukrował i SIĘ UDAŁO ![]() JA tylko chciałam wrzucić fotkę...Juleczki...Szpitalna minka po karmieniu Obiecuję że wpadnę jutro i poczytam Was... Potem może opiszę co i jak ![]() ps. zapomniałam napisać że CYCE mnie boląaaaaaaaaaaa
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-19 o 07:08 |
|
|
|
#124 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzidziolek super Cytat:
), kupiłam i zrobiłam pierwszego dnia, co wypadał mi okres i wyszla taka bladziutka kreseczka, a za 2 dni już bardzo wyraźna ![]() ************************* ****** A ja jestem taka wściekła, że aż się poryczałam. Mąż zabrał laptopa do informatyka, aby go wyczyścił i wogóle coś tam powgrywał. Miał mi nie skasować paru rzeczy i co.... i za przeproszeniem g... ![]() Wszystko pokasował, powgrywał jakieś programy, co jeszcze nie umiem się w nich posługiwać, normalnie tak mnie nerwy duszą od środka, że... Mój mąż z tego wszystkiego - bo czuje się winny, że tak wyszło - śpi już chyba od 21:00, nic nie mówił, tylko widziałam tą jego "japkę", że chciał dobrze, a wyszło ch... No mówię Wam, jestem taka wkur..., że normalnie jakbym mogła, to bym udusiła tego informatyka, gdyby podlazł mi teraz w ręce... ![]() Najgorsze jest to, że pokasowal mi rzeczy, których już nie odzyskam, bo miałam je tylko tutaj i nawet nie pamiętam, skąd to miałam ![]() Spróbuję Was doczytać, ale troszkę dzisiaj naprodukowałyście więc nie wiem, czy dam radę.Jutro wybieram się zrobić sobie morfologię, mocz, no i mam nadzieję, że wkońcu zamówimy te meble bo ostatnio nie zdąrzyliśmy
|
|||||
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze skurcze to były oszukańce
Były od 13:52 co pół godziny i tak do 17 i potem ![]() Mój TŻ do mnie z tekstem: "To co, rodzisz czy nie? Określiłabyś się, bo ja się nastawić muszę " ![]() Nie mam co pisać, bo Wy tu o kupkach, kolkach a ja zielona w tym
|
#126 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie wyjdzie Ci nic groźnego Mój gin, też powiedział, że jak w poniedziałek wszystko będzie Ok na KTG, to pójdę do domu, a jak coś wyjdzie nie tak, to zostanę na oddziale a ja nie chcę wystarczy mi, jak leżałam 3 dni przed ślubem no, ale wiem, że jak coś to będę musiała dla mojego Maleństwa. A ten posiew też nie wiem jak mi wyjdzie, mam nadzieję, że będzie dobrze no i u Ciebie również ![]() Cytat:
![]() No, ja też bym chciała, ale się boję ![]() A dzisiaj zaczynamy 39 tydz Cytat:
Dużo zdrówka życzę Cytat:
za dzisiejszy dzień Można wiedzieć czemu ten Maluszek zmarł ![]() Cytat:
chociaż bardziej odpowiada mi poniedziałek, bo mój lekarz będzie miał dyżur, no a w sobotę mamy w planach jechać z mężem na zakupy do domku ![]() ************************* ******** Ja planuję, aby mój mąż siedział z nami po porodzie jakieś 3 tyg Weźmie sobie 2 dni okolicznościowego, 2 tyg opiekuńczego na nas (po wyjściu ze szpitala), no i albo tydz tacierzyńskiego, albo urlopu (a tacierzyński zostawi na wakacje, bo w letnie miesiące może być ciężko z urlopem w tym czasie, który będziemy chcieli ) no, a teraz prędzej dostanie urlop zobaczymy jeszcze Śliczna fotka ************************* Czy mogłabyś podać jeszcze raz ten przepis na kurczaka w cieście francuskim bo gdzieś mi wcięło A zjadłabym jeszcze przed porodem Cytat:
no a poza tym, mojego męża w woły musieliby ciągnąć do sexu, do ciężarnej za skończone 2 tygZdjęcia super Cytat:
zwłaszcza po tym remoncie |
|||||||
|
|
|
#127 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że jesteście już w domu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby córa szybko wyzdrowiała, no i mam nadzieję, że będę pamiętała, o tym ślinieniu i pępku jak urodzi się mój Maluszek ![]() No właśnie też jestem ciekawa ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zasłona, ja też bardzo nie mam co pisać, chyba że o swoich wizytach w WC ![]() Myślę, że zanim nam się urodzą Maluszki, to dziewczyny wejdą w taki rytm, że znowu będzie cięzko nadrobić strony A my dopiero będziemy uczyły się "Mamkować" ale co tam, najważniejsze by Maluszki były zdrowe ************************* ****** Spać mi się nie chce i co tu robić o tej porze Mąż śpi, nie chcę go budzić, więc siedzę przed kompem... Zjadłam właśnie 2 kanapki i chyba jeszcze 1 wciągnę
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-02-19 o 00:58 |
|||||||
|
|
|
#128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Składniki (dla dwóch osób):
Na tak przygotowanym cieście położyć pierś kurczaka, na to podsmażone pieczarki, a na wierzch plasterek żółtego sera. inne przygotowane przeze mnie opcje to: pierś - plasterek szynki - plasterek sera oraz pierś - salami - plasterek sera. Po nałożeniu farszu należy zapleść ciasto. Paseczki przekładać na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy, trochę jak sznurówki w bucie Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia. Gotowe zawiniątka włożyć na 15 minut do lodówki, a po wyjęciu posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec przez około 25 - 30 minut. Ciasto powinno zrobić się złociste i chrupiące. Wlasnie usypiam mojego dzidka po jedzonku i puszczam mu kolysanke wiec mam chwile zeby do was zajrzec. Synek zasypia mi na klacie, smialam sie ze ta kolysanka lula dwoj moich chlopcow, bo obok tz spi calkiem slodko
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Kolejny dzień bliżej dla tej garstki Przyszłych Mamuś do spotkania z maluszkami, i następny dzień z dzieciaczkami dla Mamuś które swoje szczęścia mają przy sobie ![]() ![]() brawa wielkie za 39u Nas też 39 i 1 dzień (a już mogłabym urodzić) Jutro termin z usg - zobaczymy który się sprawdzi, usg czy bliżej terminu z @
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
hajo
ja z 18/19.02 miałam biorytm 0 i nastepny chyba w marcu |
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Mój biorytm przypada na 23 lutego a dziś znowu boli jak na @ i to ciągły ból i taki porządny
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-19 o 08:49 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu minka Julki rozkoszna
Kocurazab ![]() za 39 tc.Daj znac jak wynikiSpalam dzis az 2 h ![]()
|
|
|
|
#133 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka
Zuza śpi , więc mam trochę czasu na wizazowanie , ale tylko troszkę bo muszę zabrać sie za sprzątanie zapomniałam napisać że mąż od dwóch dni w Belgii jest i jestem sama z Małą w domu ( ale pochwalę sie ze spokojnie wyrabiam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przyznam sie że praktycznie od samego początku sama dawałam sobie rady ze wszystkim , nacięcie mam bardzo małe i prawie już zaleczone ( w każdym razie wogule nie boli) bądz nastawiona optymistycznie ... napewno sobie poradzisz Cytat:
a dla męża wielkie Cytat:
Cytat:
![]() ......................... .............. kochane mam pytanie położna zostawiła mi jeden szew ![]() nie boli ani nie ropieje ( szkoda ze sie nie rozpuścił) i teraz pytanie : czy mogę poczekać z nim jakieś 3 tygodnie do wizyty u gina czy mam zadzwonić do położnej że ma przyjechać i mi go wyciagnąć??????
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||||
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry Mamusie!
odrobina wiosny dla Was z wczorajszego speceru
|
|
|
|
#135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój chyba też to ma , ale narazie kikut nie odpadł.. Ta przepuklina pępkowa to ponoć fizjologia, czyli norma u noworodków. Cytat:
A ja czekam dziś na chustę. Nikoduś chce cały czas na rękach zwłaszcza po jedzeniu, kiedy mu się wszystko cofa, nawet gdy zasypia, jak go położę to zaraz w płacz. Mam nadzieję, że to nie refluks... Zdam relację jak chusta się sprawdza ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- O rany ale to chyba nie świeżo zerwane.....
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
miałam ambitny plan,zeby troche Was nadrobić jak mały poszedł spać, ale już własnie wisi mi na cycu po 35 min. od zaśnięcia.
No ale zdążyłam pościelić łóżko, umyć się, wstawić pranie, zrobić sobie śniadanie i co najważniejsze zjeść![]() zdążyłam obejrzeć zdjęcia gosbaj, strippi i pysia śliczne maluchy gooha duży brzusio tajgabajga dzięki za odrobinę wiosny |
|
|
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie jakbym słyszała mojego męża wczoraj, tylko od drugiej strony.On jest informatykiem i wczoraj miał takiego klienta co przyniósł padnięty komputer, wogóle się nie włączał i klient poprosił o przeinstalowanie systemu. Później przychodzi i z pretensjami że wszystko z pulpitu mu skasowało. Nic wczesniej nie wspominał na ten temat. Zresztą jak sam chciał przeinstalować system to jednoznaczne ze skasowaniem wszystkiego z dysku C. No chyba że ktoś wspomni o jakiś danych to da się je przenieść choć komputer się nie włącza tylko to jest więcej pracy. Czasami jeszcze udaje się odzyskać dane więc może jeszcze nie wszystko stracone?? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Gosbaj ![]() ale mi smaka narobiłaś na takiego kurczaczka Tajgabajga gdzie Ty taką wiosnę znalazłaś? Już nie mogę się doczekać jak zaczną te kwiatuszki rosnąć. U nas za oknem metrowe zaspy i wiosny jeszcze daleko nie widać ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Właśnie sprawdziłam mój biorytm, i mi wychodzi zero z 28 lutego/1 marzec to jest termin porodu z @
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski
melduje się na Odchowalni dziękuje za wszystkie kciuki i ciepłe słowa, bo jesteśmy w domu! Bilirubina spadła do 12 i wypuscili na we wtorek do domu. Nie mam znowu neta wiec pisze z tel :-/ Filip jest nadal żółty i mam go obserwować, jak będzie coś niepokojacego to mamy iść do lekarza a tak to kontola w przychodni przyszpitalnej we wtorek. Na razie odnajdujemy się w domku, niestety TZ miał tylko tydzień urlopu który spędził kursujac do szpitala a teraz wrócił do pracy.. Filip jest bardp grzeczny, mało płacze, tylko czasami mecza go kupki i wtedy prezy się i wygina i cały purpurowy na twarzy mam nadzieje ze naprawia mi neti będę na bieżąco pisać, ale udało mi się nadrobić zaległości w czytaniu buziaki!
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
aaa.... nie pomyliłam
28 luty to prawie "-100%" a zero to 23 luty - też może być
|
|
#140 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
by bilirubina spadłaCytat:
, więc w razie co nie wepchnę się Cytat:
|
|
|
#141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze poczekam trochę jak będzie trochę cieplej i zaczniemy gdzieś w weekendy jeździć, wtedy kupię. Ale jak Ci przyjdzie to napisz jak się sprawuje![]() Dzisiaj znowu u nas piękna pogoda więc liczę że spacerek się uda Co prawda ciapa, bo zaspy się roztapiają i miejscami nie ma nawet jak przejść, ale wolę się pomęczyć niż siedzieć w domu.
|
|
|
|
|
#142 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry z rana,
![]() Cytat:
ja kiedys mialam w pracy nianie i o 2 w nocy nagle slysze placz dziecka. normalnie jak w horrorze, ale sie okazalo ze nie na tym kanale mialam i lapala sasiadow ![]() Cytat:
polecialo tylko troche, wiec poczekalam jeszcze, wlozylam jeszcze raz i sru jak z wodospadu . Cytat:
![]() Wracaj szybko do zdrowia Pysiu, dobrze ze juz jestes w domku. Cytat:
to Tz jeszcze sie nie nastawil?? mial 9 m-cy i nie zdazyl? ![]() to co, czekasz do marca?? ![]() no to zaszalalas Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za bilirubine i oby Filipek szybko pozbyl sie tego swinstwa ide sie ogarnac, bo mala terrorystka w koncu zasnela
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie maluszek dał popalic od 5 rano do 10 nie spał
ale do spacerku chce żeby pospał, bo dramat już był z jego zmęczeniem i niechęcią do zaśnięcia jendocześnie. Jestem w piżamie nie jadłam jeszcze i umieram ze zmęczenia. a tu posprzatać trzeba i obiad zrobić![]() Youyou super, że już w domku jesteście ![]() Ula dobrze, że dajesz sobie radę Gratuluję![]() Kocurazab niania jak pisałam już- naprawde zdaje egzamin- warta swojej ceny
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-19 o 10:22 |
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Ula ja bym dzwonila do poloznej.A moze do gina zadzwon i zapytaj
Youyou fantastycznie ze juz jestescie w domku MadzikUK dzieki za instrukcje Zebciu pociesz sie mysla,ze ja spalam az 2 h |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
madzikUk kolejny to dopiero 7/8 marzec
więc byłby z 42 tydzien ![]() youyou no to juz macie z górki ![]() u mnie cisza jak zwykle nic się nie dzieje, wczoraj zjadłam ananasa i nawet bóli na @ nie bylo ![]() dziś juz posprzatalam łazienkę i wyłozyłam vanish na wykładzinę w pokoju, pozniej poszoruje deko i wymyje okna balkonowe i zaś mysle co by tu jeszcze zrobic
|
|
|
|
#146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko opisze tylko dajcie mi chwilkę ![]() Cytat:
|
|
#147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wprawdzie mam wiosenny bukiet ale ten śnieg mnie dobija ![]() Cytat:
Nasza też jeszcze żółta zanim zejdze to troszkę minie... Cytat:
![]() u mnie sie nie sprawdzilo ![]() Cytat:
![]() ********************* Musze troszke na raty... Bo sie jeszcze dobrze nie rozkreciłam...i pisze z Julka na reku... jak zasnie to napisze o porodzie i Kubusiu ![]() Ps. Dla dziewczyn 2 w 1 i Kra Kra KraKanciu za Ciebie też wielkie kciukaski...ja słyszałam że przysiady jeszcze pomagają ale ja robiłam dzien wczesniej przed porodem i ![]() ps. miałam dzis jechac na zdjecie szwow...ale ostatecznie lekarz powiedział ze w mym wypadku duza rana bo duze dziecko i brzuch...wiec lepiej nawet dzien pozniej... Boje sie tego ... Dziewczyny czy to trwa długo i czy boli??????
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia ładna masz księzniczkę
![]() ja nic nawet nie poczulam a brzuch tez miałam duzy ale i tak pewnie wszystko zalezy od organizmu, stanu blizny itp. Chociaz raczej nie boli trwa sekunde bo obcina sie koncówke i jednym ruchem wyciaga nic. Ja tak miałam.to jak odkurze proszek z wykładziny to sobie porobie przysiady Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-19 o 11:01 |
|
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale maly juz zasnal na mnie, pojadl, posluchal kolysanki i padl zaraz go odstawie do lozeczka i ide sie ogarnac.---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Ja nic nie poczulam, myslalam ze polozna tam cos przemywa i dopiero sie zabiera do zdjecia a ona nagle mowi ze juz tez sie zdziwilam takze nic sie nie martw a Julcia sliczna |
|
|
|
|
#150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz znowu śpi, chociaż w ciągu 40 minut od kiedy go położyłam to już 3 razy był na rączkach - nawet nie dał mi na spokojnie wyciągnąć prania . Mam nadzieję, że teraz trochę pośpi bez pobudek, a potem jak się obudzi to jedzonko i spacerek.Cytat:
![]() youyou super, że już jesteście w domku żeby żółtaczka sobie poszłaaldii kocurazab za 39 tydzieńpysia piękny wisior, tż jak zwykle się postarał. A jak wspominasz szpital praski? Zasłona oj te oszukańce są wkurzające. Ja raz miałam tak, że nawet na wszelki wypadek wzięliśmy teściową na noc, żeby w razie czego została ze starszym synkiem w domu i kasiorekzeta i gooha no ciekawe, która będzie pierwsza madzik to chyba Ty pytałaś o to ile kosztuje dodatkowa opieka. Więc specjalnie sprawdziłam w necie i w tym szpitalu w którym ja rodziłam: - opieka lekarza przy porodzie 2600 zł - opieka położnej przy porodzie 1000 zł - opieka pielęgniarki/położnej do 12h po porodzie 300 zł A jeszcze załączę zdjęcie z dziś ze smokiem - po raz pierwszy tak długo go trzymał w buzi i nawet trochę się uspokoił (na rączkach przysypiał, a po odłożeniu do łóżeczka oczywiście awantura, wiec spróbowałam smoka). I jeszcze w łóżku starszego brata ![]() I kończę, bo już dobiega marudzenie z łóżeczka
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Szybko zaczeliscie dzialac z TZ
za 2 tyg. Julcia sliczna
ale moja tez taka ruchliwa i mam stracha to zrobic.A w ogole jak ta cala"operacja"przebiega? wystarczy wlozyc i od razu wyjac ? czy trzeba go tam potrzymac chwilke ?
My jako tako nie mamy problemu ze spaniem znaczy Gracjanek nie ma. najbardziej jestem zadowolona z nocy, bo przebudza się tylko koło 3 na jedzenie a usypia koło 22. Wstajemy punkt 9-ta i sobie jemy i się przewijamy, poźniej trochę zabawy i koło 11 przysypia chociaż nie zawsze. W zależnosci od pogody wybieramy się na spacer koło 13 i tak smacznie wtedy śpi, że aż miło patrzeć... Jeść to je mniej więcej co 3 godziny chociaż to zależy od tego ile wcześniej zjadł i czy usnął od razu czy jeszcze się bawił i płakał. 

bo ostatnio nie zdąrzyliśmy
a ja nie chcę
no, ale wiem, że jak coś to będę musiała dla mojego Maleństwa. A ten posiew też nie wiem jak mi wyjdzie, mam nadzieję, że będzie dobrze
Ma nadzieje, ze jutro wyjda i pozdrawia

to jest termin porodu z @ 

Gratuluję![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)